Computex 2012: a HIS műhelyében is készül egy csúcs-VGA

Hirdetés

A Computexen az ASUS, az EVGA és a PowerColor bejelentette, hogy pokoli teljesítményű csúcs-VGA-val örvendeztetnék meg a maximalistákat. Az előbbi trióhoz a HIS is csatlakozott a Radeon HD 7970 IceQ X2 termékkel, mely PowerColor Devil 13-as megoldásához hasonlóan két darab AMD Tahiti cGPU-ra épít. A lapkák közé egy PCI Express 3.0-s PLX PEX8747 jelzésű chip került, ami megszokottnak mondható, a hűtésről pedig méretes, hővezető csövekkel tarkított borda, valamint két darab ventilátor gondoskodik.


(forrás: techPowerUp!) [+]

A beszámolók szerint egy-egy cGPU-hoz 6-6 GB kapacitású GDDR5 szabványú fedélzeti tár kapcsolódik, ami bőven kielégíti az igényeket. Sajnos az órajeleket a többi gyártóhoz hasonlóan a HIS is titkolja, de a kártyán három darab 8 tűs PCI Express tápcsatlakozó lesz, vagyis a maximálisan felvehető energia megegyezik a konkurens megoldásokkal. A hátlapon egy dual-link DVI, illetve négy darab mini DisplayPort 1.2 HBR2 interfész található, emellett fontos, hogy az újdonság hat kijelző meghajtására is képes, ráadásul az egyes megjelenítőkhöz független nyolccsatornás hangfolyam rendelhető.


(forrás: techPowerUp!) [+]

A HIS szerint ez a világ első kártyája, mely két darab Tahiti cGPU-t épít egy nyomtatott áramköri lapra. Ezzel vitába lehet szállni, hiszen a PowerColor is kivitte a saját megoldását az expóra, vagyis mondhatjuk azt, hogy a bemutató szinte párhuzamosan zajlott. A megjelenés azonban már más lapra tartozik. Az utóbbi cég július végét jelöli meg a start szempontjából, így ha a HIS be tudja előzni a konkurenciát, akkor a vállalat kijelentése még igaz is lehet.


(forrás: techPowerUp!) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • HIS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés