Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
Egy 7"-es tablet Z-01-el rendel!
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
cellpeti
nagyúr
Kivi leszek rá. Habár az Intelt nem hozza be, de...
Azok nem nők, hanem pálcika emberek.
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazából eleve nem az alaplapgyártókon múlik az opció. Az AMD hivatalosan tiltja a teljes funkcionalitású IOMMU-t. Az alaplapgyártók sunyik és egy kiskaput kihasználva engedélyezik. Úgy tudom nyolc ilyen 890FX-es lap van a piacon. Ha a chipsetek hivatalos képességeit tekintjük mérvadónak, akkor a teljes funkcionalitás IOMMU most került elő, hivatalos támogatással.
Az AMD eleve nem tervezte, hogy pár alaplapgyártók beépíti a teljes támogatást a 890FX-re. Nyilván minden gyártónak a saját felelőssége ez, de hivatalosan mostantól van teljes IOMMU.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
DRB
senior tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 890FX-es lapkáknál nem teljes funkcionalitású az IOMMU. Csak azokon a lapokon teljes a támogatás, ahol a BIOS ACPI IVRS tabel opcióval érkezik. A 9-es sorozatnál ez a tulajdonság már általános, így mindegyik lapka teljes funkcionalitású IOMMU-t támogat az alaplapgyártó döntésétől függetlenül.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
atti_2010
nagyúr
Ha minden jól megy lesz Llano hamarosan de nincsenek alaplapok, AM3+ jönnek a lapok dögivel de proci csak Augusztusban.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
DRB
senior tag
Az IOMMU miért újdonság? A 890FX-es lapom is támogatja ezt.
-
atti_2010
nagyúr
A másik vajon a 990 lapkakészlet miért nem támogatja a PCI expressz 3-at? Ha jól tudom még nem került bevezetésre az Intel lapkakészlete sem támogatja, esetleg amik jövőre jelennek meg.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
veterán
Nekem ez a csúszás nem tetszik,kíváncsi leszek ha megjelenik végre milyen lesz.A másik vajon a 990 lapkakészlet miért nem támogatja a PCI expressz 3-at?
duree54
-
atti_2010
nagyúr
A 6850 198W eszik fullra terhelve a Furmark-al+Prime95, csak a CPU Prime 95 110 W, nekem ez nem tűnik nagyon soknak ahhoz képest hogy mit tud a VGA.
-
Xpredi01
tag
-
marcus14
tag
válasz baraksumoron #24 üzenetére
Sztem érdemes rá várni
"Az élet egy Szerencsekerék rajtad áll hogyan Forgatod"2pac
-
hohoo
senior tag
válasz baraksumoron #24 üzenetére
mondta valaki hogy késik a bull? nem, még mindig csak pletyka... Azért mert az aput mutogatják már késnie kell a bullnak?
Azért bírom amikor ilyenekkel magyarázzák meg hogy miért vesznek intelt amikor alapból is íg tervezték...
[ Szerkesztve ]
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Fogyasztásban és teljesítményben is töredékét hozzák a Brazosnak. A mostani Desna lapka processzora háromszor gyorsabb az Intel Oak Trailnél, és 15x gyorsabb az IGP teljesítménye. A legerősebb ARM processzor a OMAP4-ben van. Annak egy magjánál 4-5x erősebb egy Bobcat mag. A legerősebb IGP az Apple A5-ben van. Annál úgy 7-8x erősebb a Brazos IGP-je.
Lényegében úgy lehet jellemezni ahogy a hírben van. Messze ez a leggyorsabb tabletplatform, de cserébe ez fogyasztja a legtöbbet.[ Szerkesztve ]
-
Xpredi01
tag
Valaki árulja már el nekem, hogy ezek az új ARM, Qualcomm többmagos csodák (a legfejlettebb mobil videóvezérlőkkel együtt) hogy állnak teljesítményben és fogyasztásban a brazos platformhoz képest?
[ Szerkesztve ]
-
baraksumoron
csendes tag
Az AMD elmehet a fenébe, nálam elvesztette a hitelét. Pedig a Bulldozerre vártam, de így sandy bridge lesz, de lehet nem is vesztettem sokat vele.:S
-
Peter13
senior tag
válasz atti_2010 #14 üzenetére
Szerintem onnan, hogy pl a HD 3870x2 TDP-je 170 watt alatt volt, és ez volt a "kétcsipesszörnykártya" alig 5 évvel ezelőtt. Ma a középkategória teteje eszik ennyit, egyetlen árva, még csak nem is csúcskategóriás GPU-val (a csúcskategóra 220-250 között, a mostani duplaprocesszoros kártáyk meg súrolják az elmebaj határait) Az anno középkategóriás 3850-en pl nem volt külső tápcsati, a 3870-en meg volt egy szem 6-os (mert képes volt megzabálni akár 100 wattot is a dög ).
Igen, értem, hogy a teljesítmény nőtt, de vagyunk egy páran akiknek nem tetszik hogy milyen áron. Ne érts félre: nem vagyok fanatikus, és nekem is egy 5850 van a gépben (de lehet hogy visszarakom a 6870-et...vagy crossfire-be a kettőt ), de én is örülnék ha az új fejlesztések eredményeit még inkább abba azz irányba használnák hogy csökkenjen a fogyasztás...(és sajnos a 6000-es széria se ebbe az irányba haladt, a markeingduma ellenére, mert ugyan a 68xx-asok fogyasztása még OK, viszont a 6900-esek megint túllőtték a korábbi csúcsokat, mégpedig csúnyán)
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
ABee
tag
Fakk... pedig reméltem mégsem lesz késés. Szeretném már azt a bullt beleépíteni egy gépszörnybe. A 980g-ről vajon mikor lesz hír?
-
stratova
veterán
Ennek ellenére ha jól vettem ki még mindig bajos az aktív hűtés nélküli megoldás Tablet méretben, legalábbis notebookcheck szerint.
Azért már ez is fejlődés.[ Szerkesztve ]
-
nbg
senior tag
Most akkor mi is a kulonbseg a C50 es a Z-01 kozott?
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
hohoo
senior tag
pcie 3-ra váltáskor nem fog megőrülni senki, ugyanis még egy mai csúcsvideokártyán is mindössze 2-4% a teljesítményveszteség ha 16x-es 2.0-helyett 8x-ben megy(vagy 4x-ben?)...
[ Szerkesztve ]
T-home extra csomag monopolterületen 6500 ft/hó, versenyterületen ahol Digi vagy UPC is van pedig 2990 ft/hó. Köszönjük!
-
törölt tag
Utálom már az APU-t, ANYUT akarom.
-
atti_2010
nagyúr
A PCI-E 3.0 nem izgat annyira a mostanit sem használják ki rendesen a 8-16 között alig van különbség, ezen kívül az Ivy-nél is ez lesz a probléma hogy hiába a drága alaplap jövőre másikat kell venni, a számítástechnikában meg ha az újításokra vár az ember akkor sohasem vehet semmit mert 1-2 hónap múlva jön a másik, viszont most én sem tudom hogy FM1 vagy AM3+ vonalon folytassam, jó lenne már pár konkrét teszt is.
BotaN Ezt a fogyasztást most honnan szedted, ilyen keveset még nem fogyasztottak VGA-k az utóbbi 5 évben mint a HD 6XXX sorozat, nálam a Cyclone sohasem lépi át a 65 fokot pedig húzva van, akkor miért kellene vízhűtés?
[ Szerkesztve ]
-
BotaN
senior tag
Nem beszélve azzól hogy lassan vízhűtés kell már a videokártyákra is mert annyit fogyasztanak hogy nem lehet őket hűteni, és még ilyen teljesítmény mellett sincs kihasználva a 16x sávszél.
http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/
-
Dragon3000
veterán
-
Zanik
addikt
Na, úgy látom nekem sem lesz egyhamar AM3+-os lapom...
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
ftc
nagyúr
Sajnálom, de ez egy örök ördögi kör a PC-s világban... Mikor megveszed már elavult
PCI-E 3-ra November 18, 2010-ben lett véglegesítve a szabvány amikor a chipsetek már rég megvoltak tervezve...
Amit itt írsz akkor mindenki megőrült mikor váltás volt PCIE v1-ről v2-re.... Nem kell pánikolni
[ Szerkesztve ]
-
Malachi
addikt
hömm, na jó, akkor egyelőre váltás bizonytalan időre elnapolva. fájt a fogam egy sAM3+ -os alaplapra, de most már kivárom mit tud a Llano az FM1-ben és muszáj lesz megvárnom az őszt a normális Bulldozer tesztekig.
sok szempont érdekes lesz, nem csak a teljesítmény a fontos, de például az is, mennyire tud összedolgozni a Llano mondjuk egy AMD vga-val... régi álmom egy olyan rendszer, ami rendesen megoldja azt, hogy adott esetben akár le is kapcsolja a diszkrét videokártyát, de ha kell nagyon bika és minden megy rajta fullHD-n.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Akkor ez alapján nálam is Llano lesz a Befutó....
Mondjuk a Bull foglalatát is folytatni fogják, szóval oda is jön majd később újdonság....Akkor lehet, mégsem Llano lesz a befutó....
-
Segal
veterán
Az nem elképzelhető hanem az biztos. Pont ez a fájó mármint az hogy aki idén drágán bull-t vesz az jövőre kitépi a haját mert olcsóbban fognak jobbat adni, aki meg idén Liano-t hogy hosszútávba gondolkodjon és majd frissít Trinity -re az meg a pci express 2.0 miatt fog hülyét kapni mert jövőre jönnek a 3.0-ás videókártyák. Persze az alaplapgyártók azonnal kihozzák majd a 3.0-ás alaplapokat de ez az idén AMD-t vásárlókon nem fog segíteni...
Nagyon úgy néz ki hogy marad az ivy csak az meg még annyira messze van. Istenigazából a bull tesztje után kapunk majd tiszta képet hogy az mire képes. Addig szerintem mindenképp érdemes várni a vásárlással főleg hogy összel jönnek az új vga-k is."Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Rawulf
őstag
Egyre nagyobb divat, rázkódó-kézi-kamerával készíteni a filmeket. Akkor az AMD lesz a megoldás, hogy otthon ne szédüljem el? Cloverfield fix kamera?
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy míg mindenki a 990FX-re koncentrál, az FM1 lesz az izgisebb cucc.
[ Szerkesztve ]
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
BigBlackDog
veterán
Kíváncsi leszek mi lesz a Bulldozerből. Intel párti vagyok egyenlőre, de nem kis esélyt adok magamnak, hogy hamarosan váltok. Minden a Bulltó függ.
-
Angel1981
veterán
Miért nem ismertették a Bulldozert részletesebben?
És akkor ezek szerint igazak voltak a pletykák a késésről...[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
13-ig még van 2 hét, most akkor elképzelhető hogy egy jó FM1 alaplapba a Trinity is működni fog?
-
aDamker
aktív tag
hajra AMD, ideje lesz vegre visszakerulni a versenybe!
-
ftc
nagyúr
Azaz hamarossan az ölünkben a drága Llano...
A bull meg azért késhet a piacon mivel először OEM-ek kapják kézhez
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- I3-6100T Intel
- INGYEN FoxPost! Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 12 hó magyar bolti garival! -