Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
-
Neck
veterán
Elvileg már van Magyarországon, terítik, mondtak már gyári számot is rá...
Nemtom ebből mennyi igaz, remélem sok
[Szerkesztve]An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Neck
veterán
Úristen. Hallottál már a Quad Pumped Busról?
Azért beszélnek 800as FSBről...4x200xproccszorzó.
LOL.
Pl 3,2es Prescott elvileg 4x200=800FSB
800*4= 3,2
30as szorzó...
azafaszaAn α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
bujdyka
tag
Na, hogy ON is legyek:
fLeSs: Arra szeretnélek kérni - bár ha jól olvastam, akkor már majdnem minden teszt lement -, hogy vizsgáld meg, hogy cca. hogy fog menni a dual core Pentium. Nekem az vele a bajom, hogy szvsz kicsi lesz az FSB a két magnak. Ha tudnál csinálni olyan tesztet, hogy mondjuk hogyan muzsikál egy P4 400-533-667-800-as FSBvel (ehhez ugye szorzómentes kell), akkor az árnyalná a dual core chipek várható teljesítményének a képét...
Tehát pl.: 3GHz: 30x100, 22,5x133, 18x166, 15x200.
Ha tudnál szerezni szorzómentes P4-et...
Sőt esetleg azt is bele lehetne tenni, hogy mennyit megy egy P4 FSB400 HT nélkül, és akkor arra már csak rá kell dobni egy - legyünk jófejek - 1,9-es szorzót, és kész is a Smithfield (vagy annak kicsit fölébecsült adata...).
Remélem sikerül, előre is köszi!Úgy tanul a gyerek, ha kérdez...
-
brownus
veterán
forrás:Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Neck
veterán
Ezt te honnan tudod?
Ezt az okfejtést még sose hallottam, bár azt sejtettem hogy az Intel fogyasztása több a megadottnál.
Hümm, mindenesetre köszi, ennyivel is többet tudok
MOD: elírás
[Szerkesztve]An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Dzsekó
addikt
Szerintem még beférne a cikkbe egy kis kiegészítés.
Az Intel és az Amd TDP értékeit nem lehet megfeleltetni egymásnak. Az Intel a TDP értéket trükkös módon, meghatározott körülmények mellett 75%-os átlagos processzorterhelés mellett adja meg. Az AMD worst case értékeket ad meg, tehát a 100%-os CPU terhelés mellett előforduló legnagyobb teljesítményre kell méretezni. -
TeeJay
félisten
szóval akkor ebből azt szűrtem le hogy aki manapság akar multimédiás netes halk gépet venni az AMD-t vegyen
ugye?
nekem mióta gépezek csak AMD procim van és eddig mindig elégedett voltam vele
lehet hogy a következő géepm is csak netezésre lesz meg multimédiára és ahhoz is elég lesz egy AMDMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Raymond
félisten
Nagyon szep munka. Varom a teszteket
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
fLeSs
nagyúr
válasz #67688960 #120 üzenetére
C0-D0 között annyi a különbség, hogy a D0 újabb stepping, valszeg (talán) jobban húzható, de ennyi. D0 és E0 közötti különbség le lett írva, te vmit félreolvastál, már bocsi.
N0 stepping a Prescott 2M."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
törölt tag
Nem volt szó a cikkben arról hogy mi a külömbség a 478-as tokozású C0-D0-E0 stepping között (pescott), engem spec nagyon érdekel mert procit cserélek idén és nem fogok lapot cserélni(az E0-ás többet eszik a D0-ásnál viszont ugyan annyit mint a C0-ás, viszont többet tud náluk most melyik jobb, a D0 vagy az E0 ???)
Ja és van N0-steppinges 775-ös tokozású SpeedStep-el. -
fLeSs
nagyúr
Mert csak a 0,13-as procikhoz vannak meg ezek az értékek (a winchesterekhez már nem), de akit érdekel:
3000+: 70 watt
3200+: 72 watt
3500+: 73 watt
3800+: 81 watt
Mivel az összes proci ugyanúgy 800 MHz-re csökkenti az órajelét, ezért nincs különbség, a 3800+-nak 1,5 helyett 1,55 V az alapfeszültsége, ezért ennek CnQ-val is kicsit magasabb a feszkója, ezért fogyaszt kicsit többet.
szerk: lehetséges, hogy a 3800-as (és a 3500-as) 1000 MHz-re veszi vissza az órajelet (nem írtam fel )."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Fade_Away
őstag
grat az első részhez nagyon jó lett!
-
czappa
aktív tag
Nagyon hiányzott már egy ilyen összefoglalás, főleg azoknak akik nem szoktak sok helyről
infót szerezni (pl. külföldi oldalak). Mivel én ebbe a csoportba tartozom most már árnyaltabban látok, hála a jól sikerült cikknek és várom a folytatást. -
Syl
nagyúr
Ha már a P4-nél oly részletekbe menően lett taglalva az IDLE CPU fogyasztás, nem illett volna ugyanezt az AMD64 Cool&Quiet technikájával is megtenni?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Kain
senior tag
Gecc jó cikk,várom az real tesztet.
Intel hozta a formáját,ami ''elérhető'' áron van,az relative gyengus,ami meg jó,az horribilis összegen fut.Tehát az egyetlen logikus választás A64.
[Szerkesztve] -
P34k
tag
Komolyra forditva a szót, Fless kolléga, nem tennéd közkincsé a tesztprogik listáját?
Esetleg mindenki otthon it mókolhatna, és aztán lehetne egy naaagy brainstorming belőle!
Pl. én szeretem a ScienceMark tesztprogramot, remek prociíizzasztó algoritmus implementálva benne.
Fogod használni?Abit IP35-E/E6550@3430MHz/4x1GbDDR-II@980MHz/Inno3D GeForce 8800GT 512Mb
-
P34k
tag
Enyém a 100as!!!
Abit IP35-E/E6550@3430MHz/4x1GbDDR-II@980MHz/Inno3D GeForce 8800GT 512Mb
-
perempe
veterán
A teljesítmény/órajel grafikon mellé jól jönne egy részletes leírás, hogy pontosan milyen konfiggal jönnek ki az adatok, milyen mérőműszerrel, stb.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
cocki
tag
Grat a cikkhez látszik, hogy intel bácsi elbaltázta a dolgot a prescottal és az amd a lépéselőnyben van. Az is tetszik amit a pentium M ről írtak mert igy megtudtam a tua tovább él.
Halál a hamis császárra,az épelméjűség a gyengék útja, te is hallod a hangokat, szólítanak
-
Obi-1
őstag
Kiváncsi vagyok a számokra, de a bemutató is nagyon érdekes volt. Főleg Intel oldalon hiányzott egy kis pótlás. A Pentium M igazán csábító, de még legalább 1 évig jó lesz az 1700+ XP. Eddig még nem is húztam.
Only a Sith deals in absolutes.
-
Hun'reeth
őstag
Nagyon jó kis cikk sok ember tanulhat belőle. Talán kicsit ''sűrű'' egy laikusnak de valahol el kell kezdeni. Én kötelező tananyagnak minősíteném.
Hajrá!''Öregember nem gyorsvonat!''
-
erdoke
titán
-
t_ferenc
őstag
hali!
mindenek előtt egy gratu a cikkhez.
az furdalja az oldalamat, hogy húzás esetén mennyivel nő meg a cpu fogyasztása? egyáltalán számottevő-e ez az érték? nekem egy 939 lábas a64 3000+-om van jelenleg 2,5ghz-en (313x8). gondolom így már nem annyit fogyaszt, mint alapórajelen, ami 1,8ghz.if you fall seven times, stand up eight
-
Neck
veterán
Na, akkor most mennyél csak tesztelni, hesshesshess
Már alig várjuk hogy kész legyen, te meg itt lopod a napot a fórumon
PeaceAn α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Wolverine
félisten
''lesz''? Akkor még nem végeztél a tesztekkel a jelek szerint... Ebből azt szűröm le, hogy rossz esetben akár két hetet is várhatunk a folytatásra... Hümm...
Kár, mert az első rész roppant ígéretes, csak a cáfolhatatlan számok hiányoznak nekem (a hőleadási adatokat mondjuk elég brutális így kimérve is látni...)"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
kecsawi
senior tag
Már régóta vártam egy ilyen cikket, hozzá fog segíteni a fejlesztés irányához. Köszi fless!
[Szerkesztve] -
Yany
addikt
Ja, a cikket pedig örömmel olvastam, thx fless! Várom a folytatást...
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Yany
addikt
Az az aprócska, bár korántsem elhanyagolandó tényt sem hagytam volna ki, hogy a szimultán 32-64 bit kompatibilitással az Intel az AMD után kapaszkodott. Igaz, ettől csak mégjobban dagadna a májam. Azt azért be kell látni, a legtöbb embernek a mai napig ''processzor = Intel'', és ez nem véletlenül alakult így a múltban.
Na mielőtt értelmetlen flémet gerjesztenék ezzel a láma hozzászólással, a lényeg, hogy kicsit hiányolom a cikkből, hogy nagyon rég nem tapasztalt jelenség zajlott (zajlik?) le a közelmúltban, miszerint több dologban is az Intel követte az AMD-t, és nem fordítva.
Tudom-tudom, ez nem nagy dolog, ha önmagában nézzük, de ha figyelembe vesszük, hogy a processzor piacon nagyon sokáig töretlen sikerekkel rendelkező és nagyságrendekkel erősebb cég követ (bizonyos dolgokban) egy eddig csak ''másolatként'' minősített céget, akkor azért nagy dolog, nagy változás.
Remélem senkit nem sértettem meg, ez a véleményem.Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
DarkFater
tag
Kicsit a Pentium M és a PIII kapcsolatára visszatérve.....
Én még emlékszem arra amikor az Intel bejelentette, hogy a PIII-nak igaz, hogy vannak még tartalékai, de nem sok és elavult architektúra, nem ez a jövő, stb...
ezért megszünteti.
Ekkor kihozták a P4-et és azt látta az ember, hogy az 1Ghz-es PIII lazán veri az 1,4 gigás P4-et
Az 1 gigás PIII-am emiatt még sokáig igen jól helytállt a versenyben, csak aztán elszaladtak a gigahercekAddig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
drwho
tag
Bazz
Ma kellet leadnom a szakdogám, hasonló témában.
Ha csak pár nappal hamarabb jött volna ki a cikk -
parandroid
félisten
Inkompatibiltás? Erről nekem csak az jut eszembe, hogy Heroes3 nem ment k6 2-n, amíg nagy sokára ki nem jött hozzá egy patch, a Wizardry7 meg a Pentium prociktól halt meg, szintén amíg nem kapott nagysokára egy patch-et. Mind a kettővel szívtam eleget, úgyhogy 1:1...
Bocs az offért.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
pubwart
aktív tag
-
L3zl13
nagyúr
A te általad leírt hiba is a windows hibája volt, nem a chipseté. Nem flame-ként írtam én sem a dolgot, csak szvsz majd mindenhez lehet kapcsolni negatív tapasztalatokat.
A SiS-ért mellesleg én sem vagyok oda. ALI-ért szintén nem. A VIA már elmegy a 4in1-nal. AMD-sként az nVidia meg a legjobb választás számomra. Még ha az NF2-nek vannak is hibái.
Intelnél platformon én is Intel chipsetet választanék, de igazából olcsó kategóriában, ahol bejönnek az alternatívák, nincs olyan sok különbség.Aki hülye, haljon meg!
-
pubwart
aktív tag
Egy kérdésem lenne, ha lehetséges...
Végül ki kell térnünk a Pentium M-es rendszerek árára is, ami egyelőre sajnos igen borsos, elvégre mobil platformról van szó. A Pentium M processzorok nagyon drágák (és nehezen hozzáférhetőek), és a hozzájuk való alaplapok amellett, hogy szintén nagyon drágák (a hasonlóan felszerelt P4 vagy A64 lapok 2-3-szorosába kerülnek), szinte beszerezhetetlenek. Nem véletlen ez, hiszen az Intel ezeket a processzorokat nem az asztali gépekbe szánta, mobil processzorként pedig még ilyen drágán is eladhatóak.
Ezt írtad...
Nem tudom mennyire lesz teljes a teszt, de szerintem nagyon.
Viszont:
Bővebben: link
Szerintem ez a cucc az P4P800-al együtt sem fog többi kerülni mint max 30k. Ami egy komolyan LGAs vagy A64s lap árát meg sem közelíti... Így valahol behozz a proci árát...
Szerintem. De ez csak egy vélemény. Kérdéses lenne, hogy nem kaptatok-e az ASUS-tól ilyen cuccot + meg hozzá egy lepot. Érdekes lenne ezzel a verseny. Mert elég sok embernek van ilyen lapja (nekem pl. P4C800 del.) és ha ez a dolog tényleg megy, akkor szerintem eléggé elérhető ez a Pentium M-es álomkép
Van rációm
Pont barátom szeretne egy ilyen rendszert, azért is érdekelne a dologWhere you go how is up to you
-
_cirmos_
őstag
hiánypotló, mint sok más Fless-alkotás to be continued...
-
Zoltán
őstag
Nem hiszem, hogy bármit eltoltam volna, hiszen a netről leszedett hivatalos leírás is ezt írta. Csak Én nem hittem el neki, mert ez abszurdum (még ha nem is mai volt az alaplap.)
A Te általad írt probléma meg nyilvánvalóan a win9x hibája volt, nem a chipseté. De ne makarom, hogy flame legyen enne ka jó kis cikknek a topicjából, szóval részemről pont.
[Szerkesztve] -
sirály12
őstag
Jó cikk. Tetszik.
Már alig várom a folytatást.
Üdv.: Sirály12Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
L3zl13
nagyúr
Szvsz valamit nagyon eltoltál ott. Kétlem, hogy ne lett volna rá más megoldás.
Ellenben ne tudd meg mennyit szenvedtem egyszer egy inteles chipsettel (810). (Még 9x időkben volt.) Első automatikus újraindítás után elfelejtette kezelni az optikai meghajtókat. Persze minden driver CD-n volt hozzá. Hálókártyát sem kezelte automatikusan.
Autoexecben engedélyezni kellett a DOS-os optikai drivert, akkor bár problémázott, de működött. Utánna már CD-ről fel lehetett telepíteni az IDE vezérlőt, és ki lehetett kapcsolni a régi DOS-os optikai drájvert.Aki hülye, haljon meg!
-
Zoltán
őstag
Ne tudd meg mennyit szenvedtem egyszer egy sis chipset driverével! Képzeld el az volt a megoldás, hogy a win telepítése előtt(!) kellett telepíteni! De honnan szerezzen manapság az ember egy 6.22-es dos-t, hogy tudjon win előtt(!) telepíteni valamit. Persze nem azt mondom, hogy nem lehet megcsinálni, meg hogy nem is olcsóbb annyival, egyszerűen csak nem szeretem a kicsit is inkompatibilis, macerás, alternatív cuccokat. De a HSZ-em pont arról szólt, hogy most már úgy tűnik, hogy mégis inkább AMD...
-
Esmein
nagyúr
Nyami! FlesS összefoglaltad mindazt, ami eddig is kavargott bennem. Lépjél Intel bácsi, mert a prescott nem alternatíva.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
fLeSs
nagyúr
Lásd #58.
Elég érthető a szöveg
''Athlon 64-ek esetében maximum 100 watt körül mozog (89 watt), ''
A maximum a leggyorsabb procira vonatkozik, az FX-55 TDP-je 105 watt (nem 100, tehát még jófejek is voltunk), a többi 0,13-as procié 89 watt."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
netchan
tag
Itt egy eleg reszletes tablazat proci fogyasztas ugyben:
[Szerkesztve] -
bujdyka
tag
Nem olvastam végig a topicot, de a cikk egy részén felkaptam a vizet...
Eddig (eltekintve a VIA processzoraitól) Pentium M disszipálta el a legkevesebb hőt, fogyasztotta a legkevesebb áramot. Az Intel által meghatározott TDP (Thermal Design Power – tipikus fogyasztás) a legmagasabb órajelű Dothanok esetében 21 (400 MHz FSB), illetve 27 watt (533 MHz FSB)! Ugyanez a szám az Athlon 64-ek esetében maximum 100 watt körül mozog (89 watt), míg a Pentium 4-ekről jobb nem is beszélni (kb. 130 watt). Mindennek következménye, hogy a Pentium M napjaink egyik leghűvösebb processzora, ebből következően pedig beéri a legkisebb (csendes) hűtésekkel is. A mezőny nemrégiben az AMD Turion 64 lapkáival bővült, melyek a 35 wattos kategória mellett a 25 wattos versenyszámban is indulnak, így érdekes küzdelem bontakozhat ki a noteszgépek piacán is.
Ugye mindenki tudja, hogy a TDP nem ugyanazt jelenti az Intelnél, meg az AMDnél?
Szóval az a 21, illetve 27 watt inkább 25, illetve 32 lenne, ha az AMD állítaná, Ehhez még hozzájön az, hogy ''maximum 100 watt körül mozog (89 watt)'' Ha tudjátok, hogy 89, akkor miért kell szívatni - hogy azt ne mondjam félrevezetni - a népet azzal a 100-zal???Úgy tanul a gyerek, ha kérdez...
-
_Volkovy_
nagyúr
Én egy maxituning tesztet várnék,a gyártók mostani csúcsprocesszoraival.Persze hűtéssel,etc.
Érdekes lenne nézni ahogy a Dothan elveri 2400MHz-en a négygigás P4-et,minimális méretű hűtővel. -
viharhozo
addikt
A64 - 1 oldal
P4 - 2oldal
Reszrehajlosag!Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
X@b3e
addikt
Grat a cikkhez, korrekt. Jó sok munka és tudás áll mögötte
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
L3zl13
nagyúr
És inkompatibilitásról sem tudok...
Aki hülye, haljon meg!
-
rzoli
senior tag
Alaplapi drivereket, - chipset -, az Intelhez is kell, ha azt akarod, hogy a Windowsod alatt normálisan menjen.
Régebben, w9x, xp (sp_ nélkül) esetleg feltűnőbb volt a hiánya, mert a windows gagyibb drivereket használt, főleg a via-s alaplapoknál volt durva különbség.
Szerintem - csirke!
üdv
Z
[Szerkesztve]Motorola Defy+, Lg G2, Doogee X5 Pro, Vernee Thor, MAZE Alpha, MI A1, Mi Mix3
-
Zoltán
őstag
Elolvasva a cikket, azon kezdtem el gondolkodni, hogy ha legközelebb procit kell vennem akkor AMD lesz. Mert: Prescot szemtelenül sokat fogyaszt és melegszik stepping-kozmetika után is és a kíváló Pentium M -re pedig nincs pénzem. Írom mindezeket úgy, hogy sose akartam AMD-t venni, mert nem szeretem, ha plusz drivereket meg egyebeket kell telepítenem, hogy menjen, szóval nem szerettem az inkompatibilitását, mégha kis fokú is.
-
Zoltán
őstag
Gratulálok a cikkhez! Ideje volt már kicsit rendet tenni a témában.
-
Gregorius
őstag
Én még leragadtam a 2500+-os barcimnál, amit bõ egy éve vettem, és azóta csak kapkodtam a fejem az újdonságok láttán
A két éve vett prockóm (1700+, 11*200-on) még most is versenyképes a ma elérhető termékekkel (najó, egy natív a64 platformmal nem biztos), még akkori árán is. Most, hogy küszöbön van a win64 meg a többmagos procik, most már lehet beszélni újdonságokról, de az elmúlt években nem nagyon...
[Szerkesztve] -
Nagyon jó cikk!
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
csiga997
őstag
Kicsit olyan már ez a MHz növelgetés, mint annó a Szergej Bubka világcsúcsai voltak. A srácnak is volt egy szerződése a szponzorjával, hogy ahányszor megdönti a világcsúcsot, kap egy rakat pénzt. Ezért mindig csak egy centinként döntögette a csúcsot, holott a léc mellett elhelyezett kamerák képén jól látszott, hogy néha vagy 20 centivel is a léc fölött megy a faszi.
Szóval, amíg +100MHz-et és 3 új multimédia utasítást el lehet adni mint ''forradalmi újdonságot'', addig minek törné magát bárki is... -
PetX
aktív tag
Gratulálok a cikkhez! Nagyon jól össze lett fogva, remélem jön a köv. rész is!
Észrevételem a Pentium M-ről Inteléknél :
Megmézték miért olyan jók az A64-ek, megnézték mit csináltak jól régebben (PIII) és csináltak egy Intel A64-PIII cpu-t Pentium M néven...
CS 4EVER!
Ja ez nem ide tartozik...Minek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz!?
-
Rez_Grof
őstag
Nagyon jó cikk. Igazi alapozó. Ph!-ra tévedőknek, kezdőknek kötelező olvasmány.
A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
anulu
félisten
fLeSs: a második rész mikorra várható? csak hogy tudjam, h mennyit kell még addig aludnom
amúgy nagyon jó cikk, de a valós teszteredmények miatt ülök tűkön. márcsak amiatt is, hogy a gépem hogy áll ezekhez a procikhoz"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Loha
veterán
Egyébként az Pentium M-re azért kellett ilyen sokat várni, mert az intel a magas órajelekben látta a fejlődés útját, és azért elsorvasztotta a PIII-akat meg az egész technológiát, hogy ne legyen útban.
Aztán amikor látta, hogy a P4 nem lesz a jövő főleg nem laptop téren, gyorsan előkapták a Tualatin magot.
Válogatott Tualatinok mentek 1800Mhz-en is szóval lehet, hogy egy kis optimalizációval és gyártástechnológia cserével el lehetett érni a 2,1Ghz-et, de
azért elég sokat változtattak a Pentium M-en, szóval van bennük még tartalék bőven.
Az árban meg megtartották a PIII-S árazását, ami szerintem azért ilyen magas, hogy nehogy konkurencia legyen az asztali gépek körében a P4-nek, ahogy anno a PIII-S szériánál is volt.
Amikor a P4 megjelent már akkor látszódott hogy baromság nem folytatni a PIII-as vonalat és vmi teljesen újatt, de gyengébbet csinálni helyette... -
AMD Power
titán
Nekem ez a kedvenc mondatom benne:
''A Prescott minden idők legmelegebb, legtöbbet fogyasztó és a legrosszabb teljesítmény/órajel mutatóval rendelkező asztali processzora.'' -
AMD Power
titán
Ez kemény volt! Zsong az agyam a sok informáciotól! DE valóban igényes jó cikk volt! Látszik , hogy PH-s!
-
brownus
veterán
Nos, várom a teszteket
egy kérdésem volna, hogy az AMD miért maradt a 400-as busz sebességnél?
az Intel már 800 felett jár. -
fLeSs
nagyúr
A64-nél a 100W-os TDP (pontosan asszem 105 W) a legmagasabb órajelű 0,13-as procira, az FX-55-re vonatkozik, az ennél lassabbak persze hogy ennél jóval kevesebbet fogyasztanak (kisebb L2 cache, kisebb magméret, alacsonyabb órajel, kisebb csíkszélesség), ezeknél a TDP 89 watt (hopp, ezt pótolom is).
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
MUŁĐER
addikt
''Nem kizárt, hogy e processzorban kerül először bevezetésre az aszimmetrikus többszálú utasításvégrehajtás, amelynek köszönhetően a többszálúságra nem felkészített alkalmazások futása is gyorsulhat. Ennek során a chip néhány utasításból álló segédszálakat hoz létre, melyek a fő programszál végrehajtását segítik.''
ez viszont nagyon jól hangzik, kár hogy nem valósították meg....Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
MUŁĐER
addikt
ezek mindegyike 2,8 GHz-en fut és körülbelül 150 wattot disszipál, ami közel kétszerese egy hasonló sebességű Prescott fogyasztásának.
ujj akkor mit művelt volna 5 Ghz-en? JesusRobotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
fanatic
aktív tag
válasz Basmacskin #7 üzenetére
Lesz második rész is!
Mi az? -Kicsi,zöld és háromszög alakú??? -Kicsi zöld háromszög :D
-
Frigo
őstag
Hopp már itt is egy érdekes Tejas hírecske a multból:
Így már érthető miért törölte az Intel ezt a kis éhenkorászt. -
Dzsekó
addikt
Az Athlon 64-ek keveset fogyasztanak, ez egy konfig fogyasztása valós mért értékekkel:
Athlon A64-3800+ (130nm core)
Soltek SL-K8TPro-939 motherboard
4 x 512 mb OCZ PC4000 DDRAM
ATI 9800-256 Pro VGA
Hitachi 7K400 HDD (400gb)
Samsung P160 HDD
Silverstone ST30NF PSU (fanless)
M-Audio Firewire 410 external firewire-driven sound card
low speed 80mm fan
üresben: 76W
fullon: 147W
Ez a régi 0,13-as maggal van felszerelve, és a 9800pro is megeszik 50W-ot teljes terhelésben.
[Szerkesztve] -
Blackmate
senior tag
Egy elgepelest talaltam a 2. oldalon.
A grafikonon látott értékekre emlkézezzünk vissza később, a Pentium 4-ek fogyasztását bemutató grafikon után is.
Ezt felve kerdezem, mert nagyon lama vagyok a temahoz. A 3. oldalon, elsö bekezdes:
A Prescott vegyes fogadtatásban részesült, mert eleinte nemhogy nem volt gyorsabb a Northwoodnál, hanem sok esetben még lassabbnak is bizonyult annál, emellett rendkívüli melegedésével vívta ki a felhasználók ellenszenvét, és mint később kiderült, az új processzor ezen tulajdonsága kihatott az egész processzortörténelemre is, hiszen az Intelnek hiába áll a legmagasabb fokú technológia a rendelkezésére, hiába költ évente milliárdokat kutatásra és fejlesztésre, a Prescott melegedése gátat szabott az órajel további emelésének, így a Tejas kódnéven futó Pentium 4-utód fejlesztési projektjét le is állították.
Tejas = Texas?
[Szerkesztve] -
MUŁĐER
addikt
az új csíkszélességű Athlon64-ek 40w-ot fogyasztanak nem?Nem 100w-ot.
Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
addikt
Veniche magos A64 lesz a tesztben ???
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
marcee
addikt
TDP:
Dothanok 21 ill. 27 W
Athlon 64 ~100 W
Prescott 130 W
Ezzel szemben a teljes rendszerek fogyasztása, 100%-os terhelés alatt: 79-125-190.
A TDP-k alapján nem kellene azért olyan nagyon büszkének lenni az A64-re (nem olyan nagyon nagy az előnye a Prescott-hoz képest), ''real life''-ban azért már komolyabb, itt meg a pentium m nem jobb annyival amennyivel várni lehetne.
Mi okozza az eltérést? A chipsetek? Ti mértétek ezeket? A második részből kiderül, hogy milyen konfigokkal mértétek a fogyasztást? Érdeklődve várom.\m/
-
Club
őstag
Hogy ebből mekkora Flame lesz
-
Niquis
aktív tag
Az A64-et magas labda, hogy ráraktátok az LGA775-re azon a képen. Így tuti lesz, aki beleköt. Ma én vállalom el ezt a kellemetlen feladatot.
[Szerkesztve]"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."
-
e-biza
őstag
válasz Basmacskin #7 üzenetére
a teszt lényege hogy ismerd az elötted állo processzorok fogyasztását, teljesitményét. ennek ellenére nem lenne rossz egy összehasonlito táblázat, de szerintem a teszt célja nem az. lehet tévedek
Liƒє is too short. - http://www.lowcostdomain.eu
-
Basmacskin
aktív tag
Ez mind szép és jó, de inkább egy táblázat lett volna, és lett volna benne a régi P4 és AMD Athlon is, hogy lehgyen mivel összehasonlítani (barton/sempron, stb magos, mondjuk 1400 Mhz-ről kezdve), így maximum tapétaként tud ez a teszt funkcionálni.....
--- Geri vagyok ---
-
ody42
senior tag
nem rossz, kicsit képben vagyok most már P4 ügyben is,de marad az AMD
-
TommyGun
őstag
Jó kis cikk várom hogy hol végez a kis ''ee'' magos nórtvúdom
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
corlagon
senior tag
Prescott minden idők legmelegebb, legtöbbet fogyasztó és a legrosszabb teljesítmény/órajel mutatóval rendelkező asztali processzora
'nuff said... köv. gépem A64 lesz.
Kiváncsi leszek a Dothanok tesztjeire. Kár, hogy borzasztó drága, meg alig lehet kapni, igazi Mobil Barton-féle sláger lehetne (lehetett volna) belőle. -
Sirpi
senior tag
Eddig nagyon jó a cikk! Én még leragadtam a 2500+-os barcimnál, amit bõ egy éve vettem, és azóta csak kapkodtam a fejem az újdonságok láttán. Tényleg örülök egy ilyen átfogó bemutatónak, helyrerakott pár dolgot. Csak így tovább a második részben is!
Hazudnék, ha cáfolnám annak tagadását, hogy ez az ital nem nélkülözi a koffeinmentesség megnemlétének hiányát. Na most akkor van benne koffein, vagy nincs?!
-
warn!ng
tag
Varom a teszteket.
Szuletett egy ket erdekes eredmeny kulfoldi hw oldalakon a p4 vs.pentium M csatakban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest