- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
bujdyka
tag
Na, hogy ON is legyek:
fLeSs: Arra szeretnélek kérni - bár ha jól olvastam, akkor már majdnem minden teszt lement -, hogy vizsgáld meg, hogy cca. hogy fog menni a dual core Pentium. Nekem az vele a bajom, hogy szvsz kicsi lesz az FSB a két magnak. Ha tudnál csinálni olyan tesztet, hogy mondjuk hogyan muzsikál egy P4 400-533-667-800-as FSBvel (ehhez ugye szorzómentes kell), akkor az árnyalná a dual core chipek várható teljesítményének a képét...
Tehát pl.: 3GHz: 30x100, 22,5x133, 18x166, 15x200.
Ha tudnál szerezni szorzómentes P4-et...
Sőt esetleg azt is bele lehetne tenni, hogy mennyit megy egy P4 FSB400 HT nélkül, és akkor arra már csak rá kell dobni egy - legyünk jófejek - 1,9-es szorzót, és kész is a Smithfield (vagy annak kicsit fölébecsült adata...).
Remélem sikerül, előre is köszi! -
bujdyka
tag
Nem olvastam végig a topicot, de a cikk egy részén felkaptam a vizet...
Eddig (eltekintve a VIA processzoraitól) Pentium M disszipálta el a legkevesebb hőt, fogyasztotta a legkevesebb áramot. Az Intel által meghatározott TDP (Thermal Design Power – tipikus fogyasztás) a legmagasabb órajelű Dothanok esetében 21 (400 MHz FSB), illetve 27 watt (533 MHz FSB)! Ugyanez a szám az Athlon 64-ek esetében maximum 100 watt körül mozog (89 watt), míg a Pentium 4-ekről jobb nem is beszélni (kb. 130 watt). Mindennek következménye, hogy a Pentium M napjaink egyik leghűvösebb processzora, ebből következően pedig beéri a legkisebb (csendes) hűtésekkel is. A mezőny nemrégiben az AMD Turion 64 lapkáival bővült, melyek a 35 wattos kategória mellett a 25 wattos versenyszámban is indulnak, így érdekes küzdelem bontakozhat ki a noteszgépek piacán is.
Ugye mindenki tudja, hogy a TDP nem ugyanazt jelenti az Intelnél, meg az AMDnél?
Szóval az a 21, illetve 27 watt inkább 25, illetve 32 lenne, ha az AMD állítaná, Ehhez még hozzájön az, hogy ''maximum 100 watt körül mozog (89 watt)'' Ha tudjátok, hogy 89, akkor miért kell szívatni - hogy azt ne mondjam félrevezetni - a népet azzal a 100-zal???
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- 12 részletre elérhető BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo Legion 5 15ACH6
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest