Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
Hun'reeth #30 üzenetére
2 apróság:
1. Gigabyte lapokon a Dual BIOS mellett még mindig elég volt az elem eltávolítása brutál próbálkozások után. Miért hiányzik a CMOS jumper?
2. Ctrl+F1 a BIOS-ban, és előbukkan még néhány tuninghoz hasznos fícsör Advanced chipset settings néven. Ne kérdezzétek, hogy miért jó ezt eldugni, de a legtöbb Gigabyte lapon így van. Megnéznétek, hogy ennél a bétánál is müxik-e? -
Hun'reeth
őstag
Amúgy nem hiszem, hogy a Gigabyte épp ezzel a lappal lopná be magát a szívembe.
-
Spiderman
csendes tag
Hi!
Gigabyte alaplapokon mar vagy egy eve nincsen cmos jumper, ugyanis ha a proci 20 mp alatt sem indul el, akkor automatikusan újraindul a lap. Ráasásul úgy, hogy csak a proci+szorzó beállítások törlődnek (helyesebben az sem, csak az alaplap nem veszi figyelembe), így még a beállításokat sem kell a semmiből újra megcsinálni. (ez a kézikönyvben lett volna benne, ha megkaptad volna...)
Spiderman -
Spiderman
csendes tag
bocsi, ez nem ide ment volna
-
Spiderman
csendes tag
Hi!
Gigabyte alaplapokon mar vagy egy eve nincsen cmos jumper, ugyanis ha a proci 20 mp alatt sem indul el, akkor automatikusan újraindul a lap. Ráasásul úgy, hogy csak a proci+szorzó beállítások törlődnek (helyesebben az sem, csak az alaplap nem veszi figyelembe), így még a beállításokat sem kell a semmiből újra megcsinálni. (ez a kézikönyvben lett volna benne, ha megkaptad volna...)
Spiderman -
qLa
csendes tag
pRT te beteg vagy... :)) feküdjéL és igyáL sok teáT mert az agyadra mászott már az a vírus
-
Balint
tag
Asszem kell lennie a lapon egy jumpernek, amivel állítható, hogy 100, 133 vagy 166 legyen az alapértelmezett fsb, és ehhez képest lehet a biosban növelni max 32vel.
Ha Bartont (vagy duront) tol a lapba az ember, akkor ezt a jumpert kell áthelyezni. -
qLa
csendes tag
Ez high-end?? :))
-
Fr4G
aktív tag
Ja értem... azért azt tudod hogy rohadt mázlista vagy, hogy ilyen high-end gépeket (inkább magyar viszonylatban) van alkalmad tesztelni . :)
-
qLa
csendes tag
Nem szar a Canterwood csak én szoktam ilyen sokat írni (ezért szoktam kapni a fejemre néha... :) )
-
Fr4G
aktív tag
Nem szeretnék semmibe (senkibe) belekötni, de szerintem ehhez képest a Canterwoodról aránytalanul keveset írtatok... ennyire sz@r lenne az a lap ?
-
qLa
csendes tag
Válaszolva mindenkinek a kérdéseire:
A config szinte ugyanaz volt a 2 lapnál, próbáltam viszonylag azonos értékeken járatni a procit. Egy alap beállítást és egy tuningolt beállítást vetettem össze sajnos már addigra nem volt nálam az nforce2-es lap, de imho memória teszteknél jól látható így is a különbség...
Néztem szinkronban is a lapot 133/133MHz (DDR266) de gyengébb teszteredmények születtek, így a 133/200MHz (DDR400)-on kapott értékeket raktam a cikkbe...
A BIOS képeket meg egy gagyi monitoron csináltam aminek a képcsöve már egy picit öreg így sajnálatos módon ezek kerültek bele... -
Aram
tag
Igen ez jó kérdés, hogyan lehet 12.5x-ös szorzó fölé menni?
Mert énnekem nem igazán megy...
Aram -
Ketama
aktív tag
Gratula a cikkhez, tényleg jó! És megnyugtató is részemről, hogy nf2-t vettem! :DD
-
marso
tag
nem hiszem hogy ez a chipset utokepes kinalat lenne egy nforce2 vel szemben teljesitmenyben, illetve egy sis 748fx el szemben ar kerdesben.
-
Celtic
tag
''Belső I/O kapcsolók''? A ''csatolók'' talán helyénvalóbb.
Amúgy jó a teszt! -
anulu
félisten
Egész korrekt teszt. A sok link valóban nagyon OK! :)
Egy kérdésem merült fel a grafikonokat böngészve (konkrétan a memória...): A BIOS-ban miért nem szinkron beállításokkal teszteltetek a KT400A-s lapnál? Ugyanis az tök egyértelmű, hogy szinkronban nagyon üt az nF2. Nem lehetett szinkronozni a KT400A-nál?
Maga az alaplap szép, meg minden, de az NF7-emet nem adnám érte :D -
Egon
nagyúr
Gratula, nagyon alapos, jó cikk. Külön tetszik, hogy rengeteg linket pakoltatok bele, így bárki alaposan utána tud nézni a ráintegrált cuccok legapróbb paramétereinek is.
Azért hogy ne csak dícsérjek: igazán ''kihúzhattátok'' volna a képet a monitoron a bios-ban; elég hülyén néz ki (hordó)...:P -
Adi
senior tag
Realtek ethernet-vezérlő? Jajjjj.... :D
-
fLeSs
nagyúr
nemlehet , hogy a 166MHz FSB-t egy DIPkapcsolóval kellett volna beállítani , és akkor nem 133-165 hanem 166-199MHz lett volna a BIOSban? Gigabyte-éknál így szokott lenni...
-
MaUser
addikt
Csak egy ötlet:
A régi pcguru-ban csinálták, hogy a teszteket lehetőleg azonos configon futtaták egy évig és így lehetett egymáshoz hasonlítani a tesztelt termékeket. Szvsz itt is csinálhatnátok hogy az alap 1700+-os amd mellé beszereznétek egy nagyon tuningbarát vagy alapból magas órajelű procit és azzal is tesztelnétek. Így most szvsz csak az 1700+-al végzett tesztek mutatnak tényleg összemérhető különbséget. És persze akkor lehetne böngészni az eredményeket visszamenőleg, stb.
Egyébként gratula a taiwani kapcsolathoz!:)
Aktív témák
Hirdetés
ph Megkésve bár, de törve nem, szolgálunk a VIA legújabb AMD-s platformjának részletes elemzésével, mindezt Gigabyte alapokon.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest