Új hozzászólás Aktív témák
-
Adi
senior tag
B+, ne írj ilyen hosszút, mert görgetnem kell mindig és elfelejtem, hogy mit akarok válaszolni.
Az ACPI-s tanácsaid jók és ha tényleg bezavarhat, akkor valóban ki kellett volna kapcsolnom. Itthon viszont nekem fontos, hogy shutdown után ki is kapcsoljon a gép (mert akkor én már fogat mosok a fürdőszobában). Az meg ACPI nélkül nem megy.
Arról tudtam, hogy az APM-SMP ütik egymást, ezért ez kiesett, de amúgy is az egy elég barkácsmegoldás - tudtommal (de javíts ki, ha tévedek!) a BIOS-ban hívogat mindenféle szubrutinokat APM funkciókhoz. Ezért nem SMP-safe pl.
Windowst IRQ-hegyekkel már láttam, de nem foglalkoztam vele túlzottan.Itthon én is szeretem kézzel beállítani az egész BIOS-t, az IRQ-kat is úgy osztom ki és az automata funkciókat lekapcsolom. Az Abit lapoknak van tudtommal híresen renegát BIOS-a, ami szereti az összes PCI eszközt egy IRQ-ra rakni.
A PCI-nak egyébként korlátoltsága, hogy négy IRQ vonalat tud csak kezelni: A, B, C, D. Ezeket kell a PC szabad IRQ-vonalaira rákötni. Ha egy egyszerű, APIC nélküli lapon 4-nél több PCI slot van (az AGP is annak számít!), akkor mindenképpen lesz IRQ-ütközés. A PCI-nál pont azért találták ki a szintérzékeny IRQ-kat az ISA-s élérzékenyek helyett, mert ezeket meg lehet osztani.
Az Asus lapon kettő PCI busz volt (bocsánat, három, mert az AGP slot külön számít), így valószínűleg tágabb tere van az embernek ezzel játszani. Mint már írtam régebben: a SCSI kártyát próbáltam 64 bites és 32 bites slotban is, de a működést nem befolyásolta.
Amit a HLT-ról és a kernel lockról írsz, az igaz, elvileg ezen finomítottak/finomítanak folyamatosan (van kernel hacker a vonalban?).
SMP kernelt egy procis gépen amúgy sem érdemes futtatni, mert kicsit lassabb lesz. Duálprocis laptopról meg nem tudok, de küldjetek URL-t, ha létezik ilyen!
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte X870 Aorus Elite Wifi7 - Hajlott PIN + 1 érdekesség - Garis! - Jegelve fkaresz fórumtársnak
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6248 (20c/40t, 2.5/3.9GHz), 512GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest