Új hozzászólás Aktív témák
-
paolinho
őstag
Hát nem volt türelmem ehhez. Root-oltam, aztán felment a Te-féle CWM recovery (ezért is köszönet). Ott mentettem egyet, aztán kapott még egy magyar nyelvet is (hála hungobungonak), és ennyi, amit tenni tudtam a témában. Bízom abban, hogy nem fingik ki a gari idő alatt (és azon túl sem), mert a gyári recovery-ről nincs mentésem. Sajna csak a 4.0.4-es gyári Androidot tudom feltenni, mert a 4.1.2 alatt nincs wifi, de a lényeg, hogy ezzel is kiválóan működik.
-
paolinho
őstag
Azt szeretném megkérdezni egy Jiayu G2 alkalmazása kapcsán, hogy az normális, hogy az MTK Droid Tools 2.4.6 közel 45 perc alatt sem csinálja meg az ideiglenes root-ot? Én azt hiszem, hogy mindent úgy csináltam, ahogy fentebb írva van (értem ezalatt a Factory mode-t) de nem jutok vele el az újraindításhoz sem.
-
paolinho
őstag
Pedig tényleg segít hungobungo. Ha nem a tolvaj által ajánlott oldalon, akkor ITT
Ne félj tőle, meg tudod magad is oldani. Én is dilettánsként láttam neki ennek az egész fordítósdinak néhány hónapja, és ma már ott tartok, hogy gond nélkül megoldom ezt bármilyen ROM-ról és MTK-s telefonról is legyen is szó, csak legyen root és CWM hozzá (ami szintén megoldható, ha magam nem, akkor pl. Cappa fórumtárs segítségével). Hidd el, ha van türelmed alaposan elolvasni a magyarázatot, és azon lépésről-lépésre végig menni, akkor nem lehet probléma. -
paolinho
őstag
Na szerintem erről volt szó ennél az egyébként Samsung Galaxy S 4-re hajazó ROM-nál. Ráadásul hiába tettem fel flash-sel a CWM-et, semmilyen billentyűkombinációval nem adta ki annak induló képét. Pedig mindent mindennel párosítva nyomkodtam már, persze eredménytelenül. Mindegy, egyszer majd ha ismét kísérletezgetni támad kedvem, nekiveselkedek újra. Addig meg marad Raqueia jól bevált ROM-ja.
-
paolinho
őstag
Az a gáz, hogy ha csak simán futtatom a ROM-ot CWM alól, akkor magától újraindul, és ilyenkor már nincs lehetőségem lefuttatni a kínaiszoft-eltávolítót, ergó marad a bütykölés. Egyébként csak annyi a teendőm, hogy a Root Explorerrel kikeresem a system mappából és kitakarítom ezt a recovery-from-boot.p nevű fájlt? Aztán CWM flash-el vissza és már meg is oldódott a baj? Ezt követően visszajön a hang fel+power-rel a CWM-be való eljutás lehetősége?
-
paolinho
őstag
Köszi ismét a segítséget Nektek, és valóban hibás lehetett a mentés, mert egy korábbival rendben felállt a rendszer. A TWRP-ből elég volt nekem egyszer próbálkozni. Elcseszte az IMEI számaimat, még jó hogy tudott segíteni Gwent fórumtárs a helyreállításban. Viszont, ami számomra a megmagyarázhatatlan kategória az az, hogy miért fordulhat olyan elő, hogy felteszek egy Needrom-os ROM-ot, ami likvidálja a CWM-omat. Egyszerűen semmilyen billentyű kombinációval nem tudom előhívni. Pedig flash-sel felraktam tutira, és a ROM Manager irányából eljutok a CWM-be, de csak ezzel a módszerrel. Aztán visszatettem a korábbi ROM-ot és ismét van CWM. Tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de így van.
-
paolinho
őstag
válasz
vegyszer #128 üzenetére
Ha jól értem, akkor először vissza kell tennem az eredeti ROM-ot, majd onnan kimásolni a system mappából a bootanimációt és a sutanimációt, majd vissza az újROM, és a kimásolt fájlokkal felülírom a az aktuális könyvtár tartalmát?!
Közben sikerült rootolnom újra a telót, és bár lehet nem a hagyományos módon (hang fel+power, hanem a ROM Manager segítségével) belépek a CWM-be, azonban a Restore-ból nem lehet visszaállítani a korábbi mentést, mert valami "MD5 mismatch!"-t ír üzenetül, és visszadob a Backup and Restore menübe. Lehet az a probléma, hogy az új ROM 4.2.2-es, míg a korábbi mentések 4.2.1 voltak? -
paolinho
őstag
Ha nincs problémám, akkor én keresek azt. Egy olyan szituba keveredtem, hogy találtam a Needrom-on egy új ROM-ot a telómhoz (Amoi n828). Hungobungo módszerével magyarrá tettem, majd feltettem a telóra CWM-ból. Azon túl, hogy nagyon tetszene a ROM, két hiba keletkezett általa. Unroot lett a teló, és eltünt a CWM. Ami pedig csak esztétikailag zavar, hogy bebootoláskor Samsung logó köszönt a megszokott Amoi helyett. A root-tal és a CWM-mel valamit csak fogok tudni kezdeni egyszer csak, bár most szívat a rendszer, mert se a Motochopper, se a Bin4ry teszi rootoltá a telót, de ezt a logo problémát miként lehetne orvosolni? Erre van esetleg valami ötlet?
-
paolinho
őstag
A Play Áruházas probléma viszonylag egyszerűen megoldódott, csak kellett csinálnom egy alap helyzetbe történő visszaállítást, és indítás után már kérte az email címemet a Store
Viszont azt szeretném kérdezni, hogy amennyiben én csinálok Backup-ot, és azt a tanácsod szerint tar-ban mentem, akkor a dup-os tartalmú mentéseket törölhetem-e, illetve a blobs könyvtárat is eltakaríthatom-e? -
paolinho
őstag
Igen, 4.2.1 fut rajta. Ebbe a kínai témába beleszaladtam tegnap. Feltettem a Needrom-ról egy ROM-ot próba képen, na meg azért, mert reméltem, hogy lesz benne Play Áruház, aztán elfelejtettem lefuttatni ezt a kinai szoft eltávolítót, és úgy megszórt kínai ikonokkal, hogy csak lestem. Mindegy most visszatettem, amit Raqueiatól kaptam, de a Play Áruházas problémát meg kell oldanom valahogy. Az azért hiányzik, ha más nem is.
-
paolinho
őstag
Köszi szépen a segítségedet, a Dual SIM-es oldalon linkelted is a fájlt (superSu), és ezzel sikerült is megoldani a root problémámat. Raqueia testvér ROM-ja abszolút kielégítően fut magyarul a telón, bár most a Play Áruház nem működik egyelőre, de ezt csak sikerül valahogy majd kezelnem.
Eszemben sincs téglásítva látni a telót, ezért kérdezgetek állandóan, mint egy hülye-gyerek. De inkább higgyen bénának a közösség, mint, hogy ki kellejen dobni a telcsit. Még egyszer nagyon köszi a segítséget, és a türelmet. -
paolinho
őstag
-
paolinho
őstag
válasz
vegyszer #105 üzenetére
Hát nem tudom, hogy milyen feltételek mentén megy fel a CWM, de én csak akkor tudtam a MobileUncleTools-szal feltenni, amikor rövid ideig root volt a készülék. De pl. most, hogy unroot, nem hajlandó telepíteni a kiválasztott ROM-ot. Most a PdaNet-tel kínlódok, az legalább csuklás nélkül lája a telót, de még mindig nem rootolt a telcsi. Ha ezt a MTK6577-ROOT-eu-v2.zip-et teszem fel és telepítem (már, ha egyáltalán elindul a telepítés) a 6589-es Amoira CWM-ből, abból lehet galiba?
-
paolinho
őstag
Szia Cappa!
Ne haragudj, de átjöttem ide a problémámmal, mert még mindig nem sikerült révbe érnem a masinával. Pedig esküszöm, nem túlzottak az igényeim. szeretném, ha root-olt lenne a teló, és Raqueia fórumtársnak köszönhetően (örök hála a küldött ROM-ért) le tudnám magyarítani.
Odáig már nagy nehezen sikerült eljutnom, hogy egy "Motochopper_Auto_Root" segítségével egy kis időre root-olt lett a készülék, ezt kihasználva rá tudtam tenni az általad fejlesztett CWM-et (és itt kérek elnézést Raqueia-tól, de elbénáztam a gyári recovery lementését), valamint lementettem a fent lévő ROM-ot.
Ezt követően csináltam egy újraindítást, és ettől áll égnek a hajam, a teló újra unroot lett. Ugyan most már be tudok lépni a CWM-be, de nem tudom se Raqueia küldött ROM-ját feltelepíteni, se a mentett ROM-ot újratelepíteni. Gondolom, mert nem root-olt a gép.
Ezzel a felállással, na meg arra tekintettel, hogy USB kompatibilitási gond van a teló és a PC között (kikapcsolt állapotban), tehát nem a Flash Tools-os alternatívával élve, van esetleg öleted, hogy miként lehetne a nagyon szerény igényeimet megvalósítani?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest