Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Így van, csak példának írtam.
hobizsolti nézd meg mire válaszoltam... -
MrSealRD
veterán
Hát nem, mert szerencsétlen nem tudja melyik MyFunc()-t hívja meg...mert egyezik a szignatúra(ez milyen hülyén hangzik)
De egy kis módosítással...class Valami{
public int MyFunc() {
return 5;
}
}
class Akarmi : Valami {
public void MyFunc() {
}
}
new Valami().MyFunc();
new Akarmi().MyFunc();
((Valami)new Akarmi()).MyFunc();Remélem jól írtam..már fáradt vagyok...
De most erről eszembe jutott, hogy előbb kihagytam a túlterhelést és, hogy van lehetőség több visszatérési érték "kiharcolására" is...
-
MrSealRD
veterán
Üdv!
Lehet szőrszálhasogatás, ezért csak mellékesen jegyzem meg. A függvényekről szóló rész elég karcsú lett. A void nem azt jelzi, hogy milyen típusú a függvény, hanem pontosan azt jelenti, hogy nincs visszatérési értéke a függvénynek. A public/private/protected/ hozzáférés megjelölés után a típusmegadás következik. Ez lehet int/double...stb. Majd a függvény neve. Zárójelben a paraméterek és azok típusai. Ezután következik a függvény törzs.
Visszatérési értéke van inkább mint kimenete(lehet másnak ez ugyanaz).
A visszatérési érték pedig nem jön vissza magától. Pl.:public double Area(int a)
{
double TheArea;
TheArea = a*a;
return TheArea;
}Most látom később lesz majd még függvényes rész...Na majd akkor lesz részletesebben. De a függvény felépítésre vonatkozó rész attól még érvényes.
Amúgy jó a cikk. Érdeklődve várom a folytatást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest