Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vegyszer

addikt

Szervusztok!

Végül csak bátorkodtam nekiesni, és egy 4GB-s penre felraktam bebootolt róla a zárt driverekkel. sőt, meglepően gyors volt. (én is Asrock E350M1 alaplappal próbáltam)
    Kiadtam a fenti parancsokat:
    sudo pacman -S pacman
    sudo pacman -Syu
    sudo pacman -S mc
    sudo pacman -S xvba-video
    sudo pacman -S libva
    sudo pacman -S xbmc

Majd jött a teszt.
    -Az XBMC bizony hiába lát 3 hangkeltő eszközt, a HDMI bizony néma marad.
    :O
    Hiába kerestem, én sem tudtam kicsikarni belőle zajt... lehet bennem van a hiba. Egy 32"-os Samsung TV a monitorom HDMI-n van bekötve, az óra mellett rendben látszik is, hogy HDMI, meg minden, csak mégis néma.
    -Az XBMC bizony valamit nem szeretett. a kép eléggé szétesős volt olyan videók esetében, ami Win7 alatt semmilyen problémát nem jelentett. mintha a képfrissítési frekvenciákkal lett volna gond, de ez egy egyszerű ablak húzásnál is megjelent, (az ablak függőleges oldala mintha darabokban mozgott volna)
    -ha alkalmaztam a
    sudo aticonfig --set-pcs-u32=MCIL,HWUVD_H264Level51Support,1
    kapcsolót, bizony már ki sem lehetett lépni az XMBC-ből. (a kilépés előttig minden működött, de ugyanúgy jelentkeztek hibák.
    -Azt gondoltam vala, ez a rendszer is hasonlatos a Slax-hoz abban, hogy ha írható memóriáról futtatom, akkor a módosítások mentődnek. hát tévedtem, minden frissítést újra le kellett szedni. (vagy nem derült ki, hogy kell úgy leállítani a rendszert, hogy lekövesse a változásokat) Bizony, ötödszörre újra elzongorázni a telepítéseket kicsit bosszantó, hogy miért nem menti már el egyszer végre...
    :W

DE mindennek ellenére van benne fantázia! Sőt!

Ha valaki tudna a fentiekben ötlettel segíteni, nagyon megköszönném!
    (pl ezeket okozhatja a pen-ről való futtatás?)

• vegyszer

addikt

Jó leírás!

Tetszett
    nekem két éve van egy E350M1 4GB ram, és egy HD204UI társaságában egy LC Power 1320mi házban, (melyben PicoPSU-t raktam az eredeti helyett)

Egyetlen dolgot nem tudtam megtenni linux alól. hogy tisztességgel menjen minden videó (pl az a "madaras" videó) vagy diavetítés volt, de szépen, vagy kockahadak, de folytonosan. középutat nem találtam. Pedig én "CSAK" HTPC-torrent-fórumozás feladatokra használom. Most, hogy a héten kirúgtak, és sok időm lett, lehet megnézem megint a linuxot. :-) Sajnos a vírusirtó hálátlanul bánik az erőforrásokkal (ESET elvileg okos biztonsága), néha 15-50 másodpercre 100%-on magához vesz minden erőforrást, és utána úgy csinál, mintha mi sem történt volna. oka ismeretlen... De annál inkább bosszantó. Furcsa módon egy teljes telepítés megoldja... ;]

Ha az XBMC távirányítását is leírtad volna Androidos telefonnal, azt mondanám, most neki is esek!
    (esetleg etéren nem tettél lépéseket? nekem valahogy sosem jött össze)

THX!

Új hozzászólás Aktív témák