- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
Szervusztok!
Végül csak bátorkodtam nekiesni, és egy 4GB-s penre felraktam bebootolt róla a zárt driverekkel. sőt, meglepően gyors volt. (én is Asrock E350M1 alaplappal próbáltam)
Kiadtam a fenti parancsokat:
sudo pacman -S pacman
sudo pacman -Syu
sudo pacman -S mc
sudo pacman -S xvba-video
sudo pacman -S libva
sudo pacman -S xbmcMajd jött a teszt.
-Az XBMC bizony hiába lát 3 hangkeltő eszközt, a HDMI bizony néma marad.
Hiába kerestem, én sem tudtam kicsikarni belőle zajt... lehet bennem van a hiba. Egy 32"-os Samsung TV a monitorom HDMI-n van bekötve, az óra mellett rendben látszik is, hogy HDMI, meg minden, csak mégis néma.
-Az XBMC bizony valamit nem szeretett. a kép eléggé szétesős volt olyan videók esetében, ami Win7 alatt semmilyen problémát nem jelentett. mintha a képfrissítési frekvenciákkal lett volna gond, de ez egy egyszerű ablak húzásnál is megjelent, (az ablak függőleges oldala mintha darabokban mozgott volna)
-ha alkalmaztam a
sudo aticonfig --set-pcs-u32=MCIL,HWUVD_H264Level51Support,1
kapcsolót, bizony már ki sem lehetett lépni az XMBC-ből. (a kilépés előttig minden működött, de ugyanúgy jelentkeztek hibák.
-Azt gondoltam vala, ez a rendszer is hasonlatos a Slax-hoz abban, hogy ha írható memóriáról futtatom, akkor a módosítások mentődnek. hát tévedtem, minden frissítést újra le kellett szedni. (vagy nem derült ki, hogy kell úgy leállítani a rendszert, hogy lekövesse a változásokat) Bizony, ötödszörre újra elzongorázni a telepítéseket kicsit bosszantó, hogy miért nem menti már el egyszer végre...DE mindennek ellenére van benne fantázia! Sőt!
Ha valaki tudna a fentiekben ötlettel segíteni, nagyon megköszönném!
(pl ezeket okozhatja a pen-ről való futtatás?) -
vegyszer
addikt
Jó leírás!
Tetszett
nekem két éve van egy E350M1 4GB ram, és egy HD204UI társaságában egy LC Power 1320mi házban, (melyben PicoPSU-t raktam az eredeti helyett)Egyetlen dolgot nem tudtam megtenni linux alól. hogy tisztességgel menjen minden videó (pl az a "madaras" videó) vagy diavetítés volt, de szépen, vagy kockahadak, de folytonosan. középutat nem találtam. Pedig én "CSAK" HTPC-torrent-fórumozás feladatokra használom. Most, hogy a héten kirúgtak, és sok időm lett, lehet megnézem megint a linuxot. :-) Sajnos a vírusirtó hálátlanul bánik az erőforrásokkal (ESET elvileg okos biztonsága), néha 15-50 másodpercre 100%-on magához vesz minden erőforrást, és utána úgy csinál, mintha mi sem történt volna. oka ismeretlen... De annál inkább bosszantó. Furcsa módon egy teljes telepítés megoldja...
Ha az XBMC távirányítását is leírtad volna Androidos telefonnal, azt mondanám, most neki is esek!
(esetleg etéren nem tettél lépéseket? nekem valahogy sosem jött össze)THX!
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós kamerák
- Építő/felújító topik
- Wise (ex-TransferWise)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest