- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
7Heads Drago #2113 üzenetére
És honnan tudod hogy nincs máris rajta?
A számlarészletező tartalmazza miből áll a végösszeg.
Ha csak azt nézzük hogy a házi napelemekkel megtermelt áramot harmadáron veszik?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
#16820480 #2050 üzenetére
Amúgy a fával fűtés miatt nem lehet itt a kertvárosban sajnos kinyitni az ablakot rendszeresen
ha normális száraz tüzifával fűtenének akkor ki tudnád nyitni az ablakot. A mindenféle hulladékot (akár faipari ragasztós szarok, meg bontott festékes abakok megy ilyesmi, a petpalackot meg adományruhát elégetőket inkább nem említem) okosba megszerzők majd azzal tüzelők miatt szokott okádék lenni a levegő.
teszem hozzá, hogy a fatüzelés megújuló energia csak a megfelelő szakszó kell hozzá: biomassza és rögtön dícséretessé válik a használata, minden táblázatban zölden fog szerepelni.
-
arnyekxxx
veterán
Ma reggel az eszembe jutottál, álltam a bölcsi előtt, apuka jön ki a rönóhoz, kocsi villan, apu nyitná az ajtót, nem nyílik. Nyúlkál a kilincs mögé a kezével (van ott valami szenzor?). Semmi. Hátralép előrelép. Semmi. Belsősebben keresgélés, kártya kivesz és végre be tud szállni.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
#16820480 #1691 üzenetére
Szerintem egyik redmiből sem hagynak ki alapfunkciókat. Viszont nem zavar ha nem lesz a RedmiCar4X-ben mindenféle asszistencia, seggformáraállítható ülés, nyakmaszírozó, megfelel a kézzel tekerős ablak és nem zavar ha kulccsal kell nyitni, nem wifiról felhőn keresztül.
-
arnyekxxx
veterán
Csak azért kérdeztem, mert a co2 csökkentésről szólt a hozzászólásod, megújulóságról szó sem volt (mondjuk ha komolyan vesszük a napelem hajtóereje is el fog egyszer fogyni, szóval ...)
nem nagyon tudunk mit kezdeni a sugárzó hulladékkal.
az energiaklub atomellenes blogjára hivatkozni ősi román szokás, persze a hozzászólásokban (mint minden atomcsapdás posztot) ízekre szedik a szerzőnél hozzáértőbb kommentelők tehát ha innen nézem egy atomerőműtámogató tartalmat linkeltél beLehet azon elmélkedni, hogy mi éri meg, de áramra szükség van és az atomerőműnél jobbat* még nem sikerült feltalálni.
* nem csak akkor és annyit termel amikor és amennyit a természet úgy gondolja, hogy termelhet, nem kell hozzá bővízű nagyesésű folyó és nem köpi tele a légkört üzemszerűen minden szarral
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Somatom #1673 üzenetére
Láttam és nem kínai volt. Meg láttam kiégett teslát meg bmwt is pedig azok sem kinaiak. Mindemellett a keletnémet meg szovjet de még a román ipar is képes volt soksok évtizeddel ezelőtt olyan futóművet gyártani ami nem esett szét, szerintem a kinaiaknak sem megugorhatatlan feladat a XXI. században.
Egyébként az iróniadetektorod nem működik.
-
-
arnyekxxx
veterán
"de jobbat nem tudsz a nappal töltött EVnél ugye ott helyben megtermelt áramnál akkuba kb 90% hatékonyság elérhető " csak a nap nem akkor és annyit süt amennyi épp kell, mig a folyadékot egy kannában is lehet tárolni a felhasználásig és a szállításához se kell hatalmas befektetés.
-
arnyekxxx
veterán
költségről nem volt szó a kijelentésedben csak arról, hogy idézem: "és mikor kifogyunk belőle, hupsz, nincs többé." Mindemellett nem csak benzinnel/gázolajjal lehet belsőégésűt üzemeltetni, minimális átalakitással alkohollal is működik kb mindegyik szóval egyáltalán nem jelenti automatikusan a belsőégésű világvégét a kőolaj esetleges elfogyása.
-
arnyekxxx
veterán
és mikor kifogyunk belőle, hupsz, nincs többé.
az a jó a szénhidrogénekben, hogy szénből (ami például ott van a levegőben a széndioxidban) meg hidrogénből (a víz jelentős része ebből az elemből van), némi energiabefektetéssel szénhidrogént lehet csinálni. Szóval addig lesz benzin amig valakinek szüksége lesz rá és meg tudja fizetni a gyártást.
-
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
"Elmondtad. Jelenleg. Még jó hogy jelenleg nincs is rá szükség."
Keresem ebben a kijelentésben az elméleti jövőidőt és azt, hogy egyébként nincs is rá szükség, segítenél megtalálni?
"Feltünhetne hogy a megtermelt energia eltárolásra kerül, amelyet fel tudsz használni éjszaka."
-
arnyekxxx
veterán
Csatlakozási alapdíj fizetésére nem köteles:
Felhasználó, a felhasználási helyenként vételezés céljából egy csatlakozási pontra igényelt teljesítménynél, ha annak mértéke 32 Ampernél nem nagyobb -
arnyekxxx
veterán
megújuló energiából villanyáramot lehet csinálni, kőolajat meg nem
Kőolajat nem is akarnak csinálni, üzemanyagot viszont de
https://boschblog.hu/szintetikus-a-jovo-uzemanyaga/
a megújuló szintetikus tüzelőanyagok kizárólag megújuló forrásokból, például a napból, folyók energiájából, vagy a szélből nyert villamossággal készülnek. Ideális esetben a gyártók azt a szén-dioxidot, amely az üzemanyag előállításához szükséges, kiszűrik a levegőből, és az üvegházhatást okozó gázt energiaforrássá alakítják. Ez egy zárt ciklust hoz létre, ahol a megújuló szintetikus tüzelőanyagok égetésekor kibocsátott szén-dioxidot újrahasznosítják új üzemanyagok előállításához. -
arnyekxxx
veterán
Azt az állítást óhajtottam megcáfolni, mely szerint a probléma az anyaggal az, hogy túl fővárosi-központú.
Amit irtál az mivel cáfolta?amit vagy nem olvastál végig, vagy vidáman ignoráltad
arra reagáltam amire akartam, nem tudtam, hogy kötelelező minden bekezdéshez irni valamit ha az elsőre reagáltunk. -
arnyekxxx
veterán
"2019-ben a lakosság 70,5%-a városokban, illetve városi közösségekben él."
És? Én is városban élek, megyeszékhelyen kertes házban de nekem is az utcára kellene kilógatni a hosszabbítót mert ez egy ilyen kertes ház. És mit csináljon az a 80% aki a város nem családiházas részében lakik? Lógjanak esténként a hosszabbítók a lakásokból az utcákra a parkolókig? Mindenki parkolja le az autóját a legközelebbi villanykúthoz éjszakára? A városban van vagy egy tucatnyi töltőhely, kicsit sűrűn kellene állni.
-
arnyekxxx
veterán
-
arnyekxxx
veterán
Régen a főelvtárs nem magyarázta ilyen sokáig a bizonyítványt, hanem tömören összefogalta: "nem a zsemle a kicsi, hanem a pofátok nagy"
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Crypto Trade
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Apple iPhone 11 / 64 GB / 85% akkumulátor / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest