Új hozzászólás Aktív témák
-
Athanáz9
aktív tag
Kapható már Magyarországon?
-
Athanáz9
aktív tag
Világos a topikból, hogy már kapható Magyarországon, egy Nyugati Pu közeli üzletben? Vagy tegyük még világosabbá?
-
Thom!
veterán
jó cucc...de én klaviatúrán szeretek gépelni..szóval
sztem ibm thinkpad+dokkoló eléggé kitud szolgálni, de kinek mi tetszik, és mit enged a pénztárcamajd egyszer az ipadot is az emberhez vágják csak hogy vigyék
-
Mert ők is csak a belső programokat fogják engedélyezni, sajnos.
Így az egyetlen az Android marad a legnagyobbak közül, ahol teljes a multitasking a felhasználói programokra is.
Jól működött, már a Pocketek korában is volt és soha nem volt ár panasz. Értelmesen kell használni...
-
Alu iMac... de itt telefonról van szó... ráadásul az Alu meg sehol nicns a Dell magnézium házához szerintem... szóval ezért értelmetlen ez az egész így. Ezért lerágott csont. Senki nem említette az árat se.
Multitasking nem multitasking, ha engedik a zenelejátszót futni telefonálás mellett. Sajnos az MS is lekorlátozta a szerintem jól működő multitaskingját az új rendszerben.
-
Alex91
félisten
Anyagminőség... ezt hagyjuk már.
Hmm, azert az alu iMac meg a szokasos PC-s muanyag kozott van egy kis kulonbseg... (De termeszetesen tud mas is jot gyartani, nem Apple kriterium, de akkor azok is megkerik az arat...)
Es szerintem ez a Multitask is egy leragott csont... Az uj iPhone/iPad OS-ben lesz (megha nem is az amit a tobbseg annak tekint), de ahogy latjuk a tobbseget ez se izgatja, mert anelkul is bombasiker
!
-
válasz
M@trixfan #314 üzenetére
Szerintem olvasd el még egyszer, amit írtam. Nem csak az Apple ilyen, minden nagyvállalat és ennek a fanbojsághoz semmi köze. ez pusztán anyagi érdek. Nem "faboysági" kérdés.
A magyarországi árakhoz: én már azon is csodálkozok, hogy egyesek számokat tologatnak a tőzsdén (leegyszerűsítve) és ettől függően vagy borul a világ vagy nem...
De, az egyediségük is közre játszott a mélyrepülésben.
Ha használtál WinMo-t, és használsz PC-t akkor tudhatod, mi a multitasking lényege. Az, hogy kevés a memória, nem az oprendszer hibája. A fagyások sem (és megjegyzem, nálam ilyen eset sose fordult még elő - és hallani se hallok róla ismerősöktől).
"Az pedig külön tetszik, hogy van egy olyan gyártó aki európai ízlés szerint gyárt készülékeket és nem a sokadik ázsiai design és anyagminőség köszön vissza."
Ez nem egészen igaz. az Apple nagy ívben tesz Európára. Anyagminőség... ezt hagyjuk már. Lerágott csont. Az Apple se a Holdon készít terméket.
Egy HTC EVO vagy Desire is épp annyira minőségi, mint az iPhone.
-
bigz
tag
válasz
#16820480 #312 üzenetére
a tukorrel kapocs valoban igazad van, mindenki lesz szives es belenez mindegyikbe, mielott kihuz elem a koruton. mindemellett a gyakorlat mas, es a pelda ettol meg megallja a helyet. ennyi erovel leakadhatunk azon is hogy a szo, amit a kollega keres, az a kulcsin, ipszilonnak ott nincs helye.
vita off: egy csomo kollegam meg ismerosom pocokeger-addikt, szamomra ez szinte felfoghatatlan. inkabb az "elfogadom", mint a "megertem" kategoria, pedig eskuszom, probaltam hozzaszokni. volt egy 6910p-m, es azon probalkoztam hetekig, de csak az idegbaj kerulgetett, mert nem tudtam rendesen beallitani. ugyanakkor sokkal jobb pelda, mint a visszapillantos - pocokeger, vagy tapipad, preferencia kerdese.
-
M@trixfan
addikt
Ezt a "vakítás" és "butítás" dolgot hagyjuk már úgy általában ha Apple-ről van szó! Annyira nem professzionális, elvileg szakmai lap fórumán vagyunk. Mondhatnám, hogy "innen nézve" pedig az tűnik vakításnak, hogy mindenki a papíron feltüntetett tulajdonságokra izgul miközben az adott termék megvalósítása és használhatósága sok esetben pocsék. Én például ezt tartom hihetetlennek és csodálkozom, hogy az emberek észre sem veszik és kajálják be ezerrel. Édesanyámon kívül az összes Apple felhasználó ismerősöm üzleti, egyetemi, kutatási vagy kreatív célra vette a gépét. Ha itt ezt hívják vakulásnak és fanboy-ságnak akkor nem szólok semmit és természetesen én is fanboy vagyok, csak akkor itt sokan nem tudnak angolul.
Bejelentéskor szerepelt már a 3G verzió, mindenki tisztában volt vele. Ugyanannyiba kerüljön a 3G mint a sima? Az árazással kapcsolatban inkább azt kéne firtatni, hogy Magyarországnak mi köze van egy libanoni vagy törökországi holdinghoz? Mert az itthoni forgalmazás elég elborult csatornákon megy. Ide jön az átalakítók ára is.
Nem a "fene nagy egyediségük" miatt került bajba a cég hanem sorozatos rossz gazdasági döntések miatt. Többek között a klón licenszek engedélyezése miatt és azért mert a Pepsi CEO-ja vezette a céget. (Aki a az angol license szót magyarosította licenc-re azt felrúgnám műholdnak és nem vagyok hajlandó leírni) Akkor az oktatási és kreatív szektorban volt a legerősebb bázisa az Apple-nek.
A hsz végén amiket nehezményezel elég furcsa nekem. A "no multitasking" megint "papírfícsör"... Egyetértek, hogy kell. Csak éppen eddig sem volt megvalósítva. Egyrészt egyes funkcióknál most is van. Másrészt nagyon gyorsan lehet váltani a programok között. Rengeteg úgy éled fel ahogy otthagytad, azonnal. Ugye nem abban a puszta tényben merül ki a multitasking, hogy egyszerre el lehet indítani több programot? Évekig használtam Winmo-t és abban aztán volt minden csak sörnyitó nem. Multitasking is volt papíron. Igaz azonnal lefagyott a navi ha hívtak, elfogyott a memória és minden akadt, segédprogramok nélkül használhatatlan az egész. Megjegyzem jogtiszta programokkal. Na olyankor vágná földhöz az ember a 160 000 ft-os geektoy-t ami csak éles helyzetben szar és egy-két év után eladhatatlan mert nincs támogatás. A 3G-hez mindig letöltöm az aktuális verziót és kész. A file rendszer nagyon hiányzik, de nem érdekel a jailbreak 3G-nél. Az pedig külön tetszik, hogy van egy olyan gyártó aki európai ízlés szerint gyárt készülékeket és nem a sokadik ázsiai design és anyagminőség köszön vissza.
-
Nem, az Apple jól csinálja, hogy elhiteti, hogy unikum, amit csinálnak, mert még a csatlakozó is egyedi, meg saját. Ennek egyetlen célja van: haszonszerzés. Nincs jófejkedés, kőkemény pénz. Ha kell egy monitor, vegyél átalakítót. Ha kell egy ilyen-olyan, vegyél. Vajon miért maradt ki a kamera, és egy rakás cucc az iPad-ből? Pénzért. Már jön is a 3G-s verzió... jó felárral. Az Apple nem tett volna szert ennyi pénzre ilyen rövid idő alatt, ha nem ilyen agresszív - csak épp el tudja kábítani az almásokat (még).
Az iPod/iPhone előtt épp egy elég hosszú mélyrepülésben voltak és ebben a fene nagy egyediségük is benne volt.
Most eretnekséget mondok, de az okostelefonok "butítását" is ők kezdték el... mert a nép beéri ezzel is (no multitasking, külcsíny, stb.).
-
törölt tag
fyi, a lenovo displayportot ÉS dsub-ot is tesz a gépeire
bigz: bocsánat, semmi köze a témához, cska nagyon szúrta a szemem: az, hogy belső vagy külső tükröt hazsnálsz, az nem preferencia kérdése kellene legyen, legalábbis nekem még úgy tanították meg, hogy mindegyiket kell figyelni, mert külön-külön nem fedik le a látóteret, csak együtt.
egyébként tudom, hogy a hordozhatóság az egyik legfontosabb szempont (kellene legyen) laptopoknál, de van még más sok fontos szempont. péládul ergonómia (hogy nem vágja a csuklód a laptop széle a design miatt), megbízhatóság és garancia, és adott esetben a flexibilitás is ide tartozik szerintem, bár ezt sokan tényleg nem igénylik. és igen, nem tudnék pöcökegér nélkül élni, vállalom -
bigz
tag
szori, az elozo nekem is offkent ment volna el, ha nem nyulok melle
szamomra egyaltalan nem zavaro, foleg miutan laptoprol van szo: szerintem termeszetesebb ha a hordozhatosagot es az akkumulator uzemidejet teszem elobbre, mint azt, hogy kell-e hozza egy atalakitot vennem (ami viszonylag potom osszeg, es eleg kis helyen elfer, es edesmindegy, hogy a HDMI kabel vegen ott fityeg az atalakito, vagy nem), vagy hogy van-e rajta ujjlenyomatolvaso (kivancsi vagyok, hanyan hasznaljak, illetve ki az, aki nem tud elni nelkule). Hogy adnak-e hozza atalakitot: szerintem ismet mas felfogasban elunk. Ok gyartanak valamit, ami a sajat cuccaikkal mukodik, emellett gyartanak kiegeszitoket arra az esetre, ha nem a sajat megoldasaikkal akarod hasznalni a gepeket. Te ugy latod, hogy ez sincs, meg az sincs, en ugy latom, hogy erre is lenne lehetosegem, meg arra is - ha eppen arra van szuksegem.
A billentyuzet meg talan, ami zavaro lehet, nekem legalabbis a del gomb nagyon hianyzik, mert PC-n mindig azt hasznalom. Ez egyreszt ugyanugy preferencia kerdese, mint hogy kulso tukorbol vezetsz, vagy a belsot nezed allandoan, masfelol azert mas mert Mac-es bill es nem PCs, ezen nem ertem, mi a rossz. Spektrumnak es a Commodore-oknak is mas billentyuzete volt, meg sem lett ekkora fika targya. A ket gep egyszeruen mas, nem kellene ugyanazzal a szemmel vizslatni oket. Nem szolok le egy Ford Mondeot, mert nincs rajta plato, es nem fernek el a disznok (habar az ausztraloknal divatos UTE pont egy ilyen esetbol szuletett).
-
törölt tag
ha nem tétel, akkor akár adatnák mellé is, ha már semmivel nem kompatibilis alapból az a kimenet, amit a gépbe tettek. egyébként nem monitorra szoktam kötni, de ha előadást tart az ember (mondjuk egy egyetemen), akkor ott bizony többnyire dsub csatlakozós projektorok vannak. lehet, hogy az usában nem, de a vilát egy elég meghatározó részén igen.
-
Engem nem foglalkoztat túlzottan, hogy az Apple gépein milyen a csatlakozó és mennyi az átalakító, de mivel egyedi és nem elterjedt módot választottak, csak érzékeltetni szerettem volna, hogy attól, mert valami más, még nem jó. Ráadásul egy marha drága géphez még az ebay-ről kell rendelni cuccot, ha használni akarom egy funkcióját... kellemes lehúzás.
Egyébként sokan használják filmezésre a laptopjukat tv-re köve.
-
bigz
tag
Akkor tegye fel a kezet, aki monitorra koti a laptopjat otthon. Szerintem ha ennek utananyesel, valszeg az emberek fele max (akirol en tudok, 40 emberbol egy sem, de ez nem kifejezetten reprezentativ minta, ugyhogy sztem indulhatunk 50-50-nel).
Atalakito 10 font alatt ebayen, az eredeti az almaboltbol alig tobb, mint 21 font - egy ezer fontos laposnal szerintem nem tetel.
-
Alex91
félisten
válasz
#16820480 #301 üzenetére
Mert igen, ebben van kartyaolvaso...
Es van kimenet is rajta. D-Sub holt felesleges, es az Apple a DisplayPort mellett dontott. (Az mas kerdes, hogy kvazi azt is "sajat" szabvanyu csatival
.)
-
Én csak a procira és a vga-ra írtam. Ezek egyike sem kirívó és nem kuriózum (hardveresen teljesen átlagos) - csak a design és a hosszú üzemidő, a többiben semmi extra nincs. Így értettem.
sheratan:
Na igen, ha mindent el is felejtünk, ilyen rövid garancia elég aljas húzás ennyi pénzért. Maradok én a Dell-nél, úgy érzem - és minden elfogultság nélkül, csak praktikussági szempontok alapján. Mert nekem az hasznosabb a munkához. -
törölt tag
csak arra próbáltam rámutatni, hogy nem igazán jó az a megközelítés, hogy "mutass jobbat olcsóbban", mert esetleg más igényei vannak az embereknek. engem például nem érdekel a vga ereje, vigye el a compizt, esetleg gyorsítson a hd videókon, aztán ennyi. szóval ha mondjuk teszem azt 100 ezerért osztanák a macbook pro-t, akkor sem kéne, mert nem tudja azt, amit elvárok egy laptoptól.
oké, lehet, hogy pár extra dolog is volt, de szerintem a kártyaolvasó, a billentyűzet, a hdmi és dsub az egyáltalán nem extra, és prémium kategóriában (ahogy az Alma sorolja magát) a 3 év garancia sem kéne az legyen.
-
törölt tag
ezek jó érvek, de másik oldalról megközelítve:
mutatsz olyan Apple laptopot, amin van pöcökegér, d-sub és hdmi kimenet, firewire, ujjlenyomat olvasó, kártyaolvasó, dokkolható, teljes értékű billentyűzete van, egy mozdulattal cserélhető akár menet közben is a multibay eszköz (optikai, második hdd vagy akksi), 3 év világgarancia van az árában.
mondhatnám még azt is, hogy ne kerüljön többe, mint XY gyártó gépe, de felesleges, mer már ezeket sem tudja egyik Apple gép sem, semmilyen áron. -
tildy
nagyúr
nono, probalj azert olyat osszeallitani, ami ugyanilyen akkuidot tud (8-9 ora 15"nel), legalabb ilyen procival, videokartyakkal(mert ugye ketto van benne) , es persze tomeggel. (2 kilo alatt) Valamin mindig bukik a dolog. En 1 honapig probaltam jobbat talalni, olcsobbert, de valamin mindig elbukott.
-
tildy
nagyúr
válasz
BalaNce87 #295 üzenetére
Otthon igen.De ha az usa vagy a uk arakat nezed.
Macbook proval kapcsolatban:
Azt mondom ezzel kapcsolatban mint esmein: ha mutat valaki olcsobban, mint az , ugyanolyan teljesitmenyu, ugyanannyit tudo gepet, akkor azt megneznenk. Ez azt jelenti, hogy akkuidoben is legyen olyan jo , mint az apple, processzorban is, videokartyaban is, es sulyban is. -
BalaNce87
addikt
-
Alex91
félisten
[link], ha itthon valoban ennyi lesz, akkor en is azt mondom, hogy tularazott...
-
<NewL>
addikt
naneee netbook vs iPad -
az netbook-ok mindenre jók,de nem tökéletesek semmiben
az iPad kevés dologra jó,de abból hozza a maximumot.
ez egy szórakoztató cucc a netbook-okra nem akarok semmi rosszat mondani,mert jók azok csak nekem nem kellene,munkára (ha kellene munkára akkor inkább egy nagyobb laptop,vagy subnotebook) szórakoztatni meg nem tud egyszerűen,filmet nézni,netezni nagyátlagba nézve sebbességben meg le vannak maradva. (nem az iPadhoz képest hanem úgy nagyátlagban)az anyagminőségre nekem semmi panaszom nincs. hugomnak van egy asus 1005ha vagy valami ilyesmi,nekem egy asus k50ab, összerakásra és a müanyag minőségében ráver a kislapos az enyémre.
jójó az iPad,még talán el is lennék asztali gép meg minden nélkül egy ilyennel. nekem nem kell munkára csak szórakozás és kész. nyárra akartam is venni egyet,hogy csak ez legyen inkább kihagyom. de csak a zene miatt,nem tudnám normálisan rendezgetni,szedegetni a zenéimet.
-
törölt tag
jó azért én többet csináltam mint próbálni. Mint mondottam több megfordult a kezemben és a szervizben is. Én ezek után alakítottam ki azt a véleményem, hogy erősen korlátozott a felhasználási területe. És bizony nekem a legtöbbnek az anyaghasználatával is bajom volt. Olcsó cucc benyomást keltették nem minőségit. Ezért neveztem őket használhatatlan szaroknak. Amit sikerült személyes sértésnek felfognotok.
Én pedig az ASUS -t nem tartom akkora márkának mint a Dell -t vagy a HP -t.
De ugye erről a piac is így gondolkodik mert ezek az eszközök rendre drágábbak mint az Asus megoldásai.
Na mind1. Nem akartam én megsérteni senkit. De jó lenne nem össze keverni egy termék fikázását egy magánember fikázásával.
-
tildy
nagyúr
válasz
#13260800 #288 üzenetére
Es megvalami:mas a proba mas a hasznalat: En is probaltam iphonet. Egy hetig . Elso szeriast.
Legfagyott, nem erzekelte rendesen az ujjam, a szavaiddal elve mondhatnam, egy hulladek volt , az alapjan sosem kene. Megis nez szet a boldog iphone tulajok kozt.En csak probaltam. Mas meg hasznalja.
stevve: hja. Nekem nem kene, tul kicsi a kijelzoje,es a kezem nem tudom jol megtamasztani rajta, bar ez utobbi lehet gyakorlas kerdese. Raadasul zongoralakk (brr), minden ujjlenyomat ott ekeskedik rajta (az altalam emlitett 60 ezer forintos masik gep mar jobb volt ilyen szempontbol, megegyezo belsovel) AMi viszont jo benne, hogy lazan egy kezbe kapom, es viszem le a konyhaba.
Az iPad webbongeszesre, filmnezesre, kepek nezegetesere, es egyeb olyan dolgokra kivalo, ahol az ember alapbol egeret hasznalna kattintasra, de szvsz amint kicsit tobbet kell hasznalni a billt, vagy mondjuk urambocsa kisebb "photoshop" jellegu munkat kene vegezni , ott mar elbukik.... netbookon ezt meg meg tudod kulso egerrel oldani.
-
törölt tag
jó hát most erre mit mondjak. Azt nem vagy hajlandó elfogadni, hogy már próbáltam ilyen eszközt. Innentől kezdve azt hiszem felesleges vitatkozni.
Annyit hozzá teszek mivel szerintem egyiken sem lehet gépelni igazából csak szörfölésre alkalmas mindkettőn huzamosabb ideig átlag emberi képeségekkel! Dolgozni a kis monitoron meg pláne nem. Innentől kezdve nincs szükség a billentyűzetre. Szerintem így gondolkodik az Apple is ezért nem dobtak piacra egy netbookot és szerintem nem is fognak.
-
tildy
nagyúr
válasz
#13260800 #285 üzenetére
Az asus tenyleg markatlan, valoban.
Ahogyan te is vegig jo fiu voltal , igen.
A cimbi amugy a parom, es ugy latom a topic alapjan eleg kevesen alltak a velemenyed melle. Talan mert olyan. Semmi gond ezzel, ha azt mondod, xy az elonye, zzs a hatranya, de inkabb azt ecsetelted 3 hozzaszolasban, hogy MINDEN netbook szarfos hulladek, aki meg azt hasznalja, minimum hulye, de legalabbis mazochista. Ugye vagod, mivel van problema?
-
törölt tag
"El tudom vele vegezni a munkamat, kicsi, konnyu olcso. Egyeb dolog amit meg akartal kerdezni egy olyan valakitol, aki hasznalta is mar nem csak almodott rola?"
Bocs, én ezt sértésnek vettem. Ugyanis én nem álmodozok egy ilyen cuccról. De hát oké neki lehet észt osztani másnak nem. Rendben van ez így. Pont mint az országban.
-
törölt tag
ez a baj ezzel a fórummal, idejön a haverod "letegez" holott én terméken kívül senkit nem fikáztam. Személyeskedik rögtön és egyből jönnek az 50 000 hozzászólással bírók megvédeni az ősöreg cimbit. Még ha igaza sincs akkor is.
Én pedig egy vacak kis gépért igenis sokallom a 80 000 pénzt, mert, hogy a példánál maradjunk egy márkás netbookot említettem nem egy márkátlan eszközt.
De mind1. Nem kell nekem itt bizonygatnom magam. Azt vesztek amit akartok. Engem úgysem fogsz meggyőzni, hogy nem értek hozzá.
-
Esmein
nagyúr
válasz
#13260800 #282 üzenetére
ket hozzaszolasban ketszer nevezted hasznalhatatlan szarnak ugy hogy nyilvanvaloan nincs vele valos tapasztalatod. A billentyuk az eredeti (full size) 92%-ara vannak osszenyomva, ami egy okos felulet kialakitassal mint a hp mind az asus gepen tobb mint hasznalhato kialakitast eredmenyeznek. Epp a billentyuzetet kell emlegetned, amikor nyilvanvalo, hogy egy ipad(mivel ez annak a topikja) elhal mellette mert a) nincs neki fizikai billentyuzete, b) ami van szinten ugyanakkora vagy kisebb meretu raadasul virtualis.
Van par dolog amiben jobbak a full size laptopok ill az ipad, de az nem a billentyuzet. (hadd ne magazzalak mar online)
szerk.: mindegy foloslegesen koptatom a billentyuzetet mar latom. Egy modi lekapcsolna a villanyt utanunk?
@285: 80 ezerert egy jobb megoldast mutass. Vigyazat, trukkos mert a 6 oras akkuidot is nezem.
-
tildy
nagyúr
válasz
#13260800 #281 üzenetére
Lehulladekozol egy termeket, egy azt hasznalot meg szimplan lemazochistazod, lehulyezed (és még te vagy a hozzáértő mert naponta 30 ezer karaktert begépelsz Kozben beirod, hogy, mar a hozzad intezett elso hozzaszolasaban letegez (hogy most ez a leszolasnak egyfajta szlengje-e nem tudom..) , holott ilyenrol szo sincs, akkor szerintem jobb ha nem allitasz "valotlansagot".
Ja es azt nem mondtam, hogy az , hogy te applefan vagy, es magadbol indulsz ki, az sem jelent ugyanugy semmit sem
Irj szakdolgozatot ipaden, utana beszelunk
-
törölt tag
Szerintem meg te vagy a neveletlen p*cs. Én egy termékről fejeztem ki a véleményem te pedig már az első hozzászólásodban "letegeztél".
32 éves vagyok több mint egy évtizede informatikából élek. Szaladgálni nem fogok sehova, mivel tudom, hogy az átlag user nem képes használni azt a csepp billentyűzetet hosszabb ideig. Az , hogy te bírod semmit nem jelent. De használd egészséggel csak rólam szakadj le.
Azt, hogy kicsi a billentyűzete, hogy írjam le ,hogy megértsd? Ezen mint fejezzek ki jobban?
-
Esmein
nagyúr
Ettol fuggetlenul az iPad is jo lehet, de nem egy kategoria.
Ugy viszonyul az iPad a netbookokhoz, mint alma a zoldsegekhez. Tok masra valo, tok mas az arszinvonal. Amerikai piacon (ami kb erdekli a gyartokat, tehat nem magyar piacon) 300 korul van egy 11 oras akkuideju EEE Pc, mig az indulo ara egy iPadnek $499. A $499 teljesen mas arszinvolnalt kepvisel, belepo kategorias 15" notebookok jonnek ki belole, vagy csucskategorias 11.6-os 1201n mondjuk 2 magos 1.6ghzes atommal meg Nvidia Ionnal. Vagy vehetek mondjuk annyiert egy 10-es netbookot, meg 2 teranyi hordozhato vinyot.
Meg ha az arat felretesszuk, akkor is tok mas a ketto. Az iPadon egy szal usb csati nincs alapbol, nincs fizikai billentyuzet sem. Tovabba nincsen benne 160-250gb-s HDD, nem futtat x86-ra irt operacios rendszereket es ezaltal Windowsos szoftvert. Nem arra van kitalalva amire egy netbook. Nezegethetsz rajta videot, irhatsz rajta e-mailt, de ha HDMI-n egy LCD tvre kene kidobni a 1080p-t en meg mindig egy ionos netbookot hasznalnek ra, e-mailt meg szeretek fizikai billentyuzeten irni.
Tok mas a ketto, csak azert nyer piacot az apple cucca pont a netbookoktol, mert sok ember kepernyoatlo szerint vesz laptopot, nekik meg hudekiraly nincs billentyuzet nyomkodni kell ad egy feelinget. Majd lelohad az a nagyonnagy jokedv amikor Intel kijon a DDR3-as SOC Atomjaval es feltorli veluk a HD padlot, az iPad meg tovabbra is kisebb, kenyelmesebb eszkoz a webes tartalmak megjelenitesere.
-
-
tildy
nagyúr
válasz
#13260800 #269 üzenetére
Lehet akit te igy leszolsz, regebb ota ott van a szamitastechnikaban, hardvertemaban, mint te. Nem tudhatod.
Neki munkaeszkoz , tehat napi szinten hasznalja, nem keveset, talan kicsit hozzaertobb. Ha te ipaden begepelsz annyi karaktert mint o, es azt mondod, hu milyen jo, azt azert megneznem. Nemhiaba nem terjedtek el a foliabillentyuzetek, egyszeruen ergonomiailag nem jo a keznek.
A 60 ezer forintot (egyik lakotars most vett ugaynolyan kepessegekkel biro gepet , mitn esmein, ennyiert) aki meg tularazottnak mondja egy netbookra... Az meg szimplan nem ert hozza. -
Esmein
nagyúr
"...ugyanennyibe kerulo iPadet, es ha vegeztel rogton egy ugyanennyibe kerulo 15.6"-os notebookot is..."
Ja varj...
Iro vagyok, minden nap kb egy szakdolgozatnyi anyagot(irhattam volna 30 db A4-es oldalt is) irok angolul a netbookomon, hadd ertsek mar hozza hogy ezen jobb gepelni, vagy a masik ket 15,6" notebookon amiken irhatnek mert szinten itt van mellettem...
-
Esmein
nagyúr
válasz
#13260800 #269 üzenetére
Szerintem egy neveletlen p*cs vagy, gyozz meg hogy nem addig nem fog valtozni az allaspontom, addig meg vigan megirom a szakdolgozatnyi anyagomat egy netbookon.
Egyebkent meg szaladj el egy media marktba es probalj ki egy HP meg egy Asus netbookot, es hasonlitsd ossze az acerek billentyuzeteivel, majd probalj ki egy ugyanennyibe kerulo iPadet, es ha vegeztel rogton egy ugyanennyibe kerulo 15.6"-os notebookot is.
-
törölt tag
Igazad van meg Esmein felé is kicsit nyers voltam. Ha neki jó áldásom rá! És mivel 2 helyen én is tudnám használni már használhatatlannak sem nevezhetem
Szóval bizonyosan van akinek ez jó. nekem pedig illik ezt tiszteletben tartani. Elnézést azoktól akiket megbántottam az EEE PC -s megjegyzéseimmel.
-
-
törölt tag
ez a véleményem róla. Leírhatom másképp is, hogy használhatatlan szarnak gondolom. két dologra tudom elképzelni, hogy használom. 1 berakom a szervíz táskámban mivel kicsike könnyen elfér. Így a szervizes munkámban hasznát tudnám venni (most egy R50 IBM -el mászkálok ami azért jó nagy darab). A másik felhasználási terület utazásnál időtöltésnek. Ott is pont azért mert picke könnyen hordozható. De munkára teljes képtelenség a használata. Mivel kereskedéssel is foglalkozom jó pár megfordult a kezemben. Némelyiket haza is hoztam tesztelni. Egyszerűen minőségileg összerakás szempontjából anyag használatból katasztrofálisan olcsó műanyag hatásúak. Nyilván nem használtam minden fajtát. De jó pár használata után benne ez a vélemény alakult ki. Nem szeretem őket főleg amiatt, hogy még túl is vannak árazva.
-
törölt tag
http://www.youtube.com/watch?v=isZ14w0HlZg
Na most őszintén nem szenvedés egy ilyen eszköz? Lol
és még te vagy a hozzáértő mert naponta 30 ezer karaktert begépelsz. Szerintem szimplán mazochista vagy. Kösz tőled biztosan nem kérek tanácsot műanyag hulladékokkal kapcsolatban.
-
törölt tag
Azért mert neked jó az én véleményem nem fog változni. Próbáltam nem egy netbookot. Nekem túlságosan kicsi. Ugyan nem gépelek annyit mint te, de nálam ez a méret már használhatatlan. És véleményem szerint a legtöbb ember ossza az én álláspontomat. Attól neked lehet jó. De azért mert neked jó ne legyen már jó mindenkinek.
Szörfölgetni meg jobb az IPAD.
-
kacsyx
aktív tag
Rövid leszek: iHulladék.
-
Esmein
nagyúr
válasz
#13260800 #173 üzenetére
"Egyébként ha már itt tartunk azok a hulladék szar netbookok vannak túlárazva. Nem kicsit nagyon. Ami szerintem emeli ennek a cuccnak az árát is."
Egy 1005Ha-n dolgozom napi 14 orat, es igen, gepelek is rajta olyan napi 30 EZER karaktert munkabol kifolyolag, meg meg agy 5 ezret az ilyen hozzaertok szamara. 6 honapja hasznalom, 1 meter 83 vagyok ehhez merheto kezzel es ujjmerettel es igy is 70 szot irok percenkent a billentyuzeten, 249 fontert vettem, ami atszamitva akkori arfolyamon 74 ezer forint volt.
El tudom vele vegezni a munkamat, kicsi, konnyu olcso. Egyeb dolog amit meg akartal kerdezni egy olyan valakitol, aki hasznalta is mar nem csak almodott rola?
-
bbenec
tag
Asus EeePad: [link]
-
tiv83us
veterán
-
<NewL>
addikt
válasz
Mr.Csizmás #248 üzenetére
ez a +1-ezés nagyon divatos lett
-
bigz
tag
Bocsanat, hogy szetoffolom itt a topikot. Kerlek, folytassatok az iPad-fikat.
bigz out -
bigz
tag
Latom, nem erted. Nem az idointervallumon akadtam fent. Nagy kulonbseg van a megallapitasod, es a valosag kozott.
"Nemreg emeltek az afat az angoloknal, egyebkent, a valsag miatt." - ez igy nem allja meg a helyet, mert nem a valsag miatt emeltek. Ezt mar korabban kifejtettem, igeny szerint szivesen megteszem privatban is.
"Eloszor csokkent, de fel evig birtak (vagy evig), es most megint nott." - Ez sem allja meg a helyet, leven hogy betervezett idoszakrol volt szo, amit valojaban tovabb "birtak", mint amennyire terveztek.(#217) alatt szepen leoktatod a nepet egy olyan dologrol, aminek nem neztel utana, holott nem nagy ordongosseg osszevadaszni a netrol a tenyadatokat. Nem banom, osszad az eszet, de akkor miert ne tenned ertelmes dolgokkal? En kerek elnezest, hogy ha nagypofaju okoskodasnak hat a magyarazatom (valoszinuleg az is, foleg, ha mas is annak vette), elhiszem, hogy tudok idegesitoen nyers lenni, szokszor nem is veszem eszre, csak amikor mar keso. Azert viszont nem fogok a bocsanatot kerni, mert kijavitottam ket alapveto targyi tevedest. Errol szol egy forum tobbek kozott, semmi szemelyes. Remelem, nincs harag.
A teljesseg igenyevel: ket ellentetes nezet kozott orlodott a politika a valasztasi harcok soran. A munkaspart mantraja a tovabbi koltekezes volt - ok a fogyasztason keresztul a gazdasagba pumpalt penzzel latjak a kiutat (stabilizalt zuhanas, mint amikor a pilota kiveszi a gepet dugohuzobol). A konzervativok ezzel szemben megszoritasokat akarnak, es egy penzugyileg kevesbe kockazatos, de sokkal lassabb folyamatot - hosszu tavon, papiron mukodik, kerdes, hogy van-e eleg ido ra. Ez utobbi politikailag rizikos, hiszen nem tobbsegi a kormany es eros az ellenzek. Csak ugy tudjak veghezvinni, ha meggyozik a LibDemeket (akik egyebkent az "esszeru megszoritasok" mellett voksoltak - kiadasok optimalizalasa, sbt.), egyebkent szetesik a koalicio. Ezen kivul rendkivul tokos gyerekek, ha bevallaljak, mert ha raszoritanak a gyeplore, szinte biztos, hogy nem lesznek ujravalasztva.
-
Frigo
őstag
-
bigz
tag
Nem tudom, hol veszed az Economistot az utobbi idoben, de gyanitom, hogy nem eredeti.
Eloszor is nem fel evig birta, hanem eredetileg egy 9 honapra tervezett program volt, amit meghosszabbitottak 3 honappal.
Masfelol nem fogjak emelni ket okbol: sem a koalicio nem all annyira stabil labakon, hogy ilyesmit kockaztassanak, sem az allamnak nem erdeke (Szerk.: meg vagy masfel-ket evig), hogy az emberek abbahagyjak a koltekezest, mert akkor lehuzhatja a rolot egy csomo high street uzlet. Hogy egy konkret peldat mondjak: Woolworth's bedolt, vitte magaval az osszes olyan ceget, akinek beszallitott, es par kisebbet, akinek addigi legfobb ertekesitesi csatornaja volt. Ez sem a versenynek (igy a fogyasztonak) nem tett jot, sem a gazdasagnak. Ha ennel bovebb magyarazat szukseges, kerlek olvass nemi altalanos szakirodalmat. -
törölt tag
-
Alex91
félisten
Termeszetesen, mondtam, itthon dragabb lesz ugy is, ha csak a nettot nezzuk, de azert relative nem olyan sokkal, mint amilyennek eloszor latszik. Es meg kellene nezni mas orszagokban is az arakat az EU-ban, valami kozepet szamolni, ugy mar realisabb lenne. Es inkabb egy euroban megadott arhoz nezni...)
-
törölt tag
válasz
Jhonny06 #223 üzenetére
Nem is erre alapozok
Hanem arra, hogy erősödik a forint
Persze lehet mondani, hogy ez is hülyeség, de minden elemző azt mondja, hogy a $ most sok a € hoz képest. Ebből gondolom , hogy jelentősen olcsóbb lesz. A forint meg a € fog mozogni
no de igazad van erre valóban nem lehet alapozni.
Azért én optimista vagyok
-
tildy
nagyúr
válasz
#13260800 #220 üzenetére
a nem fagynak le-t cafolnam, egy hetig volt nalam elso generacios iPhone anno, lefagyott, nem lehetett lapozni, nem jelenitett meg semmit, csak a ket pottyot az oldalak aljan.
Lehet egyedi hiba, de nalam osszejott.alex: azt irod 605k, itt 535. Meg igy is 70 ezerrel tobb otthon. Es igen, vegfelhasznaloi ar afaval. ha annyi lenen az afa otthon is mint, meg akkor is 30-al , 40 ezerrel tobbe kerulne.
-
Magnum_
nagyúr
komolyan, nem is a cikkért jöttem ide,hanem hsz-kat olvasgatni
tudom, én se vagyok jobb
-
A szürke import nem játszik... az eleve csalás
Amúgy ezt a 220volttal beszéld le, hogy szürke vagy sem... az ár náluk hivatalos MA. Persze, mert még nem tudni, holnap mennyi lesz. Igen, jelenlegi árról beszéltünk, mi másról írt volna a kolléga (itt kis belemagyarázást érzek)? 2 év múlva? Akkor biztosan jobb árban lesz, ezt aláírom.
Az elcsúszás ott volt, hogy ő úgy számolt, hogy amennyi dollár ma forintban, az lenne az ára, én meg másra gondoltam, mert szerintem annál lényegesen több lesz, illetve ma is lényegesen több.
-
-
Szabtom
senior tag
Na, tegyunk pontot erre, mert elfaradok.
Ezt irtad a #180-ban
"Egyébiránt a fenti érvelésednek egyetlen sora sem indokolja azt, hogy miért is kell 200 000 fölött adni ezt a cuccot? Olvasáshoz? A panel miatt? az biztosan nem dob ennyit rajta. az alma miatt? Igen, pontosan az alma miatt kerül ez ennyibe és nem jó 50-60-nal olcsóba, ahogy az talán reálisabb lenne. Nekem mindegy, kinek éri meg, de erre azt mondani, hogy jó árban van ma Magyarországon, elég érdekes dolog."
Tehat neked a mai magyarorszagi ar nem tetszett. Erre irtam, hogy ne ezt az arat nezd, mert ez szurkeimport, ugyeskedoktol. Raadasul senki nem mondta, hogy ma Magyaroszagon jo arban van, ezt te kepzelted oda valahonnan.
-
törölt tag
Én is tapasztalatból mondom, hogy mindig találtam olcsó csatornát itthon. Olyat ahol lényegesen olcsóbban megtudtam venni Almás terméket.
És mivel foglalkozom kereskedéssel mondhatom nagyon kapósak a cuccaik. PC terén is egyre nagyobb az érdeklődés, az Iphone nagyon pörög. és az ipod is szépen ment meg még megy is.
Minőségileg egyben vannak, nem fagynak le, és arra amire a használóik használni akarják tökéletesen jó és elég.
Oké nincs benne multitask meg még csomó minden
de azokat akiket megcéloztak ezzel a cumóval nem is érdekli a multitask.
Ellenben szép, jól összerakott. Használható. 160 000 is venni fogják. De nekem továbbra is az a véleményem, hogy egy év múlva 120 000 - 130 000 körül lesznek itthon a legolcsóbb változatok.
-
Jhonny06
veterán
válasz
hackeeeee #192 üzenetére
Persze, hülyeség a kettőt összehasonlítani, nem is tettem, ez már előttem megvolt. Az, hogy valakinek jobb egy netbook csak annyit jelent, hogy neki arra a felhasználási területre kell, nem azt, hogy jobb az iPad-nél. Senki sem mondta, hogy ez a kütyü le fogja váltani az asztali vagy a hordozható számítógépeket, mert nyilvánvalóan nem, ezt csak sokan odaképzelik, hogy legyen mit felhozni ellene. Bármilyen más (akár Tegra alapú) tabletet veszel, nem fogod kidobni a géped miatta, ez egyértelmű. Azon meg nem érdemes vitatkozni, hogy a netbookok szar minőségűek, mert szintén evidens.
tildy: Itthon minden túlárazott, ezzel hiába próbálsz érvelni. A Sony-nak is olyan bicskanyitogató árpolitikája van (a karácsonyi történet megvan?), hogy az elképesztő. Nem az Apple a főgeci.
-
Szabtom
senior tag
Mit izeltok itt az afan? UK-ban 429 font a legkisebb modell afaval. Ugyanez az euro zonaban 500 euro afaval. Kesz. Aki akar, nezzen utana az angol, nemet, francia afanak, de kb annyi, mint Mo-n (20-25%). Nemreg emeltek az afat az angoloknal, egyebkent, a valsag miatt.
-
Alex91
félisten
-
-
-
hunmyke
aktív tag
Erről a hírről, most ez jutott eszembe: iFan
-
Szabtom
senior tag
Szurkeimportos rabloarakrol minek panaszkodni? Hivatalosan nem kaphato Mo-n. (Es mellesleg senki nem mondta, hogy jo aron lehet kapni Mo-n, azt csak te kepzelted oda). A 32GB wifi modell 600 euroba kerul a nemeteknel (165ezer Ft). Tehat meg is van az "50-60ezerrel olcsobb realis" ar. A nemet euros ar szerintem a legmegbizhatobb jelenleg, amire lehet tamaszkodni.
szerk. Latom, mar sok a hsz, mire begepeltem, de most mar nem irom at...
Új hozzászólás Aktív témák
- BOMBA ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 640 G9 Laptop! / i5-1235U 16GB 256GB 14"col garancia/
- Akciós áron eladó HP Elitebook 850 G7 / I7 10610U/16 GB/512 SSD/15"/FHD/IPS/MX 250
- Szuper áron eladó új ACER SWIFT EDGE 16 /R7-7735U/16GB/512SSD/ 4K OLED
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- Szuper áron dobozos új Asus Vivobook Pro /i5-11300H/16 GB/512SSD/3K OLED
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Fotó állvány eladó
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest