- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen videókártyát?
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Usgyi
aktív tag
60.000Ft?
A feléért is sok lenne. Jó drága nosztalgia.
-
válasz
E.Kaufmann #27 üzenetére
"Olyan konyhába való, mint amilyenben a tv-s szakácsok is főznek
"
Az inkább valami sütő lehet és nem rádió berendezés.
Szerintem. De nem követem a tévés szakácsok tevékenységét. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
Hieronymus #26 üzenetére
Olyan konyhába való, mint amilyenben a tv-s szakácsok is főznek
-
-
Lenry
félisten
-
ceia
őstag
Kellemes megjelenésű konyhai rádió. A Bluetooth teljesen felesleges rá, mert ez egy rádió. Nélküle olcsóbb lehetne. Esetleg jack bemenet lehetne külső forrásnak, pl. telefonnak. De még akkor is, 20k alatt kéne legyen az ára. Régen nagy divat volt a konyhában egy többnyire mono rádió, hogy főzés közben lehessen hallgatni.
-
törölt tag
Nekem a műhelyben volt felállítva egy telefunken rádió, és a plafonról belógatva két lapra szerelt RFT széles sávú hangszóró, együtt nagyon jó hanggal.
Sajnos az utóbbi 5 évben ha bekapcsoltam, csak a vallási-beszélgetős műsorokat és hangjátékokat volt gyomrom végighallgatni, a többi tartalmán, minőségén csak felhúztam magam, inkább a csend, és a saját gondolataimmal maradtam... -
-
"...ezek az 'okos otthon-asszisztensek' többnyire a bekerülési költség alatt kerülnek kiszórásra, hogy minél több potenciális ügyfélhez kerüljön ki, így minél több ügyféladatot gyűjtsön be világszerte."
Maradjunk az Amazonnál. Az Amazon neked akar eladni és nem téged.
Abból van a haszna, hogy folyamatosan vásárolnak nála. Korrekt ügyfélszolgálat tart.
Van Prime előfizetésem, ezért sok tartalomhoz reklámmentesen férek hozzá, külön fizetés nélkül.Nekem a többi adatgyűjtőktől áll fel a hátamon a szőr.
A mobil szolgáltató gyűjt, mert kötelezve van rá.
A telefon gyártója gyűjt, mert az készítette a telefont.
A telefon op.rendszerének gyártója gyűjt.
Az appok gyártói gyűjtenek.
A weben is mindenki gyűjt és
Az internetszolgáltató gyűjt.
Ezen gyűjtésekből semmi hasznom. Sőt némelyikből csak károm lehet, mert aprópénzért adnak el spammereknek."Egy tabletop rádió viszont nem fog a te viselkedésed alapján profilt építeni rólad, nem köti össze az adatokat egy online perszónával, és nem próbál neked ezáltal több, pontosabb hirdetés közvetve vagy közvetlenül az arcodba nyomni, ezáltal a hirdetőkből több pénzt begyűjteni a sikeres tranzakciók után."
Ezért kell megválasztani, hogy kivel osztod meg az adataidat.
Skanzenbe vonulni, a tekerős rádióval, a másik véglet. A berendezés nem gyűjt adatokat. de a reklámok továbbításában részt vesz. -
NGA
addikt
Azért azt is tegyük hozzá, hogy a tabletop rádió nem fog a NAS-ról, Spotify-ról stb zenét adni, mert csak a korlátolt fm sávot tudja, vagy a BT-ot. A BT-nak az az egyik nagy baja, hogy menet közben folyamatosan meríti a telefont, ha hívnak, akkor meg a rádión fog megszólalni. A minősége olyan amilyen.
Az echo-n kikapcsolható a mikrofon, és a telefon spotify appjával rá lehet küldeni a zenét az echora. Menet közben már nem kell a telefon hozzá. Igy azt nem meríti feleslegesen. -
Piftuka
veterán
válasz
E.Kaufmann #15 üzenetére
"Cipőt a cipőboltból..."
Én annak örültem, amikor pár éve sikerült vennem egy MPMan MP3 lejátszót. Jók ezek a klasszikusok!
Anno nem adatott meg, de szívesen látnék a gyűjteményemben egy SHARP zsebtévét, egy SONY TPS-L2, dupla fejhallgató kimenetes walkman-t, és egy B&O MX5500 televíziót. -
válasz
Hieronymus #12 üzenetére
"Két Alexa Echo, második generáció, jön ki egy ilyen készülék árából."
Megvezető az összehasonlításod, mert ezek az 'okos otthon-asszisztensek' többnyire a bekerülési költség alatt kerülnek kiszórásra, hogy minél több potenciális ügyfélhez kerüljön ki, így minél több ügyféladatot gyűjtsön be világszerte.
Egy tabletop rádió viszont nem fog a te viselkedésed alapján profilt építeni rólad, nem köti össze az adatokat egy online perszónával, és nem próbál neked ezáltal több, pontosabb hirdetés közvetve vagy közvetlenül az arcodba nyomni, ezáltal a hirdetőkből több pénzt begyűjteni a sikeres tranzakciók után.
"Ráadásul még tekergetni sem kell semmit. Elég ha megmondod Alexának mit szeretnél."
Ezek nálam nem értéknövelő tényezők. Sőt!
-
Piftuka
veterán
Hogy mi a "ronda", az nézőpont kérdése.
Nekem speciel tetszik, bár a fotó alapján nem lehet megállapítani... a burkolat tényleg fa, és az előlap, a potméterek pedig fémből készültek?
Úgy van értelme ugyanis egy ilyen "retro" terméknek. Ha mindegyik műanyag, akkor közelről bizony "bóvli" hatást kelt. -
moleculez
veterán
Nincs ilyenekkel tele az Aliexpressz amúgy?!
-
A kis szériával nincs olyan nagy baj.
Itt az előd termék. [link]
Ugyan azt a belsőt, több dobozban, BT és BT+ formában kínálják a vásárlóknak.Két Alexa Echo, második generáció, jön ki egy ilyen készülék árából. (Kicsit többért, már a harmadik generáció is megvásárolható.) Sztereóban valóban jó hangminőségben lehet élvezni a tartalmakat. Ráadásul még tekergetni sem kell semmit. Elég ha megmondod Alexának mit szeretnél.
-
válasz
Hieronymus #8 üzenetére
"Köszönjük az információt"
Nincs mit, nagyon szívesen.
"A desktop rádiókészülékek használata jelen pillanatban már rétegigénynek számít."
Ez nyilvánvalóan így van. Természetesen ez semmit sem von le az értékéből. Sőt, sajnos növeli az árát, mert nem nagy szériás tömegtermék.
"Bizonyosan csodálatos hangminőségben lehet rajtuk hallgatni, egy hangcsatornán, sz FM adásokat. Ki merné ezt meghallgatás nélkül kétségbe vonni?"
Nem ok nélkül emeltem ki azt a két márkát amit írtam; ha a nemrégen, PC mellé vásárolt Edifier 1850DB fele olyan jól szólna mint a szobában lévő Tivoli szett, vagy a konyhában lévő Sangean, már elégedett lennék vele.
"Azt gondolom, mások sem fognak tolongani érte."
Ez így van, mivel előbb megállapítottad, ez rétegtermék.
-
E.Kaufmann
veterán
-
Tamás88
őstag
Ho ho ho!!! AM-et (ami LW és MW sávot takar) még a mai napig sokan hallgatnak. Persze nem nálunk kell nézni, hanem olyan helyeket, ahol igen nagy távot kell megtennie (pl. Oroszország, USA, Kanada) Ami a csatorna kínálatot tekinti, nagyon sok adást be lehet fogni nálunk is (igaz abból 2 magyar).
-
Köszönjük az információt.
A desktop rádiókészülékek használata jelen pillanatban már rétegigénynek számít. Bizonyosan csodálatos hangminőségben lehet rajtuk hallgatni, egy hangcsatornán, sz FM adásokat. Ki merné ezt meghallgatás nélkül kétségbe vonni?
Az érdektelenség és a horrorisztikus ár okán én nem tervezem ilyen készülék beszerzését.
Azt gondolom, mások sem fognak tolongani érte. -
NGA
addikt
Ez egy vicc.
Akkor inkább egy Sonos One SL, az 60 alatt van, tudja az összes netes rádiót, spotify, tidal stb-t és van hangja is normális. Ez nevetséges. Ez semmihez képest nem szól remekül :-) -
Csak azok kedvéért, akik csak az interneten található képekről "ismerik" a Sangean, Tivoli Audio, és egyéb márkákat: ha desktop rádiót szeretnél venni, ami nem eldobható, és a méretéhez képest remekül szól, akkor nem az "AliExpress free shipping" a kereső kifejezés amit keresel
-
E.Kaufmann
veterán
Jaja, legalább a DRM (Digital Radio Mondiale)-et tudná, annak volna is néhol értelme. Régen szerettem volna Sangean zsebrádiót, de most már csak jó mobilnetet. A magyar FM kínálat úgy is lepusztult, mobilneten meg majdnem bárhol bármit fogok.
catlaca: szerintem nem ronda, csak ennyiért ronda
-
zsolt_64
senior tag
pont ez a tizedesjegy jutott eszembe 60 Khufért már nagyon jó hordozható hangfalakat lehet venni akár JBL-tis...
még az én noname 6Khufos hangszóróm is tud sd kártyát meg kékfogat + fm rádió + akkuapropó AM adás van még egyáltalám Mo.-on ?
-
holloo
csendes tag
Az árának kb. feléért már AM/FM/DAB/NET/Bt rádiót lehet kapni, nem is rosszak (Medion, Silvercrest)
-
törölt tag
Az ár tizedesvesszejét eltolták jobbra egy számjeggyel.
Bluetooth zenehallgatáshoz pl. ott a JBL Go 10e alatt, AM-et senki se hallgat már szerintem, marad az FM rádiózás, de arra meg borzasztó drága.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Sangean WR-302 bebizonyítja, hogy vannak akik még látnak fantáziát a tradicionális termékcsoportokban is.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest