Új hozzászólás Aktív témák
-
-
devast
addikt
válasz
W.Wilson #600 üzenetére
"Remek, akkor kijelenthetjük, hogy egyensúly a mindenki általi pénzen kotlás, a nulla és negatív kamatra pénzosztás pedig nem egyensúly."
Globális értelemben, ha mindenki kotlik a pénzén, a gazdaság teljesítménye csökken, miközben a rendszerben levő btc mennyisége nem változik. Tehát ugyanannyi btc, viszont kevesebb "termék". Ez inflációt eredményez, ami ösztönzi a kotlókat a beruházásra
-
devast
addikt
Kiragadsz két szót, és fél oldalban elemzed. Habár én sem értek egyet abban, hogy a btc jogi értelemben "pénz", és a "váltók" (exchange) jogi értelemben tőzsdék (stock exchange), mégsem kezdem el osztani az észt Ádámtól Éváig. Neked mindegy mit írunk, csak a lehetőséged keresed benne, hogy beleköthessél, és meg sem próbálod értelmezni a saját kontextusában.
Kb azt csinálod, mintha én most beléd kötnék, hogy mikor isten leszállt az égből, akkor még nem voltak megírva az evangéliumok, tehát nem olvashatta fel ezért ....... _fél oldal random marhaságot illessz be ide_
-
devast
addikt
Értsd meg, hogy a mondandódban "x ft-ért eladok neked egy gépet"-en kívül a többi nem igaz. Senki nem garantálja/tudja, hogy mennyi btc-t bányászol majd ki vele életed folyamán, mennyi lesz az áram költsége, és mennyi autót/zoknit/pizzát/dollárt fog majd érni a btc a jövőben.
Az eladó/gyártó fix profitot akar, Te kockáztathatsz. Vagy nyersz, és pozitívba leszel, vagy soha nem hozza be az eszköz a saját árát sem. Bármi előfordulhat. -
devast
addikt
Az a baj, hogy itt jópáran a jelenlegi "rendszert" próbálják erre ráhúzni, és sikítanak, hogy ez nem jó, mert másféle. Nem a rendszer egyes elemeit kéne hasonlítgatni, mert azzal semmi értelmeset nem lehet megállapítani. Meg kell próbálni, legalább részben átlátni az összefüggéseget, hogy megértsék mi miért van, és az miért lehet jó, vagy rossz. Személy szerint azt meg komikusnak találom, hogy egyesek azt feltételezik, hogy a bitcoin leváltja majd a jelenlegi valutákat. Erre jelenleg minimális esélyt látok, és ha valaha be is következik, azt mi már nem fogjuk megélni.
-
devast
addikt
Hát a fél post-od erről szólt:
Én arról beszéltem, hogy ha én egy BTC-t elfogadó boltos vagyok, akinek benne áll a pénze a kínálatában, akkor szükségem van egy biztos pontra, amihez tudom kötni a BTC-t, különben ideges leszek, ha BTC-ért kezdik el kihordani a cuccaimat a boltból és még pénzt nem láttam és nem tudom pontosan, hogy az mennyi dolcsi, de azt pontosan tudom, hogy nekem sokba fájt.
Erre mondtam, hogy a boltos aki btc-ért árul például bitpay-en keresztül, az konkrétan közel 0 kockázattal teheti ezt meg.
ps: Itt most nem az illegális dolgokról beszéltem. Azt letojom. Ha nem btc-ben kereskednek, akkor usd/euro készpénzben, rohadt mindegy. -
devast
addikt
A jelenlegi magyar realitást szem előtt tartva:
hiszen akkor miert dolgozol?
A legtöbben azért dolgoznak, hogy kifizessék a hiteleiket.
miert adja oda a munkaja gyumolcset mondjuk egy ostermelo
Azért, hogy tudja fizetni a hiteleit.
Ha már itt tartunk, a hitel mögött szerinted van értékteremtő munka ? -
devast
addikt
Ja, én sem hiszem el, amíg nem láttam a privát kulcsait
Őszintén, ha fecseg azzal saját magát rakja a célkereszt közepébe. Ha 20 vga-val tolja, akkor simán elképzelhetőnek tartom, hogy nem 1 de nem is 10 millió értékű coin van a birtokában (ha nem adta el). Ez már akkora érték, aminek a tekintetében biztosan jópáran bepróbálkoznának nála. Leginkább azért, mert ha sikerül, nincs következmény, és egyből kp-re váltható.
@ngabor : A mai világ úgy működik, hogy ahol emberek vannak, és pénz van, ott kőkeményen van korrupció. Lehet hümmögni, hogy nem is igaz, de ez sajnos így működik. Kicsiben és nagyban is. Ha kiveszed az embert, és egy algoritmussal helyettesíted, azt nehezebb korrumpálni
sha256-al kapcsolatban: a titkosítás bármikor kicserélhető. A protokoll verziót is folyamatosan fejlesztik, kapnak a bányászok pár hónap türelmi időt, addig a régi verziót is elfogadja a kliens, aztán már nem.
-
devast
addikt
Hogy okosan fogalmazzak... folyamatosan "megéri" bányászni, ha szerinted az árfolyam emelkedni fog. Ha egyből napi árfolyamon mindig eladod, akkor kérdéses, számolgatni kell. Ezt tekinthetjük egy befektetésnek is. A kockázatot Te vállalod, ha nem adod el egyből, mert eshet is az árfolyam. De ennyi erővel
kereskedhetszspekulálhatsz is. Ha úgy érzed emelkedni fog, vegyél. Ha a csúcson van adj el. Ha leért a mélybe vásárolj be. Az a "baj", hogy senki nem tudja hol lesznek ezek a pontokÍgy vagy nyersz rajta, vagy buksz.
Sokan azt csinálják, hogy fix dollárért vásárolnak minden héten btc-t, megtakarításuk egy részét ebben tartják. Így az ilyen nagy kilengések őket nem zavarják, ha a hosszú távú trend emelkedő akkor nyernek rajta. -
devast
addikt
válasz
gabber01 #247 üzenetére
keressünk pénzt A rendszer nem arra lett kitalálva, hogy mindenki keressen rajta. Bányászás megtérülése egyáltalán nem egyértelmű, mert nem lehet megmondani, hogy akármilyen eszközzel két hét múlva mennyi btc-t tudsz majd bányászni, és főleg lehetetlenség megmondani, hogy akkor mennyi lesz a napi $-btc árfolyam. Jelenleg szerintem bukó még gpu-val is a bányászás(ha fizetsz az áramért), az asic-hoz meg nagy befektetés szükséges, és egyáltalán nem biztos, hogy valaha is visszahozza az árát.
Értem, hogy szeretnek az emberek álmodozni, meg mi lenne ha... de amit írtál, az nem fog bekövetkezni igen jó ideig, ha egyáltalán valaha bekövetkezik. Így nincs sok értelme azon törnöd a fejed, hogy ennek milyen következményei lennének. -
devast
addikt
Ebben látod teljesen egyetértünk.
ps: Én sem vagyok elvakult hívő, de a kockázatok én nem a technikai oldalon látom... sokkal inkább a "jogi" oldalon. Megfelelő erőforrással simán eltörölhetők a váltók, bezáratni vizsgálódni stb stb, simán keresztbe lehet nekik tenni, ha valakinek nagyon érdekében áll. Onnantól meg már burul a dolog... Továbbá szinte az összes olyan hely, amelyik elfogad bitcoin-t, valamilyen pénzügyi szolgáltatón át gyakorlatilag egyből usd-re váltja, így ők a bitcoin-hoz hozzá sem érnek. Már említenem sem kell, hogy ezeket a pénzügyi szolgáltatókat is el lehet kaszálni jogi úton... ha valakinek az áll érdekében.
-
devast
addikt
Erre most így hirtelen nem tudok mit reagálni... Elolvastad, hogy ez az egész hogy működik ? Feltételezem, hogy igen. És sikerült is megérteni ? Mert ez ügyben kétségeim vannak.
A rendszer kliens oldalon sebezhető. Ha megértitek, hogy a támadást hash előtt (tehát a honlapon vagy a kliensben a címzett megadásakor) lehet végrehajtani elméletben és utána az automata már a módosított adatokat validálja, ez nem lesz kérdés számotokra sem.
Erről az előbb beszéltem. Ha valakinek a pc-jéhez hozzáférésed van, amin fut a kliens, nem kell semmit tenned az eredeti klienssel. Ellopod a wallet.dat-ot és kész. Nem is csinált senki ilyent mint amit írsz, mert egyszerűen nincs értelme. A privát kulcs kell, hogy el tudd költeni a hozzá tartozó btc-t, klienstől totál függetlenül.
A terjedésével ez nyilvánvaló lesz, mert meg fognak jelenni ezek a vírusok. A bányászokat nem érdekli, hogy a gépeken mi fut, mert nem érdekeltek benne, nem ellenőrök. A vírus vagy a háttérben futó patch ellen meg akkor sem tehetnek semmit, ha készülnek. Főleg, hogy őrült sebességgel dolgozik a gépük így ha észrevesznek valamit a bányász gépek 51%-án, akkor sincs idejük reagálni és a kód validálása lefut.
Lopják is a wallet.dat-ot ilyen-olyan vírusok, férgek. Ha Te mégis arra gondoltál, hogy a bányászokat közvetlenül vírussal támadni, és úgy megszerezni az 51%-ot... ahhoz sok sikert kívánok. Nincs az a hülye aki így nekimenne ennek a problémának. A pool-okat lenne értelme megtörni, úgy kivitelezhető amire gondolsz. Viszont az nem lesz olyan egyszerű, mert: 1-et megtörni nem elég az 51%-hoz, azok már igen komolyan védik magukat, gyakorlatilag nonstop emberi felügyelet mellett működnek. Szerinted még nem próbálták ? Dehogynem... Viszont az online wallet-eket törik fel sorban, meg a pénzváltókat.
Nincs a rendszer mögött könyvelés, és nincs felelős ha félremegy valaki. Ezt a BTC oldalán is olvashatatlanja bárki. A linkelt lista meg max rögzíti a történetet, nem ellenőrzi.
A blockchain elég jó könyvelés... gyakorlatilag nem hamisítható. Hogy érted ezt, hogy "rögzíti" de nem "ellenőrzi" ? Bárki letölti a blockchain-t. Bárkinek megmondom, hogy az én bitcoin címem "xyzstb....". Bárki meg tudja mondani, hogy mennyi btc van rajta, azáltal, hogy a blockchain-ben visszakeresi ki küldött arra a címre btc-t (természetesen ezt nem kell kézzel csinálni.). Nem vagyok gazdasági területeken otthon annyira, de ha bármilyen címnek vissza tudod követni az összes tranzakcióját, az nem elég jó könyvelés ?
A többivel kapcsolatban: Minél több energiát használ fel, minél nagyobb a nehézség, annál biztonságosabb a rendszer. Az, hogy szerinted ez pazaró/nem hatékony az egyéni véleményed. Ugyanúgy lehetne vitázni rajt, hogy 10percenként egy blokk az túl lassú. Ameddig a belföldi bankközi utalásom csak másnapra ér át, addig szerintem eléggé elfogadható ez a 10 perc
A kiemelt résznél kihagytál egy "szerintem" szót. Úgy lenne helyes, amit állítasz.
-
devast
addikt
válasz
kisfurko #228 üzenetére
Jó, hogy megy itt az ötletelés, de elég irreális dolgokat is látni
Hamisítani nem is érdemes megpróbálni... A bányászásnál néhány pool-nak kombinálva már meglenne az 51%-a, de nekik nem érdekük. Abban is biztos lehetsz, hogy megnézik a forráskódot, mielőtt frissítik a szoftverüket. Az átlagos végfelhasználónak szánt klienssel a a rendszer maga ellen semmit, ismétlem semmit nem tudnak tenni. Ha meg van piszkálva a program, a legrosszabb dolog amit tehetnek ellünk az az, hogy ellopják a privát kulcsukat (wallet.dat), más szóval ellopják a pénzüket.
Tehát még egyszer: kliens oldalról nem tudod megbuherálni a rendszert, mert ha a bányász pool-okon jó szoftver fut, akkor visszadobja a tranzakciódat.
Akkor újra:
-Ha meg akarod törni a rendszert akkor: vagy szerezz 51%-nyi hash teljesítményt vagy törd fel az sha256 titkosítást. Más lehetőséged technikailag nincs.
-Ha el akarod lopni a pénzét, akkor lopd el a wallet.dat -ot, nincs értelme vírusos klienst terjeszteni, elég neked egy fájl is, amit akármilyen módszerrel ellophatsz. -
devast
addikt
válasz
MCGaiwer #162 üzenetére
Igen ez úgy "működik" ahogy kb leírod. Le van fektetve az egész infláció a protokollban 2140-ig. Az is tény, hogy főleg ha pool-ban bányászol, akkor ezzel egy csomó tranzakció is fog járni. De ezeket belerakják a saját blokkjukba amit kibányásztak, és kész. A legtöbb tranzakció akkor keletkezik, amikor küldenek, a bányászással járó minimális.
A másik részre a válasz: "anonim módon ellenőrizhetetlenül akarnak pénzt mozgatni" Nem azért, de te most jellemezted a készpénzt. A nokiás dobozt, a zöldhasú usd-t, minden fizikális bankjegyet. És amint látod a világban, van a készpénzre igény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook Air 13 M1 2020 256GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Macbook Pro 2019 16" 16/500 GB 12 hónap szavatosság számlával!
- Apple Watch 8 Cellular (Esim) 41 mm, 12 hónap garanciával, 100%-os akkumulátorral + ajándékkal
- GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 12400F BOX + TeamGroup 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest