- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
syberia
veterán
Rájöttem! A doboz formájú dobozaik túl sok helyet foglaltak a raklapon, de ezzel a forradalmi dizájnnal most már kétszer annyi fog felférni a kamionra.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Jokerdapro #93 üzenetére
Szerintem titokban visszaalltak 22-re, csak a haterek meg ne tudjak
-
Tomassy00
senior tag
válasz
Jokerdapro #93 üzenetére
-
Jokerdapro
senior tag
válasz
DiamondBack #19 üzenetére
A legnagyobb kérdés, hogy hány nm-en gyártják a dobozt? Nem 10 az is biztos...
-
vitaro
senior tag
válasz
pelgrim_v1 #4 üzenetére
Ha idézel a cikkből, ne javíts bele, ha nem volt nyelvtanilag hibás!
-
enté
csendes tag
Ezt így nem viszik sehova, szóval még beleteszik egy papírkockába.
-
enté
csendes tag
Gyártják a semmire a szemetet. Csomagolást díszként polcra tenni eleve agyrém. Fogyasztói társadalom egy marketingvilágban.
-
core i7
addikt
válasz
Synthwave #54 üzenetére
Az a baj ezzel ,hogy Sandy/Ivy Nehalem alapú de Sapphire Rapidssal teljesen új architectúra köszönt be elhagyják az x86 vonalat. Így nem biztos ,hogy olyan időt állóak lesznek már Nehalem alapúak és lehet az i3 i5 i7 i9 elnevezéseknek is búcsút inthetünk. Elvileg Ice Lake kiamarad és a Tiger Lake lesz az utolsó Nehalem alapú
ráadásul utasításkészletek is minden gennél ujabb és ujabbak jönnek be
-
Tomassy00
senior tag
Idióták.
-
Úgy vágyok egy ilyen dobozra, hogy aztán kibontás után kibaxhassam a kukába.
-
Chaser
legenda
válasz
xeon forever #77 üzenetére
az melyik játék? nem ismerem
256gb-ot is rakhatnál mellé - ha kezelné -, ahova kevés a cpu ereje oda kevés, hadd ne soroljam fel mihez kevés
ez pont olyan dolog, valakinek a 20-30 fps is "jól megy", másnak meg a fix 60fps is kevés
és olyan apróságról még nem is beszéltünk, ha valaki streamel is közben, v keményen multizik
ha neked elég én örülök neki, nekem is elég az ivy amire használom, de ezeket egy mai intel-amd mind1, már megeszi -
exedoc
senior tag
Valami sokszögű hájperszkifi színes izével fel kell hívni a kedves vásárló figyelmét, hogy nehogymár azt a pirós bigyót vegye hanem a kéket. Kb. ahhoz hasonlítanám mint mikor kefefejű fiatalok pávának/papagájnak öltöznek figyelemfelkeltő jelleggel. Az most tökmindegy, hogy otrombán néz ki, de az biztos, hogy megnézed.
-
törölt tag
Csak szerintem ronda?
-
Dr. Akula
félisten
"Az új doboznak 12 oldala van, ami azért fura, mert magában a processzorban 8 mag lesz, ami 16 szálat támogat, vagyis a 12-t nem lehet sehova se kötni"
Dehogynem. A 8 és 16 átlaga pont 12.
-
Feketelaszlo
senior tag
Ezt is fel lehet használni, ha kipingálod az oldalait kiváló dobókocka Dungeons & Dragonshoz vagy más szerepjátékhoz. Az Intel már előre készül, hogy Windows frissítés, hardverhiba, netán biztonsági sebezhetőség miatt úgy sem tudod majd mindig használni a számítógépedet, így adnak egy ingyen kelléket hagyományos társasjátékokhoz. Ugye milyen figyelmes cég!
-
berVi
senior tag
Szenzacios, gyartsunk meg tobb szemetet, ugyvan.
-
Sanchez638
addikt
Hát ez kibebacott csúnya... AMD-nek a doboza viszont nagyon szépre sikeredett akkor.
-
Televan74
nagyúr
580$ már ennek is bele kel férnie. Látszik hogy eddig mennyire kényelmes pozícióba volt az Intel. Ilyenekre nem is gondolt. Újított az AMD és már neki is fontos.
-
Nartaas
tag
Változnak az idők. Amikor piacvezető termékeid vannak akkor szalvétába is csomagolhatod, vinni fogják.
Intelnél úgy érezték ideje leszólni a marketing osztályra, hogy találjanak ki valamit mert fogynak az érvek az intel proci vásárlás mellett
A "szebb a doboza" nem valami nyomós érv de gondolták hátha megment 1-2%-ot a zsugorodó piaci részesedésből -
tibaimp
nagyúr
Nekem eddig semmi bajom nem volt az Intel cpu dobozaival, egyszerű, letisztult! Ez minden csak nem az előbbik...
-
Ennek meg négyszög a doboza, kiérti...
-
válasz
Synthwave #47 üzenetére
"Másrészről ha ilyen összegekért vennék processzort, akkor nekem már megérne párezer forintot egy nem szokványos csomagolás, ami úgyis látható helyen végzi."
Na, valahol errefelé lehet az alapvető eltérés köztünk. Szerintem a TR doboza is felesleges fingfogás, mert én nem azonosítom magam azzal, hogy díszdobozban jöjjön egy használati tárgy. A tényleg csúcs szinten én is tudom értékelni a körítést - pl. egy Cray XMP az valóban egy iparművészeti remek a mai napig, na de egy procidoboz...
Hát, lelked rajta.
-
MasterMark
titán
Dodekaéder.
-
Chaser
legenda
válasz
Synthwave #54 üzenetére
Sokaknak nem opcio a hasznalt - plane dragan -, a legnagyobb baj, h senki nem garantalja h ket het utan nem kakukkol
Nem lehet kiindulni sandy erabol, mintha cpu fronton egy technikai robbanas lett volna tavaly, azt a sandy korszak meg sem kozelitette
10 ev mulva beszeljunk errol -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Vannak bőven lapok a használtpiacon.
Szerintem mindennapi használatra (net, iroda, média) bőséggel jó lesz 2028-ban az az i9. A Sandy/Ivy Bridge-ből kiindulva játszani lehet, hogy csak 5-6 évig lesz ideális, de nem tartom kizártnak, hogy némi kompromisszummal akár kicsivel tovább is.
-
forgonati
őstag
Aztán minek? Addig nézem míg kiveszem belőle a processzort. Ezért kár energiát ölniük ebbe. Bár lehet valaki erre izgul, nem vagyunk egyformák.
-
hokuszpk
nagyúr
"- ajándékot hoztam ó Malájok fejedelme.
- nem baj, csak széplegyen" -
"vagyis a 12-t nem lehet sehova se kötni"
Dehogynem:
- 12-szer lesz dragabb a hasonlo teljesitmenyu AMD procinal.
- 12 db-ot gyartanak belole
- 12 nm-en kellett volna gyartani a TSMC-nel
- 12 honapig lesz tamogatva a hozza valo alaplap
- 12 fps-t tud az IGP-je mai jatekokban
- 12 mag kellene meg ahhoz, hogy 20 magos legyen -
Cassi
őstag
Az Intel akár abba is hagyhatná a CPU-k árusítását, hogy teljes erővel a színes dobozokra tudjon koncentrálni, ehhez ért igazán.
Ryzen, packaged by Intel (c) -
Zoltn
senior tag
Destiny engram te vagy az?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem tudom, hogy a procinak mi köze van ahhoz, hogy milyen a doboza, és én mit gondolok róla.
Ha lenne is bármi, akkor is még vagy 10 évig ellennék egy i9-9900K-val. Másrészről ha ilyen összegekért vennék processzort, akkor nekem már megérne párezer forintot egy nem szokványos csomagolás, ami úgyis látható helyen végzi.
Nagy divat lett mostanság az Intel köpködése, aztán mégis egy 6 (!) éves i7-tel semmi igényt nem érzek arra, hogy váltsak (nyilván nem folyadékszimulációt végzek a sufni tövén), és valószínű, hogy még legalább 1-2 évig nem is fogok - a S1155 nagy húzás volt a kékektől. Persze lehet én is csalódottabb lennék, ha mindig minden újdonságra húbelebalázs módra ráugrottam volna.
-
sixpak
nagyúr
Hát ez a Ferrero-s doboz nagyon messze van a TR csomagolásától....azok tényleg jól néznek ki.
-
Dehogynem lehet. Több magyarázat is van.
1. Indiummal forrasztják, ami megtalálható a szfalerit nevű ásványban is, ami rombdodekaéder formájú, de az nem tetszett nekik, ezért lett a pentagondodekaéder inkább.
2. a kapcsolat című filmben/könyvben az idegenek tervrajza alapján épített gép ugyan ilyen pantagondodekaéder formájú és ezzel utalnak rá, hogy ez a proci már annyira jó, mintha földönkívüliek csinálták volna. -
tecsu
addikt
Húsz éve általában jobb minőségűek voltak a csomagolások, ötven éve meg méginkább. Ma a költséghatékonyság a fő szempont, amit leginkább a környezetvédelemre lehet fogni, ugyanis csökkentik az anyagmennyiséget, bár ezáltal a doboz csak egyszer használatos. Ötven éve, a termékek csomagolását az ember nem dobta ki azonnal, hanem eltette, felhasználta másra is.
-
hemaka
nagyúr
RGB-s doboz mikor lesz? Ez igy nem tul erdekes.
-
.LnB
titán
Szóval a 7nm helyett inkább ezt fejlesztették. Ők tudják..
-
válasz
Pont az a cel, hogy kevesebb procival is tele legyen a kontener.
Lehet, hogy valamelyik partner kontenerrel rendelt procit nem darabra.(#26) Erwinke: Hopp, megeloztel.
-
enginev3.0
félisten
Ez minden csak nem szép
-
Régen az ilyesmire is többet adtak, emlékszem haverom anno vett egy 1.6-os P4-et dobozosan, és nagyon szép, nagy méretű dobozban volt, ki is tette a polcra dísznek. Még a Core2-esek doboza is elment, de most vettem egy i7-7820X-et, ami azért nem egy olcsó proci, még ha nem is egy i9, és olyan végtelenül gagyi dobozban adták, hogy inkább kidobtam, pedig általában megtartom az alkatrészek csomagolását. A külső borításnak semmi tartása nem volt, és nem is illeszkedett a belső részre, a belső rész meg kb WC papír guriga anyagból volt, és szétesett magától. Valahogy nem erre számít az ember egy 150k-s procinál...
-
paprobert
őstag
Helyesírási hiba: "megirígyelte"
A második is sima i.
-
-
jbcs
tag
Nem értelek benneteket, nyitni kell a hölgyek felé is, náluk a design az első...
Egyéb spec. úgy sem fontos.
Vagy nagyon szőke Pirike meg látja egy boltban , de "ssszéééépppp", megveszi és kiteszi otthon a polcra dísznek...
Minden szűk piaci réteget meg kell találni.
-
exedoc
senior tag
Szép doboz. Mondjuk amennyibe kerül egy ilyen proci bőven beleférhetett volna eddig is. És akkor nézzünk meg AMD oldalról egy 8C/16T proci árát. Jójó Intel jobb játékra, még mielőtt valaki nekem ugrik. (Bár ez pont nem az a kategória már.) Nade mindegy is. Szép a doboz, tetszik. Bár megnézném pirosban is, lehet jobban állna neki. Jó, nem rázom tovább a pofonfát.
Irony mode OFF
-
Saccco
nagyúr
Végre valami igazi innováció.
-
-
Zotya84
őstag
Hogy ti milyenek vagytok... Pedig tisztán látható, hogy alárak egy "tojástartót" az alsó rétegnek aztán minden réteg ráépíthető félmagasnak. Igaz, ekkor csak piramis formájú lehet, mert a szélső sorok mindig leesnek támasztás hiányában. De akkor meg lehet a piramisokat csomagolni, és egytetőnegytalpon sorrendben rétegezhetők, és amennyiben ideális a piramis mérete, akkor a szélét le lehet zárni, egy élén álló piramissal. És akkor így már bele is fér kalodába, konténerbe egyaránt. Igaz polcon tárolni raklappal nem lesz helytakarékos...
Szerk.: Fú, mennyi typo volt benne.
-
snecy20
nagyúr
Ezekből hogy lehet majd 50-100db-ot egymás mellé tenni helytakarékosan?
-
Törzsúr
senior tag
válasz
-
Lacok
őstag
Ezt az energiát inkább a 10nm fejlesztésébe kéne ölni.
-
Chaser
legenda
ez egy giccsparádé szerintem
az vajon rajta lesz-e, not inside spectre&meltdown? ( : -
Cathulhu
addikt
Kar volt beszallni, szerintem ez is bazari, mint a TR dobozok
-
Dißnäëß
nagyúr
Jön majd az is, először csak CR2032-es gombelemmel, majd miután Intel azt is lemásolta, jön az a verseny, hogy kinek világítanak a sötét, zárt konténerekben és raktárakban több ideig az RGB LED-jei, ergo bekerül először AMD fronton vmi olcsó LiPo vagy hasonló akksi a dobozba, hozzá egy USB töltő interfész alul, így kibontás-beszerelés után a nyitott dobozt ki lehet tenni a gép tetejére dísznek, esetleg valami erős LED-el és halálgagyi optikával ki is vetít valami ábrát a falra, egy AMD logót, egyéb csicsát.
Ja nem, először 2db 2032 lesz, hogy tovább bírják. Csak utána jön a nextgen csicsa.
Hmm. Megnézem, van-e termékmenedzser pozijuk ..
-
Meg még azért is jó, mert könnyű szállítani és tárolni
-
snecy20
nagyúr
Majd a csomagolásra is fel lehet számítani extra 15-20 $-t, miért is ne.
-
a2d2
addikt
Én még várok egy kicsit az RGB-s verzióra.
-
Egy STOP tábla lett volna az igazi
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát ez csecse. Flessebb, mint a TR doboz.
-
arn
félisten
nem lesz olcso... de kapni lehet e?
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Ha proci gyártásra már nincs is gyártókapacitásuk, legalább pótolják szép dobozok legyártásával.
-
Laraxior
titán
Épp ideje, hogy valamit újítsanak ezek a nyomorultak... meg, hogy tegyenek valamit a felhasználókért is.
Az évek alatt csak nyelték a sok lóvét, meg a hasznot, most meg egy kicsit kellene visszatolni, már úgy fáj nekik, mint a foghúzás.
Forrasztás is kerül a CPUra, csicsás doboz, ezzel megint le van tudva a jónép 10 évre. -
pelgrim_v1
tag
"vagyis a 12-őt nem lehet sehova se kötni"
Ennyi féle állami megrendelésű rés van benne
-
Csapoati
nagyúr
Hú, alig várom, hogy vehessek egy ilyen dobozt az ebayről.
Látom a marketingesek unatkoztak, aztán a főnök meglátta a Ryzen TR-ek dobozát is világosság gyúlt a fejekben. -
Pete55555
addikt
Szóval az intel másolja az AMD-t
Lásd, Threadripper doboz.
-
Valaki nem túl sokat RPG-zett...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged