- Comptex 2025: Házak, tápok és kézikonzolok az Antec standján
- Computex 2025: Profi SSD-k, hűtők és más kiegészítők az Adata standján
- Computex 2025: Monitortól a tápegységig mindent megnéztük az ASRocknál
- Elkészült a zamatos hardverbifsztek
- Vezeték nélküli, láncba kapcsolható ventilátorok jöttek a Lian Litől
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kompakt vízhűtés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Milyen széket vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pikari
veterán
egyetlen processzor valóban kb 10x annyit fogyaszt, cserében kb 25x gyorsabb - vagyis hatékonyabb.
a magonkénti nagy teljesítmény pedig további komoly teljesítményelőnyt biztosít az atommal szemben akkor is, ha épp kevés threadot (klienset) kell kiszolgálni.
mind teljesítményben, mind árban (már amennyiben a cikkben szereplő szervertermékből indulunk ki), mind technológiailag, mind fogyasztásban nagyságrendekkel hatékonyabbnak érzem a fentebb linkelt opteront, így én inkább azt választanám.
-
hallador
addikt
válasz
Jim Tonic #59 üzenetére
Figyelj ne adj más szájába a Te általad rosszul értelmezett mondatokat. Mintha Te lennél a föld középpontja. Többször jeleztem, hogy mire gondolog, mit akartam mondani, Te folyamatosan kötekedsz, és belekötsz az összes mondatomba. Komolyan gondolod? Mert akkor zárd le nyugodtan, csak magadban. És lehetőleg úgy, hogy ne alázzál folyamatosan mást, mert szerinted a folyamatos idétlenséged az jogot jelent. Nem csak szólok...
Opteronból nem lehet Microserver.
Amúgy ilyet hol olvastál? Amit én írtam sehol.
hogy a pongyolán megfogalmazott mondataidhoz tettem hozzáfűzéseket
Amihez a korrigálásaimat folyamatosan figyelmen kívül hagytál, az az Te egyetlen hozzászólásomhoz kötekedtél folyamatosan. Tehát a lényeg számodra a kötekedés volt.
AMD-HP viszony
Mivel ma is előszeretettel használja több helyen a HP az operonokat. Ezért igen azt leírtam, hogy a microserver cluster szinten nem használja a HP az AMD-t.
Kérlek linkeld be a 25 hozzászólás előtti kommentemet 39-edszerre, és ismét leÍrom hogy mit szerettem volna jelezni OK.
Szeretem a kötekedő embereket.
IGAZAD VAN komolyan. Szevasz!
-
Most megmagyaráztad, hogy mi köze az Opteronnak a Microserverekhez? Mókás egy alak vagy. Azóta sem sikerült megértened, hogy a pongyolán megfogalmazott mondataidhoz tettem hozzáfűzéseket, mint az AMD-HP viszony, vagy hogy Opteronból nem lehet Microserver.
Témát lezártam. -
bambano
titán
a valódi neumann elv esetén nem problémás vagy nincs zárolás, cache konzisztencia, atomi műveletek, stb. ezek közül több is komoly problémákat okoz mostanában.
vagy ha a ht-re úgy tekintesz, hogy a proc bizonyos részei duplikálva vannak, más részei meg nem, akkor az se neumann elvű, van egy procid, amihez nem tartozik minden egység, ami a neumann elv szerint kötelező.
-
Pikari
veterán
a csillag meg valójában nem csillag, csak úgy csinál, mintha csillag lenne, pedig nem az - hanem egy hatalmas, izzó gázgömb... és még nagyon sokáig velünk marad, csak úgy, mint a neumann elv..
---
én pl floating point és integer utasításokkal szeretem őket etetni egyszerre, azt nagyon meghálálja a teljesítmény
-
bambano
titán
a processzorok nem garantálják a soros végrehajtást, nem is garantálhatják, mivel nem sorosan hajtják végre az utasításokat. meg az sem igaz, hogy egy időben egyet hajtanak végre.
a processzorok azt garantálják, hogy a processzor állapottere konzisztens marad egy hasonló programot futtató, valóban neumann elvű, sorosan működő processzorhoz képest.
a proc csak úgy csinál, mintha neumann elvű lenne, de valójában nem az. és amikor elkezded csúcsrajáratni, akkor simán lehet olyan programot írni, ahol ezek a különbségek kibuknak. pl. volt kollégám prímszámokat keresett kézzel hangolt assemblyben írt programmal, ott nagyon látszott, számít az, hogyan eteted a futószalagot. ilyen egy ténylegesen neumann elvű prociban nem fordul elő.
-
Pikari
veterán
a neumann elvek között nem szerepel az out-of-order utasításvégrehajtás tilalma - viszont a neumann elvek értelmében az utasításaid sorosan fognak végrehajtódni, ezért (is) kell olyan rohadt sok tranyó az out-of-order képességű procikba, hogy detektálja a proci a dependens utasításokat - máskülönben megszűnne a soros végrehajtás garanciája. az out-of-order végrehajtás tehát nem jelenti azt, hogy az algoritmusod mostantól nem sorosan hajtódik végre. ahhoz, hogy a processzorod out-of-order, vagy in-order utasításvégrehajtás révén hajtja végre az utasításaidat, nem befolyásolja azt, hogy itt bizony soros végrehajtásról van szó. a neumann elvek nem tiltják a végrehajtás optimizálását. a neumann elvek nem arról szólnak tehát, hogy a tranzisztorokat hogyan kell a prociba puzzlezni, hanem jelen esetben arról, hogy a processzornak garantálnia kell a soros végrehajtást - és ezt természetesen garantálják is.
-
Pikari
veterán
attól tartok, a helyzet nem ilyen egyszerű. a fentebbi kérdésedből teljesen nyilvánvalóvá válik minden hozzáértő számára, hogy sem az i7-et, sem a neumann elveket nem ismered - de a programozáshoz, mint olyanhoz sincs sok közöd. ennek fényében szerencsésebb lett volna, ha fentebb a túlbuzgóan magabiztos ,,namutassegyneumannelvűprocesszortdicsákmore'' felhorkantás helyett egy ,,köszönöm a véleményed, bár nem értek egyet'' rigmussal válaszoltál volna, és akkor legalább az igencsak megkopott bölcsességed maradék illúzióját sikerült volna megőrizned legalább ebben a topikban.
-
Pikari
veterán
azért tegyük hozzá, hogy az amd gyárt direkt mikroszerverekbe szánt opteronokat is:
http://www.arukereso.hu/processzor-c3139/amd/opteron-16-core-6262-he-1-6ghz-g34-p89804699/
pl őtet
ami persze a szóban forgó atomokat védtelen rakottszoknyás loli módjára erőszakolja halálra
-
hallador
addikt
válasz
Jim Tonic #42 üzenetére
Persze mert az opteron meg a mikroserver az egy kategória ám.
SeaMicro mint architektúrából azért erősen gondolhatod, hogy mikroserver clusrterről beszélünk szerintem.
Erre volt válasz, hogy már Opteron szervereket is gyártanak.Aha csak a cikk még mindig nem opteron kategóriáról szól, lehet ezt is félreolvastam....
Szerintem az a baj, hogy magad sem tudod, miket írsz le, de tényleg hanyagoljuk. Peace.
De legalább tudok olvasni... , vagy szoveget értelmezni...
"A HP a Moonshot projektről még 2011 végén beszélt először, amikor is kifejtették nézeteiket a mikroszerverek jövőjéről. Eddig csak kísérleti masinák épültek, de a sok hónapig tartó tesztelés meghozta az eredményt, és elkészült az első, ténylegesen megvásárolható szerver ProLiant Moonshot 1500 jelzéssel.
A HP masinája jelenleg Intel Atom S1260-as processzorra épülhet, melynek paramétereit egy korábbi hírben már részleteztük. Magába a 4,3 U magas keretbe 45 darab node építhető, amelyek egy-egy processzort, maximum 8 GB DDR3-as ECC memóriát, egy Broadcom 5720-as hálózati vezérlőt és egy adattárlót tartalmaznak. Utóbbi HDD vagy SSD is lehet.
A vállalat az aktuális rendszerre kezdésként tekint, így később jönnek hozzá új node-ok is, amelyek ARM-os Calxeda, AppliedMicro és Texas Instruments, vagy AMD processzort használnak, illetve lesznek egyedi kiadások specializált feladatokhoz. Ezekről konkrét adatok még nincsenek, de FPGA-król és grafikus processzorokról lehet szó. Ahogy minden mikroszervernek, úgy a ProLiant Moonshot 1500-nak is a fabric a leglényegesebb része. Ez teheti a rendszert hatékonnyá. A HP egy OpenFlow szabvánnyal kompatibilis összeköttetést használ.
A HP ProLiant Moonshot 1500 teljes kiszerelésben 61 875 dollárba kerül, ami természetesen tartalmazza a 45 darab node-ot is."Kérlek mutasd meg, hogy melyik része vonatkozik a cikknek az Opteron/Xeon/Power/Sparc/ bármilyen vonatkozásban is....
Köszi.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
De ha már ilyen magas lóról lenézően írogatsz, szerintem visszavehetnél egy picit, mert én nem beszéltem ilyen módon veled, tudom, hogy itt sok okos ember van.
Előre is köszönöm...
-
-
hallador
addikt
válasz
Jim Tonic #40 üzenetére
Figyelj igazad van! Nem akarod megérteni amit irtam. Bocs.
"hogy nem lesznek AMD-s HP szerverek,"
"ezen felül Opteron szervereket is gyártanak." Komolyan
Aminek megint semmi köze a MICROSERVER CLUSTER (nagy betűvel írom nehogy beleköss, hogy nem tudtad kivenni a szövegkörnyezetből). architektúrához
Ilyet nem írtam. De ha ragaszkodsz hozzá Hajrá Te bajod, én már túlléptem ezen. Nyugodtan rúgózz rajta....
Komolyan igazad van!!!
Off a téma?
Más:
"Mennyi az Atom fogyasztása?
"
Google a barátod én meg nem vagyok haverod akit ugráltatsz, én nem szoktak RTFM dolgokkal dobálózni, de tudod nem akarásnak nyögés a vége!
Amúgy, ezek szerint, pont nem ezért vette meg a Seamicrot,
De azért vette meg, csak majd akkor lesz jelentősége, ha lesz tisztességes ARM processzora az AMD-nek. Nekem ez jött le, de lehet, hogy ezt is "félreértelmeztem"....
-
Mennyi az Atom fogyasztása?
Amúgy, ezek szerint, pont nem ezért vette meg a Seamicrot, ezen felül Opteron szervereket is gyártanak.
A témát Te ferdítetted el. Az eredeti hozzászólásodban annyit írtál, hogy nem lesznek AMD-s HP szerverek, erre írtam, hogy ez így nem igaz. Azóta messze mentünk a témától. Zárjuk is le. -
hallador
addikt
Teljesen jogos. Annyiban mondanék "ellent" (Egyetértek veled), hogy az Amazon, Google már most is gyártatja a Quanta-val, és a Compal-al a szervereit, nem foglalkoznak senkivel. (Persze a Tape Library-k pl a Google-nek HP-k,de azok ugyanasok a Quantum TL-ek mint mindenki másnál szóval..., ez sem annyira egyedi sőt) A Facebook még(!) HP-t használ.
Amúgy igazad van, én hoztam fel a SeaMicrot-mert a technológiai előny náluk van, az AMD-meg okosan gyorsan lépett. Bárcsak jönne be nekik az ARM dolog, én drukkolok az AMD-nek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
julius666 #26 üzenetére
Igen a dGPU-t főleg offload memcached technikára használják.
--- többiek ---
A SeaMicro-t nem biztos, hogy érdemes idekeverni. Azt az AMD a Freedom fabric-ért és a többi technológiáért vette meg. Egyre inkább az látszik, hogy a jövőben a nagy cégek, mint a Google, a Facebook, a Twitter, esetleg az Amazon nem fognak kész szervereket vásárolni. Maguknak fogják összerakatni és fejleszteni, egyéni igények szerint, azaz a mikroszerver üzletág így specializálódik. A SeaMicro itt a licenceivel jön előtérbe, mivel ők igen sok mikroszerverrel kapcsolatos technikát birtokolnak, jellemzően élvonalbeli technikát. Ez lesz benne az üzlet az AMD-nek, hogy ezeket licencre árulja. A saját szerverek gyártása az egy mellékes dolog marad. Igen visszafogottan csinálják, mert árt a partneri viszonyoknak. A partner jogosan teszi fel a kérdést, hogy miért építsek nektek szervert a termékeitekre, amikor a SeaMicro technológiáival jobbat is összerakhattok magatoknak. Nem szeretné az AMD, ha ez a kérdés felmerülne. A SeaMicro a kész szerverek piacán nem jelenthet fenyegetést a partnereknek. Ott már igen, amikor a Facebook kiválasztja a technológiákat és a céget, hogy rakják össze nekik az egyedi igényeik szerint a szervert. Ha mondjuk a Freedom fabric kell nekik, akkor lényegében hozzá lesznek kötve az AMD-hez. Ennek a másik része, hogy a Facebook ARM szervereket akar magának, és ezért is az AMD ARM licence.
-
hallador
addikt
válasz
Jim Tonic #28 üzenetére
Azért az N40L-nél ma sem sok AMD proci van ebben a szegmensben (mondjuk nincs GPU benne) a fogyasztásban és árban, ami jobb lenne CPU-ban, a baj nem ezzel van hanem azzal hogy ebben a szegmensben (MICROSERVER CLUSTER) a 15 W nem kevés. Szóval az N36L, N40L nem rosszak, sőt tervezek én is venni egy ilyen Proliant Microserver-t mert egy Debiannal jó muzsikál majd (remélem, nem néztem utána még). De elavult, és picit sem a clusterekbe lett tervezve.
Nem az AMD-vel van a baj, hanem azzal, hogy az APU eleve nem erre lett tervezve. Szóval amire való arra nagyon szuper (Nekem is van egy C60-as (9 watt) 722-es net/notebook-om). De az APU közel nem szerver proci. Ha majd a programok natívan kezelik a GPU-ban található egységek erőforrásait, akkor rendben, de ez egyelőre csak komoly háttérprogramozással megy, ami sokminden de nem natív.Persze ez is magánvélemény.
-
hallador
addikt
válasz
Jim Tonic #31 üzenetére
Idézhetsz....
SeaMicro mint architektúrából azért erősen gondolhatod, hogy mikroserver clusrterről beszélünk szerintem. Valamint a Proliant Microserver az nem cluster ugye?
Bocs igazazad van kimaradt a mondandomból, hogy cluster piac, legközelebb megpróbálom nem kihagyni...
Számomra ez egyértelmű, hiszen a cikk nem az N40L alapú Micro serverről szólt, hanem cluster mikroserverről, amit nem tudom hogyan kevertél ide, de már mindegy is....
(#32) bambano
+1 -
Idézlek:
Szerintem az AMD nem nagyon fog ebben nagyot tarolni, már a HP-vel nem. Az AMD megvette a SeaMicro-t. Ami Intelt használt azelőtt (Az élet fintora). Ha csak nem hagyományból nem épít AMD-es mikroszervert a HP (Nem tudom ennek van-e értelme.)Mit is mondtál itt?
Kérlek olvasd már el amit írok ne csak válaszolj valamire, miat gondolsz!!! Köszi. -
hallador
addikt
-
Mint írtam, valamiért mégis az AMD került bele, és ez azzal áll szemben, amint Te az AMD-HP kapcsolatokról mondtál. Nem azt mondtam, hogy ezt tegyék a Moonshot szerverekbe, oda vannak már sokkal-sokkal jobb AMD megoldások.
Már nagyon OFF, de a széria fogyasztása nevetségesen alacsony, 4HDD-vel 150W alatt, ebből a CPU 15W-ot tesz ki, ami igen jó. Némely hoszting cég ezekre pl. kedvezményt ad. Bambano írt róla egy cikket, mennyire meglepően jól teljesít pl. egy i7-tel szemben is.Zárjuk az OFFot szerintem.
-
hallador
addikt
válasz
Jim Tonic #25 üzenetére
Te terelted a témát, mer az N36x, N40x nem éppen low fogyasztású eszköz, elavult mint az országút, és ráadásul még turion ii alapú. Ami a HP Microserver-be tökéletes, de itt sztem sokat fogyasztana a teljesítményéhez képest. Ha pedig az újabb Sxxxx atomokat is megnézzük, akkor meg igencsak távol van.
A HP adott el ilyet, mert oda ideális megoldás volt. De ezen esetben nem mondanám annak.Amúgy válaszoltam a kérdésedre, sztem.....
Amúgy kérdésedre a válasz nézegesd az AMD oldalán a SEAMICRO szekciót [link]
De ez is csak magánvélemény.
-
julius666
addikt
A Hadoop jellegű dolgoknál el tudom képzelni a hasznosságát. De az megint nem szigorúan a webkiszolgálás része, az valamiféle háttér service lényegében. A G meg a FB mire is használja konkrétan? Gondolom ők is ilyen mapreduce dolgokra.
Jim Tonic: nem a webkiszolgálásról volt szó? Lehet én értettem valamit félre.
Pikari: nem te voltál az aki még nem is olyan rég azon kardoskodott hogy milyen szuper dolog a GPGPU? Pörög-forog az a köpönyeg.
-
hallador
addikt
Hello Helllo, kollégák, APU, GPU igen igen használnak, de nem mikro szerverben és baromira nem ilyen célra, általános szoftverekkel.
(#15) Jim Tonic
Ja HP Proliant MicroServer blandban de mutass már nekem olyan mikroserver clustert ahova ezt építette be kérlek. (You must be joking.
)
(#21) Abu85
Persze erről tudunk, csak az lemaradt, hogy egyedi fejlesztésekkel, és erre fejlesztett célszoftverekkel oldják meg több 100/1000 fős programozó csapatal (ls: SONY9. Nem is ezzel szálnék vitába, hanem azzal, hogy ez nem mondenkinek áll rendelkezésre. Főleg ha native Linuxot akar futtatni rajta.
-
Pikari
veterán
válasz
Jim Tonic #20 üzenetére
a gpgpuval az a baj, hogy semmi valódi célra nem lehet felhasználni, max arra, amit adnak hozzá tutorialban, meg ami hulladék algoritmust vagy száz államilag finanszírozott ingyenélő összehány hozzá. a fejlesztési költségeket 20szorozza, a szoftvert portolhatatlanná teszi, a neumann-elvet ignorálja, a nagyvállalati fejlesztést - illetve az általános moduláris fejlesztést - kvázi lehetetlenné teszi.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
julius666 #18 üzenetére
Rengeteg aktív kutatás van ezen a területen. Meglepődnél mennyi mindenre jó.
A Facebook, Google, Twitter már ma is használ dedikált GPU-s klasztereket memcachedre, de ez nem elég hatékony, mert sok az adatmásolás. Az alacsony fogyasztású APU-k érdeklik őket nagyon.
A Hadoop lesz majd a GPU-nak igazán jó terep. Már a StreamComputing kezdetleges GPU-s fürtje, és agyonveri a hagyományos CPU-s fürtöket. -
Kicsit más Microserver, de az N36L, N40L, és most jött az 54L. Ezekből tonnaszám adott el a HP.
De ha csak a számolási teljesítményt nézem célszoftver nélkül, akkor az AMD nem nagyon rúg labdába. Az ARM meg megintcsak nem rúg labdába az intel ellen. You must be joking. Pont az az új érák lényege, hogy a GPU-k teljesítménye bizonyos területeken sokkal jobb. Erre épül pl. az NVIDIA Tesla-koncepció.
-
hallador
addikt
Logikusan átgondolod akkor gyanítom rájösz magadtól is a megoldásra, hogy melyik.
(#12) Jim Tonic
Szerintem az AMD nem nagyon fog ebben nagyot tarolni, már a HP-vel nem. Az AMD megvette a SeaMicro-t. Ami Intelt használt azelőtt (Az élet fintora). Ha csak nem hagyományból nem épít AMD-es mikroszervert a HP (Nem tudom ennek van-e értelme.)
Én nem látok az AMD-ben túl nagy mikro server potenciált. Az intel nagyon megveri mindenhol az AMD-t cpu-ban. Persze arról lehet beszélni, hogy az APU megoldások mennyire hatékonyak egy ilyen szerverbe, de ha csak a számolási teljesítményt nézem célszoftver nélkül, akkor az AMD nem nagyon rúg labdába. Az ARM meg megintcsak nem rúg labdába az intel ellen. Persze ilyen PlayStation 4 megoldásoknál jól muzsikál az AMD, de ott célszoftver van, és ki is használják a párhuzamos egységek tudását, de itt? Nem tudom... Persze magánvélemény. -
Az lehet, de az ára eléggé horror. Abban sem vagyok biztos, hogy annyira zöld lesz ennyi node-dal, de ez majd kiderül.
Amúgy a cikk szerint AMD procik is lesznek benne. Azok X86 vagy ARM utasításkészlettel lesznek? Tudom, hogy barátkozik az AMD és az ARM, de én látnék fantáziát kis fogyasztású APU-kban is. -
hallador
addikt
Csak eppen nem is arra van tervezve. Hanem WEB alapú kiszolgalasra, amiben az opteront szetszedi darabokra. Tobbek kozott a HP komplett webkiszolgalasa atkoltozott ilyenre a mult hetekben. Nem a processzor egyedi teljesitmenye szamit, hanem a sok kicsi. Pont ezert nem tamogatja a Virtualizaciot sem, mert nincs ertelme ennyi node eseten. A felvasarlok a nagy webhosting cegek lesznek, ha beindul a bolt egyszer. Mivel Linux alapu rendszereket tamogat, illetve csak azok tamogatjak meg a platformot azon sem csodalkoznek, ha kozepvallalatoknak megjelenne a termek. (Google, Yahoo, Amazon, MS nem mert sajat maguknak gyartatjak a node-jaikat. Mondjuk az MS pont HP-t hasznal, elobb utobb lesz MS tamogatas is.)
-
Pikari
veterán
ez egy 16 magos opteronokból épített clusterhez képest képest sehol sincs sem árban, sem hatékonyságban
-
shabbarulez
őstag
A HP 47u magas rack-kel számolt, így jön ki a 10x45. A Calxeda-nak van olyan cartridge-ja ami 4 db ARM proci van, így jön ki az összesen 1800 CPU, ami gyanítom a clusterben mind önálló node-ként tudja a rendszer megszólítani.
Egyébként az Intelnek is idén lesz egy ugyanilyen kialakítása, ahol 4 db 22nm-es Avonton Atom chip lesz egy cartridge-on a mostani 1db helyett. [link]
Ami nekem nem világos hogy egy ilyen cartridge energia kerete kb. hol van maximalizálva. De nekem úgy tűnik hogy olyan 20W TDP körüli CPU keretig el fognak menni. Így pedig akár Core alapú Xeon E3 termékkel is jöhet még az idén.
-
shabbarulez
őstag
Három független fabric-ja van: egy ethernet switch, egy storage és egy cluster fabric.
Az ethernet fabric a külvilág felé hálózati kommunikáció. Jelenleg 45GE pont és 6x10GE uplink, de a redundáns swich moduláris, később jöhet nagyobb kapacitást kínáló. A leírás szerint network fabricban 4 link van ethernet kommunikációra minden cartridge-nak, de ebből jelenleg egy van használva.
A cluster fabric egy 2D torus elrendezésű, mind a 4 irányba 4 nagy sebességű link van. Nincs előre definiálva milyen kommunikációnak kell lennie linken, ez a cartridge gyártóján múlik, lehet pci-e, ethernet, sas, akár egyedi is, gondolom az open flow támogatottság azért szempont. A cartridge-ok összefoghatók, lehet 2 vagy 3 helyet elfoglaló "nagy kártyát" is készíteni a jövőben, a támogatottság adott.
A storage fabric szintén 4 linket használ, amiből kettő a központi storage felé, kettő más cartdrige-ok felé routolható SAS vagy SATA alapon.
Tessék itt egy PDF, ezt anno tegnap este olvasgattam: [link]
-
[Newman]
tag
Az OpenFlow egy nyílt szabvány mely gyakorlatilag a kapcsolást és az útválasztást választja szét. Ez így bután hangzik tudom. Lényegében a software defined networking, ahol maga az útválasztási döntés és egyéb vezérlések egy központi helyen vannak definiálva - kb egy szerver - és az OpenFlow protokollján keresztül a switch-ek - melyek nem is igazán nevezhetőek a továbbiakban annak - kommunikálnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Köszi. Korrigálva a hír.
A fabric nem tiszta, mert az OpenFlow az a manager. Valszeg nem nevezték el, saját implementáció és kész, az a legegyszerűbb. -
[Newman]
tag
A termék neve HP Moonshot és nem HP Moonshoot ahogy a cikk állítja. Egy HP Moonshot keret 4,3U és egy rack-be, amely legyen 42U az egyszerűség kedvéért nem szerelhető 1800 node, mert egy keretben 45 fér el.
Ráadásul a kommunikáció alapján:
It is also possible to stack up to 9 chassis in a 42U rack using the 13U FIO Rack Adapter Kit. If the 13U kit is used, the .66U spacer would not be used and vice versa.Az ILO a keret és a benne lévő blade-ek out of band management-jére van. Mint ahogy a hivatalos kommunikáció is írja az uplink kit 6 SFP vagy SFP+ al csatlakozik a hálózathoz.
-
bambano
titán
az ilo az out of band management cucc, aligha fabric.
OpenFlow lesz az...
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Windows 11
- Formula-1
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PR-Telecom
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÚJ ASUS B650 RYZEN 5 9600X GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 1.0TB SSD ÚJ ASUS TUF RTX 3080 10Gb DDR6 2ÉV GAR
- i9 9980XE (18C/36T)/ 64GB DDR4/ RTX3060Ti/ 2TB SSD/ Dell Alienware Area51 R5/ garancia/
- minigép/ i5 6400T (35W TDP)/ 16GB DDR4/ 256GB SSD/ WiFi+BT/ garancia/ ingyen foxpost
- i5 9400F/ RTX2060/ 480GB SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Gigabyte B85M-D3H-A + I5 4440 + HyperX 8GB FURY DDR3 1333MHz + CoolerMaster N200 + Hyper 103 hűtő
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest