- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Home server / házi szerver építése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Tud valaki jó alis helyet rendelésre, ami eu shippinges?
Vagy esetleg Note 10 Lite-ra
[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
ofgm
tag
Tedd fel a Block-This reklámblokkolót, az applikáció beállításánál az automatikus indítás be, és az akkumulátorkímélő legyen kikapcsolva. Telefon újraindításnál manuálisan ismét el kell indítani, de ennyi kényelmetlenség megéri, mert sem böngészés sem pedig a különböző alkalmazásoknál nem pattognak be a reklámok. Előnye, hogy nem kell root, sima telepítés és működik. Sajnos a Google az áruházból kitiltotta, mert az ingyenesen letölthető alkalmazásokon belüli reklámblokkolás funkcióit felszólítás ellenére sem szüntette be.
-
csul1
tag
Tegnap felraktam az eu romot. Global rommal NEM működött a Volte de most szépen írja, hogy HD a hívásoknál és a jobb felső sarokban is ott a Vo-Lte felirat. Vo-wifi-t is bekapcsoltam de azt nem tudom, hogy megy-e. Telenoros vagyok.
-
veterán
Én most használom Telenor előfizuval és nem támogatott telefonnal a volte-t és amikor hd hívás van ég és föld a különbség a minőség között. Viszont mikor haladok a kocsival és eldobja a hd-t akkor szinte alig hallani valamit fel kell hangosítnom szintre fullra a kihangosítót. Mondjuk volte-be a Telenor sajnos a leggyengébb.
-
JKalo
tag
Pedig már várom , hogy elinduljon nálad és mik vele a tapasztalataid.
Addig most elnapoltam a Romcserét.
A csere oka, amiért 4 év után vettem a Pocot, hogy vagy túl halk volt a telefonáláskor a másik fél hangja, vagy legtöbbször sms-t kaptam utólag - minden elözmény nélkül - nemfogadott hívásról.
Most még élvezem, hogy minden rendben müködik, csak a reklámok zavarnak egyre jobban ... -
Peter.70
addikt
válasz tomboy0013 #1993 üzenetére
Értem, köszönöm
-
tomboy0013
veterán
válasz Peter.70 #1990 üzenetére
A bolt mögötti cég is régi, szóval nem tűnik rossznak. A B-tel-t pl elengedtem mert hiába régi a bolt neve, de volt már nem egy cég aki vitte és találtam elég cifrákat róla itt a fórumon is. De ez a mobilex korrektnek tűnik. Írtam nekik adnak-e garanciát céges rendelésre is, megvárom míg válaszolnak.
-
FNZ
őstag
-
Peter.70
addikt
válasz tomboy0013 #1988 üzenetére
És mit találtál?
-
Skillet
addikt
A GSam Battery Monitor-t csak root-tal lehet rávenni, hogy mutassa az alkalmazásokat is, hogy melyik mennyit zabált?
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
Vvarpi
tag
Szeretném használni a feloldás bluetooth eszközzel funkciót, de sajnos semmilyen eszközt nem lát a készülék. Természetesen az autó kihangosító, headset és az okosóra
bluetooth funkciói működnek. Kérem akinek sikerült beállítani ezt a funkciót ossza meg velem is a titkát. -
ofgm
tag
válasz tomboy0013 #1981 üzenetére
MOBILEX.HU-n 123.900.-Ft. bármelyik színben, 1990-ben indult a cég, szóval nem egy csiribiri káefté.
Korábbi hozzászólásom - én tőlük vettem -
novinyul
veterán
válasz tomboy0013 #1981 üzenetére
Elengedték a forintot a Matolcsy fiúk, szóval most ezt látod az árakban.
Xiaomi 14 - Retro telefonok
-
tomboy0013
veterán
Turbado-nal 132.000-ről 149.000-re ment a teló ára... Azt hiszem elengedem a Turbado-s rendelést... Egyedül a lila 133, de biztos az is követi... Tegnap még a fehér is 132 volt. Hogy a francba mehet így fel az ára...
-
r0by
addikt
Én voltam, aki panaszkodott a messengerre. De nem volt még Xiaomi telóm, úgyhogy át kellett rágnom magam a megfelelő beállításokon, de úgy néz ki, hogy most már minden oké vele.
Ráadásul Samsung Gear S3 Frontierrel is tökéletesen teszi a dolgát, úgyhogy meg vagyok vele elégedve én is.
Nálam egy Samsung A71-t váltott. Fél év alatt nem sikerült valahogy megszeretnem.. Nemrégiben pedig megnyomkodtam egy Mi 8-t. Annyira bejött, hogy ebből lett a Poco vásárlás.. -
veterán
Az értesítéseknél az utolsó 1-2 dev-nél kezdte el, hogy a viber üzenetek, csak wifin jönnek meg mobilneten nem. Küld egy értesítést, hogy új üzeneted van, de ha belemész semmi és nem is frissíti és nem is küldi el másnak amit írsz. Mondom ez csak mobilneten van. Én még sosem használtam amoled kijelzőt hosszabb ideig(azaz bocs most megnéztem használtam egy S5-t fél évig. (nem vagyok rá büszke, de a céges samu amit adtak volna még szarabb volt, a családban meg volt egy ilyen elfekvő)) Gondolom azóta csak fejlődött és jobb lett. Meg szerettem volna nézni élőben is a telefont, de sehol nem találtam még készleten és ki is állítva. Most néztem, hogy már 399 dollárért lehet venni, még várok kicsit és lesz ez 11.11-es akcióba simán 300-350 dollár.
ofgm
A hívásrögzítés nekem sem fontos, a tárcsázó alatt mire gondolsz?
Az aksi is csak részben fontos, mert sok helyen tudom tölteni, de nyilván jó, ha kibír egy napot intenzív nyúzás mellet is. Én szinte mindenre a telefont használom amire csak lehet és kényelmes. -
ofgm
tag
válasz INGJOKE #1967 üzenetére
Szerintem elég jól össze van kalapálva a gyári rom is, ez az első xiaomi telefonom, ahol nem érzem a késztetést a romcserére. Nyilván, van egy-kettő funkció ami hiányozhat, pl. hívásrögzítés, tárcsázó, de nekem ezek annyira nem létfontosság. A hardveres érzékelők teljesen jól működnek. Kamerával jó fényviszonyok között szép képeket lehet készíteni, általános felhasználásra rendben van a minőség még este is.
Az akkumulátor használata több mint jó, nekem még egy erősen aktív nap után sem ment 40% alá a merülése (játékra nem használom)[ Szerkesztve ]
-
Looserke
őstag
most jött email Turbado-tól, hogy a külföldi raktárból átadták a telefont a GLS-nek, mennyi idő alatt szokott onnan megjönni?
-
TpS
őstag
válasz INGJOKE #1967 üzenetére
Nekem csak pár napja van, így csak az ez alatti tapasztalatokat tudom leírni.
Még globál van rajta, kb. még 140 óra van hátra a nyitásig, utána megy fel a ez eu dev.
A közelség szenzorral nem volt gond, de erre nem panaszkodott senki a note 10 fórumban sem, így lehet, hogy végre megoldotta a xiaomi (azt használtam kb. 4 hónapig).
Azt már végigjártátok a 2s topikban, hogy mit kell beállítani, hogy az üzenetekkel ne legyen gond, nem sikerült mindet megoldani? Itt volt már aki panaszkodott erre. Nem vagyok közösségi ember, így engem ez nem érint.
A feloldás gyors és pontos, a kameránál itt a globálban nem oldható meg, hogy a zárképernyőn ne kelljen felhúzni alulról, hogy kitolja a kamerát az arcfelismeréshez. Ez nekem nagyon zavaró, mert a note 10-ben ez rohadt jó és gyors volt, elég volt egy dupla katt, vagy felemeltem, és már bent is voltam. Amúgy maga arcfeloldás, ha már kitolta a kamerát gyors, és pontos. Ez effekt, meg a kitolt kamera színezése nagyon állat, nagyon csajozos!
Fényképezni nem szoktam, majd más megírja a véleményét. Csak próbából a szobában lőttem párat, sötét részekre is, nekem jónak tűnt, de nem értek hozzá.
Az automata fényerőt én sose használom, mert nekem nem jó ahogy működik, a szobában túl erős, ahol meg sok a fény, ott túl kevés, de szerintem velem van a hiba.
A turbado-tól vettem 8/256-ost. A minősége kiváló, a szilikon tok nekem annyira nem tetszik, mert az oldala nem recés, és izzadó kézben szerintem az is csúszhat, ha csak a szélénél tartom. Már rendeltem az amazonról ennek orvoslására tokot.
A mi cloud mentést csak akkor tudod rá visszatölteni, ha már dev van rajta sajnos. Viszont a mi mover jól átrámolt mindent.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Gondolkodok a telefon megvételén és remélem van már pár hónapnyi tapasztalat vele.
Gondolok itt a szokásos Xiaomi betegségekre:
-közelség érzékelő hiba
-Alkalmazás értesítések (viber, messenger) random működése
-automata fényerő kezelésHirtelen csak ezek jutottak most eszembe ami épp van az enyémmel most.
Más gyakori hibák is érdekelnek.
Milyen a kamerája?
Meg minden is ami fontos lehet.
Tesztet már olvastam és néztem is egy raklapot.
Segítségetek előre is köszi.Nah még egy közben random nem reagál x másodpercig se az ujjlenyomat feloldásra, se a bekapcsgombra.
Igen eu romot használok és mindig csak rá lett telepítve a legelejétől.
[ Szerkesztve ]
-
Attysh83
csendes tag
Sziasztok, Akku időtartam tekintetében mennyivel zabál jobban a miui 12, mint a 11?
Vagy, ha az animált hátterek ki vannak kapcsolva kb hasonló?
Van aki megbánta, hogy feltette a 12-őt? Sok a hiba még benne?Előre is köszi a válaszokat!
Xiaomi mi 6->Pocophone F1->POCO F2 Pro
-
Toth_Jani
őstag
válasz snecizero #1963 üzenetére
A Facebook pedig amúgy is brutálisan lekonvertálja a képeket, persze azért nem rosszak.
Volt már hogy kinyomtattam az eredeti és a letöltött képet 10x15-ös méretben és igazából nem látni a különbséget.
Remélem én is hogy péntekre megkapjuk, de a határzár sajnos akár közbe is szólhat.
Sajnos a Turbado erről szól, valahol behozzák olcsón az EU-ba, és ahol éppen igény van rá ott eladják a terméket.[ Szerkesztve ]
-
snecizero
senior tag
A kamerát csak a facéra használom. Néha feldobok egy két képet, magamról. Nagyon sokat vaciláltam, de remélem jó döntést hoztam. Mégiscsak 133000 ft adok ki érte. Azért már egy jó telefont várok el. Csütörtök vagy péntekre remélem ide ér.
Jézus az út az igazság és az élet !!!* Blackview 9300 Pro
-
gusthy
veterán
válasz snecizero #1945 üzenetére
A Poco jóval erősebb, cserébe a mi note 10 aksija combosabb. De azért ennek az aksija is elég szép darab, és a speci szerint a poco tovább bírja (a valóságot nem tudom).
Ezen felül a kijelzője komolyabb (HDR10+ vs HDR10), ellenben elvileg a note 10 kamerában erősebb. Innentől a preferenciáid döntenek: ha az erő számít, poco, ha a kamera, akkor note 10. -
-
Toth_Jani
őstag
-
TpS
őstag
Meg lett megoldás, miután ki majd bekapcsoltam újra a fejlesztői beállításokat, bakapcsolható a képernyőzár kihagyása.
Nem jó sajnos, mert bár be tudom kapcsolni a kihagyást, de utána magától bakapcsolja, és letiltja. A dev-ben működött, itt nem. Majd 150 óra múlva kbeállítom.
[ Szerkesztve ]
-
TpS
őstag
Beállítottam az arcfeloldást, de nem találom, hol lehet kikapcsolni, hogy ne kelljen felhúzni a záróképernyőn, hanem egyből feloldjon. A note 10-en úgy működött, de már nem emlékszem mit kellett beállítani, segítene valaki?
-
TpS
őstag
válasz mgTerminator #1944 üzenetére
Köszi, ezen átsiklottam. Csak mire a dev fent lesz, az még kb. 160 óra.
-
félisten
Sziasztok!
Sokat olvasok a MIUI-ról, mert ezt a telefont tervezem megvenni.
A nagy kérdés, hogy tényleg sok a bug?
Értesítésekkel kapcsolatos bugokról sokat olvasok, ami engem nagyon zavarna.
Illetve a túl agresszív alkalmazás bezárogatás, ami szintén nem egy erény.Mi a tapasztalat ezekkel kapcsolatban?
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Vigyázz, felkavaró kép!
El kellett jönni otthonról 213Km-t , hogy ezt lássam. Ebben alig van wifi, szóval ez még több lenne. Otthon a 6 óra 25 perc is sok 0-100 között. Tehát a térerő a kulcs azért merül mint az állat. [kép][ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
snecizero
senior tag
Ha jól látom akkor egy mi note 10 cserélted le ? Vagy tévedek ? Bocsánat, de annyira nem vagyok otthon mindenben. A dev mit is jelent a miui nál ?
Ma nyomkodtam egy mi note 10 mobilt a media mark ben. Hát nem tudok dönteni. Igaz már jön a poco. Viszont vissza is lehet küldeni.
Jézus az út az igazság és az élet !!!* Blackview 9300 Pro
-
TpS
őstag
válasz snecizero #1940 üzenetére
Kellemes kis vas, csak hiányzik a dev róla. Arra kiváncsi leszek, hogy vajon eu dev esetén sem lehet a note 10 cloud mentését visszatölteni. Tudom, hogy más "márka", de végülis a miui meg ugyanaz mindkettőn. Most nem látja a mentést, de ez sima globál rom, itt még el is fogadom. A dev esetén már nem annyira.
-
TpS
őstag
Megnéztem, 168 óra a nyitás, akkor most indul a jó hosszú visszaszámlálás...
-
-
nocry
csendes tag
Érdeklődni szeretnék, hogy Nálatok működnek -e a Gmail-es értesítések. Próbálkoztam már rengeteg beállításal, de egyszerűen új email esetén semmi nem történik. A legújabb EU stabil ROM-ot használom.
-
kopi73
tag
válasz markussandor #1909 üzenetére
Szia. Sikeresen használom Suzuki S-Cross.
-
IT user
tag
válasz szabi__memo #1918 üzenetére
Viszont sokáig bírja az akku. Persze, ha nem fut semmi.
-
ofgm
tag
válasz markussandor #1909 üzenetére
Szia, Nekem KIA CEED-ben tökéletesen működik.
-
-
Skillet
addikt
Ma megjött az új bankkártyám. Ugye, Visa helyett MasterCard. 1 hete rendeltem, szóval ez gyors volt. A simple-ben azonnal sikerült is a kártyát beregisztrálni, és az érintéses fizetést (NFC) aktiválni
Viszont kérdés... hogy az első fizetésem ne legyen túl ügyetlen. Elég ha a telefonom kijelzőjét feloldom a fizetéshez, vagy be kell lépjek a Simple-be és azon belül a kártyához, ujjlenyomat (kéri, most néztem meg)? Utána kiírja, hogy "érintsd a telefonod a terminálhoz".Más... Estére az automatika kikapcsolja a telefonom 23:30-kor, reggel 6-kor pedig be. Viszont azt vettem észre, hogy reggel pl a Viber üzeneteket órákkal később sem kapom meg (mondjuk 9 órakor, pedig már 3 órája bekapcsolt a telefon), csak ha megnézem a telefont, vagyis feloldom a kijelzőt. Olyankor még sim aktiválást vagy mit is csinál. Mondjuk a bejövő hívást jelzi amúgy, szóval azt a sim aktiválást nem teljesen értem.
Ja, a Honor Band 5 karkötőm sem csatlakozik fel (Bluetooth), csak ha már megnyitottam a telefont. mi erre a megoldás?
Megint más... Waze meg kikapcsol, ha a kijelzőt kikapcsolom. Egyszer csak már nem beszél a háttérben Lotti. Visszakapcsolom a kijelzőt, akkor meg azt jelzi, hogy nincsen GPS jel. Gondolom ebből sok dolog miui miatt van, és beállítás kérdése. Ha valakinek ksok ideje van, leírhatja, hogy miket és hol kell ki/bekapcsolni, de akár egy linket is szívesen fogadok, azzal is megpróbálom megoldani.
Uhhh, jó hosszúra sikerült, köszönöm, ha elolvastad.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
markussandor
senior tag
Sziasztok,
haszálja közületek valaki a telefont android autóval? Ha igen, milyen autóban? -
r0by
addikt
A képernyő inaktív időkorlátját, amiután a rendszer lekapcsolja azt hol tudnám nagyobbra venni? Már átnéztem párszor a beállításokat, de valahogy elkerülheti a figyelmem..
-
tomboy0013
veterán
Na mire meg akarom rendelni a telót elfogy a Turbado-nál a szürke B-tel-el valakinek van tapasztalat? Már rákérdeztem, ők is adnak garit céges vásárlásra.
[ Szerkesztve ]
-
bupemko
senior tag
Sajnálom, hogy érdemben nem tudtam segíteni. Azt javaslom, hogy ha megteheted átmenetileg tedd át a SIM-et egy Telekom által hivatalosan támogatott mobilba és nézd meg azzal megy-e. Így tudod szerintem legegyszerűbben megnézni, hogy a te SIM kártyádon aktiválva van-e a szolgáltatás vagy sem.
Nekem is lenne egy kérdésem. Továbbra sem megy ez a SIM aktiválás bekapcsoláskor (se Digi, se Telekom SIM-mel amúgy, de már elengedtem). Valahogy ki lehet kapcsolni ezt a nem működő feature-t, hogy ne lássam minden indulás után a sikertelen aktiválást 2x (mindkét SIM-et próbálja mindig...)?
-
TheProb
veterán
AoD picit furűn müxik, x idő után kikapcsol és nem látszik semmi a kijelzőn. De ha felemelem a telefont vagy megérintem a kijelzőt, akkor újra bekapcsol. Ezzel mit lehet csinálni? Beállításokban az van, hogy mindig fusson.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Viccrovat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Proxmox VE
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest