Hirdetés
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Japános és zombis lett az új AMD Software
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mikrofonra BM800 Aliexpressrol.
Állvánnyal együtt.Hangkártya, Behringer UMC22.
Lehet ezt okosabban is...
-
NandoXXL
senior tag
válasz
Armagedown #2 üzenetére
Te is abból műsorból szöktél
Mesélj tovább
-
Ez mind szép és jó, de mi van az Ibanezzel? Az a következő teszben lesz benne?
-
Feketelaszlo
senior tag
Érdekes, de nekem sem a szórakoztató célú streaming ugrott be először. A fentebb említett távoktatási példán túl az amerikai médiában pl. még mindig roppant népszerű a távkapcsolosás riport formátum szakértőkkel - home officeba nyilván nem veszi meg az ember a horror árú Cisco telekonferencia készletet, de ha mégis be kéne ugrani egy nyilvános meghívásra a beépített webkameráknál ezerszer jobb egy ilyen összeállítás.
-
Csandi
őstag
válasz
Aprósólyom #19 üzenetére
Valós példa: Kisváros közbeszerzés: Kéne pár új zebrát felfesteni. Ok mennyi legyen? Hmm legyen 15 millió. Festéket vegyük meg, Józsit fizessük ki aki húz pár vonalat a földön, 500k-ban megállt. Maradék 14.5? Polginak és társainak mehet jutiba. Nem egyszeri eset, és nem is a legnagyobb számmal rendelkező.
-
jbcs
tag
Persze van ellenpélda, de ezen a területen is van csomó olyan ember, cég, akik tisztességesen próbálnak dolgozni, boldogulni. És azért írtam, hogy a közbeszerzés és a lopás között ne tegyünk egyenlőségjelet. Az egyszereplős közbeszerzés pedig nem feltétlenül a korrupció jele, aki dolgozik/dolgozott (köz)-beszerzésben, az tudja miről beszélek...
-
Gomez86
őstag
Nagyon elmegyünk ettől a szerencsétlen középszerű streamingfelszereléstől, és már őszintén bánom hogy beírtam az első kommentemet - ettől még a stróman és az ingyenélők olyan helyeken születnek ahol nincs szabad piaci döntés (például az egyszereplős közbeszerzés [link] ) nem pedig ott ahol senki sincs kényszerítve hogy fizessen valamiért (minti a streaming)
Annyira rossz hogy közben sem a politika, sem a streaming nem érdekel kifejezetten
jbcs: Mindenre van jó meg rossz példa. Én is vettem részt mindkét oldalon, segítettem ökormányzatnak utat építeni stb, ettől még a nagy számok mögött cudar a valóság. Fenti cikket nézd meg kérlek ha érdekel - de nekem úgy is tökéletes ha te becsületes maradsz csak úgy. Eggyel több a jóból.
-
jbcs
tag
Kicsit szeretném árnyalni.
Állami vállalatnál és multinál is részt vettem közbeszerzésekben, mind ajánlatkérőként, mind ajánlatadóként, de én nem találkoztam azzal a hatalmas korrupcióval, amit mindenki hangoztat. Nyilván van, de ne általánosítsunk. Mikor multinál dolgoztam, elnyertünk egy nagyobb bp-i építési projektet fővállalkozóként, amiben részt vettem én is, elég erősen küzdeni kellett, hogy beleférjünk a keretbe, keressünk valamit rajta. Voltak projektek, ahol nagyobb haszon volt, volt ahol kisebb, de sehol nem volt über extra profit. Állami vállalatnál pedig nagyon vigyázni kellett, hogy minden a szabályoknak megfelelően történjen, hogy a Közbeszerzési Hatóság se találjon benne hibát. -
dabadab
titán
válasz
Aprósólyom #19 üzenetére
Így van, azt hiszem, mindenki számára nyilvánvaló kell, hogy legyen, hogy Mészáros Lőrinc valójában zseniális üzletember, csak az élete első 50 évében ez véletlenül nem jutott az eszébe.
¯\_(ツ)_/¯ -
Gomez86
őstag
válasz
Aprósólyom #19 üzenetére
Huhh! Bízok benne hogy vettél levegőt azért amíg írtad, de ha félreérthetően fogalmaztam - ami így utólag visszanézve tényleg így van - inkább kérdezz.
A közbeszerzései pályázatok azok a része az ország gazdasági rendszerének ahol a legtöbb sikkasztás, pénzmosás, és korrupció történik. (Ez nem országos sajátosság).
Mint ilyen sok esetben vannak olyan kifizetések ahol tényleges "munka", avagy érték ha úgy tetszik nem keletkezik, mert az a kenőpénz hogy meglegyen, meg a visszaosztás és társai. Ha van kedved olvass utána ezeknek. Ebben a miliőben rengeteg olyan "ingyenélő" stróman, etc van akik csak azért mert ismerős, vagy rokon, vagy kellőképpen gátlástalan fizetést kap azért mert ott van.Erre értettem amit írtam és nem arra hogy egy önkormányzat hogyan épít utat, iskolát vagy stb.
De ahogy kezdtem is, azt vallom hogy nem fogalmaztam egyértelműen
-
Aprósólyom
addikt
Érdekes. A közbeszerzés, ami egy országot (önkormányzat, rendvédelmi szervek, egészségügyi ellátó intézetek, insfrastruktúra és lehetne sorolni) működtet operatív szinten az ingyenélés, kvázi semmi, az igazából értékes tartalom nélküli streamek pedig valamik, csak azért, mert havi pár eurót kifizet rá a nézőközönség. Ilyen alapon a lottó, a tip-mix is valós értékteremtés, mert ott is csak gazdát cserél a pénz, de valós értékteremtés nem történik, csak szórakoztatás és a belső GDP növekedik. Míg a közbeszerzések folyamán operatív folyamatokkal valós értékteremtési folyamatok zajlanak le.
Ez a tudatlan oktondi demagógia tökéletesen leírta a korszellem súlyos értékítéleti válságát és közben nagyon jól visszavezethető lenne a társadalmak szociális és szellemi egészségállapotára. De ez már így is erősen side topik. Viszont szimplán az ilyen ostoba blődségeket nehéz elengedni csendben... Csak ismétlem magam, de kb. annyi értéke van a streamek nagy többségének (talán valahol 90 és 99.9% között), mint pl. bulvárra előfizetni. A közbeszerzéssel pl. felépül egy híd a Dunán vagy létrehoznak a helyi önkormányzat egy termelői piacot és lehetne sorolni. Hát?! Kinek, mi az érték... -
dabadab
titán
A hazai tobbsegre gondoltam ahol van a videoban 5 reklam meg konyorges a feliratkozasert, likert.
Na, ők azok, akik nem is keresnek kb semmit sem.
A streamelés is olyan műfaj, hogy szinte az összes bevétel a nagymenőknél köt ki, a többieknek csak morzsák jutnak. Szóval ingyenélők itt sincsenek, aki tehetséges, belerak egy rakat munkát és még szerencsés is, az pénzt keres, a többiek meg nem. -
Mirage
tag
"Kár, hogy ez lett a fiatalok elsődleges jövőképe."
Azért ez így egy kicsit (nagyon) erős szerintem. Persze oké, kismakiként sokan szeretnének tűzoltók, katonák, stb lenni, aztán valahogy mégis 10-ből jó ha 1 ilyen szakmát választ. Gyerekkori hóbort ez szerintem amit kinő a többség ahogy szép lassan szembesül a valósággal. Én is sokat néztem youtubereket fiatalabb koromban, aztán végül mégiscsak könyvelő lettem nem videós.
-
Béééla
őstag
Távoktatást csinálok, oda is jó ám egy igényes mikrofon, esetleg egy jó kamera, bár rajtam kívül senki se szokta bekapcsolni.
Sajnos hiába toltam le egy teljes tanfolyamot YouTube-on, rétegigény.@Semplar
3 rongyért nem kapsz lámpát. Nem rossz a körlámpa, de maradok a "sima" lámpáknál szereléshez. -
dj67
csendes tag
Mindig vannak akik szerint a másik ingyenélő, meg munkakerülő stb. Ezt főleg azok szokták mondani akik nem tudnák az "ingyenélők" munkáját vagy hobbiját megcsinálni. Ha valaki azzal akarja keresni a kenyerét, hogy streamel akkor csinálja. Nyílván ha szarul csinálja majd elmegy villanyszerelőnek, ha már egyesek szerint csak az az igazi munka.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Aprósólyom #6 üzenetére
*en bloc
-
Semplar
őstag
A körlámpa jó lenne egy műszerész-stb. műhelybe tizedennyiért.
-
Aprósólyom
addikt
Fején találtad a szöget.
Egy-egy kreatív és nagyon változatos magán csatornát és az esport közvetítő csatornákat leszámítva az egész streaming világ kb. bulvár sajtó minőséggel egyenértékű.
Kicsit side topik, de azért párhuzamot lehet vonni, hogy vicces, úgy unblokk szeretik szidni a közmédiát az "értelmiségiek" (akik egyébként ugyanúgy trash tartalmat gyártanak a streamre), de ha összevetem a twitchet az M5-tel, akkor akkor az M5 hosszú körökkel minőségibb, ami nem csak a büdzsén múlik, hanem pl. kompetencián és akaraton. pl. hasonlós stílusban (pl. video blog) youtube 1-1 kisebb csatornán értelmesebb és komplexebb gondolatmenetben értekeznek hétköznapi problémákról, mint mondjuk egy streamer podcastben. De ha másért nem, azért értékelem többre, mert szabadidőben készített videó értelmesebb, mint amit a streamer fő munkaidővel előállít. Én a mai társadalomra már úgy tekintek, mint amelyik már fél lábbal belépett az idiocracy korába. És ez nem túlzás. -
azthittem
csendes tag
Kár, hogy ez lett a fiatalok elsődleges jövőképe.
Értem én, hogy tartalom, meg influenszer...egyébként tartok tőle, hogy 10%-a értékteremtő...a maradék 90% meg inkább vezethetné a buszt, húzhatná a kábelt mint villanyszerelő, vagy épp tervezhetne egy célgépet...
Sok tényezős dolog az, hogy miért jutottunk ide, ebbe nem mennék bele. Dióhéjban: sajnos egyet kell értenem az első hozzászólóval.. -
Segal
veterán
A hazai tobbsegre gondoltam ahol van a videoban 5 reklam meg konyorges a feliratkozasert, likert.
Ez ugye a minimumszint (tenyleg 1-2 kivetellel) de aztan jon az epp gyujtoget valamire es kene a penz, meg legyen csatornatag mert kapsz 1 meno smilet es a leirasban meg valami kuponkod...
Szoval undorito menyisegu tarhalas es sok esetben 0 tartalom... -
Armagedown
őstag
Nem hinném, hogy az olvasók között olyan nagy igény volna egy ilyenre.
Régen Maunika showt néztek a prolik, ma streamereket. -
Segal
veterán
Kezdőszett ingyenélőknek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A márka egy kezdő tartalomkészítőknek szánt kamera-világítás-mikrofon összeállítását próbáltuk ki.
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- OLED TV topic
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- sziku69: Szólánc.
- TheLázs: Mi várható el a betegtől ... ?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás Számítógép! Rog Maximus VIII / I9 11900K / 7900XTX 24GB / 32GB RAM
- AKCIÓ! Asus B360M i3 9100F 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Rampage Shiva Zalman 500W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 7600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB GDDR6 Carbide Air 700 500W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest