Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
xmercedesx
csendes tag
1 probléma van és sokan elfelejtik
ez a pénz nem tartozik egy országhoz sem így adók és egyéb dolgok is kikerülhetők sőt a lenyomozása is nehéz vagy szinte lehetetlen kinek mennyi pénze van.igazából ebbe hatalmas potenciál van ez véget
Amikor meg elfog fogyni a dolog és nem lehet majd bányászni többet akkor fog még igazán sokat éri mert nem lehet majd hozzájutni olyan könnyedén. Jelen helyzetbe csinálsz pár riget stb és már rajta is vagy a beszerzésen de amikor ez megszünik nem tudod majd olyan könnyen bevásárolni magad és egy teljesen új világ jöhet el ekkor. -
borg25
senior tag
Szakadnak a kriptovaluták
-
-Skylake-
addikt
válasz mindig.ujreg #184 üzenetére
"Embereket alkalmaznak, fizetést megélhetést biztosítva akik a bányászattal foglalkoznak, ha bedől utcára kerülnek."
Mint pl a cipész régen ? Mert bedőlt az is. Rengeteg dolog volt már a világon ami már bedőlt és rengeteg lesz még ami befog. Lehet, hogy ez lesz az, lehet hogy nem. Ha holnap jön egy takarítórobot ami faszán port töröl meg fel is mos, aztán rávágják hogy 1500 dollár, akkor garantálom a takarítócégek is bedőlnek. Inkább azt mondanám, hogy olyantól félsz ami tökéletesen törvényszerű.
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
mindig.ujreg
csendes tag
válasz #56573440 #180 üzenetére
Attól tartok, ami már megtörtént.
Embereket alkalmaznak, fizetést megélhetést biztosítva akik a bányászattal foglalkoznak, ha bedől utcára kerülnek.
Tartok hogy a cyber világot meg rendíti, a hardver világgal együtt, ami már szintén megtörtént, emelkedő hardver árak. Gyártók foglalkoznak és adnak ki hardvereket, ami szintén semmit sem fog érni ha bedől.
Időzített bombának látom az egészet, ami profitot termel de ha vége azt sokan megérzik.Jobban belegondolva, nem is azt kívánom hogy bedőljön az egész, azt kívánom inkább sose jött volna létre, mert komoly károkat fog okozni ez az egész, és a gazdaságra is kihat komolyabban előbb-utóbb.
Arról nem is beszélve hogy nem rég olvastam a cikket ahol 6millió bitcoint loptak el, tehát biztonságban sincs, ez a virtuális, fizikálisan kézzel nem fogható mesterséges pénz, számítógépen létezik és esetleg papíron, mint a tőzsde. -
flauzo
csendes tag
Azért az is jó móka, mikor cserélni kell az alaplapot, és csak le kell húzogatni az összes kártyát. Majd csere után egyesével visszadugogatni (feltéve, hogy nem osztja inkább 3 felé az ember ezek után, hogy hiba esetén, ne essen ki ennyi kártya a termelésből)
I'm back!
-
shteer
titán
válasz mindig.ujreg #179 üzenetére
addig csinálják növelik és növelik a termelést amíg értéktelen lesz.
szerintem jónak tűnik..
-
törölt tag
válasz mindig.ujreg #179 üzenetére
Mitől félsz? Mennyivel vagy benne?
Konkrétan azon kívül hogy páran buknak sokat, sokan meg kicsit, úgy alapvetően szerintem semmi nem lesz. Vagyis lenne, mert attól, hogy otthoni körülmények között nem bányászható értelmesen valami, még nem dől be, sőt. Lásd btc. Már régóta akkora bányák vannak, kínában, hogy a rendszer teljes számítási kapacitásának jelentős részét adják.
A BTC topikjába érdemes benézni egyébként ha kijön zindexes vagy nlc-s cikk hogy bááányááász - mint a halálos iramban féle csaláááád- aztán a zombihorda megjelenik hogy én is akarok van egy i3-am mennyi idő után lehetek milliárdos csókolom.
-
Apollyon
Korrektor
A fújolóknak egy örömhír:
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Hunmugli
aktív tag
Nem csak bányászattal lehet megoldani egy ilyen kriptopénz működését. Csak Satoshi ezt találta ki, mert ez terjed el gyorsan. Pl. az ETH idén áll át proof of workről proof of stakere. Az egy konszenzusos módszer, nem fejteném ki hosszan. Nagy vonalakban: ha sok pénzed van, akkor segíthetsz szavazásos rendszerben fent tartani a hálózatot.
Ahhoz, hogy kicselezd a többieket, itt nem számítási telj. kell, hanem még több pénz. De ha már olyan sok pénzed van, ami elég lenne pl. egy double spending attack kivivéséhez, akkor nem akarsz még több pénzt, mert már olyan sok van nálad
Illetve én kb. így fogom fel. Itt is kell valamekkora teljesítmény, de sz.gépfarmok helyett egy infrastruktúra is elég. ( ) Ahogy a variance nevű blogon írva vagyon: "de ezt a munkát már egy kávéfőző is el tudja végezni."
Szerk.: nem olvastam el nagyon a hszt, pláne az előzőeket. A lényeg: a bányászat lehet rossz, de erre van megoldás. Szóval csak ezért nem kell átkozni a digi' pénzeket.
[ Szerkesztve ]
A kevés tudás veszélyes. A sok is. – Bocs az offért.
-
pengwin
addikt
válasz #56573440 #173 üzenetére
"mondjuk ez eléggé utópisztikus, mármint hogy kizárólagos valutaként egy országban a közeljövőben megjelenjen bármi hasonló"
Utópisztikus...? Sokkal inkább disztópiába illő.
Ahogy előttem is fejtegették, nagyságrendekkel nagyobb az energiafelhasználása a bányászatnak, mint a jelenlegi pénzrendszernek. Ehhez én még hozzátenném, hogy termelni fogja az elektromos szemetet a bányászat már a mostani volumennel is, hát még, ha a világ pénzforgalmának akár csak 5%-át fogja lebonyolítani (és már az is nagyságrandbeli növekedés lenne).
Ez pont nagyon nem hiányzik a világnak.A kriptodeviza minden előnye mellett még további hatalmas hátrányokkal rendelkezik, pl. nincs semmi szabályozása, volatilis az árfolyama, és egyszerűen nem lehet az n+1 e-pénzre építeni, ha minden nap újak nőnek ki a földből és másokat meg hátrahagynak a bányászok, mert nehéz lett bányászni.
A tranzakciók se valós idejűek mint egy NFC-s fizetésnél, hanem ha jól értem 10-15 percet vesz igénybe a validálásuk.
Meg pl. bankkártya-szerű eszköz nem is alkalmas a kriptopénzzel való fizetésre, hanem minimum okostelefon kéne, amin viszont akkor tárolni kell a blockchaint (vagy egy részét?)... ami már most sem kevés tárhelyet igényel egy mobil eszköz viszonylatában nézve.
És ezek a rendszer tervezett tulajdonságai, kötve hiszem, hogy a teljes rendszert át lehetne alakítani úgy, hogy 100%-ban kiváltsa a jelenlegi élősködő bankrendszert. Utóbbi minden hibájával együtt legalább működik ímmel-ámmal, míg a kriptopénzek, ahogy ti is írtátok, jelenleg egy szűk szerencsejátékos réteg tőzsdézését biztosítják.(#175) RoyThealter
Szerintem névértékben már így is nagyobb értékű a kriptopénz-bányászat...
A valós értéket meg inkább hagyjuk.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
RoyThealter
csendes újonc
Lassan több Bitcoint bányásznak ma, mint szenet anno a szocializmusban...
-
rii
nagyúr
válasz hokuszpk #159 üzenetére
epölnél látod a produktomot?
én is látom, hogy csak a haszonszerzés, meg a magas árcédula, túlárazás .... amit a hívők amúgy is megvesznek, az hemzseg a hibáktól:
(1. - imac zsanér, 20-30 imac-ből eddig kb. 3-nál láttam, spec az enyém teásdobozzal van kitámasztva .... azér egy közel millás gépnél ez botrány - mondom ezt úgy, hogy én szurkolok az apple-nek, mert kell a verseny az OS piacra is, és voltaképp a win-nek az egyetlen vetélytársa az OSX, ..... szintén mondom ezt úgy, hogy a Linux a szivemcsücske2. porosodó imac-ek ... nem is az üveglap mögött, a panel eleje, hanem a panelon belül ... mintha szenes kézzel összetapicskolták volna .... mind a MID 2011-es, mint amin most is dolgozom .... szerintem ez is botrányos ... tekintve az árcédulát
3. rengeteg VGA meghibásodás, szerviz felé nehezen produkálható hibával - a gép kiesik a termelésből több hétre is akár ... persze az imac nem workstation ...)
ami nem csak a hívőknek szól, azok pöpec termékek: apple keyboard - szerintem minőségi, strapabíró ... akkorát csapok néha odanemfigyelésből (de nem nemtörődömségből) a kis-enterre, hogy utána nem győzök bocsánatot kérni tőle ...
a magic mouse is minőségi .... bár nem használom .... nem csipázom a madzag nélküli cuccokat .... nekem ne konneksön loszt-oljon ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
törölt tag
Biztos meg lehetne, de ez volt az egyik oka a nemrég végbement kettészakadásnak is. Legalábbis az ilyen irányú törekvés.
Egyébként ez tutira nem fordulhat elő, mármint hogy ennyire radikálisan álljon át bárki, túl sok piaci és gazdasági érdek áll vele szemben. Ilyesmi maximum nagyon lassan és tervezetten történhet, egyébként iszonyat káoszt okozna. De mondjuk ez eléggé utópisztikus, mármint hogy kizárólagos valutaként egy országban a közeljövőben megjelenjen bármi hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
borg25
senior tag
A bitcoint részleteit nem ismerem, hogy milyen matematikai elv szerint hitelesíti a tranzakciókat.
Azért bitcoin forgalmat nem csak az teszi ki, hogy a bányászok a kibányászott pénzt átváltják dollárra.
Ami viszont felmerült bennem, és kíváncsi vagyok, hogy egy szakértő tudna-e rá válaszolni, hogy mi lenne, ha 1 év múlva azt mondanák, hogy mindenki fizessen bitcointban. Buszjegytől kezdve a hamburgeren át a Stradivari hegedűig mindent. Ez őrületes tranzakciós forgalmat generálna. Meg lehetne oldani számítási kapacitással? Energiával?Itt mutatják a bitcoin forgalmat. Nem tudom, hogy ez a bitcoin-bitcoin vagy csak a bitcoin-deviza forgalom. Átlak 160e BTC ami kb 704 millió USD ami megfelel a Microsoft napi forgalmának. Oké, hogy az egyik legjobban kereskedett részvény, de csak egy részvény, és a devizapiacok forgalmához képest ez is eltörpül.
Másik becslés az lenne, hogy a világ GDP-je 73 598 823 millió USD volt 2015-ben. Ha ezt a pénzt nem is költötte el mindenki, de ez a pénz valahonnan valahova utalva lett, mert ha mást nem, ment a megtakarítási számlára. Ez napi szinten 201 640 millió USD-t jelent, ez 286szorosa a BTC jelenlegi napi forgalmának. Ez csak a nyereség. Egy vállalatnál az éves árbevétel többszöröse nyereségnek. 10%-os nyereségesség már nagyon jó. Ráadásul olyan szorzók is vannak, mint a pénz megérkezik a vállalathoz, aztán azt fizetésként, és költségként továbbutalja, az máris 2x szorzó. Szóval a világ GDP-je alapján a napi átlagos pénzforgalom min 5000szerese a bitcoin jelenlegi napi forgalmának. Ilyen lépték mellett valaha át lehet térni rá?
Nem mondom, ez egy felöl, azt jelenti, hogy a tortát még el se kezdték szeletelni, a maradék 99% még nem is létezik. Másfelől viszont, már így is bődületes energiát emészt fel a bányászat, lehet azt mondani, hogy a jelenlegi pénzrendszer is hatalmas energiát emészt fel, de könyörgöm, az ezek szerint egy min 5000x több tranzakciót kezel, naná, hogy más nagyságrendű az energiafelhasználása… -
hokuszpk
nagyúr
A crpyto pénznél is van működési költség, a tranzakciókat hitelesíteni kell, ahhoz számítási kapacitás kell és áram. Ezért kapnak a bányászok pénzt, hogy ezt ellentételezzék. A rendszer crypto pénzt ad nekik.
tehat. a kurvasok szamolas olyan bitcoin tranzakciokat hitelesit, amik bitcoin nelkul nem leteznenek, es ezert a "meloert" bitcoint ad jutalmul. ügyes.
oke. hitelesit. hogyan ? leolvassa a tranzakciot indito gep ujlenyomatolvasojat ? vagy a kameraval csinal rola fotot es arcfelismerest vegez ? honnan tudja 1000%, hogy az ul a tranzakcio inditasi oldalan, aki arra jogosult ?felteszem 0 egysegrol indult a rendszer, akkor viszont logikailag az elso traznzakcio 0 erteku kellett legyen, hogy valaki ( mondjuk a feltalalo ) vegrehajthassa az elso hitelesitest, es kapjon erte bitcoint, amivel mar viszont lehet "ertekes" tranzakciot vegezni. szoval nem "nincs mogotte semmi'", hanem a nagy 0 van mogotte.
b verzio, hogy egy alap X coinnal indult el az egesz.
ez igy nekem a "mi volt elobb ? a tyuk vagy a tojas ?" minositett esete.* azt viszont megint nem ertem, hogy valahol azt olvastam az egesz iszonyuan visszakovetheto, - "a blokklancon minden latszik" - tehat feltetelezesem szerint az elso tranzakciot az alkoto tette, es a mai napig megse tudta senki kideriteni, hogy ki az.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
borg25
senior tag
Te meg azt értsd meg, hogy van a munka a szallag mellett és van az kampány szerű munka. Utóbbinál az árban benne van a kockázat ára is. Nem kell egyből cégtulaj milliárdosra és tőzsdei spekulánsra gondolni. Szerinted egy villanyszerelő mit csinál? Az árba bekalkulálja, hogy az évnek nem mind a 240-260 napján lesz munkája? Amikor nincs munkája, akkor is kell ennie, tehát olyan árat fog elkérni, hogy akkor is életben maradjon, ha csak az év felében van munka. Úgyhogy remélem az összes egyéni vállalkozót is máglyahalálra akarod küldeni, mert ők se a munkájukért járó díjat számolják fel, hanem többet. Ha esetleg nagyon jó munkás, és több hónapra előre be van táblázva, és biztosnak érzi a munkát, és alacsonyabb árral versenyelőnyhöz akar jutni, akkor közelebb megy a munka tényleges árához. Bár ilyenkor inkább árat emel, mert ha így is van munka, akkor miért ne emelne árat, elvégre a bevétele ugyanaz vagy több lesz kevesebb vagy ugyanannyi munkával. Jah még valamit mikor egy kivitelezővel megállapodsz, hogy ez lenne a munka, ő megbecsüli, hogy ennyi embernap lesz, akkor ha fele idő alatt végez, mert a munka egyszerűbb lett, akkor mondja majd, hogy bocsi fele pénz jár? Bezzeg, ha pár nappal több, akkor egyből szól, hogy pluszmunka, és változtatás, és pluszpénz. Az ilyeneket is likvidáld már kérlek.
Jah, Edison, Tesla és Ford is ingyenélő volt akkor, elvégre volt egy ötletük, egy villanás, szöszöltek vele pár napot, hogy megálmodják az izzót, a váltakozó áramot és a futószallagos gépkocsigyártást, és mennyi pénzt leakasztottak érte. Felháborító, azért mert egyesek, pl te is majd minden pénzt megadnának azért, hogy legyen áram, este világítás, és reggel friss tej amit gépkocsival szállítottak a boltba. Milyen lehúzás már nem? Vagy kénytelen vagy belenyugodni abba a ténybe, hogy: Egy gyűjtemény annyit ér, amennyiért rá tudsz venni valakit, hogy megvegye. (Ferengi vagyongyűjtési szabály 101)Tudtam, hogy azt kellett volna írnom, ha csöndben maradtál volna, okosabb maradtál volna.
-
Apollyon
Korrektor
Elég rosszul látod a dolgokat. Kötöd az ebet a karóhoz.
A pénz nem csak kétkezi munkával lesz. Nyilván nem tökéletes ez a monetarista társadalom, de jelenleg nincs ennél jobb megvalósítható ötlet.Nagyon rá vagy parázva erre az egészre. Egyre kevésbé éri meg amúgy bányászni, egyre több hw-t meg számolási kapacitást kell belefektetni.
Ha valami a világ pusztulását okozza, az nem ez lesz. Ennél sokkal, de sokkal súlyosabb problémák is vannak a világon.
Na de még erre:
"Nem kell kaja, nem kell semmi, csak ki hal az emberiség szép csendben a PC előtt."Ne aggódj, az emberiség előbb kihal az orrvérzésig nyomott faxbúk előtt.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
shield
őstag
Ez egy nagyon hülye példa volt amit feldobtál, legtöbb embernek nem fizetik meg hogy meddig tanult, még a munkáját sem.
Lehet hogy én nem értem a kockázat viselést, de te meg egyáltalán nem érted, hogy tartós értéket csak munkával lehet előállítani. A többi csak szemfényvesztés és csak a munkakerülő élősködő trógereknek érték.
Persze az értéket csak azok látják, akik előállítják, megdolgoznak érte.
Az ilyen spekulánsokat, élősködőket le kell söpörni a dolgozó emberek válláról, mint a madár szart a korlátról.
Az ilyen semmire kelők idézik elő a nagy válságokat, amit az emberek százezrei fizetnek meg.Amúgy pedig a családtagjaidnak mondd, hogy kussolj, meg a pajtásaidnak, akikkel együtt homokoztál az oviban. Öcsi.
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
Luskan
tag
Elment a beszélgetés tőzsde meg mindenféle irányba. Szerintem is van értelmetlen számítás része. SHA-256 egy nagyon erős kódolás, ha valamit behashelsz ezzel, akkor a világ összes számítógépének és mobiltelefonjának is több évtized kellene, hogy visszafejtse. Ezt még azzal szokták erősíteni, hogy megsózzák az adatot, így összehasonlítgatásokkal sem lehet kitalálni mit kódoltak be előtte.
Ha jól értelmezem a működését, akkor ehhez képest elő van írva, hogy a kapott hashnek X darab nullával kell kezdődnie. Ezért neki kell futni néhány milliárd alkalommal, hogy kijöjjön az ilyen formátumú hash. Gyakorlatilag meg egy nekifutással is lehetne olyan hasht gyártani amit nem fejtenek vissza egyhamar. Ezért a maradék néhány millárdnyi próbálkozás elég feleslegesnek mondható. Nem értem a miértjét...
[ Szerkesztve ]
-
borg25
senior tag
Mondok egy viccet:
Informatikus kimegy a céghez, fél óra alatt elhárítja a problémát, és közli, hogy a számla 54000Ft lesz.
Cégvezető csodálkozva: Fél óra munkáért 54000Ft?
Mire az informatikus: Nem. A fél óra munkáért 4000Ft-ot kérek, hogy előtte 5 évig tanultam, hogy a munkát el tudjam végezni az 50000 Ft.Ha nem érted, hogy mit jelent a kockázatviselés akkor inkább kussolj. Az a gond, hogy egy parasztnak több esze van, mert ő tudja, hogy év során kockázatot vállal azzal, hogy lesz-e termés igen vagy nem. Mi lesz, ha a termés fele itt rohad igen vagy nem. Elviszik-e az összes termést a kért áron igen vagy nem. Ennek megfelelően kitalál úgy egy árat, amiért még megveszik és akkor is megéljen, ha csak a termés egy részét viszik el.
Gondolom sejted, hogy a bevételnek nem ahhoz lesz köze, hogy ő mennyit dolgozott pl ásóval ásott, vagy traktorral szántott, vagy megnyomta a gombot, hogy gps alapján végezze a gép a dolgát, (ami semmi fizikai munka ) Hanem, hogy neki milyen költségei vannak, illetve milyen költségei voltak a kockázatkezelésre (pl a legegyszerűbb tartalék képzés) -
shield
őstag
válasz Apollyon #150 üzenetére
Ahogy írtad, tényleg nem egészen úgy van. "Először is bele kell fektetni a hardverbe" Ezt a pénzt honnét veszed, talán meg kell dolgoznod érte!?
"cgminer a gépen, nem terem csak úgy a pénz, azért meg kell dolgozni." milyen effektív munkát kell végezni?
Ahogy már írtad, igen is ha az emberek kicsit gondolkodnának, akkor a tőzsdéket porig rombolnák és a sok léhűtő élősködőt pedig levinnék a bányákba dolgozni, ezekkel az új faja bányászokkal együtt.
Játékfejlesztők abból keresnek pénzt, hogy sok ember ott ül a gépe előtt... Azt pedig azért teheti meg, mert a dolgozó ember a megkeresett pénzéből úgy gondolja, hogy megengedheti magának ezt a fajta szórakozást. Ha az emberek nem így tennének, akkor játékfejlesztők feldughatnák maguknak.
Ahogy már előttem is írták, a munka teremt értéket a többi csak lufi, de ennek még meg lesz a böjtje.De hát ezt hozta a szép új világ, minden ember üljön le a gépe elé bányászkodni, nem kell dolgozni, nem kell termelni. Nem kell kaja, nem kell semmi, csak ki hal az emberiség szép csendben a PC előtt.
S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu
-
borg25
senior tag
válasz hokuszpk #159 üzenetére
Akkor nézd más nézőpontból. A hagyományos pénznek is van költsége ami itt már el is hangzott. A papír pénz használódik, gyűrődik, nyomtatni kell, feldolgozni, szállítani, ellenőrizni stb. Azt mondják ennek a költsége a GDP 1-2%-a. Ennek egy része a pénzverdék fenntartásában, más része a bankok működési költségében realizálódik. Ezeket te most is megfizeted, mert vagy adód egy részét fordítják erre, vagy pénzt nyomtatnak és a nemzeti bank a papírt a rányomtatott értéken, nem pedig az előállítási értéken adja, vagy fizeted a bankszámla vezetés díját.
A crpyto pénznél is van működési költség, a tranzakciókat hitelesíteni kell, ahhoz számítási kapacitás kell és áram. Ezért kapnak a bányászok pénzt, hogy ezt ellentételezzék. A rendszer crypto pénzt ad nekik. Ez olyan mint amikor a jegynyomda pénzt nyomtat, csak épp a papírra ráírt pénz nem a jegynyomdánál, hanem a bányásznál landol. Ami valahol logikus is, hisz végül is, ő "nyomtatta" ki azt a pénzt.Ami a crypto pénznél zavaró, hogy nehéz értékteremtőt mögé képzelni. Olyan mint egy olyan banánköztársaság pénze aminek csak két terméke van: banán és napos tengerpart. Ez nem jelenti azt, hogy itt ne adnának a helyi pénzért kaját, szolgáltatást, vizet vagy ruhát, de mégis a banánköztársaság pénzéről az jut eszedbe, hogy azért banánt veszel és nem nagyvállalati számítógépet. A Crypto pénzről is az embernek pár dolog ugrik be, hogy azt tud rajta venni, de azért ez nem a teljes igazság.
Lehetne üzletet kidolgozni a rákkutatásra is. A bányászoknak mindegy miből van a pénzük, csak a hozam kockázat mutató számít. Ha lenne olyan szolgáltatás, hogy az amazon felhőszolgáltatásához hasonlóan számítási kapacitást lehetne kiajánlani, és ezt gyógyszercégek igénybe vennék mindenki használná. Sőt talán még kockázatmentesebb lenne, ami vonzó tulajdonság lenne...
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz OkosTibi #160 üzenetére
Rémlik olyan is, hogy a gyógyszercégek is használják néhány gyógyszer szimulációjához
na valami ilyesmit várnék, hogy banyaszaink ramutatnak, hogyaszondja "szimulaltuk egy kiserleti rakellenes gyogyszer hosszutavu varhato elettani hatasait" vagy hasonlo.
ehelyett kapom, hogy "de hat fingod nincs rola, nem ertesz hozza" stb. es mindig ez a reakcio, esetleg ertekezunk a tozsderol...[ Szerkesztve ]
-
OkosTibi
csendes tag
-
hokuszpk
nagyúr
jó, beszélj a napsütés részuvényről.
de ez csak terelés. nekem nincs ellenvetésem, ha valaki kockázatot vállal, a tőzsdét Apollyon keverte ide, azzal sincs bajom, ha valaki rommá keresi magát, pl. nem utálom az applet, mert látom mögötte a produktumot. Tulárazottnak tünik, de azért csak ők találták ki a ma kapható okostelefonok alapjait.
Azzal van problémám, hogy a bányaizé mögött nemlátom a produktumot, amitől egy coin annyit érne amennyit.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
shteer
titán
-
borg25
senior tag
válasz hokuszpk #154 üzenetére
Akkor beszéljünk kicsit a napsütés részvényről, mikor arra bocsátanak ki részvényt, hogy a tárgyévben mennyi lesz a napsütéses napok száma, és ezzel spekulálnak. Ugye milyen hülyeség? Ha hülyeség miért csinálják, és miért éri meg?
Egyszeri kaliforniai narancstermelő év elején fogja és a pénzének felét a narancs ültetvényébe fektetni, a másik részéből napsütés részvényt vesz. Év végén aztán két dolog történhet. Ha egész évben jó volt az időjárás és sok-sok napsütéses nap volt, akkor jó lesz a termése, a napsütés részvényei meg fabatkát sem fognak érni akkor is lesz pénze, hogy karácsonykor ajándékot vegyen. A másik eset ha egész évben rossz volt az időjárás, akkor ugye termés az nuku abból nincs bevétel, viszont ha eladja a napsütés részvényeit, amik sokat érnek megint csak lesz pénze a karácsonyi ajándékra.
Szóval bár a napsütés részvény elsőre hülyeségnek tűnik,mégis egy nagyon jó kockázatmegosztó módszer.
Látom azt már érted, hogy a tőzsdének az egyik értelme, hogy a cégek olcsóbban tudjanak forráshoz jutni. Viszont mit gondolsz, mi lenne spekulánsok nélkül? Megmondom, a rendszer befagyna. Csak olyanok lennének akik ülnek a részvényeken, csak a biztosra mennek, a magas kockázatú részvényekbe alig ruháznának. Ha te el akarnád adni a részvényedet várhatnál rá napokat. Nézd meg a BÉT-en a nem blue részvényeket. Alig kereskednek velük. Következésképp, ha valaki nagy tételben akar vásárolni egyből 15%-al kileng az ár, mert nincs annyi eladási ajánlat. Ezzel szemben nézd meg, hogy mi megy az erősebb blue papíroknál, ott ez a hatás még kevésbé érvényesül. Aztán ezt lehet tovább vinni: New Yorki tőzsde: beviszel 1 Mrd dollárt a napi forgalom simán felszívja. Ms, Apple részvény: picit emelkedik. EURUSD: Történt bármi is?Szóval mégis mit csinál egy bányász vagy tőzsdés? Semmi különöset, csak épp KOCKÁZATOT VÁLLAL. Lehet, hogy ez a futószalag mellett dolgozva érdektelennek tűnik, elvégre ott 8 óra után tudod mennyit viszel haza, de picit komolyabb szinten, például a munkaadódnak már nem az van, hogy téged ha 8 órában alkalmaz akkor neki abból van x profitja. Neki a te foglalkoztatásából akkor van profitja, ha a munkádat egy projekt keretében el tudja számolni. Semmit nem ér neki, hogy te a futószalagnál legyártottál ezer gumikacsát, ha azt utána nem tudja eladni. Ő viseli a gumikacsa eladásának kockázatát. Lehet, hogy ez könnyűnek tűnik, de akkor nem értem, hogy miért rinyálsz, hogy bányászok így, bányászok úgy, semmit nem csinálnak, és jön a pénz, és te meg nem tudsz játszani. Ezt a semmit te is tudod csinálni, elvégre van pénzed videokártyára, szóval simán csinálhatnád, hogy mikor épp nem játszol a gép bányászik neked, te meg fizeted az áramot. Esetleg az asszonnyal is jobban meg lehet dumálni, hogy lehet, hogy most 3x annyit adsz ki videokártyára, viszont ez nem csak a játékra lesz, de fél év múlva visszahozza az árát. Vagy nem, de hát az csak kockázat, ami semmi.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Apollyon #150 üzenetére
Azért ez nem egészen úgy van. Először is bele kell fektetni a hardverbe. Másrészt, azért mert számol a cgminer a gépen, nem terem csak úgy a pénz, azért meg kell dolgozni.
az, hogy veszel csakanyt a banyaszathoz, nem jelenti azt, hogy ezzel az emberiseg tett egy ujabb lepest a szebb jovo felé. Beruhaztal. oke. osztan meselj a rig osszerakasa utan mit kell meg dolgozni ?
Ennyi erővel akár elküldheted a frászba a tőzsdézőket is
a tozsdezoket sem csipem, de maganak a tozsdenek az spekulacion kivul azert mas funkcioja is van, pld. ott tud reszvenykibocsajtassal penzhez jutni egy ceg, hogy finanszirozhassa a fejleszteseit.
Vagy ott vannak a számítógépes játékok... Játékfejlesztők abból keresnek pénzt, hogy sok ember ott ül a gépe előtt és a monitort néz
a jatekfejlesztok abbol keresnek penzt, hogy az altaluk irt szoftvert az a sok monitor elott ulo ember kifizeti.
apropos, mennyibe kerul egy miner sw ?[ Szerkesztve ]
-
KikiGames
tag
Mikor jelenik ez meg és mennyi lesz?
Üdv: KikiGames
-
Apollyon
Korrektor
válasz hokuszpk #148 üzenetére
"ha ugy teremtesz penzt, hogy nem teszel moge hozzaadott erteket, akkor az a penz lofutyit sem er."
Azért ez nem egészen úgy van. Először is bele kell fektetni a hardverbe. Másrészt, azért mert számol a cgminer a gépen, nem terem csak úgy a pénz, azért meg kell dolgozni.
Ennyi erővel akár elküldheted a frászba a tőzsdézőket is, akik leegyszerűsítve csak ülnek a gépeik előtt, kattintgatnak és ebből van a pénzük. Vagy még ennyit sem kell tenniük mert megoldják botokkal.
Vagy ott vannak a számítógépes játékok... Játékfejlesztők abból keresnek pénzt, hogy sok ember ott ül a gépe előtt és a monitort nézi... Látod, ennyi logika van az érvelésedben...
A piramisjáték teljesen más, ott cseszegetnek személyesen/telefonon/akárhogy, hogy vedd meg a xarjukat. Téged senki nem kért meg, hogy legyél szíves venni hw-eket btc mininghoz.
Amúgy meg vannak sokkal borzasztóbb dolgok is a világban, minthogy páran bányásznak.
Egyébként én meg nem bányászok semmit
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
Itt nem az érték teremtésről hanem a pénzről van szó.
hat ez az. veszel magadnak otthonra banyaszcuccot, aztan elkezdesz penzt nyomtatni.
de. ha ugy teremtesz penzt, hogy nem teszel moge hozzaadott erteket, akkor az a penz lofutyit sem er.
en nem latom ezt a hozzaadott erteket.
tudom, hogy sokan jol keresnek ezen, de nem fogom sajnalni oket, amikor a nepek rajonnek, hogy nincs mogotte semmi, csak az elpazarolt energia es szamitasi kapacitas.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Tidus
addikt
De jó, két hete vettem meg fejlesztés keretében ezt a 13 foglalatos AsRock lapot. Erre az Asus a napokban szinte ráduplázott 19 foglalattal.
(#144) hokuszpk: Szerintem neked fogalmad nincs a bányászosdiról, Az energia legyen annak a gondja aki fizeti.
Itt nem az érték teremtésről hanem a pénzről van szó.
Ez egy komoly drága, és meggondolandó, sőt nem is átlag embernek való befektetés. Ami ráadásul elég komoly rezsi költségekkel is jár.
Nem kell agyalások alapján véleményezni és minősíteni. Aki ebbe belefektet közel egy millát, v. többet, nem azért teszi hogy kipróbálja.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
valoban. viszont amikor a szimulatorban korozol, akkor nem nyomtatsz magadnak penzt.
vegulis ha ugynezzuk ez a banyaszosdi egy lepes az igazi kommunizmus fele. az az irany nem jott be, hogy 'egyszer majd megszuntetjuk a penzt' ; ez a szocializmus nevu lepcsonel elhalt. tehat itt az uj irany: lehetovetessszuk mindenkinek, hogy otthon nyomtasson maganak penzt...[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz -Skylake- #119 üzenetére
+#115, 118:
nem kivanom milliok halalat, csak jolenne, ha ez a facebookfuggo, gps nelkul tajekozodni es kozlekedni keptelen nemzedek gatyabarazodna picit.
#119: nem erdekel a 60+ fps, en flippert jatszom, de nem szamitogepen. Fingom nincs mekkora a felbontas es az fps. Gondolom amit a latoszerveim birnak
Viszont ezt a banyaszosdit -- mar valahol irtam --, fekete tulipanhagymalaznak tartom, csak felebrednének a nepek, ha egy ideig nem lehetne semmit kezdeni a motyoval.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Amugy is kenytelenek, mert evekig ment a hirekben a rinya, hogy zsugorodik a VGA piac. Most van egy atmeneti idoszak, amig kiigazitjak a gyartasi kapacitast es a keszletezest, ami nem 1-2 honap. De ha csak a gamereken mulna 10 even belul amugy is eltunne a megfizetheto VGA. Persze lehetne hallgatni kozben, hogy a gyikemberek/hatterhatalom/gonosz multik felhajtjak az arakat. Amig nem volt banyaszas azon ment a forumban a hiszti, hogy az inflacion felul dragulnak a kartyak generacionkent es mive lesz igy a vilag. Most legalabb remelem ezt visszasirjak es rajonnek mennyire jo dolguk volt. Amugy mindig mindenki hibas, csak ok nem.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
nyilván de hát ha nem vásárol, kénytelenek lesznek a bányászok fenntartani a vga piacot
Vesa: hihetetlen most akartam körözni egy kicsit a szimulátorban, de átgondoltam és nem pazarolom az energiát. ottrohadjonmeg az egész cockpit gépestül együtt, semmi értelme pazarolni a fizetésemből megvásárolt számítási kapacitást. ugye?
szerintem jónak tűnik..
-
-Skylake-
addikt
-
távcsőves
senior tag
Ez kb olyan sértő feltételezés, hogy a bányász adózik a személyes számlára kiutalt pénz után. Amennyiben mégis így tesznek, akkor aztán tényleg a gamerek rohadt warezz úristenit már, na. Igaz ugyan, egyre több a csak a net hozzáféréssel játszható game, de sebaj. Mindenen ne akadjunk már fent.
@SkylakeX: Amúgy, a "mennyire igaz", ugye abból ered, hogy magadra ismertél?
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
Nem. Ezt úgy értettem, 3 hónap alatt kivégeztek a bányászattal egy árkategóriát. És vesz, de a többség vagy drágábban és gyorsabbat (mint az eredetileg tervezett, de még rendben mondható az ár/teljesítmény aránya) vagy a tervezettnél eredetileg lassabb és olcsóbb kategóriásat. Mert a magasabb már nem elérhető anyagilag,
vagy arra végképp nem is volt igénye. (Vagy lép konzolra.) Humor Herold.@Borg25: 1986-os NSZK újság megfelel? Hagyjál már, én sem azt mondom, 2Ft volt a fagyi gyerekkoromban, 30 évvel később meg 250Ft.
[ Szerkesztve ]
-
borg25
senior tag
Számomra az a gamer gazdag aki képes új videokártyát venni 100eFtért. És nem azért, mert van erre 100eFt-ja, hanem mert van arra 30-40eFt-ja, hogy fél-egy év alatt ennyit essen az eszköz ára.
Ha így nézed teljesen mindegy, hogy a videokártya 100eFt és 1 év múlva 70eFt-ért adja el, vagy 180eFt és egy év múlva 150eFtért adja el. Ugyanazt a 30eFt-ot dobja ki, csak utóbbi esetben ehhez először 80eFttal többet kellett betennie.
Igaz, a példa sántít, mert az ár fél év alatt nem 30eFt-al esik,hanem 30%-al, és az a drágábbnál 54eFt. Ugyanakkor már elhangzott, hogy a fél éve megvett kártya most használtan több a piacon a megfigyelt árfelhajtó hatás miatt. Úgyhogy jó kérdés, hogy fél év múlva a kártyák 30 vagy 15%-al érnek kevesebbet.Még annyit, tessék szerezni 92"ből való Commodore Világot. Annak a hátulján lesz IBM 286 hirdetés. A részletek már homályosak 20MHz CPU, 1MB RAM 20MB HDD potom 250 000Ft!!!!!!!!! áron. Nah ekkor a minimálbér 8000Ft volt. Most 127eFt. Úgyhogy tessék örülni, mert most 2 havi minimálbérből van egy jó számítógép, és nem 31 hónap alatt jön össze. Az más kérdés, hogy akkor az emberek a pénzt magukra és egymásra fordították, beszélgettek, nem arra, hogy egy gép előtt zombuljanak, vagy a közösségi média mondja meg mi az aktuális igazság.
-
Reggie0
félisten
válasz távcsőves #120 üzenetére
Dehogynem, ha csak az kaphato. Ezt hivjak kereslet-kinalti gorbenek, kozgaz alapok. Ezt a viselkedest mar akkor megfigyeltek, ahol meg fasorban sem volt banyaszat vagy gamerek, tehat nem hinnem, hogy pont a banyaszokkal jelent volna meg. Ugyan igy a megdragult memoriat, winyot satobbit is megveszik dragabban, csak kevesebben, mert par olcsojanos kiszall a korforgasbol.
(#121) shteer: ezt nyilvan ugy gondolta, hogy valamelyik asatason talal egy kotablat, miszerint 3000 eve fele ennyi volt a 1050, akkor bedurcul es eldonti, hogy o tobbet nem vasarol.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
Bányász veszi elsősorban és veri fel az árát, rendes gamer tovább lép. Folytasd, ígérem nem nyerítek fel.
Rengeteg embernek elérhetetlen lett a vga-k sweet spotja, csavarhattod, ahogy akarod. Ennek hangot is add fórumon. Nem biztos a megfelelő hangnemben, de nem kell félteni a bányászokat. Sőt.
[ Szerkesztve ]
-
shteer
titán
válasz távcsőves #120 üzenetére
nagyobb teljesítményű vga árán a gyengébbet
ezt mégis hogy? a nagyobb teljesítményű vga-nak nagyobb ára is van. nem kell a nagyobb áron venni gyengébbet mert a gyengébb az olcsóbb.
amúgy meg aki gémer, megveszi aki nem veszi meg az nem is igazi gémer, tele van a topik álgémerekkel
de a kenyér is volt 150Ft valamikor, mégse ütöm a pultot a pékségben, hogy én annyiért akarom a kilósat, ne csak félkilósat adjanak ennyiért.
szerintem jónak tűnik..
-
-Skylake-
addikt
-
Bird
addikt
Lol.
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
hokuszpk
nagyúr
kellene mar egy ket-haromhetes az egesz vilagra kiterjedo aramszunet.
-
Petya88
tag
Tudna vki linkelni egy képet amin több mint öt valódi bányász kártya üzemel egy alaplapon?
Nem igen tudom elképzelni, hogyan is épül fel fizikailag egy ilyen alaplap fölé az a sok vga.OK: TAláltam:
[link][ Szerkesztve ]
-
Yodafon
senior tag
Ennyi szamitasi kapacitast inkabb kolthetnenek vmi elosztott szamitasra mint a feherjekutatas ami legalabb hasznos is...
I'm gangsta!
-
DNReNTi
őstag
Egyebkent van erre (ETH) konkret topik a PH-n?
Nem akarok itt spammelni.but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
borg25
senior tag
válasz mindig.ujreg #94 üzenetére
Igen, ez egy érdekes kérdés, vajon kilukad-e a lufi? Ha igen, akkor mikor? Az tuti, hogy kevés hasznos tulajdonságát látom, inkább a negatívumok ugranak be. Azt kell hogy mondjam, még a napos idő részvény is hasznosabb és szerethetőbb mint a bitcoint. Dehát nem szeretni kell, hanem pénzt csinálni belőle.
Hogy mi lenne ha összedőlne?
Bitcoint kapitalizációja: 70 Mrd$
Ethereum: 30 Mrd$
Microsoft: 563 Mrd$
Apple: 825 Mrd$ (Legnagyobb)Mikor a Lehman Brothers csődbe ment 700 Mrd$ ért, a csőd oka, hogy lejárt hiteleit nem voltak hajlandóak megújítani a bankok, a történetet nehéz kihámozni, de kb 90Mrd$ kellett volna akkor ott neki, hogy ne menjen csődbe. Szóval ha ez a 70M$ eltűnne, azt biztos megérezné a világ, az öröm az ürömben, hogy ez a pénz nem nagy befektetési bank kezében van, hanem sok kicsi személynél, így a hatás nehezebben tud összeadódni. Passz, hogy milyen a bitcoint birtoklók összetétele: bányász, befektető, fegyverkereskedő, drogbáró, ransomware tulaj vagy nővér, nyugdíjas. (Ki kit sajnál)
Nem vagyok pénzügyes, tehát inkább csak kérdéseim vannak semmint válaszaim. Ami hasonlóság lenne még a 2008-as válsághoz, hogy itt lehetne egy újabb bizalmi váltság, bizalomvesztés a crypto valuták részéről, tehát valószínűleg az összesnek leáldozna, és az összes bányász új megélhetés után nézne. -
távcsőves
senior tag
Mégegyszer, miért is nem adhat hangot neki, ha nem tetszik neki? Valótlant nem állít, mert árfelhajtó hatása van a hardverekre, és minimum szürke a lóvé.. (Már írták, gürizik a melohelyen, kis öröme van, és az is elérhetetlen lesz neki ULTRA minöségen, marad a MEDIUM/HIGH ) Talán bányászként vállat vonnék és tovább bányásznék. Ez helyett jön egy nagyarcú mindig és majmozz stb. Ezt unom. A tartalmas hozászólást nem, ami technikai részlet, trend elemzés bármi egyébb hasznos.
-
DNReNTi
őstag
Egy kisse off kerdes, hogy meg jobban kepbe keruljek: Hogy lesz ebbol penz a vegen? Kifejtem:
Jon valaki, aki ugy gondolja megforgatja a penzet, mert van mondjuk felesleges 5.000$-ja. Lassuk be ez amugy nem az a penz, amivel olyan sok egyeb befektetesi opcioja van a tagnak. Tegyuk fel az okosabb tipus, utanaolvas, es vegul vesz/epit egy megfelelo gepet erre a celra. Tegyuk fel hogy a dolog mukodik, a valuta nem dol be, fizeti a villanyszamlat, minden jol alakul. Eltelik 7-8 honap, es sikerult kitermelni 5.000$-nyi barmilyen kriptovalutat. Emberunk orul, el lehet kezdeni penzt keresni. Az ev vegere ~2.500$ pluszban van. Hogy fogja o ezt a penzt felhasznalni? Magyarul, hogy lesz a kitermelt valutabol, jo magyar forint?
Szerk: typo
[ Szerkesztve ]
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
shteer
titán
Neked se kell a szomszédba menni érte általánosításért meg arroganciáért se
Továbbra sem érzem magaménak a feladatot, hogy bárkinek érveljek mellette vagy ellene.Senkit sem akarok meggyőzni semmiről, itt meg főleg nem ahol jópáran fordítva ülnek a lovon és csodálkoznak, hogy hátrafele mennek és fingszag van
szerintem jónak tűnik..
-
borg25
senior tag
válasz távcsőves #90 üzenetére
Félre értettél, én benzinzabáló monstrummal akarok nyaralni menni, mialatt a többi bringást kerülöm, és hüledezek, hogy mé kell egymás mellett az út közepén közlekedni, kanyarodás előtt sosem hátra nézni.
Nézd lássuk be:
Alanyi jogon nem jár 1080Ti
Piac gazdaság van=A gyártó annyit kér a termékért amennyit akar, a vásárló szintén annyit ad amennyit akar. Ha ez a két érték találkozik, akkor létrejön az üzlet.
Kevesebb VGA-t gyártanak, mint amennyit a piacon el lehetne adni.
A bányász hajlandó magasabb árat is megadni egy VGA-ért, mint egy mezei játékos.
Nem muszáj a legújabb játékkal játszani. (C64en sok élvezetesebb játék volt, mint a mostaniak, vagy legalábbis jobb volt velük játszani, erre varrjál gombot)
Sokaknak még jól is jönne, ha mivel nincs hardware, nem tud játszani, kimegy a napra, hogy éljen. Esetleg megismerkedik a családjával, megtudja mi történt velük az elmúlt 1 évben. (Jó ez utóbbi már erősen sztereotípia)Szóval azért sírni mert az ég kék, szerintem hülyeség legyek bármekkora arrogáns f@sz.
Csak tudod két féle ember létezik: Az egyik ha problémája van, akkor sír, a másik vállat von és és megoldja vagyha nem lehet megoldani akkor továbblép. -
ttt
senior tag
(#88) Luskan, Köszönöm!
-
mindig.ujreg
csendes tag
Tisztába vagyok vele hogy ez sajnos így van, a linket köszi.
Lássuk be minél nagyobbra nő az a lufi, annál nagyobbat szól ha egyszer bedől.
Főleg attól félek hogy a gazdaságra is kihat egy idő után, bár lényegében már most is kihatott, a hardver ár emelkedés miatt, Félek ez sokkal tovább fajul.Valahogy elképzelem ahogy a hajléktalan kéreget, csak pár bitcoint kérem, csak párat!
-
rii
nagyúr
" .... logikus észérveket még sosem láttam a vérsszájú bányászás-párti emberektől, csak a szalmabáb érvelés, lehülyézzés, kioktatás, lekezelés megy. .... "
most mit kell érvelni mellette?
magánemberként nézve:
otthonról végezhető láblógatós meló, amit magadnak csinálsz, nem a fönöködnek tekered a milliókat a számláján csak h minden nap más étterembe tudjon menni, miközben a fizetésed a létfentartásra megy el, melóhelyen meg a gép mellett kajálsz, és örülsz h bár a bent töltött 8.5 órát teljesen kitöltöd munkával, de legalább nem kell túlórázni .... mert elvárás van, de munkafeltételek éppenhogy teljesülnek, renderszgazdfa kanyarba sincs, a gépek szarok, a hálózat mégszarabb ....ennél jobb érv kell?
én - sajnos - nem bányászok
-
pengwin
addikt
Ki beszélt arról, hogy a magyarországi korrupció követendő példa lenne?!
Egyébként meg:
1. a szalmabáb érvelés látom nagyon jól megy neked,
2. a bányászat is mutyizás, adócsalás,
3. a bányászat révén a pénzmosás, bűnözés, adókerülés lényegesen biztonságosabbá válik,
4. akármilyen korrupt is az ország, a vállakozások még így mutyizva, adót kerülve is (igaz szar fizetésért, de) legalább munkát adnak embereknek, és (igaz többszörös költséggel, de) legalább értéket teremtenek.Én itt befejezem, mert logikus észérveket még sosem láttam a vérsszájú bányászás-párti emberektől, csak a szalmabáb érvelés, lehülyézzés, kioktatás, lekezelés megy.
Tudom, én vagyok a hülye, és majd sajnálnak nagyon a bányászok amikor a Rózsadombról a balatoni villájukhoz utazva az egyik Teslájukban elhajtanak mellettem.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
távcsőves
senior tag
Épp most adtál hangot neki, ki tart vissza amúgy, hogy az utcára menj érte akár? Senki. De nyaralni is biciklivel menj. Unalmas, minden ilyen hírnél megjelenik egy arrogáns f@sz is, aki szerint mindenki bicikli, csak ő süss fel nap. Vagy a tevékenysége. Pont leszarom, mert kereskedésben van a pénz igazán, na ők vesznek Ferrari-t, többet is. Nekem jól jött az vga árfelhajtó tevékenységük, de hosszútávon erre berendezkedni és föleg normálisnak tekinteni...
[ Szerkesztve ]
-
Luskan
tag
Én sem értettem úgyhogy utána olvastam kicsit.
Tranzakciós adatokat hashelnek be SHA-256-tal, viszont az így kapott hashnek X darab nullával kell kezdődnie (a nullák száma idővel növekszik ezért nehezedik). Ha nem megfelelő a hash, akkor változtatnak valamilyen módon a kapott adatokon és újra hashelik. Ez a változtatás módja még nem tiszta nekem sem, hogy miként módosítanak rajta. Ha megvan a kívánt formátumú hash, akkor kapsz egy kevéske bitcoint a munkádért cserébe.Talán magyarul találóbb kifejezés lenne, ha melósoknak hívnánk őket nem bányászoknak.
[ Szerkesztve ]
-
ttt
senior tag
válasz Aprósólyom #75 üzenetére
Egy pár nappal ezelőtti cikknél Abu világosított fel, hogy az nVidia bányász kártyái valamelyik elhagyatott raktár mélyén porosodnak. Uh. nem hinném, hogy csak az AMD-t kellene ezért hibáztatni.
A kimeneti portok nélküli kártyák egyébként meg pont azt szolgálnák, hogy a bányászok ne a megjelenítésre szánt kártyákat vásárolják fel az egekbe srófolva ezzel az árukat.
De mivel a bányászok arra is játszanak, hogyha már nem éri meg bányászni, akkor majd eladják jó áron a kártyáikat, azokat nem nagyon veszik. Azzal ugyan még nem nagyon számolt a néhányuk, hogy ekkor a dömping effektus miatt, meg azért mert nem hülye mindenki megvenni egy 7/24-ben futtatott hardvert, olyan sokat abból már nem profitálnak. (Nyilván a többségük ezt bekalkulálta és amennyiben már az árát + az áramot kitermelték tulajdonképpen max. csak nullán vannak. Ugye ez a kockázata, nem több)
A környezet célirányos szennyezésének elítélésével én is egyetértek. Még ha nem is ez a céljuk, de amíg nem látok a nyerészkedésnél többet, ez a véleményem.
De/és továbbra sem kaptam arra választ, hogy mi a fenét is számolnak ezek a gépek?
[ Szerkesztve ]
-
borg25
senior tag
válasz távcsőves #80 üzenetére
De adhatsz. Feltéve, ha én is adhatok, hogy a sok mocskos kamionos, taxis, biciklivel nem közlekedünk, meg juj 1km gyalog én soha miatt kell nekem 330Ftért benzint tankolnom. Bezzeg, ha senki se venne benzint, akkor talán itt is lenne nyomot áras benzin. Vagy mégse, mert ha nem lenne elég fogyasztó, akkor az állandó költségek miatt magas lenne a benzin ára, mint ahogy ha nem kell bányászat miatt videokártyát gyártani, akkor pár év múlva befellegezne a dedikált vga piacnak.
Jah és hagy háborogjak azért is, hogy nem telik egy vacak 2017es Ferrarira, de még egy 2016os új Fordra sincs pénzem. Ugye téged is zavar, hogy nem tudsz játszani egy 2016os játékkal, mert a hardware csak egy 5 évvel ezelőtti szoftverre elég. Most gondolj bele, nekem egy 10 éves kocsit kell vezetnem. Hát nem embertelen? A mocskos kőolaj-spekulánsok, felvásárolják drágán a benzint, és a gépkocsit, miattuk nem adják 100Ftért a piros Lambokat, pedig hidd el, ha más nem adna ki érte tízmilliókat, akkor meg tudnám venni egy ezresért. Egyetlen taxis se mondja nekem, hogy új kocsit kell vennie, hogy pénzt keressen, a nép is tud bkvzni, és az előbb említettem a bicikli használatát is.Unom, hogy minden cryptovaluta bányász cikknél valaki megjelenik, és hisztizik azért, mert hiába nyomnak AK-t a fejéhez nem tud játszani, mert nincs pénze hardverre és így inkább eret vág.
-
pengwin
addikt
Aha, mert nyilván csak értetlenségből vagy irígységből lehet ezt az egészet ellenezni...
Fanatikusok gondolják azt, hogy aki ellenzi a mániájukat, az csak gonosz, rossz indulatú vagy tudatlan lehet. Az már fel sem merül bennetek, hogy valaki esetleg morális alapon ellenzi ezt az egészet vagy csak látja a rendszer milliónyi hibáját.
Nem, az lehetetlen!(#51) westlake
Mégis miért hiszitek azt, hogy ha valamivel pénzt lehet keresni, az rögtön validálja azt?!
Nagy szarban lesz a világ, ha továbbra is a kriptopénzbányász-féle "vállalkozószellemet" kell tisztelni.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
shteer
titán
Nehéz így leegyszerűsíteni, hogy igen vagy nem. Valószínűleg érdemes. Ha fél éves (?) időtávban kitermeli vele a gép árát, már 0-n van és onnan vagy tiszta profit vagy el is adhatja avult áron. Minden az árfolyamokon múlik. Kisebb kockázat mint feltörekvő kryptókba tenni azt a millát. Ma kifejezetten zöld a piac, holnap lehet attól még piros
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
Hanzsi
tag
Nagyon kimaradtam ebből a kriptovaluta, bányászat témából. Annyira vagyok, hogy a létezéséről tudok.
A héten viszont eladtunk egy erre kihegyezett konfigot, nagyjából egymillió forint értékben.
Lenne kedves valaki felvilágosítani? Visszajön ez a pénz valaha, ha valaki így otthon bányászik, és ennyit rákölt egy gépre? Na meg a vellanyszámla? Érdemes belefeccölni, megérős, vagy hálát fog adni, ha nullszaldóra kijön valaha is?Hanzsi
''Aki kitart a saját hülyesége mellett, egy nap bölccsé válik''
-
rii
nagyúr
" .... En a penzt meg mindig munkaval keresem. Tudom... Lame. ... "
szintén zenész .-))))
sőt ... az elmúlt 14 évben egy olyan munkahelyem se volt, ahol ne kellett volna kidolgozni még a belem is .-((((most spec. a szabadságolások miatt 2 hónapja már 2 ember munkáját végzem, meg még egy másik ügyfél be-besó sz.rjait is .... aztán hibázok ... leb.sznak ... émmeg mosolygok és megvonom a válam ,-DD (azért egy "l", mert csak az egyiket vonom meg ,-DDDDD)
-
rii
nagyúr
hát azok hamar ki is hullanak, ... és ők a kisebbség ...
- elég komoly az összeg amit bele kell invesztálni
- elég komoly tudásháttértárat kell felhalmozni
- tőzsdébe, online piacba is ott kell lenni ...ha ezek meglennének, én is tolnám .-/////
-
DNReNTi
őstag
-
Aprósólyom
addikt
Így is problémás az elektronikai hulladék kezelése. Az ilyen kreálmányok pedig még azzal is gyorsítják az avulását, hogy a feleslegesen áramot elfűtő "bányászkodó" után, ez már nem nagyon fog szolgálni végfelhasználó gépében, legalább is kisebb az eséllye.
A minap láttam olyan Sapphire Radeon Mining kártyát, amin EGYETLEN EGY kimeneti port sem volt. Még a használt piac sem tudja felszippantani, mikor ezek a bányászok leseljtezik. Túl rövid idő alatt lesz hulladék belőle. Én máig állítom, hogy minden krypto valutát pártolónak elmentek hazulról. Lassan komolyan úgy gondolom, hogy az AMD-nek benne van a keze ebben az egészben. VGA kártya portok nélkül? Agyament...
Egyelőre így látom. Akinek van észérve, hogy ezek miért értelmes lépések, tevékenységek, ne tartsa magában.Jevons paradox
-
rii
nagyúr
nekem az a megérzésem, hogy kva sok pénzt kaszálnak ebből, annyit, hogy hagyják mad a pitsába a bajlódást, hogy pénzé tegyék a megszenesedett vga-ikat .-)))))
akinek 1 vga-javan, az az azért, akinek meg 1000 az meg azért ... most hogy ad el 1000-et? valaki felvásárolja 20.000 ft/db áron? há'mondjuk az 20 milla ,-DDDD
-
tegbashar
tag
Háhá! Marha gyorsan írok valami 19xsli drivert meg legyártok pár sint és irány a 3dmark dobogó!
-
DNReNTi
őstag
En mar egy kisse ki vagyok egve ettol az orult banyasz hullamtol. Hulye vagyok a temahoz teljesen, de annyit tudok, hogy vannak specialis celhardverek, kesz konfiguraciok banyaszatra, ahol a megterules konnyen kiszamithato, hiszen egyszer kifizetesz ~5000$-t, bedugod, 'oszt megy. Valaki el tudna magyarazni, hogy az ilyen celeszkozok mellett, mi szukseg arra, hogy a hetkoznapi gyartok is nap mint nap kiadjanak valamit aminek a dobozara ra lehet irni, hogy "Mining"? Tenyleg van aki ilyenekbol rak ossze banyasz gepet? Es a legfontosabb, mivel mar a csapbol is ez folyik... Ez meg tenyleg megeri barkinek a hype-ot meglovaglo gyartokon kivul?
but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray
-
borg25
senior tag
válasz mindig.ujreg #43 üzenetére
Úgy tűnik nagyon sokáig kell hátradőlnöd, a nagy elemzők azt jósolják, hogy még csak most fog megduplázódni, illetve az elkövetkező évtizedben megtízszereződni a bitcoint.
Forrás -
borg25
senior tag
Azt hiszem, most rátapintottál a lényegre, idén télen már megint hiánycikk lesz a vga.
Eddig ugye ez volt a képlet:
Bevétel a bányászatból - ÁramfelhasználásDe télen végül is ez a képlet:
Bevétel a bányászatból - Áramfelhasználás + Amit nem kell gázra költeni, mert vgaval fűtünk -
-Skylake-
addikt
Reg lattam mar annyi hozza nem erto nagyhangu majmot egy topikban egyszerre, mint akik itt osszegyultetek. En sem banyaszok, egyetlen szerencsetlen r9 380-am van, de legalabb annyi kozom van a tortenethez, hogy utanaolvastam es utanakerdeztem. Idejottok, kurvara egy szo kozotok nibcs hozza, azt se tudjatok hogy piros vagy kerek es nagyhangon megy a fika, mert draga a vas az bf1 ala. Zsenik vagytok
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
ttt
senior tag
Egyébként valaki elmagyarázná, hogy mit is "bányásznak"? (Valóban érdekel, nem csak hangulat keltés!)
Valamit számolnak is vagy csak hővé alakítják a villamosenergiát? Esetleg ezek a gépek törnek fel biztonságosnak hitt hálózatokat? Számításokat végeznek valakinek, mint anno talán a Seti? BotNet?
Tudja-e valaki, hogy tényleg mi a valódi cél?
-
rii
nagyúr
érdekelni fogja egyáltalán a bányászokat, hogy eladják majd a kártyáikat?
ha bedől a bányászpiac, úgyis egyszerre akarják majd akkor eladni ....
-
ghodyl
tag
Sziasztok!
Ebben a mennyiségben már nem ári meg erre szánt ASIC-okat használni inkább ? Mert ha jól tudom 1000-5000$ körül, és a 19 gpu se olcsóbb ennél ? ( nem értek, hozzá csak érdekel a kérdés, hogy ezek elvileg nagyobb számítást is tudnak nem ? )
[ Szerkesztve ]
-
C64
őstag
Frankó, a belevaló proci viszont csak max 16 pcie sávot tud meghajtani. Az összes...
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
westlake
félisten
Még vitába is szállnék veled, ha látszódna, hogy benne vagy a bányász témában. De nem vagy, így felsleges vitatkozni. Egy VGA nem attól lesz bányász, mert a nevébe beleírják, hogy "mining". Az írásod nagyrésze csak vízió. Semmi egetrengetőt nem jelentett be senki a piacon és egyáltalán nem biztos, hogy ez bekövetkezik a jövőben. Célhardvernek a BTC bányászatban az ASIC minereket nevezik, amik gyakorlatilag lesöpörék a színről a VGA-s bányászatot. Nem vagyok jós, de ilyen valószínűleg többet nem lesz. a jelenlegi VGA bányászat még hosszú-hosszú ideig a normál piacra szánt VGA-kkal fog történni. A gyártóknak mégis mi haszna lenne új hardvereket tervezni, ha így is felvásárolják a bányászok a kártyáikat?
Annak pedig nézz utána, hogy mit is jelent a rosszindulat, mert valamit nagyon benéztél.
KisDre: Téves információ. Ha ebben a témában valami jobban megérné (mindenkinek, nem csak néhány embernek), mint a bányászat, akkor eleve senki nem bányászna. Nemde? Egyébként pedig ha nem lennének bányászok, akkor nem lennének a tranzakciók hitelesítve (vagy csak nagyon lassan) és akkor senki nem használná ezeket a pénzeket fizetésre. Magyarul a bányászatnak addig biztos jövője van, amíg lesznek tranzakciók. És foglalkozni is megéri ezzel, mivel ha nem érné meg, akkor senki nem csinálná és ugyanaz lenne a vége, amit az előbb is leírtam.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
KisDre
senior tag
válasz #06658560 #29 üzenetére
Lehetséges hogy van, ugyanakkor nem hiszem hogy számítási teljesítményében vetekedhetne egy GPU alapúval, bár laikus vagyok.
(#22) RozogA87
Nem hiszem hogy a több kártyás, CrossFire és egyéb technológiák erősödéséhez vezetne. Inkább pont azt látni hogy a bányász részleget próbálják leváltani a videókártyákról.On topic:
Ennek az alaplapnak amúgy félévvel ezelőtt lett volna igazán értelme. Bár kitudja meddig tart még a dolog, de amennyire tudom befektetni már most jobban megéri mint ténylegesen bányászni.[ Szerkesztve ]
KisDre.artstation.com
-
macskea
őstag
Ezek asztali Pascal GPU-k, csak optimálva lettek a bányászatra, jelentsen ez bármit is ebben az esetben (félő, hogy a grafikus megjelenés elvesztésén kívül nem sokat). Inkább az az érdekes, hogy jönnek-e majd azok a ''GPU''-k (MPU-k?), amik már az alapoktól kezdve erre készültek. Ha igen, akkor az azt jelenti, hogy valódi fejlesztési kapacitást is hajlandóak a gyártók erre a piacra fordítani, ez pedig annak a jele kell hogy legyen, hogy meg lesz a kereslet is, akár professzionális, vállalkozói (akár vállalati) szinten is ezekre az eszközökre. Azaz valódi üzleti modell épülhet a bitcoin bányászatra. Jelenleg azért ilyet még nem sok van, de az a pár már most is hatalmas súllyal van jelen a piacon. Szóval ezek mellett az otthoni okkal-móddal átalakított videókártyák halmozása nagyon gyorsan versenyképtelenné fog válni. Itt már rackbe épített célszerszámokról lesz szó, teljesen egyedi szabványokkal. Zuhan az otthoni bányászgépek kapacitására az igény, a kisebb mining poolok eltűnnek, a nagyobbak kihasználatlanokká vállnak és kénytelenek lesznek lejjebb tolni az otthoni bányász munka értéket. Az eddig is rettenetesen drága konfigok megtérülése meg egy-kettőre bizonytalanná válik. Buta hasonlattal fogalmazva ez nem lekvár, hogy az otthon készült kézműves lekvárt drágábban adhassam el, csak mert otthon készült, annak ellenére, hogy talán még rosszabb is, mint egy bár nagyüzemi, de abból egy kiváló minőségű lekvár.
A másik eset az lenne, hogy hirtelen megszűnik, vagy drasztikusan lecsökken erre a rettenetes számítási kapacitásra az igény. Ezt például nehezen tudom elképzelni, de az nem azt jelenti, hogy nem következhet be.
(#33) westlake: Már ne is haragudj, de ez a hangnem a dedó, nem az, hogy valakinek véleménye van valamiről. Nincs gamer gépem, amilyen videókártyát néha veszek (Quadro FX), az már eddig is rohadtul drága volt, szóval a dolognak ez a része se nem érint, se nem aggaszt. Ha itt valaki rosszindulatú, az te vagy...
[ Szerkesztve ]
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
westlake
félisten
Majd jól röhögd ki az összeset, hogy a semmin megszedték magukat.
Szórakoztató, ahogy vergődsz.Play nice!
-
shteer
titán
-
shteer
titán
Mert naponta lezajlik ez a világ tőzsdéin is, hogyne
szerintem jónak tűnik..
-
távcsőves
senior tag
válasz #06658560 #41 üzenetére
Nem, elemről. Az elméleti fizika egyéni szinten való megértése és gyakorlati alkalmazása és a gpu bányászfarm országos méretben alkalmazása között van különbség, nem? Bár ha így is lenne, akkor kellene még atomerőmű, akkor lehetne több hasadóanyag... Ez a Kim nagy kópé, nem tudd veszíteni, tiszta bányász.
[ Szerkesztve ]
-
távcsőves
senior tag
válasz mindig.ujreg #39 üzenetére
Ha ennyire szeretnéd, már csak rá kell venned mindegyiket, hogy egyszerre próbáljon valódi zsozsót kapni a virtuális pénztárca tartalmáért. Szerinted menni fog?
-
mindig.ujreg
csendes tag
Istenem de várom hogy ez a bányászát is bedőljön, és a bitcoin és társai annyit érjen mint egy szelet kenyér.
Nem a rossz indulat beszél belőlem, ellenkezőleg, ők tesznek rosszat azzal hogy mesterségesen megemelik a vga és egyéb alkatrész árait, és amíg más dolgozik, addig ők a gépet fejik ami gyártja nekik a pénzt.
Lényegében olyan ez mint otthon legálisan pénzt gyártani
Nem most fog az a bizonyos lufi kidurranni, viszont az elsők között leszek aki pezsgőt bont és nézi ahogy a vga-kat a használt piacon a negyedéért árulják, de kutyának se fog kelleni mert tropára vannak használva és bekrepál! már az első játék alatt.
A sok bányász betyárnak meg ki ürül a virtuális tárcája előbb-utóbb és élet után kell majd kutatniuk.
-
Chabee
tag
Azt hiszem lassan módosítom az adatlapomat. Annyira utálják már errefelé ezt a bányászósdit, hogy kezdem kellemetlenül érezni magam, hogy Tatabányán lakom.
Igazat mondani könnyű, csak elhitetni nehéz!
-
távcsőves
senior tag
válasz #06658560 #32 üzenetére
Nem tudom. De amilyen hiány van ott elektromosságból is....
@shteer: gondolom csábító lehetőség, hogy rejtve lehet üzletelni tiltott cuccokkal. Például fegyverek vagy bármi ami pénzt hozz (nem ez a lényeg), hanem az ellenértéket rejtve lehet megkapni. Ez biztos nagy csábítás. És egyszer csak valódi valuta lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
Sehonnan. Vagy nem értik, vagy szimplán irigyek. Nagyon-nagyon szeretnék, hogy bedőljön az egész, mert akkor tapsikolhatnának, mint a dedósok. Ők sírnak, hogy majd nem lesz min futtatni a következő Tetrisüket, a bányászok meg megszedik magukat. Ettől függetlenül nyilván a bányászok a hülyék.
Play nice!
-
mmdms
addikt
Oké hogy 19 foglalat, de ebbe hogy lehet ennyi "vga"-t rakni?
[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
távcsőves
senior tag
Nem tudni. Érted, nehéz bányászni egy kriptopénzt, csináljunk másikat! Kinem tojja le az eddigit, csak bányászunk. Na ez az érdekes. Egyébként egyszer elér egy zavaró mértéket a dolog (nem gamereknek, az már megvan) a monetáris világban, és az lesz főleg vicces. Meg amikor Észak Korea is ráugrik a lehetőségre.
-
törölt tag
Intel helyében indítanék egy x86 alapú kriptopénzt. Hadd vigyék a Phiket!
-
Rickazoid
addikt
Azt a rengeteg pénzt, amit mindenki beleöl ebbe a bányászatba fordíthatnák arra is, hogy mondjuk BIONIC és hasonló cloud computing kutatásoknak asszisztáljanak. Vagy legalább a gyártóknak lehetne annyi esze, hogy félreteszik a kapitalizmust egy pillanatra és nem adják alájuk a lovat. Iszonyú pazarlás ez, hogy könnyebben tudjanak egyesek drogot, fegyvert és gyerekpornót venni.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Tigerclaw
nagyúr
Annyi előnye van ennek, hogy olyan drágák a videokártyák, hogy eszembe se jut fejleszteni.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
shteer
titán
[ Szerkesztve ]
szerintem jónak tűnik..
-
macskea
őstag
Fog ez a lufi vajon valamikor pukkanni? Nagyon úgy érzem, hogy hamarosan. Mindenfelé hülyeséget számoltatni nem célhardveren... Hát... Vagy megjelennek az olyan kártyák, amik már nem videókártyák lesznek, hanem céleszközök (értsd kép megjelenésére már nem is lesznek alkalmasak), vagy szerverfarmok fognak épülni ezen számítások kiszolgálására, ha már ennyire megéri, az otthoni Jóskák meg a tákolmányaik mennek a levesbe.
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
Dexar007
veterán
Give me your cum,bull!
-
RozogA87
tag
19 VGA, hát nem semmi! Az otthoni szuperszámítógép. Szerintem ez az egész criptopénz őrület annyiból jó lehet hogy általa pár éven belül nagyon komoly videókártyák jöhetnek, vagy nagyon elterjedtté válhatnak a többkártyás rendszerek, persze ha az egész nem vált hirtelen és tartósan medvepiacra. És ha úgy lesz, akkor meglehet a hardveres alap a fotorealisztikus grafikájú játékokhoz.
[ Szerkesztve ]
Az intelligens emberek hajlamosabbak a mentális betegségekre. Állítják a hangok a fejemben.
-
bindike01
aktív tag
Ez már durva
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
pengwin
addikt
válasz Dr. Romano #9 üzenetére
AM4-gyel még meg is lehetne csinálni egy olyan lapot, elvégre ott van integrált SoC és nem kell alaplapi chipset.
Üdv, pengwin
-
shteer
titán
na végre csak jöjjenek is gyorsan azok a driverek, közeleg a fűtési szezon, ne kelljen a gallyakat dobálni a dobkályhába
szerintem jónak tűnik..
-
veterán
-
Lacok
őstag
A másik oldalára legalább ugyanennyi foglalatot, hogy ki legyen használva optimálisan az alaplap.
[ Szerkesztve ]
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
Segal
veterán
20 alatt mar nem veszek
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
pschio
őstag
Ez már elég beteg!
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
Fionn
tag
Hiányzott már mint a falat kenyér... találhatnának más elfoglaltságot az emberek (és a gyártók) is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest