Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kmisi99

addikt

Már a 2. OKJ informatikus képzésem csinálom. Én azt mondom ha nem akarsz átlagos fizetéssel megelégedni tovább kell tanulni.. Úgy értem szerintem havi nettó 100-200 000 nél többet nem hiszem hogy bármelyikkel kapnál. Persze régió függő.

A CAD-CAM informatikust én nem ajánlom, idióta szakma. Úgy értve 2 év alatt meg akarnának tanítani informatikára és gépészetre. Ezt nem lehet! Vagy egyik vagy másik, vagy úgy jársz, hogy tudsz egy kicsit ebből egy kicsit abból. Majd a fizetés is így lesz, egy kicsit innen egy kicsit onnan. Mi úgy vizsgáztunk le, hogy a hálózati részt se tudtuk valami jól, a gépészetit meg totál nem. Egy rendes műszaki rajzot nem tudtunk rajzonli, CNC gépekkel se tudtunk kb semmit kezdeni.

A második szakmám rendszergazda. Ez egész jó alap, de itt is azt mondom, hogy tovább kell tanulni, akár otthon akár egyetemen. Én otthon tanulok, cisco vizsgára készülök. Otthon is tökéletesen fel lehet készülni rá. Ezzel szinte egyenes út lehet a felsőbb IT szektor felé. De marha sokat kell tanulni. És ha elhelyezkedtél akkor se lehet hátradőlni. Sőt! Akkor jön az igazi tanulás.

Új hozzászólás Aktív témák