Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Ti milyen hálózatot tanultok? Cisco? Vagy csak úgy egyetemesen minden?
Nem olyan rossz szakma a rendszergazda, de én pl szeretem képezni magam és nem elégednék egy rendszergazdai fizetéssel. Manapság már maga a rendszergazda dolog szerintem elavult. Persze egy kis cégnél/iskolákban más ilyesmi helyeken nem, de a nagy cégeknek mindenre van specializált embere, nem pedig egy mindenes. És jóval többet keres az ilyen ember. -
kmisi99
addikt
válasz
Klaus Duran #16 üzenetére
Azt elhiszem! De aki CNC-t vagy ilyesmit akar tanulni az menjen direkt ilyen szakra. Én alapból gépészetre akartam menni, mert mondom egy kis műszaki tudás nem árt, erre mondják, hogy gyere CAD-CAM ra új szakma, nagyon jó stb. Maguk a tanárok szarrá szidták, hogy milyen hülye szakma. Minden tanár kivétel nélkül szidta.
Annyi előnye volt, hogy az 1. év informatikát beszámították rendszergazda 1. évébe, azaz csak egy év iskolát kell kijárnom, az meg pont elég, hogy otthon képezzem magam mire eljutok az első munkáig. -
kmisi99
addikt
Valóban nem számít a papír. De valljuk be, elolvasni pár sort bizonyos képesítésekről jóval könnyebb mondjuk 100 jelentkezőnél, mint 100 jelentkezőt végig tesztelni, hogy tényleg tudják e. Persze az való igaz, hogy nem feltétlen kell diploma. Igazság szerint a munkatapasztalat ami "vagyonokat" ér. Az a legjobb bizonyítéka, hogy tudod azt amit tudsz. Én pl ha ütnének se mennék egyetemre, annál hamarabb tudok elhelyezkedni és szedni magamra az értékes tudást.
-
kmisi99
addikt
Nem tudom nálatok mi volt. Nálunk cisco tananyagot adnak le. Persze nem hivatalos oktató az iskola, csak az egy jól összeszedett anyag, akkor már miért ne azt használják. Ha leteszel egy ccna vizsgát onnantól már kaphatsz kezdőfizuval valami 1th line support melót, ahol csak lépkedsz felfelé és tanulsz is persze mellé. Egész jó karriert lehet befutni.
-
kmisi99
addikt
Már a 2. OKJ informatikus képzésem csinálom. Én azt mondom ha nem akarsz átlagos fizetéssel megelégedni tovább kell tanulni.. Úgy értem szerintem havi nettó 100-200 000 nél többet nem hiszem hogy bármelyikkel kapnál. Persze régió függő.
A CAD-CAM informatikust én nem ajánlom, idióta szakma. Úgy értve 2 év alatt meg akarnának tanítani informatikára és gépészetre. Ezt nem lehet! Vagy egyik vagy másik, vagy úgy jársz, hogy tudsz egy kicsit ebből egy kicsit abból. Majd a fizetés is így lesz, egy kicsit innen egy kicsit onnan. Mi úgy vizsgáztunk le, hogy a hálózati részt se tudtuk valami jól, a gépészetit meg totál nem. Egy rendes műszaki rajzot nem tudtunk rajzonli, CNC gépekkel se tudtunk kb semmit kezdeni.
A második szakmám rendszergazda. Ez egész jó alap, de itt is azt mondom, hogy tovább kell tanulni, akár otthon akár egyetemen. Én otthon tanulok, cisco vizsgára készülök. Otthon is tökéletesen fel lehet készülni rá. Ezzel szinte egyenes út lehet a felsőbb IT szektor felé. De marha sokat kell tanulni. És ha elhelyezkedtél akkor se lehet hátradőlni. Sőt! Akkor jön az igazi tanulás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged