- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- UHD filmek lejátszása
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós kamerák
- Megjött a Philips 21:9 képarányú, 175 Hz-es QD-OLED monitora
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
Akkor jól gondoltam. Amúgy a Triple Buffert ahogy látom kizárólag OpenGL alatt lehet forszírozni a Catalystban. D3D esetében orbitális nagy gáz volna. Gondolom a mostani modern játékokban alapértelmezetten aktív ez a funkció, már ha van benne, mivel a TR-n kívül más játékban nem igazán láttam a beállítások menüben TB opciót.
Egyébként manapság a saját, belső V-Sync implementálásának a hiánya számomra A legnagyobb bűn. Amelyik fejlesztőgárda nem rak a játékába saját V-Sync-et, azt úgy szívesen elküldeném melegebb éghajlatra!gbors: Én TB nélkül tapasztalatok nagyon ronda szaggatásokat, erre az egyik legszebb példa a Tomb Raider 8. epizódja, azaz az Underworld. Ebben a játékban ha kikapcsolod a TB-t, akkor hiába kapsz 60 FPS-t, úgy akad, hogy csak na! Azonban ha bekapcsolod a TB-t, akkor gyönyörűen, folyékonyan megy 60-on.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
nagyúr
na ja, de engem az nem vigasztal, ha ő üvölt sz***s közben, nekem meg rángat a game amúgy a triple buffer sem mindig megoldás, stabil 45fps körül pl. kitűnő microlag érzete van persze, az egyetlen tökéletes megoldás, ha fix 60fps felett van minden.
#878: de igen, de ugye nem csak AAA játékok vannak, és nem csak mostaniak.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
hugo chávez
aktív tag
"Szóval az Intel legjobb mérnökei dolgoznak rajta..."
Miért, az Itaniumon nem azok dolgoztak? (Amúgy, de jó volna tudni, hogy vajon hány milliárdot öltek bele eddig az Itaniumba... )
(#848) dezz:
"Csak néhány % tranyót lehet ezzel megspórolni."
Hát ez az, hogy én is így gondolom és, ha tényleg így van, akkor kérdés az, hogy ezért a párszázaléknyi tranzisztormegtakarításért érdemes-e ennyire kiherélni a 32 bites teljesítményt? Mert szerintem nem, de majd kiderül.
"Bár összetettebb feladatoknál valószínűleg relatíve többet lehet majd kihozni a peakből a gyakorlatban..."
Különösen akkor, ha maradtak a ringbusnál...
[ Szerkesztve ]
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
lenox
veterán
Az sem mellekes, hogy GF104 es GK104 csak 8 multiprocesszort tartalmaz, GF110 16-ot, a Tahiti meg 32-t. Szoval amikor eljutunk oda, hogy tul vagyunk a multiprocesszoron beluli sokkon, hogy alig jutnak az sp-k adathoz, akkor jon meg, hogy a Tahiti 4-szer annyi multiprocesszoron futtatja ugyanazt a feladatot. Annyi trukk azert meg van, hogy a Tahitinel elvileg egy kernel csak a shared memory felet hasznalhatja, szoval ennyi elonye talan van az nvidianak, de kb. ki is merult. Az a fura nekem, hogy egyebkent egy duplazott gf110 28 nm-en tok jo lenne/lett volna uj memvezerlovel, akar 384 biten, akar 512 biten, es ezt nem latom at, de szerintem siman meg lehetne csinalni. Szoval szerintem ha ennel barmiben gyengebb lesz az uj chip, akkor az csalodas...
-
hugo chávez
aktív tag
Valószínűleg az én készülékemben van a hiba, de én továbbra sem látom annak az értelmét, hogy mehet az 1x64 bit, de nem mehet a 2x32, hanem csak az 1x32.
Hát, én valahogy szkeptikus vagyok a Knights Cornerrel kapcsolatban, mint már írtam, nekem olyan Itanium"szaga" van a dolognak, na mindegy, majd meglátjuk, remélhetőleg még idén mindkét gyártó teríti a lapjait.
(#824) dezz:
"Pl. a LuxMark is SP alapú"
Vagy úgy! Én abban a hitben voltam, hogy DP. Pedig a HD 7870 és a GTX 580 viszonyából kikövetkeztethettem volna, hogy itt bizony 32 bitről van szó...
"a Tahiti a 7970 esetén ~16%-kal nagyobb chipterületen 26%-kal tud többet"
Bár szinte lényegtelen, de, hogy védjem egy kicsit a GK104-et, még ha a Wikis 352 mm2-rel számolok, akkor is inkább 20% az a "16%-kal nagyobb", ha pedig a PH!-s 365 mm2-rel, akkor 24%-kal, a "26%-os" peak teljesítményelőny pedig valójában inkább csak 22% körüli.
[ Szerkesztve ]
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
-
priti
addikt
Ha lesz 3 monitoros teszt a VRAM-ot is nézzétek meg, hogy hogyan alakul plííz.
Mert úgye amikor az ember azt látja , hogy 77k-ért újonnan fullHD felbontásban még biztosan erősebb kártyát kap, mint a GTX 680 ami ugye dupla áron van ehhez képest, akkor az jut eszébe, hogy a 680-nál olcsóbb egy vadiúj 6870 Tri-Fire.
Azért már kell a ficsőr abba a 680-ba, vagy valami hatalmas érvágás kell legyen a kevesebb VRAM, különben a 680 ára egyszerűen versenyképtelen, fogyasztása szerintem dettó, hiszen 2D-ben a 3db AMD GPU-ból kettő lekapcsol, 3D-ben meg a 680-at tuti hogy húzni kell jelen állás szerint, így az se fogyaszt annyira gyönyörűen, hogy ott behozza a lemaradást, szóval ha a VRAM nem szúrja nyakon a rendszert, akkor a kétkártyás (X2+sima) Tri-Fire, messze jobb választás lehet 3monitorhoz kevesebb pénzből, mint a drágább 680.Hardverlesen
-
lenox
veterán
Nyilvan a tobbi verzio meg kesobb jon, de szerintem eleg nyilvanvalo a hasonlosag a gf104/gf114 fele, a nevrol nem is beszelve. De ahogy irod az LDS mennyisege is latszik. Szerintem az LDS abszolut mennyisege, az egy shaderre juto mennyiseg, az osszes LDS bandwidth es az egy shaderre juto LDS bandwidth egy tablazatban jol mutatna a cikkben, eleg jol leirja az eroviszonyokat compute powerben.
Jatekbeli teljesitmeny az eleg meglepo, de amugy architekturalisan ez egy masodik vonalas gpu. -
hugo chávez
aktív tag
"Egyébként biztos, hogy ők is dolgoznak hasonló dolgokon, de korábban már mondtam, hogy az NV az ARM-mal tart."
Jó, ez világos, de, ha már úgy is "szét" akarják választani a Keplereket gamer és compute területre, akkor igazán belefért volna némi, legalább az Intellel történő kooperáció, a virtuális memória támogatására, hogy, amíg nem jön a Maxwell-Denver, addig is lehessen használni a technológiát.
De értem én, nem érdekük ez nekik, viszont, akkor most jósolnék a fenenagy platformosodásról egyet, mégpedig, hogy "a végén csak egy maradhat". És ezt arra alapozom, hogy pl. a játékfejlesztőknek is sír a szájuk, hogy konzolok mellet pc-re is meg kell írni/optimalizálni a játékokat és ez mekkora plusz teher, miközben, ha bejön ez a platformosodás-dolog, akkor kapásból még pc vonalon is háromfelé kell majd külön megfelelően fejleszteni/optimalizálni és ezt hosszútávon szerintem kevés szoftvercég fogja bevállalni.
[ Szerkesztve ]
-
Klikodesh
senior tag
Koszi, igy mar erthetobb. Te huztad gondolom a 680 at, mig Oli benchelte a tobbi kartyat.
(#211) Ł-IceRocK-Ł
Az ekezetek teljesen folosleges abominaciok nem tudom ki talalhatta ki...
Nem magyarul jartam mar az altalanost se ugyhogy ez mar igy marad, sose fogok tudni helyesen irni magyarul, de igyekszem ezt pl egy eletre megjegyzem.CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
Klikodesh
senior tag
Aruld el, hogy van az hogy te vagy a grafikus guru es az Oli teszteli a vgakat ?
Felreertes ne essek, nem tudnek kifogasolni valot talalni a munkalyaban utolso ket reviewt is szepen osszerakta, jobb mint a legtobb amit ma lattam tehat le a kalappal neki, csak kivancsisagbol kerdem.
CPUs are not a "war", you are not a solider. And there certainly won't be any battles fought on these forums.
-
TGWH
őstag
Szerintem mindenki boldog lenne, ha lenne egy részletes, átfogó kép, hogy az olvasók hogyan oszlanak meg, vga, proci, stb. fronton, kinek milyen van, vagy mire van pénze, esetleg az olvasók hány %-a cseréli évente a vga-t... Érdekes lenne, csak pár jól kiválasztott szavazást kellene összerittyenteni, nem lehetne megoldani?
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
Azért láttunk már szebbet ennél.
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
priti
addikt
Arra tekintettel, hogy egy monitorhoz teljesen értelmetlen megvásárolni a VGA-t egyre égetőbb szükség lenne a csúcskategóriában több monitoros és 3D-s tesztekre.
Ennek a hagyományos összehasonlítósdinak max a középkategóriában maradt még információértéke, de már ott sem sok, ott is visznek mindent már a VGA-k.Túl sokat jelent itt a csúcson már a szoftveres lassító nem? Felteszel fél év múlva egy CCC-t meg egy FW-t és egy most mért FPS se fog stimmelni, sokszor fordul is a kocka egy-egy játékban stb.
Itt a csúcson ha teljesítményről beszélünk, akkor több monitoros és 3D-s FPS értékeknek van csak értelme, hogy ott hogy viszik a játékokat, esetleg tuningpotenciál saccolásnak, OC órajeles teszteknek érdekességképpen.
Ezek nélkül úgyse tudjátok kideríteni, hogy jobb e, mint egy 7970. A fogyasztás meg gyári speckóból kiderül, az se sok infó. A hűtőről el lehet mondani, hogy zajos e, az is valami...
Nem is értem azokat az újságokat akik képesek egy rakás játékkal (a fele dx9 meg dx10) végigmérni és utána kihoznak valami átlagot, hogy 12% mondjuk a különbség, ami egy teljesen értelmetlen és fals marhaság.
Hardverlesen
-
TGWH
őstag
A képeket nézve ez a FXAA meg a TXAA elég rusnya egy dolog... mint ha el lenne maszatolva, azért ennél szebb megoldást is láthatnánk...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iPhone topik
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Automata kávégépek
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- ASUS Radeon RX 580 OC 8GB GDDR5 256bit (ROG-STRIX-RX580-O8G-GAMING) Videokártya
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest