- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vaku topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
iSonic
addikt
Apple találta ki ezt az "i" mizériát, szóval hülyeség lenne másnak odaadni..
-
David75
őstag
Ez teljesen igaz.Csak egyetlen problémám van.Még nagyritkán se látok olyan 24" körüli multitouch-os lcd pc-t.Nem lenne rá kereslet vagy mi?
Vagy mindenképp 12000 dollárért kell surface-t venni?
Persze itt nem az ms a hibás hogy a sok barom cég nem gyárt célhardver-t.De nem hiszem hogy az ms nem tudna összedobni.Egy vevőjük biztos lenne...
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
törölt tag
Nézz máá, a kis mocskos kínai seggdugaszoknak siekrült webcamerát építeni a slatejükbe. Jobbak mint az alma.
-
őstag
Noh látom valakik már megint bekapták a flame kapszulát
-
orbano
félisten
én ezt nem is mondtam. nekem itt a táccsos bevitel használhatóságával van bajom. "asztali" OS GUIja jelenleg egyik sem alkalmas tisztességesen ilyenre. meg lehet velük alkudni, meg lehet őket valamelyest szokni, lehet kompromisszumokat kötni, de jónak nevezni... pf. távolról sem.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
tényleg ezért a 3 fantasztikus featurért kéne odalennem? engem nem az érdekel, hogy darabra hány dolog működik másképpen az XPhez képest, mert azt pl. leszarom, hanem hogy az egész rendszer összességében mennyire használható. a jelenlegi portfólió a következő:
-a gesztusos scrollozás használhatatlan, a videóban látható húdejó görgetés nálam nem működik sem a böngészőben, se sehol máshol.
-a next/prev gesztusok is használhatatlanok, kényelmetlen.
-a M$ programok java része semmilyen könnyítést nem tartalmaz táccsos bevitelre. nézzük pl. a fantasztikus onenote2007-et, ami pár véletlen gesztus során mindenféle figyelmeztetés és nyom nélkül kitörölt vagy 5 oldalt, ahol a márciusi utunkra vonatkozó összes információ össze volt gyűjtve: utazási infók, múzeumok, költségek, címek, azonosítók, térképek, egyéb feljegyzések. dejó. és ezért még pénzt is kell nekik adni.
-a ceruza nyomáserősségét csak és kizárólag a Sticy Notes kezeli
-az értesítési ikonok kezelése nehézkes ujjal, igencsak nagy kézügyességet és pontosságot igényel
-a bemutatón is látható, hogy nagyon sokszor nem észleli a műveleteket a rendszer. persze, ez természetes, elvégre igazodj te a szoftverhez, ha már fizetsz értede ugye nem haragszol rám azért, hogy nem lelkesedem ezért a vacakért annyira, mint Te
A vér nem válik VAZZE!™
-
wardred
tag
Arra szerettem volna csak kilyukadni, hogy ha azt nézzük, hogy mire szeretnél használni egy számítógépet ma, akkor a játékokon kívül (DX only) sok egyéb dolgot nem hinném, hogy fel lehet sorolni, amit ne tudnál vele elvégezni.
- böngésző, videó, audió, e-mail, szövegszerkesztő, optikai eszközöket vezérlő progik, stb...
-
orbano
félisten
én meg pont akkor találok majd egy ilyet értelmesnek, ha helyettesíteni tud egy laptopot. akkor viszont ki is adnám érte az árát. egyébként valóban, luxuscikk, de hasznosabbnak tartom azért. otthon ezen netezni, ágybabújva reggel, a nappaliban, a konyhában erről nézni a recepteket, erről filmezni a vonaton, amiket írtál, azért el lehet vele lenni. de igen, a mi pénzügyi dimenziónkban ez csak "álom". de azért a gazdagabb országokban a mostani ára is közelebb van a "20k"-hoz.
A vér nem válik VAZZE!™
-
wardred
tag
"de szerencsére azért a többség igénye nem a szoftverekkel való kockulás."
A számítógép használók kb 80% nem is tud róla, hogy mi az a linux szvsz. Nem ismerik, NEM AKARJÁK megnézni, pláne nem akarnak valami újjal foglalkozni, ezért inkább fizetnek M$ bácsinak 3 évente 60k HUF-t azért ,hogy megkapják azt, amit egy ingyenes linuxtól is megkapnak.Igen, tudom, hogy vannak fejlesztőeszközök, amiket vagy csak windows alatt lehet futtatni, vagy valami földön kívüli ok miatt nem "patent" emulálni, de ettől független azon az állásponton vagyok, hogy az Apple is azért tud hódítani, mert eléggé ki tudja nyalni a felhasználó seggét. Akár azzal, hogy megoldja neked a problémáidat 5 gomb használatával, akár azzal, hogy mindent összerak, hogy neked nehogy bele kelljen nyúlnod.
G4TV-n volt egy kisebb társalgás a Feedback-ben, akit esetleg érdekel, hogy ott miket hoztak fel negatívumként/pozitívumként az nézze meg imho
Engem nem győzött meg, ugyanúgy, ahogy az ájfón sem. Amire egy telefont akarok használni, arra jó a klasszikus mobil is köszönöm nem kell a sok "csuda jó móka"....
-
ddekany
veterán
"most meg aztán mindenki megmagyarázza, hogy igazából nem a nagy kereslet miatt sikeresek az apple cuccok, hanem azért, mert tömeghipnózissal kábítják a népet"
Amúgy nem az Apple termékekről beszéltem, hanem a tablet PC-ről úgy általában. Persze ha majd olcsón adják (főleg, sokkal olcsóbban mint egy laptop-ot), akkor lenne is valós értelme... kényelmesebb rajta szöszölni tömegközlekedésen meg egyéb alkalmi szituációkban ahol az ember nem igazán tudna cipelni ill. kinyitni és lerakni egy laptopot. De hát ez kb ennyit is ér, praktikus néha... akár kiadnék érte egy 20e Ft-ot is. (Most tekintsünk el az olyan munkáktól, ahol viszont tényleg hasznos az efféle cucc, mivel az nem a tömegigény.)
-
Ren Hoek
veterán
Igen de itt csupán arról van szó, hogy bevezetik a köztudatba ezeket a fogalmakat mint netbook,ájfón, tablet stb...Egyszerűen felmerül az emberben, hogy milyen jó lenne egy ilyen a buszon/vonaton, milyen ergonomikus, meg valljuk be azért látványra is jó egy ilyen nyomkodni. Persze hogy felmerül az emberben a vágy.
Más kérdés, hogy lehet ezzel éppen jól jársz, mert a vonaton is a seggedbe lesz dugva az internet, és megrendelheted a 3g-s előfizetést. Innováció, haladás a korral, fejlődés
(Ahelyett hogy az ablakon nézegetnél ki, vagy a szomszéd csajszit fűznéd )Csupán arra akarok kilyukadni, hogy az embernek esze ágában sincs nettopot, meg tabletet venni - amíg nem sugallják ezt a reklámok (vagy épp a PH! olvasgatás)
Én legalább őszintén bevallom, hatott rám a reklám. Igényem lett egy ilyen tablet, mert okos, szép, hasznos (de ésszel: max 50K, linuxos, armos) De ha jobban belegondol az ember, rájön, hogy valójában ha nem hallott volna erről tökéletesen meglenne nélküle... Utazás közben lehet papír alapú könyvet is olvasni, vagy beszélgetni stb. -
orbano
félisten
személyeskedés? ha neked az személyeskedés, hogy az igényeidet a ritka kisebbségbe merészelem sorolni, akkor sajnálom. az idézetedet pedig biztos nagyon frappánsnak és _sikkesnek_ hiszed, de mint win7+x200 tablet tulajdonos, bármiféle apple termék birtoklása nélkül valahogy nem érzem át
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
a tologatás alatt a 8 alap gesztust érted? vagy van netán valami rejtett "organikus" görgetőrutin is, amit egy 16 soros PS scripttel lehet előcsalni? csak azért kérdezem, mert itt van az ölemben egy táccsos winhét, egy hónapja nyomogatom, de mit ne mondjak, nekem nem jött elő az "ájfon fíling"
A vér nem válik VAZZE!™
-
virkir
veterán
Mivel átmentél személyeskedésbe csak egy idézettel válaszolnék ami egy másik fórumon olvastam.
Az a baj, hogy kiadhatnak ugyan egy adag másnapos hányást, de ha meglátjátok, hogy szép macfehér és van rajt' alma, rögtön állva tapsikoltok. Sikk apám, életstílus.
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
orbano
félisten
próbáltad már milyen kínszenvedés nem érintésvezérlésre tervezett GUIval billentyűzet nélkül használni egy tabletet?
testreszabhatóság? minek, amíg az ujjaddal nem találod el a gördítősávot. szabad szoftver választás? pont leszarom, amíg a jobbklikkes menü elérése és használata gyötrelem, és a szabadon választott szoftverekkel még az operációs rendszer guijánál is keservesebb az érintésvezérlés.
a szabad szoftverválasztást meg nem értem. szinte bármiylen alkalmazást telepíthetsz az apple gépekre, az operációsrendsze választás meg... a telefonodat is leköpöd, ha nem tudsz rajta OSt váltani? minek? kit érdekel? a lényeg az az, hogy egy könnyen, egyszerűen és intuitívan használható kütyüt kapjon az ember. persze, Téged, mert Te erre élvezel, de szerencsére azért a többség igénye nem a szoftverekkel való kockulás.A vér nem válik VAZZE!™
-
Muton
addikt
persze. senki sem tökéletes (rajtam kívül ), de van különbség aközött, h valaki azért vesz meg egy iF@$$ágot vagy akármit, mert az a póz, vagy azért, mert szüksége van egy eszközre, szétnézett a piacon és úgy látta, h a igényeinek az a termék felel meg legjobban. mondjuk én ezért valószínűleg sohasem fogok almát venni
de ez az élet minden területén így van. lásd pl a ruházkodást. mennyi fiatal vesz meg meg olyan ruhákat amiben full idiótának néz ki és/vagy még az alakjához sem előnyös (pl egy rövid lábú csaj és a balettcipő esete), csak azért mert a "menő" boltokban az van kirakva a polcra...
elég sokan mondák, hogy "Én nem!" a "Ti mind külön egyéniségek vagytok"-re Monty Python - Brian élete
szerk: orbano: ha a melltartóhoz csomagolnának egy csinos nőt is, akkor megugrana a férfiak számára értékesített darabszám
[ Szerkesztve ]
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
virkir
veterán
Tudod sokakat nem a GUI ergonómiája érdekel elsősorban hanem a használhatóság, testreszabhatóság, szabad szoftverválasztás.
A multitáccs rendszert meg feldughatja az eplö ha alapvető dolgokat nem képes megoldani egy hardver gyári kiépítésben.
Szvsz."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Ren Hoek
veterán
Igen sajnos így van
De azt azért tegyük hozzá, hiába is vagyunk hiperértelmiségiek, meg Yoda szinten bölcsek, akkor is hatnak ránk a reklámok (kivéve ha a tibeti hegyekben pásztorkodunk) Tehát ha ésszel is, és nem is minden szart, de azért bizonyos dolgokat nekünk is eladnak divattól és marketingtől függően. Ez alól lehetetlenség kibújni.
-
Muton
addikt
Mindent el lehet adni, mindenre fel lehet kelteni a vágyat, és beleszugerálni az agyakba. Jó példa erre a "divatdiktátorok" fogalma
de tegyük hozzá, hogy általában csak a ki nem fejlett személyiségű embereket lehet beetetni mindennel. az értelmesebbje gondolkodik is. és ők kevesen vannak, így van piac
Muton#2316 - $z@r a drop >_<
-
Ren Hoek
veterán
Teljesen egyetértek basszus... Nekem mindig is alapelvem volt, hogy gyakorlatilag minden eladható, de MINDEN. Nem a kereslet irányítja a piacot valójában, hanem a marketing. Mindent el lehet adni, mindenre fel lehet kelteni a vágyat, és beleszugerálni az agyakba. Jó példa erre a "divatdiktátorok" fogalma.
Apple ennek a legnagyobb élenjárója. Mondjuk remélem elterjednek, és később (miután már szarrákaszálták magukat a birka vásárlókból) olcsón vehetek egy vékony linuxos armos tabletet, ami tényleg hasznos útitárs lenne.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
ja és még valami iPhone előtt is voltak érintőkijelzős telefonok, csak nem voltak olyan jók, és sokkal szűkebb rétegek igényeit szolgálták. ahogy tabletek is voltak, csak szintén szűk volt a réteg a szar szoftver miatt. most meg aztán mindenki megmagyarázza, hogy igazából nem a nagy kereslet miatt sikeresek az apple cuccok, hanem azért, mert tömeghipnózissal kábítják a népet. amire egyetlen egy, náluk sokkal erősebb cég sem képes. persze.
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
igai tabletpc szoftver? muti egyet kérlek, ami széles körben elterjed és van olyan kiválóan használható, mint az iPad-en található multitáccs rendszer.
Most a multitask meg egyéb baromságok nem érdekelnek (az teljesen más tészta), hanem pusztán a GUI ergonómiája. Mert pl. a M$ hiába verte a nyálát hogy a Win7 aztán milyen tablet-barát, igazából semmi felhasználói felületi többletet nem tartalmaz az XP tablet editionhöz képest...
persze várom már nagyon, ahogy a rezisztív kijelzős win7-es szörnyetegek "meghódítják" a piacot. mert abban biztos vagyok, hogy egyik HW gyártónak sincs olyan tapasztalata, hogy összehozzon egy linux, vagy akérmilyen OSt, ami tényleg kiszolgálja egy ilyen gép kezelhetőségi igényeit.A vér nem válik VAZZE!™
-
Fidel76
tag
Szerintem is kínaiak csak reklám miatt adták ki ezt.
Viszont az is helyes megállapítás, hogy eddig senkinek se kellett tablet, úgy mint az iphone elött érintőkijelzős telefon(nagyon minimális fogyott). Mondhatjuk azt, mint a birkákat a pásztor a nagyobb cégek úgy terelgetik az embereket és szinte megszugerálják őket, hogy mostmár igenis szükségük lesz tabletpc-re is. Igaz eddig eszükbe se jutott. Minél többet írnak,beszélnek róla annál jobban úgy érzik az emberek, hogy ilyen kell nekik.
Egész mai piac ilyen...orbano:
Melyik cég van lemaradva soft. terén ipad-tól? Mert ugye ipad-on 1 mp4es soft. fut tudtommal. Szerintem igazi tabletpc soft.-er nyomába se ér.[ Szerkesztve ]
-
őstag
hát ezek a kínaiak....
én meg szomszédot perelem mert olyan garázsfeljárót épített mint én
tiszta beton.........VGA-t, AM4, AM5/ Intel 10-14. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-, DDR5-t, SSD-t veszek!
-
orbano
félisten
a a baj a konkurenciával, hogy továbbra sem rúghatnak labdába, ahogy az iphone ellen sem nagyon, mert szoftveres oldalon fényévekre le vannak maradva...
A vér nem válik VAZZE!™
-
BloodRay
veterán
A kínaiak tuti csak a reklám miatt csinálják, mondjuk annak nem rossz.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Integra
titán
én biztos szanaszét szúrkálnám a konkurenciát ilyen fals hírekkel az apple helyében
de az külön bukét ad a történetnek, hogy egy kínai cég perel.. ez már akkora pofonverése a nyugatnak, hogy tényleg csak elismerően lehet rá bólogatni
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
iZed
aktív tag
de nehogymar a kinai perelhessen. pont hogy naluk nincs olyan hogy szerzoi jog, ezert masolhatja a shuanghuan ceo a bmw x5-ot meg az opel vectrat egyszerre (!!!), es pont ezert jelenhet meg a rakas kamu iphone akar iphone neven is. meg a rakas kamunokia meg a rakas kamuMINDEN.
mostmeg nyavalyognak h elloptak a kulsot amit (talan) ok csinaltak eloszor. "eledeti kinai sürt lizs"
-
ddekany
veterán
Nekem is erről ilyesmi jutott eszembe, csak kevésbé konspiratív formában... Mert, én nem gondolnám, hogy túl sokan vennének ilyen tablet PC-ket. De most, hogy kijött az iPad (ami sokadik tablet PC amúgy), most aztán mindenki ilyet akar gyártani... Ettől persze lehet, hogy az emberek is rájönnek, hogy ők ilyenre vágytak egész életükben, csak eddig nem mutatták meg nekik...
-
Integra
titán
ha az apple ügyes akar lenni, akkor egy csoport csak azzal foglalkozna, hogy olyan termékeket és ezekhez kapcsolódó termékstratégiákat agyaljon ki, amit egészen biztosan nem fognak gyártani, de a többi gyártó jól beveszik a hoax-ot és sok sok pénzt ad ki érte
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
Új hozzászólás Aktív témák
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- PlayStation 5
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Vaku topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- -70% HP EliteBook 850 G7:i7 10610U,32GB RAM,512GB SSD,15.6" FHD,vil.MAGYAR numeri.bil.l,Win11Pro HU
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Precision 3490 14" FHD IPS érintőIntel Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB NVMe IR kam gar
- ThinkPad L13 - 13.3" FHD IPS, I7-10510U, 16/256, type-c +SZLA! +GAR!