Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Godefroy

senior tag

válasz akaido #187 üzenetére

Budapesten elég sok helyen. :)

Ahol én voltam ott a rendszergazdáknak 35 000 (igen harmincötzezer) forintot biztosítottak havonta és meg voltak sértodve hogy ezért a pénzért csak foiskola/egyetem mellett jöttek el tanulók azok is hetente max 1x.
    Ezek után vált divattá az "odadjuk a tanároknak" felállás mintegy fizetés emelésként. Mivel általában 2 számtech/info tanár volt fejelnként 17 500 Ft ot jelentett. Ja azt elfelejtettem mondani , hogy brutto :)

• Godefroy

senior tag

válasz pigster #179 üzenetére

Az óraszám nevetségesen kevés ezzel szerintem mindenki egyetért.
    De most erre van szükség sok tornaóra kevés informatika, nem kiművelt emberfők sokasága kell hanem erős emberek legalábbis ez rajzolódik ki számomra.

• Godefroy

senior tag

válasz pigster #177 üzenetére

Nem akartam flamelni... tényleg, elnézést ha valakit megsértettem. ;)
    Számomra a Windows/Linux stb op rendsserek egyenlőek, nem fogalakozom a melyik jobb stb kérdésekkel, annyi csak csupán desktop fronton a Windows van elterjedve így ahoz kell érteni ha a tömegek igényeit akarod kielégíteni

• Godefroy

senior tag

válasz hcl #165 üzenetére

Az iskolás tisztaszoftver licensszel lehetett upgradelni 2007 Ofiice-re, és Win7re is.
    512 RAM-al vel már elfutnak igaz nyögvenyelősen.
    Igaz az átlag gép ahol én voltam 2002-2005 ös beszerzésű Celeron 733/256 Rammal és Celeron 2,2 Ghz közötti, így sok esély nem volt rá. Az útobbi 2 évben meg nem volt beszerzés ahogy máshol sem a közigazgatásban.
    Most a tisztaszoftver megállapodás módosulásával úgyis változik a helyzet, nem biztos legjobb irányba.

(#172) hcl : "Ugyanis aki Linuxot használ, az általában ért a winnyózhoz is". Ez mekkora égbekiálltó baromság már megbocsáss! Az összes Linuxos ismerősöm/kollégám egyrészt vallási okokból másrészt mert tényleg nem ért hozzá fogalma sincs Windowsról. A legjobbak is kb felhasználó+ szinten tudtak róla valamit, rendszergazdaként teljesen használhatatlanok. Nagyon kevés kereszt ismeretekkel rendelkező szakember van, az más, hogy sokan hiszik magukról.

• Godefroy

senior tag

válasz bimbiri #128 üzenetére

Örülök, hogy akkor te megértetted miről írok. :R
    Sajnos nem ideális világban élünk, gyakran minden embernek több feladatot meg kell oldania.
    A tapasztalataim valósak.
    Ráadásul ezek nem 120 gépes rendszerek voltak hanem egy 20-50 gépes hálózatot kell elképzelni iskolánként (ahol több volt ott volt is saját rendszergazda mielőtt ezeket e pozíciókat megszüntették volna).

Viszont én a "másik" oldalról az üzemeltetésről azt tapasztaltam, hogy egyre több feladatot kell kötelezően megoldanod pl. nemrég egy középiskolában kerestek rendszergazdát és elmentem az állásinterjúra. A 200 gépes rendszer egymástól 25 kmre lévő két telephelyen(saját autóval) üzemeltetés, beszerzés, karbantartás, írásvetítő, digitábla kezelése (oktatástechnikusi feladat) rendszergazdai feladat lett volna a tanulok regisztrálása, adatainak bevitele (iskolatitkári feladat), elektronikus napló kezelése a 400+ diák jegyeinek bevitele(tanárok nem voltak hajlandóak/nem tanulták meg?), a weboldal karbantartása, video és fotók készítése a rendezvényekről ezek 100+ darabos dvd-s sokszorosítása egyetlen DVD íróval, 4 szerver (Linux, Win2003, Win2008, Novell) üzemeltetése reggel 7 től este 6 ig. Szabadság csak nyáron és 20 napot adtak volna (a 29 helyett ami életkorilag járna) a többit bent kell tölteni nyáron is.
    Ezért adtak volna kb netto 72 000 et mérnöki végzettségre.
    De ez már nagyon OFF.

• Godefroy

senior tag

válasz fodorzsolt #115 üzenetére

Nem vagyunk egy véleményen.

Akkor szerinted aki tanítja az ne is értsen hozzá a gyakorlatban?
    Ezekben az iskolákban a rendszergazdák is az informatika tanárok voltak, ezzel emelték meg fizetésüket. Ha már felveszi a pénzt csinálnia is kellene nem?
    A magyar tanáros hasonlatod sántít. Könyvet nyomtani, kötni az könyvkötő, nyomdász feladata mi köze az irodalom (nem magyar) tanárhoz? De mondjuk egy esszét meg kell tudnia írnia nem, vagy egy vers megtanulása elmondása nem lehet nehézség számára? És olvasnia írnia is tudnia kell ez kb az szint amikor egy gép újrainstalláláshoz az informatika tanárnak külső segítséget kell igénybe vennie, vagy ha nem kap IP címet az egyik gép akkor meg sem nézi az alapvető dolgokat.

Én sem azt várom az informatika tanártól hogy programozzon, operációs rendszereket írjon (ez lenne kb. az "írjon drámákat" hasonlatod"), de egy operációs rendszer frissítés, kb a tábla letörlésével egyenlő szerintem.

"Szerintem a hálózatüzemeltető, a hardverkarbantartó, (a rendszergazda, programozó, webdesigner)... mind külön szakma" Igen ez egy ideális világban így kellene hogy legyen, de voltál mostanában állásinterjún vagy néztél állásoknál elvárásokat?

• Godefroy

senior tag

Volt szerencsém informatika tanárokkal foglalkozni tíz éven keresztül.
    A kép lesújtó volt, 40 tanárból jó ha 5 volt képben, a legtöbb csak kényszeruségbol került a pályára vagy nem tudom miért csinálta.
    A tanítási módszereik változatosak voltak, de a legtöbb csak a kötelezo tantervet követte nem éreztem, hogy élvezné szeretné amit csinál.
    Az meg számomra elfogadhatatlan, hogy egy informatika tanár egy hálózatot ne tudjon üzemeltetni, hardveres és szoftveres karbantartásról nem is hallott, elég neki ha nyári szünetben újrahuzza (más) a gépeket.

Az baj, hogy a tendencia általános, alacsony bérekért alkalmazott eleve nem motivált emberekrol beszélünk akiknek a napi megélhetés gondot okoz, ez természetesen kihat a munkájukra is.

Új hozzászólás Aktív témák