- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mini-ITX
- Melyik tápegységet vegyem?
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Godefroy #175 üzenetére
"Az összes Linuxos ismerősöm/kollégám egyrészt vallási okokból másrészt mert tényleg nem ért hozzá fogalma sincs Windowsról."
Érdekes, én nem sokat ismerek ilyet.
Mondjuk az eszedbe jutott már, hogy direkt nem akarnak érteni a windózhoz? Mert úgy kevesebbet zaklatják őket(Meg olyanból, aki azt hiszi, hogy ért a Windowshoz, amúgy is sok van...)
Különben mint mondtam, én pl. windózt supportálok melóban, szal lehet, hogy akad némi tapasztalatom. Itthon meg Linuxot használok elsődleges rendszerként.
-
-
bimbiri
tag
válasz
Godefroy #140 üzenetére
"Örülök, hogy akkor te megértetted miről írok. "
Gonosz leszek: a pontosítás után könnyű volt megérteni.A tapasztalatodat csak megerősíteni tudom. Általában hasonló a helyzet mind a feladat méretében és sokféleségében, mind a bérezésben. Annyival egészíteném ki, hogy a finanszírozási formától függően egy eszközt minimum 5 illetve 8 évig üzemben _kell_ tartani! Ezáltal a géppark igen heterogén.
-
bimbiri
tag
válasz
Godefroy #114 üzenetére
Első körben én is felhúztam a szemöldököm a bejegyzés olvasása után. A tanár tanítson, a rendszergazda/oktatástechnikus üzemeltessen. Attól, hogy képes (ha képes) megoldani a problémát, nem feladata folyamatosan megoldani. A magyartanár sem tartja karban a könyvtárat, a matematika tanár sem segít számszakilag összegezni az iskola költségvetését, a gépírás tanár sem segít be az iskolai levelezésbe.
Később írtad, hogy ezek a tanárok rendszergazdák is voltak. Így már más a helyzet, ha elvállalják valamiféle díjazásért (én heti 5 óra kedvezményért üzemeltettem egy 120 gépes iskolai hálózatot, Novell 6 és Win 2000 szerverrel), akkor teljesítsék is. Ha nem megy adják vissza a megbízást.
-
fodorzsolt
csendes tag
válasz
Godefroy #116 üzenetére
"Akkor szerinted aki tanítja az ne is értsen hozzá a gyakorlatban?"
Amiről itt szó van, az közismereti informatika.
Hálózatüzemeltetés != a működés megértése, a ping, traceroute/tracert, ifconfig/ipconfig stb parancsok tudatos használata. Utóbbit tudnia kell, de előbbi óriási távolság. Egy otthoni router, hálózati kapcsolat beállítása még belefér, de ez még mindig nem hálózatüzemeltetés.
"A magyar tanáros hasonlatod sántít. Könyvet nyomtani, kötni az könyvkötő, nyomdász feladata mi köze az irodalom (nem magyar) tanárhoz?"
Az informatikai eszközök használatát, annak lehetőségét a hardveres, a hálózatüzemeltető, stb biztosítja. Az irodalom elérését pedig az a könyv, amit a kezünkbe veszünk.
"Én sem azt várom az informatika tanártól hogy programozzon,"
Pedig az közelebb áll a munkájához. Programozni - valamilyen szinten - meg kell tanítania az érettségire készülő diákokat. Az más kérdés, hogy valóban nem operációs rendszert ír és nem is mondja, mondhatja magát programozónak ettől.
-
fodorzsolt
csendes tag
válasz
Godefroy #114 üzenetére
"Az meg számomra elfogadhatatlan, hogy egy informatika tanár egy hálózatot ne tudjon üzemeltetni, hardveres és szoftveres karbantartásról nem is hallott, elég neki ha nyári szünetben újrahuzza (más) a gépeket."
Szerintem a hálózatüzemeltető, a hardverkarbantartó, (a rendszergazda, programozó, webdesigner), ... informatikatanár mind-mind külön szakma. A fenti elvárás olyannak tűnik számomra, mint egy magyartanárnál elvárni, írjon drámákat, szerepeljen színházban, értsen a művek kinyomtatásához és bekötéséhez, adja el a könyveket és közben tanítsa meg. Az ilyen elvárások túlzásnak tekinthetők. Tudjon róluk, az rendben, de csinálni az túlzás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mini-ITX
- Path of Exile (ARPG)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Melyik tápegységet vegyem?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest