Hirdetés
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Egyelőre kézivezérléssel működteti az Intelt az új vezetője
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Analóg fényképezés
- Mini PC
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Godefroy #175 üzenetére
"Az összes Linuxos ismerősöm/kollégám egyrészt vallási okokból másrészt mert tényleg nem ért hozzá fogalma sincs Windowsról."
Érdekes, én nem sokat ismerek ilyet.
Mondjuk az eszedbe jutott már, hogy direkt nem akarnak érteni a windózhoz? Mert úgy kevesebbet zaklatják őket(Meg olyanból, aki azt hiszi, hogy ért a Windowshoz, amúgy is sok van...)
Különben mint mondtam, én pl. windózt supportálok melóban, szal lehet, hogy akad némi tapasztalatom. Itthon meg Linuxot használok elsődleges rendszerként.
-
-
bimbiri
tag
válasz
Godefroy #140 üzenetére
"Örülök, hogy akkor te megértetted miről írok. "
Gonosz leszek: a pontosítás után könnyű volt megérteni.A tapasztalatodat csak megerősíteni tudom. Általában hasonló a helyzet mind a feladat méretében és sokféleségében, mind a bérezésben. Annyival egészíteném ki, hogy a finanszírozási formától függően egy eszközt minimum 5 illetve 8 évig üzemben _kell_ tartani! Ezáltal a géppark igen heterogén.
-
bimbiri
tag
válasz
Godefroy #114 üzenetére
Első körben én is felhúztam a szemöldököm a bejegyzés olvasása után. A tanár tanítson, a rendszergazda/oktatástechnikus üzemeltessen. Attól, hogy képes (ha képes) megoldani a problémát, nem feladata folyamatosan megoldani. A magyartanár sem tartja karban a könyvtárat, a matematika tanár sem segít számszakilag összegezni az iskola költségvetését, a gépírás tanár sem segít be az iskolai levelezésbe.
Később írtad, hogy ezek a tanárok rendszergazdák is voltak. Így már más a helyzet, ha elvállalják valamiféle díjazásért (én heti 5 óra kedvezményért üzemeltettem egy 120 gépes iskolai hálózatot, Novell 6 és Win 2000 szerverrel), akkor teljesítsék is. Ha nem megy adják vissza a megbízást.
-
fodorzsolt
csendes tag
válasz
Godefroy #116 üzenetére
"Akkor szerinted aki tanítja az ne is értsen hozzá a gyakorlatban?"
Amiről itt szó van, az közismereti informatika.
Hálózatüzemeltetés != a működés megértése, a ping, traceroute/tracert, ifconfig/ipconfig stb parancsok tudatos használata. Utóbbit tudnia kell, de előbbi óriási távolság. Egy otthoni router, hálózati kapcsolat beállítása még belefér, de ez még mindig nem hálózatüzemeltetés.
"A magyar tanáros hasonlatod sántít. Könyvet nyomtani, kötni az könyvkötő, nyomdász feladata mi köze az irodalom (nem magyar) tanárhoz?"
Az informatikai eszközök használatát, annak lehetőségét a hardveres, a hálózatüzemeltető, stb biztosítja. Az irodalom elérését pedig az a könyv, amit a kezünkbe veszünk.
"Én sem azt várom az informatika tanártól hogy programozzon,"
Pedig az közelebb áll a munkájához. Programozni - valamilyen szinten - meg kell tanítania az érettségire készülő diákokat. Az más kérdés, hogy valóban nem operációs rendszert ír és nem is mondja, mondhatja magát programozónak ettől.
-
fodorzsolt
csendes tag
válasz
Godefroy #114 üzenetére
"Az meg számomra elfogadhatatlan, hogy egy informatika tanár egy hálózatot ne tudjon üzemeltetni, hardveres és szoftveres karbantartásról nem is hallott, elég neki ha nyári szünetben újrahuzza (más) a gépeket."
Szerintem a hálózatüzemeltető, a hardverkarbantartó, (a rendszergazda, programozó, webdesigner), ... informatikatanár mind-mind külön szakma. A fenti elvárás olyannak tűnik számomra, mint egy magyartanárnál elvárni, írjon drámákat, szerepeljen színházban, értsen a művek kinyomtatásához és bekötéséhez, adja el a könyveket és közben tanítsa meg. Az ilyen elvárások túlzásnak tekinthetők. Tudjon róluk, az rendben, de csinálni az túlzás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Le Mans Ultimate
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gitáros topic
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Macbook Pro 13" A2251 2020 4xTB3
- DJI Air 3 Fly More Combo RC-N2 21 hónap garancia
- Apple iPhone 16 Pro (használt, Független, 128 GB, 8 GB RAM, sivatagszínű titán)
- Google Pixel 7 Pro (használt, Független, 128 GB, 12 GB RAM, Fekete)
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" - M2, 16GB/256GB - 15 ciklus - 100% akku(MC7W4MG/A) Csillagfény -HUN
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest