Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• buherton

őstag

Egyik szemem sír, a másik nevet. Az MS sokáig démonizálta a Linux-t (igen, tudom hogy már akkoris kontributáltak a kernelbe) és próbálta mindenhonnan kiszorítani. Aztán jött egy Pál fordulás és az egyik legnagyobb pajtása lett a Linux. Nemcsak a Win10-en nyomják a Linux szekerét, hanem tán az Azure-t is Linuxosították. Tök jó, hogy végre nem ellenségek, de azt nehezen tudom elfelejteni, hogy az MS profitorientált cég és azt, hogy nem egyszer fordult elő, hogy valamibe belevágtak és aztán a folyamatosan változó standardjaikkal kigolyózták a többieket. Bár kétségtelen, hogy a VS Code MS fejlesztés és nagyon jó sikerült. Nagyon-nagyon jóra. Amit sokan nem tudnak, hogy a Language Server Protocol is az ő nevükhöz fűződik, ami még nagyobb dobás volt, mint a VS Code. Ez az LSP olyan standard lett az iparágban, mint a GDB.

Nem tudom, hogy örüljek vagy ne. Engem éppenséggel nem érint, hogy a Win10-n lehet Linuxos dolgokat használni, mert az első lépésem, hogy SSH-val megyek a Linux szerverre.

Szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák