- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik
- OLED monitor topik
- Léghűtés topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Energiahatékonyabb lesz a Lunar Lake az új Arc meghajtóval
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple MacBook
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #49 üzenetére
Arra utaltam, hogy ma már ki kell takarni a képen mindenkit, aki nem adta engedélyét, hogy lefényképezd, filmezd. A Google Maps streetview-ben arc nélküli emberek vannak, ahogy a híradóban is, de a magánszemélyek se fotózhatnak csak úgy. Képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges...akkor is ha nem őt fényképezed, csak bekerül a képbe. De ki kell takarni a rendszámokat is, még akkor is ha van egy videód egy súlyos közúti szabálysértésről.
A bűnözőket is ki kell takarni a képen...szóval kb. semmi értelme sincs őket fotózni, mert a rendőrök arcát szintén ki kell takarni. Ennyi erővel bábokkal is el lehetne játszani egy letartóztatást. A K. Géza, B. András dettó ugyanez a dolog.Angliában teljes név szerint közölték, közlik a helyi lapban, hogy kit kaptak el, ítéltek el mondjuk illegális hulladéklerakás miatt, vagy azért mert kiskorúaknak adott el alkoholt a helyi boltos.
Gyakorlatilag ma is ezt csinálják, csak a "technológia" más. A rendőrök ma is az utcán vannak, a biztonsági és köztérfigyelő kamerák ma is működnek, csak hogy hatékonyabb legyen, kiegészítik arcfelismeréssel. Ma se megyek oda az utcán járkáló rendőrhöz, hogy megsértette a jogaimat, mert rám nézett és az agyába "beépített" arcfelismerő lefutott reflex szerűen, pedig én becsületes ember vagyok.
A focis dolog csak annyiban jön ide, hogy nincs személyiségi jogi vonatkozása, nagyon hasznos lenne, mégis ülnek rajta már vagy 10 éve. Pár napja meg azt olvastam, hogy probléma hogy a videobíró "túl pontosan" betartja a szabályokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra 2 49mm LTE Megkímélt, Karcmentes, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14HD+/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- Garis! Csere Beszámítás! Acer Predator Helios 16! I9 13900HX / RTX 4080 / 32GB DDR5 / 4,5TB SSD!
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- MacSzerez.com - iPad Air 11" M2 / 6. generáció / 128GB / Wifi / Space Gray / Apple Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest