- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topik
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
MM
őstag
Végigolvasva az eddigi hozzászólásokat, úgy látom két ok miatt akartok egyből új tápot:
1. nem olvastátok el rendesen a cikket
2. ha meglesz az új gép, az alaplapon, a CPU-n, a memórián, és egy SSD-n kívül más nem is lesz a gépben (ebben az esetben lásd 1. pont). Egyéb esetben 0,5A-nél kevesebb fogyasztást (amit egy mai, "normális" táp le tud kezelni) nem látok reálisnak. -
-
pakriksz
őstag
mekkora marhaság, egy készenléti mód miatt új táp... mindegyik gyártóval kötött marketingszerződést az intel vagy csak az enermaxxal?
-
válasz
Kapszaicin #42 üzenetére
Vehetsz, de YL ventis táp, szóval én abban az ársávban inkább Seasonic belsős tápot vennék
-
jaszy91
aktív tag
HASWELL APU READY!
Ez a felirat fog díszelegni, minden PSU dobozán, amely "hászvell redi"
:S
-
Csabroncka
addikt
Enermax-nál egy kicsitt könnyeb ennek megállapítása, így látszik, hogy a Liberty ECO II-met kukázhatom!
Aki fenti mondattal nem ért egyet, az ugyan azon a véleményen van mint én -
lófaszt!Megnéztem a BIOS-t Z68 chipkészlet mellett, csak C3/C6 -ot találtam, ezért pazarlom az energiát továbbra is
-
tornas
őstag
Reméljük, hogy úgy tervezik meg ezt a szabványt és vele együtt a tápokat, hogy a C6 és a C7 bekapcsolása után a tápegység nem kezd el jól hallhatóan ciripelni! A tápegység ciripelő hangja legtöbbször (nagyon) alacsony terhelés alatt szokott hallható lenni. A Valami baja van a tápomnak topikban elég sokszor szóba kerül ez a téma.
A tápegység ciripelése a legtöbb user-t megijeszti és/vagy zavarja. Ilyenkor legtöbbször az energiatakarékossági funkciók kikapcsolása megoldhatja a problémát. Az "energiatakarékosság", mint funkció, már elég régóta jelen van az asztali PC világában, mégis a legtöbben kikapcsolják pont emiatt.
A tápegység és az alaplap (PC) közötti energiatakarékossági együttműködés nem tekinthető teljesen jól összehangoltnak ezidáig. Mindegyik gyártó (alaplap és tápegység) más és más fajta technikát gondol ki erre a célra.
Ha ez is ilyen összehangolatlan lesz, akkor nem lesz értelme igazán vele foglalkozni. Szerintem...
...és akkor még ott van az is, hogy ehhez a CPU-hoz is lesznek különféle alaplapok és különféle (ajánlott) tápok is.Talán lesz a HKC-nak, meg az Akyga-nak és társainak is ilyen tápjai...
-
seolwon
tag
válasz
Kapszaicin #40 üzenetére
ZCS mód az teljesen másról szól, a tranzisztoron lecsökken az áram nullára, vagy nagyon kis értékre mielőtt az kikapcsolna így nem nagy áramot szakít meg, kisebb lesz a veszteség stb stb nem ide tartozik.
Eleve a cikkben írja hogy az új lapoknál alapból ki lesz kapcsolva ez a dolog, tehát benne van a válasz.
De amúgymeg nem osztott a raider 650 12V-ja így semmiféle gond nem lehet a haswellre váltásból. -
Kapszaicin
tag
Az fps oldalán találtam a 650W-os Raider táp leírásában, ezt a két részt, ami engem arra enged következtetni, mivel nem vagy jó angolos, hogy ez a táp is megfelel a fenti előírásoknak. a Zero Load kompatibilitásnak.
Tévedek?-Zero-Current Switch on PFC ensures minimal energy wasted on switching, Low EMI and low ripple noise contribute to High Efficiency.
Optimized the 3.3V/5V/12V start-up setting, with ZCS PFC benefits, it may avoid the switching loss and strengthen the effiency significantly.
Ha nem, akkor viszont megnézve a jelenlegi gépemet, itt kikapcsolhatóak az energiatakarékossági beállítások. Az új alaplapoknál is ki lehet majd kapcsolni ezt a C6/c7 energiatakarékossági funkciót? Mert akkor lehet nem is kéne ilyen táp, megfelelne a jelenlegi is. Szerintetek?
Ez a cikk lenne
http://www.fsplifestyle.com/news.php?LID=1&SN=60Tápegység oldala.
http://www.fsplifestyle.com/product.php?LID=1&PSN=382#Specification -
FRENK1988
veterán
Mindegyik táp használható lesz mivel az alaplapgyártók a BIOS/UEFI-ben letiltják a C6/C7 állapotot.
-
-
kromatika
veterán
"Ezek működéséhez olyan tápegység szükséges, mely 0,05 A is képes stabil feszültség mellett leadni" Ezt mennyire kell komolyan venni?Chieftec 500W CTG tápom akkor már nem is lesz jó hozzá?
-
-
flash-
veterán
ő megfelelő?
melyik sor melyik oszlopát kell néznem?
-
Jah, papíron, mint Rubycon kondija a kis Sharkoon SHA350M-nek....
-
zoltanz
nagyúr
Azért biztos lesz nem neves gyártónak is ZERO Load dizájnos tápja, sajna.
-
TTomax
félisten
Corsair HX850el remélem nem lesz gond...
-
törölt tag
Á semmi gond újra divatba fog jönni a 12V-ággal keresztbe kötött 12...25Ohm-os ellenállás.
Voltak már korábban is olyan lapok és tápok amik "nem szerették egymást"
-
-
ledgeri
nagyúr
Van az alkalmas tápoknak gyűjtőoldala?
-
Lehet nem rossz okosság, viszont az jó pont, hogy BIOS-ban bent hagyják a lehetőségeket.
Csak a BIOS nem az átlag-user területe....
Viszont majd arra leszek kíváncsi, hogy fogják eladni majd a Haswell alá a HKC és társai tápokat...
-
manapság már sajnos egyre jobban úgy működik, hogy vagy fost veszel olcsón, vagy normálisat méregdrágán. a top kategória is pillanatok alatt értékét veszti, mert kitalálnak valami 20 forintos újítást, amitől használhatalan lesz.
kíváncsi vagyok én is, hogy a seasonic x650 tápom, amiért kiadtam anno 46e ft-ot, az viszi-e. lehet, hogy bosszús leszek ha nem! majd utánanézek.
-
boeing
őstag
Long live Pc csak igy tovább.Szerintem ezzel a Cpuval valamit el csesztek.
-
djculture
félisten
válasz
Retekegér #12 üzenetére
Az a baj hogy nagyon sok istenített márkás tápegység kerül a kezeim közé meg más kollégákhoz is meghibásodva úgy hogy még 1-2 évet se bírt ki. Régen csak a legolcsóbb 4-6ezres tápokba láttam fujihu meg egyéb kókány minőségű kondit ma meg már chieftec fsp corsair stb 20-30-40 ezres tápokba is. Kínában gyártódik az összes és a prémium minőségű tápok kivételével az kerül bele ami épp raktáron van.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Eddig "csak" alaplapot kellett cserélni, esetleg memóriát, bővül a kör.
sajnos ma az a realitás, hogy a vásárló főleg a tápegységen spórol, így rossz esetben nem túl korrekt megoldást választ az adott géphez - ez sajnos tök igaz, pedig a gépvásárlás első lépésének kellene legyen, hogy kiválasszuk az adott igényekhez méretezett, márkás tápegységet.
-
RobRoy 33
csendes tag
Inteléket se kell félteni fogyasztásilag csak ép ők máshogy mérik.De reklámnak nem rossz egyik cégnek sem,ezzel van tele minden milyen vérérzékenyek
ezek a prockók,azé psycho dokihoz reméljük nem kell majd hordani
-
-
seolwon
tag
De ez nyilván csak azoknál a tápoknál probléma ahol több 12 voltos ág van. Az egybe 12 voltos tápoknál fél amper terhelés csak összejön valahonnan.
-
Integra
titán
a kifutó tápok ezek szerint nem támogatják az új energiamenedzsmentet?
-
Gabás
addikt
C6 már régóta van az Intel procikban, nem?
-
nihill
őstag
Codegen táp kell alá, az nem fog lekapcsolni emiatt
meg más miatt sem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A ZERO Load dizájnt használó megoldások megfelelnek az új Intel APU minimális áramerősségre vonatkozó követelményeinek.
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Haditechnika, harcászat
- Revolut
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest