Új hozzászólás Aktív témák
-
_DiEGO_
őstag
-
Chainsaw
tag
Hello! Hogy a muttiba tudom életre kelteni egy B450F G2-ben a m.2 wifi modult? A winfos nem látja? Hop matassak a biosban ha kell?
-
_DiEGO_
őstag
Hú de kihalt topik... Na de, kellene nekem egy kis segítség. Olyan kérdédem volna:
Miután elszálltak az árak az egekbe, így maradt a R5 2600 -as CPU benne. Közben kiadtak jó pár BIOS frissítést.
Ezzel a procival mehet fel a friss BIOS ?mint látható nem írnak semmit... jó lenne ha valaki/k ezt megerősítenék, akár egy képlinkkel ezt megerősítve, hogy onnantól nem csak újabb CPU-val indulna el
-
luci@85
tag
Már kaptam választ ,köszönöm !
-
luci@85
tag
Hi! Tuf b450m gameing plus lapom van.
A problémám , hogy csak egy szabad pcie 16x slot van szabadon a 2 pcie 1x -est takarja a vga hűtés.
Szeretném bőviteni a gépet asus xonar hangkártyával de nem tudom , hogy a 16x -os slotba betehető-e egy pcie 1x kártya. Köszi a válaszokat! -
_DiEGO_
őstag
Szerintem az +5V miatt van ! Tápegység az +5V-ot rajtahagyja, hogy az USB poton tudjubk telót, tabletet stb tölteni.
Lenyomod a tápon lévő kapcsolót.Vagy keress a BIOS-ban erre utaló opciót, hogy ne hagyja rajta a USB Charging -ot, vagy valami ilyen elnevezést keress és Off legyen, azaz Disabled
-
smisa
őstag
Valaki tudna segíteni adott egy ASUS ROG STRIX B450-E GAMING alaplap és az a problémám hogy amikor kikapcsolom a gépet nem kapcsolja le a proci hűtő (CRYORG H7 QUAD LUMI) Led világítását se illetve tegnap vettem egy BW-GH1 fülest és annak is add tápot USB-n és így világít. Van valakinek ötlete mi lehet probléma vagy csak bios beállítás ha igen akkor melyik opció. Előre is köszönöm a választ
-
_DiEGO_
őstag
Hű de kihalt a topik, pedig élhetne nagyon is.
ASUS Rog Strix B450-F Gamer
Van idei BIOS is az alaplaphoz, csak jó lenne tudni, hogy nem okozna-e gondot a benne lévő Ryzen 5 2600 procinak, azaz továbbra is frankón, vagy még jobban tudna menni.... ?
Jó lenne ha valaki tudna érdemi infóval segíteni, mert nem találok semmi információt ezen esetbenValaki(k) HELP !
-
megsemmisito
tag
Sziasztok!
Pár napja az otthoni gép hardverfrissítésével bekerült a gépbe egy Asus Prime B450M-K alaplap. (ryzen5 2600/ asus rx570 es patriot 2x8GB 3200 mellé.) Viszont nagyon gyakran fagy + kék halál 4-5 féle hibakóddal. Friss windows telepítés után belépve a rendszerbe egyből fagyás fogadott. Bios legfrissebb. Bármilyen ötletet szivesen fogadok. Már csak arra tudok gondolni, hogy esetleg az alaplap hibás, viszont ha nem és gariztatom attól a probléma nem szűnik meg. -
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Most vettem (havernek) egy Asus Prime B450M-K alaplapot, Ryzen 5 2400G 3.6Ghz procival hasznalna, egyenlore csak a beepitett videokartyaval
De az a gond hogy az alaplapi D-sub-on nemad kepet, csak DVI-on
Mi lehet a gond?
Koszi -
FoLey-v
addikt
TUF B450M-Plus Gaming Realtek ALC887 Codec meg a felső +3 vrm fázison nincs passzív hűtés kár érte.
Akkor maradt versenyben Gigabyte B450 Aorus pro/wifi,MSI B450 Gaming Pro Carbon Ac meg Asus ROG Strix B450-F Gaming Ryzen 1600/1700/2600 alá.
-
Voiceless
csendes tag
B450F-et eléggé elszúrta az asus. Több tesztet is csekkoltam, és hála annak a divatos "kis" műanyag hátlapfedőnek ami rátelepszik a VRM hűtőkre jelentősen romlott azok hatékonysága. Legjobb ár-értékű B450-eseknek az MSI Tomahawkját, és az Asrock K4-ét jellemezték. Gigabite-nak is masszív hűtési problémái adódtak OC alatt. Aki testbench-en dolgozik inkább kerülje őket. Kell neki a légáram.
-
dchard
veterán
Nem tervezek 30 rongyot kiadni érte, csak azért mert a 25-26 ezreseken direkt elkúrták ezt. Érdekes, hogy a B350-es lapok döntő többségén sikerült ezt a problémát normálisan megoldaniuk, a B450-esnél meg nem. Felárat nem fizetek ezért a "fícsörért".
Várok még egy kicsit, ha továbbra sem lesz normális áron normális kiosztású B450-es lap, akkor 10 év után elköszönök az AMD-től. Amúgy is kellene a fullos AVX2, így már nem kell nagyon győzködnöm magamat...
-
dchard
veterán
Valaki mutasson már olyan B450-es mATX lapot, amin nem követték el azt a kreténséget, hogy az elsődleges PCIE sáv alá rögtön betoltak egy másik foglalatot? Hogy a k anyjukba jutott ez eszükbe? Most nézem, és nem találtam eddig egyet sem, amin ez az elkúrás ne lenne látható. Vagy fölötte van hely (minek), vagy a két alsó foglalat alatt, a lényeg hogy sehova ne tudd úgy berakni a VGA-t, hogy ne bukj el egy másik csatlakozót.
Ezekre a szarokra várok mostmár 3 hónapja, és erre elkúrják egy ilyen manőverrel... Bezzeg a B350-es lapokon meg sikerült normálisan elheyezni a csatikat... Komolyan mondom az eszem megáll.
Iponban nézem, és az Asrock-on kívül minden más gyártónak sikerült elkúrnia... Tehát ha nem akarok foglalatot bukni, vehetem az egy év garis Asrock-ot, vagy mehet isten hírével... Hát rohadjanak el...
-
füles_
őstag
Pont azért is szenny az Asus a Gigával együtt. Oda tesznek egy marha nagy műanyag takarót a Vcore VRM fölé, hogy prémiumabbnak nézzen ki a többi lappal szemben, viszont a VRM meg izzik, mert nem szellőzik rendesen...
De legalább az MSI-nél és az AsRocknál nem ment el mindenkinek az esze, a Tomahawk/Carbon és a Pro4/K4 lég jók lettek az ATX felhozatalból.(#18) pelgrim_v1
1300X alá vegyél B350-et, mert most még sokkal olcsóbban kapni azokat, mint az újakat. ATX-ből AsRock Pro4-et (a micro ATX-es verziója nem ajánlott!), micro ATX-ből MSI Mortar-t vennék. -
Legyes
tag
Elnézve a teszteket, van baj a VRM hőfokokkal rendesen ezeknél a lapoknál, főleg ha nincs közvetlen légáramlás. (Az MSI B450 Tomahawk meglepően jól teljesít viszont)
-
korion
senior tag
Anno számított a TUF név!
Most meg mi ez kéremszépenalázatosan! VICC!! -
pelgrim_v1
tag
Meik lenne jó egy ryzen 3 1300x , 2x8gb hyperx fury DDR4 26xx MHz és rog strix 1060 6gb mellé? Hozzaertoket kérdem mert én nem vagyok az. Játék alá termeszetesen
-
User64476
őstag
Hála Istennek van RGB!!
-
wwenigma
Jómunkásember
Oh, köszi. Igazabol nem is nezem az itthoni arakat csak a cikk es amazon.
Feriboy2: Igen, viszont a B450 kell a fejlettebb energiamanagement miatt.
Molyzsa: á, aliexpress vagy ebay, épp elég hogy a vesém eladom a ramokért cserébe.
Hasonló van ali-n töredékéért...
GIJoe: jol nez ki, vajon mekkorát pukkan ha valodi USB eszköz van beledugva?
Én ezt neztem, eleg ha belül van csati. De a fentebb linkelt 1portos is eleg lenne ha elfer a kartya magasabban, csak a hangkari kell nekem. Cserélném én Audigy RX-re de ugyanaz a chip van most az SB Audigy 4-emen szoval 60€ kicsit sok a foglalatcseréért.
-
GIJoe
addikt
ez a raid NVE m2. dolog működik ezeknél, ill vmelyik gyártónál... ?
-
wwenigma
Jómunkásember
36e B450 prime plus mar most [link]... igazabol ha valaki lat olyan lapot amin van meg regi PCI akkor szoljon mar.
-
Cythyel
senior tag
-
lkandris
tag
Na végre! Ryzen2, 6 SATA, mATX, ECC support. Talán meg is találtam az ideális jelöltet a home szerveremnek.
-
Victorio
aktív tag
Ha lenne olyan mATX lapjuk amin van DP és HDMI kimenet is akkor holnap indulnék megvenni.
De inkább a VGA és DVI csatlakozókat erőltetik.
Tervezők, jó reggelt, 2018 van! 10 éve nem kapni olyan monitort amin csak VGA csatlakozó lenne.És nem csak az ASUS-nál, hanem minden gyártónál ez megy. Eszem megáll.
-
Tyrel
őstag
És még WiFi is van rajta, igaz elég vastagon is fogott a ceruza, de erős HTPC alapnak tényleg jó cucc.
-
Cythyel
senior tag
ITX variánson csak 1 szem HDMI? Se DP se semmi más... ebből sem lesz HTPC matéria, főleg hogy GAMING elnevezés -> dupla ár
-
kago akira
tag
2 napja hazai boltokba is kapni
árakat ott keressetek.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az új chipkészlet nem sok újdonságot hozott, de az elmaradhatatlan RGB világítás mindenkit kárpótol.
- MSI MAG B650 Tomahawk WIFI Alaplap
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest