Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• oO7

őstag

válasz virkir #369 üzenetére

egy ilyen 200+ dpi-s "retina" képernyőnél már egérrel sem tudsz pixelpontosan mozogni abból az alapvető okból kifolyólag, hogy nem látod a pixeleket... innentől kezdve egérnél is előjön (valójában sokkal kissebb felbontásnál is), hogy ha valahova "pixelpontosan" akarsz klikkelni, akkor belenagyítassz, hogy biztosan eltaláld azt a pixelt és ne fél óráig meredj a képernyőre remegő kézzel, hogy eltaláld azt a bizonyos pixelt... ha pedig már úgyis nagyítani kell, akkor egészen pontosan édesmindegyé válik, hogy mennyit kell nagyítani: egy kicsit az egérhez, vagy egy kicsit többet pl egy stylushoz, vagy egy kicsit még többet az ujjadhoz... csak míg egérnél erősen limitált, hogy mi mindent tudsz egyszerre csinálni, addig touch esetén multitouch van, így az egyik kezeddel nagyítgathatsz meg scrollozhatsz amíg a másikkal rajzolsz meg bökdösöd a pixeleket...

(#370) Kopi31415
    pöcökegér... jaj...

a ModernUI tökéletesen skálázódik, nem tudom mikor láttad utoljára, de az általad említett dolgokat körülbelül a developer preview szakaszában már kinőtte... eleve te desktopon nem is találkozhatsz bármiféle skálázott grafikával, tableteknél szokás a magas dpi miatt skálázni a felületet és akkor jönnek elő a magasabb felbontásra skálázott ikonok, de mindig a magasabb felbontásból választ és azt kicsinyíti le, és nem a kisebb felbontást nagyítja fel (hacsak konkrétan nincs magasabb felbontás, akkor persze nem tud mit tenni, de az a fejlesztő sara és nem a rendszeré)

egyre növekvő felületnél valóban kezd kényelmetlenné vállni érintéses használattal, ezt mondtam én is, de szerencsére egérrel is jól kezelhető a felület így nincs olyan kellemetlen érzés a Modern UI egérrel való kezelésekor, mint amilyen a Desktop UI érintéssel való kezelésekor tapasztalható...

Új hozzászólás Aktív témák