Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
roliat
csendes tag
"A belső tárhelyet nem operatív RAM-ként használja az op.rendszer? Vagy ha az SD-kártyán van az app, akkor azt?"
A belső tárhelyet semmiféle módon nem tudja a rendszer operatív memóriaként használni, tudtommal az Android nem támogatja a lapozásos memória kezelést. Az SD kártyát meg pláne nem tudja ilyen célokra használni. Szóval csak annyi RAM-ból tud gazdálkodni, amennyi fizikailag az eszközbe lett építve (jelen esetben 1GB)."Nem tudom milyen launcherre gondolsz"
Arra gondolt a kolléga, hogy próbálj ki más launchereket (ez felfogható grafikus felhasználói felületnek), mint ami gyárilag ezen a tableten van (ez a gyári Asus launcher: ZenUI Launcher).
Javaslom kipróbálásra pl. a Google Launcher-t, egyszerű, és az erőforrásigénye is kicsi, vagy a Nova Launcher-t, ami nagyon aprólékosan testreszabható, ha erre van igényed. Esetleg érdemes még átfutni ezt a cikket ezzel kapcsolatban."az appok kilövögetéséről meg annyit, hogy egyszerre 1 app szokott futni egy időben."
Ha ezt úgy érted, hogy használat után tényleg egyből ki szoktad dobni a memóriából az éppen használt appokat, és valóban mindig csak 1 fut egyszerre, akkor valami háttérfolyamat (vagy éppen a már említett launcher) nagyon lefogja a tablet memóriáját, mert szerintem 1 db appnak egyedül mindenképpen el kellene futni probléma nélkül. De ez csak az én gondolatom.Remélem, tudtam segíteni valamennyit! Ha az itt leírt dolgok már ismertek voltak, akkor elnézést kérek!
-
speedbump
tag
Frissítsd a tabletet ameddig lehet. Ahogy nézem magyarországon ez a V2.2.33.144 számú frissítés. Utána menj ide:
https://www.asus.com/support/Download/28/1/0/21/z2fNkqOjSHb5FqGL/32/
A firmware alól töltsd le a megfelelő android 5-ös file-t (V12.10.5.11 (for WW SKU version only)). Ha TW-s frissítésű a géped (fogalmam sincs mit jelent, de nem is számít), akkor a TW-s file-t töltsd le.
Egy zip filet kapsz, aminek a tartalmát (szintén egy zip file) kell a külső SD kártya gyökér könyvtárába másolni. Újraindítod a tabletet és ezután már meg fogja találni a frissítést. Azt kell elindítani, hogy legyen Android 5-öd. A telepítés nálam kb 20 perc volt ha jól emlékszem.
-
Zsoxx
senior tag
válasz
macskajancsi #1245 üzenetére
A belső tárhelyet nem operatív RAM-ként használja az op.rendszer? Vagy ha az SD-kártyán van az app, akkor azt? Nem tudom milyen launcherre gondolsz, az appok kilövögetéséről meg annyit, hogy egyszerre 1 app szokott futni egy időben.
-
-
speedbump
tag
Sziasztok. Találkozott már valaki azzal a jelenséggel, hogy a tablet a képernyő tartalmától függően változtatja a háttérvilágítás erősségét? Vagyis ha olyan videót nézek, ami alapvetően sötét, akkor csökkenti a fényerőt, világos videóknál növeli. Nem hirtelen megy végbe a váltás hanem kis lépésekben, viszont meglehetősen zavaró, jó lenne tudni, hogyan lehet kiiktatni.
Ennek a modelnek (TF103C) nincsen külső fényerő szenzora, tehát az nem lehet hibás. Android 5 fut rajta, nem tudom megmondani, hogy a 4.x-nél létezett-e ez a jelenség
Előre is köszi a választ.
-
Zsoxx
senior tag
TF103CX-em van. Bizonyos programoknál fellép egy olyan hibajelenség, hogy váratlanul kilép. Pl. Google Earth-ben nem tudok fél kilométert se megtenni Utcakép nézetben, mert fogja magát és kilép. A taskok között megmarad a program, de ha rákattintok, olyan, mintha most indítottam volna el, nem őrzi meg a pozíciót. Több más programmal is előfordul ugyanez.
Az Android a hibás, vagy a tablet? Mit lehet ezzel csinálni? -
Lacc23
csendes tag
Sziasztok, hogy tudnám frissiteni a gépemet lollipop-ra? (ASUS Transformer Pad TF103CX)
Jelenleg 4.4.4 van rajta de ezzel utálom a gépet, build-száma : WW-2.2.33.144
Sokan irták hogy már lollipop-ot használnak, de nekem semmi rendszerfrissitést nem talál. Az Asus oldalán csak ez van: TW-2_2_33_145, ez lenne a lollipop? gondolom nem lehet TW-st felrakni WW-sre. Segitséget előre is köszönöm : -
Sziszifeca
őstag
Asus Transformer Pad TF103C tabletemen jelenleg Lollipop van, és kérdésem hogy a 144-es frissítést erre valahogyan rá lehet tenni? Egyszerűen nem sikerül.
-
Gzolo
senior tag
Szisztok!
Próbált már valaki downgradelni KitKat-re ?
Sajnos a Lollipop olyan hibát produkál nálam, amin nem tudok úrrá lenni :Az Android OS folyamat nem engedi alvó módba menni a gépet.
Próbáltam már mindenféle akkubeállítás, Greenify-t, Wifi Policy-t, újratelepítést, minden haszontalan letiltását, az eredmény semmi. Egy éjszaka alatt 30 % - ot leszív az OS, és mire felkelek, kakukk az aksinak.
Az Asus oldalán van egy márciusi update, amit nem tudok telepíteni, de nagyon mások sem, az XDA fórum alapján.
Szóval, szerintetek van valamilyen mód visszarakni a KitKat-et vagy feltenni a márciusi update-et? Legrosszabb esetben visszaviszem garanciában, hogy oldják meg.
-
winben
aktív tag
válasz
Jano_023 #1232 üzenetére
Jó cucc ez, felér egy alap laptop képességeivel.
A probléma inkább az androiddal van.
NE, ismétlem NE frissíts minden alkalmazást a gépen. Észrevettem, hogy gyári állapotba helyezem, egy ideig gyors, majd szépen lassan elkezd lassulni.
Újabban egy ideje már le vannak tiltva a frissítések, semmit nem frissítek, csak azt a néhány programot néha, amit használok is (chrome, drive, stb) és gyors maradt a készülék. -
Jano_023
őstag
Sziasztok,
Édesanyámnak vettem egy ilyen tabot (pontosabban „asus transformer pad tf103cx”), gondolom ez ugyan az. A kérdésem az lenne, hogy a tab mióta nálla van nagyon belassult. Az eredeti ROM van rajta és szeretnék valami olyan custom ROM-ot feltenni amivel valamivel gyorsabb lesz. A lényeg hogy ne lagoljon annyira. Főleg oldalak olvasására, Facebook és Skypolni szokott rajta. Megtennétek, hogy dobtok egy linket valami használható ROM-hoz és egy másikat arra hogy lehet feltenni. Előre is köszönöm. -
winben
aktív tag
válasz
#34322688 #1227 üzenetére
Hali!
Annyira univerzális a gép OTG kábelen való csatlakozást illetően, hogy még egy gigabit usb ethernet csatolót is felismer és azt kezel.
Ezen kívül egyszerűbb eszközök is mennek neki, mint az egér, pendrive, 2.5" vinyó külső táp nélkül, stb. Ha meg több eszközt csatlakoztatnál hozzá akkor 1-2-3eFtért veszel usb elosztót és voila.
-
nyikoláj
tag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget, hogy melyiket érdemes választani, mert a processzoron és a dokkolhatóságon kívül nem sok különbséget találok. Azért kérdezem, mert a notebookcheck-en a tesztek alapján az Intel® Atom™ Quad-Core Z3745 jobbnak tűnik, de mégis mintha többen dícsérnék Qualcomm Snapdragon S4 Pro 1,5GHz-et.
Asus MeMO Pad 10 ME103K vagy Asus Transformer Pad TF103C?
Köszönöm.
Üdv.
-
daikonblaze
csendes tag
válasz
szucsi29 #1228 üzenetére
Szia
Bocsi hogy most válaszolok nem voltam net közelbe.
Én nem töröltem semmit a recovery-ből, mert stabil a rendszer semmi problémát nem észleltem eddig.
Gyári beállítások visszaállítását se csináltam mert akkor kezdhettem volna előröl a belakást.
Nekem is csak egyszer sikerült belépnem a recovery-be valamikor még amikor megvettem, de akkor is fél órát szenvedtem vele. Azóta inkább kihagyom. Valamelyik régi hozzászólásban mintha olyasmit olvastam volna hogy máshogy kell belépni a recovery-be lollipopnál, nem úgy mint kitkatnél.devergo74:
Csak egy vezeték nélküli egeret próbáltam eddig, azt felismerte működött vele. Egészen addig amíg össze nem akadt a wifivel és el nem ment a net, csak akkor jött vissza mikor kihúztam az egeret. Úgy tűnik zavarják egymást. A billentyűzetem is vezeték nélküli de holnap kipróbálom működik-e vele. Ha igen akkor gondolom a sima usb-s is működik.
Pendrive-ot és külső hdd-t (3.5"-ösnél aminek van saját áramforrása csak olyat, 2.5"-ösnél meg aminél csak egy usb kábelon kapja az áramot) is lehet rá csatlakoztatni. Hatalmas plusz hogy ntfs fájlrendszert is felismeri, nem kell fat32-re formázni. -
szucsi29
csendes tag
válasz
daikonblaze #1225 üzenetére
Tegnap este kipróbáltam, átírtam pontokra és egy újraindítás után észre is vette. Utána frissítettem lollipopra, azt meg rögtön felismerte alulvonásokkal
Köszönöm a segítséget! Frissítések után csináltam egy gyári beállítások visszaállítását. Az elég vagy recoveryből kéne törölni mindent? Recoverybe nem tudok belépni. Nyomom a hangerő le + power, bejön egy menü, kiválasztom hogy recovery, tölt és bejön a zöld droid egy hibaüzenettel, hogy "Nincs parancs". Erre van megoldás?
-
törölt tag
Sziasztok.
Most szeretnék venni egy ilyen tabletet, és a kérdésem vele kapcsolatban, usb-én keresztül lehet hozzá billentyűzetet kapcsolni? Otg-kábelel usb is kapcsolható rá, vagy ehhez már "buherálni" kell a gépet? -
szucsi29
csendes tag
válasz
daikonblaze #1225 üzenetére
Igen, én is az ASUS oldaláról töltöttem le. Köszönöm szépen a tippet, este kipróbálom! Nem is gondoltam volna, hogy a hivatalos oldalról letöltött fájlnál ilyenre kell figyelni.Ezt a frissítést feltehetem bármelyik előzőre ugye? Csak a lollipopnál kell előtte ezt feltenni, majd utána azt. Érdemes egyébként lollipopra frissíteni?
-
daikonblaze
csendes tag
Köszönöm, tényleg ott van. Amikor utoljára néztem még nem volt ott.
szucsi29: Most nekem se ismerte fel. Jó darabig szenvedtem vele, unrootoltam, kipróbáltam külső sd-n, pendrive-on stb.
Aztán végül rájöttem, a legegyszerűbb baja volt, nem szerette az alsó vonalakat a nevében, pontnak kell lennie.
Nevezd át erre "UL-K010-WW-2.2.33.144-user"
Remélem segít. -
bandye
csendes tag
válasz
daikonblaze #1223 üzenetére
A 144-es fent van az asus honlapján. Az a legfrissebb dátumú. De figyelj rá, hogy a ww-st rakd fel.
http://www.asus.com/hu/Tablets/ASUS_Transformer_Pad_TF103C/HelpDesk_Download/ -
daikonblaze
csendes tag
válasz
szucsi29 #1221 üzenetére
Szia
Ahogy felettem tanácsolták próbáld meg külső sd kártyáról telepíteni, vagy pedig tényleg dubla zipben van csomagolva azért nem látja.
Illetve hol találtad meg a 144-est? Én sehol sem találtam. Megköszönném ha belinkelnéd.Más téma. Másnál is ennyire botrányosan gyenge a wifi? Nem tudom hogy hardveres vagy szoftveres dolog lehet, kicsit zavar. Egy téglafalon kellene átjönnie de elég gyenge a jel, stabil nem dobálja le, de gyenge.Nem is lenne gond, mert végül is egy 30 ezer ft-os készülékről beszélünk, de azért mégiscsak rajta van az az asus felirat. Meg mindig ezt hozom fél példának, de ha a 2 ft-os kínai telómba tudtak olyan erős wifit rakni ami a pincéből is veszi a jelet,akkor mégsem lehet olyan drága a dolog hogy ezen spóroljanak.
-
szucsi29
csendes tag
Sziasztok!
Frissíteni szeretném a tabomat (103c), de még WW-2.0.33.80 van rajta, ezért először a 144-esre. Letöltöttem a zipet, felmásoltam a tab gyökerébe, lehúztam a gépről és nem dobja fel az értesítést. Többször újraindítottam már de semmi. Hol rontottam el? -
bandye
csendes tag
Valakinek esetleg nincs gyári MagSmart tokja amitől megválna? Az sem baj ha használt.
-
szucsi29
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 103C-t dokkolóval, AZERTY kiosztással. Olyan hibát tapasztaltam, hogy a bevitel be van állítva magyarra, ez működik is a virtuális billentyűzeten meg a dokkolón is, viszont ha jelszót akarok beírni, akkor átvált QWERTY-re a virtuális billentyűzet is. Erre tudtuk valamilyen megoldást? WW-2.0.33.80 van rajta.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
bandye
csendes tag
Sziasztok
Ma kaptam meg a "vasat". Eddig nagyon elégedett vagyok vele, sőt... Frissítés megvolt a 144-esig, aztán kézzel az Asus oldaláról letöltött "UL-K010-WW-12_10_5_11-user.zip" is felment szépen. Eddig 35000 körüli AnTuTu eredményeket láttam, viszont nekem 50000 körül pörög... Valaki tapasztalat már ilyet? Természetesen gyári launcher van.
-
pleslie82
tag
válasz
daikonblaze #1214 üzenetére
Nem, volt egy apró világos folt a kijelzőn. Èn sem akartam csak ezért beküldeni, de aztán jött a frissítési hiba is és úgy gondoltam megérett a szervizre.
Új alaplap, új kijelző. -
daikonblaze
csendes tag
Sziasztok
Köszönöm szépen a válaszokat és a segitséget. Akkor vadászok a 144 -es image-re, megpróbálom felrakni és arra rárakni a lollit. A kitkat sem zavar annyira, csak a telón is lolli van megszoktam már. Addig is még egy kérdés ha otg kábellel rádugok valamit azt csak újrainditás után látja. Nem lehet esetleg ezt valahol beállítani hogy azonnal érzékelje?
pleslie82: Csak amiatt hogy nem ment fel rá,vagy volt valami más baja is?
Ilyen apróságért azért nem szeretném még szervizbe küldeni. -
pleslie82
tag
válasz
daikonblaze #1211 üzenetére
Szia!
Nekem ezért alaplapot cseréltek a szervizben és felrakták a Lollit. -
crue
őstag
válasz
daikonblaze #1211 üzenetére
Sajnos valószínű, hogy az Asus lelőtte a TF103 Kitkat ota frissítéseit és ezért nem talál semmit a géped. Elvileg itt: [link] fent van a 144-es image, de jelenleg nem lehet letölteni. Nézegetni kell, hátha egyszer csak megjavul.
-
daikonblaze
csendes tag
A megpróbálás mellett döntöttem, mert nem találtam infót róla hogy lehet-e vagy sem.
Sajnálatos módom én is úgy jártam mint néhányan itt a fórumon. Eljut a negyedéig kidob hibával újraindul és közli hogy sikertelen rendszerfrissítés és hogy visszaállította az előzőt.
Próbáltam külső sd-ről, a belső gyökérről ugyanaz az eredmény. Letöltöttem többször hátha hibás volt a fájl.
Gyári visszaállítás után is. Még a recoverybe is beléptem és nyomtam egy factory resetet és wipe cashet de utána se ment fel.
A vicc az egészben, vagy inkább szomorú, hogy a Kínából rendelt szétmókolt telómat is néhány óra és kis utána olvasás után rendbe hoztam. Ennél meg a hivatalos rendszerfrissítés amit kiadtak hozzá nem akar felmenni.
Még meg akartam próbálni a ROM Managert és a clockwork mod recovery felrakni hátha azzal sikerül, de gondolom az gari vesztéssel jár így inkább letettem róla. Elfogytak az ötleteim, ha esetleg valakinek van még egy pár jó ötlete megköszönném. Ha nincs megoldás akkor marad a kitkat. -
macskajancsi
aktív tag
válasz
daikonblaze #1209 üzenetére
Így elsőre passz.
A helyedben én utánaolvasnék egyéb fórumokon, hátha ott írnak valami okosat.
Vagy nekiállnék: felmásolnám az update-et, és ha észreveszi, hogy van update, akkor hajrá.
Nem sok esélyt látok rá hogy brick lesz belőle, de hát ezért kéne szétnézni. -
daikonblaze
csendes tag
Szia
Köszönöm szèpen igen azt tudom,le is töltöttem nem is azzal van a baj. A honlapon a rėszletes leírásnál az van hogy a WW_V2.2.33.144 lehet ráfrissíteni de nekem a WW_V2.2.33.108 van fent ezt nem tudom a 144-re frissíteni. Ezért kérdeztem meg megpróbàlhatom erre vagy mindenkèpp a 144-es build kell. -
macskajancsi
aktív tag
válasz
daikonblaze #1206 üzenetére
Szia!
Olvass vissza itt kicsit, le van írva szépen: az új update nem OTA (automatikusan letölthető), hanem kézzel kell letölteni, bemásolni, megfrissíteni. -
daikonblaze
csendes tag
Még egy kérdés, mivel érdemes rootolni?
-
daikonblaze
csendes tag
Sziasztok
Én is vettem egy ilyen csodát az e-digitálnál (ASUS Transformer Pad TF103CX-1A005A).
Elsőre kicsit csalódtam mert nem járt hozzá a billentyűzet és nem is említették a leírásban,de túltettem magam rajta. Ezen kivűl egész kellemes kis tablet ahhoz képest csak 1 gb ram van benne, gyorsnak is mondható, amire használom megfelelő. Aztán megint lelkes lettem mert láttam lehet frissíteni lollipopra.
A leírás szerint WW_V2.2.33.144 kell hogy rajta legyen, nekem meg WW_V2.2.33.108 van fent. Hiába keresek frissítést azt írja a rendszer naprakész. Másnál is előfordult ez? Illetve a kérdésem az lenne, attól még megpróbálhatom? Nem szeretnék téglát csinálni belőle.
A válaszokat előre is köszönöm. -
crue
őstag
válasz
pleslie82 #1202 üzenetére
Nekem a Lollipop frissítés óta nagyon ritkán rajzolja újra a gyári launchert ha kilépek valamiből. És a böngészőben ha a lapok között váltogatok, azokat sem tölti újra. Valamit nagyon eltaláltak ezzel a frissítéssel. Szerencsére, mert Kitkattel már nagyon utáltam a gépet.
-
pleslie82
tag
Ha valakit érdekel esetleg a Nova launcher Prime most 125Ft a Play áruházban.
-
pleslie82
tag
válasz
macskajancsi #1201 üzenetére
Hát...nekem legalábbis gyorsabbnak tűnik. Nem rajzolja újra az egész képernyőt, amikor kilépek egy programból. Ja még annyit csináltam, hogy az alkalmazáskezelőben minden olyan alkalmazást letiltottam, amit nem használok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A billentyűzetes táblagépek szerelmeseinek régi álma várhat valóra a tajvaniak legújabb kütyüjével, mely elérhető áron kínálja a szétszedhető felépítést.
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Új bontatlan N-One NPad X1 11 collos tablet
- új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi + cellular 64GB silver ezüst 2 év Apple garancia
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest