Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
l.skywalker
titán
-
FZsolt15
aktív tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Az én gépemen 10-20 fps-el ment.
-
b.daniel
senior tag
válasz
energy4ever
üzenetére
Szerintem nem az erdő a gond hanem amikor elnezel Boston felé akkor esik le az fps. Ac 4 pc késés topikban Abu Elmagyarázta a miértjét

-
energy4ever
addikt
Az erdoben 18-20FPS-el fut a jatek, ha felfele nezzek.
Gep:
2x HD 6970 2GB
2x2GB ram
8x5GHZ prociMi lehet a gond? Ennyire rosszulvan optimalizalva AMD-re, vagy mi? A tobbi jatek rendesen megy, sot ez is, csak az erdobe vannak problemai. Az erdekes, hogy 35-35 szazalekon mennek a karik, az FPS meg sehol nincs.
-
Igen, mindig van valaki, akinek olyan ku**a jó gépe van, hogy P4-gyel, Virge DX-szel, fullHD-ben tud BF3-azni

Aztán derülnek ki az apróságok, hogy "csak single" (vajon miért), stb., stb. ...
De most komolyan, aki lewarezolta a játéko(ka)t, mégis miért szól bele olyan dologba, amiről fingja sincs? S csak félrevezeti a népet.
-
csibe1
addikt
válasz
mickemoto
üzenetére
Jó kérdés.

Szerintem az maga a játék memóriaigénye,a rendszeré az még külön hozzájön,én legalábbbis így számolom.A Win7 alapból megeszik 1,5GB-ot+még mondjuk BF3 multi,
és akár 5,5-6GB RAM-ot is eszik a rendszer ha úgy van.(#107) demyen
Ez tök jól hangzik.

Melyik játékkal,milyen felbontáson,grafikai beállításokkal,single vagy multi?
Nagyon nem mindegy,mert pl. a BF3 multi 4GB RAM-nál sűrűbben akadt,és néha kidobott az asztalra.Amikor lett összesen 8GB megszűntek ezek a gondok,és a pláne,
hogy nem is full HD-ban játszom.
-
demyen
tag
én még a full hd nál nem tapasztaltam, hogy a ramom kevés lenne, pedig majd mindent mindig maxra rakok, de még a 4GB se fogyott ki sose.
-
Bandi995
aktív tag
Gépfejlesztés lesz itt! Az 5870-em nem fogja elvinni maxon élvezhetően

-
maszi99
őstag
Asszem ez a téma nem érint engem, de a fullozása inkább érdekelne, hogy maxon mit lehet majd kisajtolni belőle

-
Prof01
veterán
Nem egy nagy gépigény. Várós!

-
quex
tag
Szépen kidolgozott játéknak tűnik. Megmondaná valaki, hogy a korábbi részekhez mennyire szükséges az idegennyelv tudás?
-
FoxiestFox
félisten
Amúgy most miről csiripeltek? Ez egy kifejezetten szerény gépigény.
Egy olyan gépet amin elfogadhatóan fut majd (deszka+proci+ram+vga), 35k-ból lazán ki lehet hozni..
És egy ideje már így van, mert a konzolok miatt nem léphetnek nagyot előre látványban.
Ha majd itt lesz a következő konzolgeneráció, akkor fog jönni egy olyan ugrás pc-n is, ami megfingatja majd a pénztárcáját annak, aki játszani akar..![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vigilante
őstag
válasz
kingstone1
üzenetére
Az nem is baj, ha megkapod hozzá a kellő látványt is, csak az ilyen Crysis 2 féle generált gépigények (város alatti tenger számolása, stb [link]) a szemetek ám!

-
válasz
kingstone1
üzenetére
így van >.<
-
kingstone1
csendes tag
atomerömu kell egy játékhoz
-
barisj
aktív tag
a mai játékokhoz,azért kell már egy gép..
-
Иван
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nem halott. Csak lepihent.
-
Silenzio
addikt
Nem igaz, 8800GT-n játszottam majdnem egy évig 1440*900-ban, a Crysis 2 is 30-40 fps volt kimaxolva, az Alan Wake sem szaggatott, egyedül a BF3-mal nem boldogult a kártya, ott volt 15-20 fps minimum grafikán. Manapság a minimum gépigény azt jelenti, hogy FULL HD-nál lejjebb kell adnod a felbontást, szinte semmi mást.
(#62) Vigilante: nem teljesen, a dx9-cel a Shader Model 2.0 debütált, a 3.0 a dx9c sajátja, csak mára már egy kalap alá veszik.
-
Vigilante
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
dede! shader 3.0 tartozik a dx9-hez!

-
FoxiestFox
félisten
Nem olvastam végig a fórumot, hogy másnak is feltűnt-e, de a DX9c-ben tudtommal nincs shader 4.0.. az már DX10..
Vagy nem? -
-
válasz
BalaNce87
üzenetére
szerintem meg az a nevetséges, hogy ezt egyáltalán magyarázni kell. az, hoyg min fog elindulni az ac.exe, objektíven meg lehet határozni. mert bekéri a játék az oprendszertől a géped paramétereit, és kidob egy hibaüzenetet ezekre hivatkozva, vagy továbblép a futásban (ez persze még nem garantálja, hogy el fog indulni, csak azt, hogy a hardver elégséges hozzá).
amit meg te akarsz, ahhoz meg definiáld, mit jelent a gond nélkül, számodra, és még a többi pár millió felhasználó számára, akik ugyanezt kérdezik. természetesen mindenkinek mást fog. ahogy természetesen az is mindenkinek mást fog jelenteni, ha kap rá egy olyan választ, hogy "jól", vagy "megfelelően", stb. -
Vigilante
őstag
Egyesek 680 SLI-vel tolják, én azt mondom a tavaly beruházott 480 SLI (90e-ért) bőven-bőven elegendő a gamekhez még a mai nap is!
Kell alá egy i7 920-as 4GHz-re felpörgetve, azt csókolom!
Így 1 éve nem költök gépre már, és még a METRO-t is bírja 1080p-ben maxon!
Persze a fogyasztás negatívum, de ha az ember épp nem játszik, vissza lehet venni a procit alapra alulfeszelve, és a gamek 90%-hoz meg elég a 2 480-nak alapon mennie szintén alulfesszel!
Máris normál keretek között lehet tartani a gép fogyasztását! Nah meg letölteni kell egy kis NAS, ami pár W-t eszik és így nem kell járatni a PC-t emiatt is! 
-
Grim.Reaper
tag
nagy F-t fogom lecserélni a jól működő gépem, amit még szeretek is
mert a szemét marketingstratégiás multicég kitalálja, hogy jövőre is el kell adni valamit, és ezért legyen mindig újabb DX, meg gépigény.... amihez persze, a régi EGYÁLTALÁN NEM használható, 1:1-be ki kell dobni, és újat kell venni helyette
megtartom a régi gépem!!
dugják fel az újabbnál újabb programjaikat a S-ükbe
-
csibe1
addikt
RAM: 2 GB (4 GB ajánlott)
Érdekes. Nem tudom,hogy ki adta ki ezt a gépigényt,de nagyon elnézhetett valamit.
Esetleg azt is részletezhette volna,hogy milyen felbontáson és grafikai részletességgel
hajlandó futni a játék a megadott hardveren.
Anno egy ismerős rakott össze gépet a Haegemonia tokján feltüntetett minimum hardverigény szerint.Nem sokkal utána meg jött vissza a jóember,hogy szaggat keményen,pedig megvan amit írtak.
A 2GB RAM meg szerintem vicc.A Wista/Win7 megeszik majdnem 1GB RAM-ot ha nem többet,akkor marad 1GB(se) a játéknak?
Mostanában már a 4GB RAM is lassan kevés lesz,ha full HD-ban futnak a játékok akkor meg pláne.
A BF3-nak is elkel a 8GB,sokkal simábban fut,és még csak nem is full HD felbontásnál. -
K2 [GK]
csendes tag
Remélem a Q9550-et nem fogja megakasztani.... Mostanában szembesültem a korából adódó problémáira némely játékokban

-
kpal
nagyúr
X58 és gtx285 kombó elég lesz hozzá remélem bár a játék élmény fontosabb .

-
-
walkmanboy
tag
Jó gépigény, szerintem korrekt.

-
DeFranco
nagyúr
válasz
GeryFlash
üzenetére
Fejlődött a grafika is szépen, meg (ha jól emlékszem) az első rész még feszt töltögetett, ha mentél valahova, (rendes loading screen-nel) itt meg egy durván marhanagy területet kezel egyszerre.
Változatosabbak lettek a modellek is, részletesebb is lett, világosabb is (fény-árnyék), szóval van fejlődés. Ahhoz képest a gépigény nem nőtt túlságosan.
@BalaNce87: nekem az revelations 1280-on egy 3ghz-es kétmagoson meg egy 512-es 5670-en futott mindent a legrészletesebbre húzva (kivéve talán az AA, ha volt benne, azt 4x-esen szoktam hagyni). Nem volt 60 FPS de röccenés sem nagyon.
-
GeryFlash
veterán
Ez mind szép és jó, de ha megnézzük hogy 2007 óta mennyit fejlődött a grafika akkor rohadtul indokolatlan a 4mag meg a gtx560...
-
BalaNce87
addikt
Régóta kint van már egy lehetséges ajánlott gépigény: GTX560 vagy HD6950, 4 mag.
Az utóbbi részekhez 2 magot és 8800GT-t ajánlottak a 2. rész óta, de már egyikhez se volt elég, 4 mag mindenképp kell nekik, itt meg szinte kötelező lesz valószínűleg. -
Phvhun
őstag
AC-k mindig jól skálázhatóak voltak, nagyon jó munkát végeznek ubisok.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ez semmit nem jelent, csak a minimum konfig. Ezt általában szorozni kell kettővel, az jelenti a játszható kategóriát, egyébként meg ua., mint az előzőeké.
-
Beri78
őstag
ez egy jó húzás volt...többen megveszik...
-
fondorlatos
aktív tag
Ez mind szép és jó, kedveznek vele azoknak, akik nem friss hardverekkel ugranak neki kipróbálni vagy végigjátszani.
Viszont nagy felbontáson, részletgazdagabb grafikai beállítások mellett biztosan elkél hozzá a combos VGA meg kettőnél több mag. -
-
Töki bácsi
aktív tag
Szerintem ez elég vállalható gépigény 2012 vége felé közeledve. Nincs elszállva.
-
-
-
banhammer
veterán
Nincs nagyon elszállva a gépigény.
-
És ebből most mi a szart kéne tudni kihámozni? Beírnak egy minimális gépigényt, ettől még nem lehet tudni, hogy min hogy fog futni..
-
GegeWarrior
senior tag
Na szerencsére ez még mindig tök baráti, úgyhogy bőven elég gépet fejleszteni az új konzolgeneráció megjelenésénél. (Ami már talán jövőre esedékes is lesz)
-
-
DeFranco
nagyúr
A konzolosodás áldásos hatása. Mindennek el kell futni konzolon is, külön komplett játékot nem írnak PC-re, jobban-rosszabbul átültetik a konzol verziót ide is.
Így esik meg az a csúfság, hogy a konfigommal 3 éve játszok "mindenmaxon", pedig amikor vettem, akkor sem volt egy erőgép. Egyedül a felbontás 1280, de nekem az a natív, szóval nem is lehetne több

-
daneel92
tag
kicsit lelassult ez az egész...két éve cseréltem videokártyát, és három éve többi alkatrészt, és még minden fut maxon, összes új játék... na nem mintha gondom lenne ezzel.

-
joi29
őstag
Nem tudom, hogy hasra csapás e vagy egyéb de a HD3870 és a 8600GT
nem egy szint.
-
bacsis
Közösségépítő
A többszálas programozás nagyon szép dolog, de ezt úgy is meg lehet csinálni, hogy ha ninsc 4 szálad, akkor is elég legyen 2 vagy akár 1 szál/mag, csak persze a telljesítmény ennek megfelelően alakulna..
Szal hajrá többszálú feldolgozás, viszont annak akkro sem örülök, hogy lassan minimum 4 magos proci kell
Amúgy meg, amúgyis van már jó ideje olyan játék ami kihasznál 3-4 magot is kényelmesen, ha "talál" magának

-
bacsis
Közösségépítő
Lassan már minimumba is 4 magos procc kell

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Elemlámpa, zseblámpa
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Napelem
- Spórolós topik
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)