Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dogi01
aktív tag
Sziasztok!
Valószíűleg nem jó helyen vagyok, de hátha tudtok segíteni. (ha nem akkor mondjatok forumot ahova be tudom írni a gondom)
Van nekem egy 10+ éves konfigom Asrock alaplappal.
Évekig tette a dolgát, nyugdíjazzva lett kb 1 éve, és most üzembe akrtam helyezni de se kép se hang.
Asrock fsbighz ddr2 800 a típusa, amd 5200+ CPU-val
Szétszedtem az egészet, kipucoltam de semmi. Minden hardverelemet levettem de kb semmi.
Egyetlen életjel hogy a bekapcsolás pillanatában megmozdul a vga, cpu, táp venti. Ebbe fogóckdva reménykedem hogy életre tudom kelteni. Gombelemet is kivettem már de ugyanúgy semmi.
Ez itt az áldozat: -
GregS
csendes tag
Sziasztok
Új PC-t építettem Asrock B450 Fatal1ty Gaming K4 alaplapom van. A gondom az lenne hogy sehol sem találok megoldást arra hogy a lapon alul jobb oldalt hűtőborda alatt pulzál pirosan a led. Minden működik.
Esetleg tudna valaki segíteni hogyan lehet kikapcsolni és/vagy megváltoztatni a színét és a stílusát?
Vagy esetleg valamilyen hibára szeretne figyelmeztet?Köszönöm a válaszokat.
-
raubisoda
senior tag
-
M.T.
senior tag
Akinek B350M pro4 Lapja van frissítsen a legújabb 4.90 -es biosra a ramom végre megy 3000en ami eddig egyetlen biossal se jött össze eddig csak 2933 de az sem stabilan cold boot stb.
De úgy tűnik ez mar a múlté. -
Sziasztok .
Egy kis segítséget szeretnék kérni , lehet hogy valaki tud megoldást a gondomra .
Vettem egy ASROCK FATAL1TY X370 PROFESSIONAL GAMING Alaplapot .
Van rajta egy 1 Gigabit LAN , és egy 5 Gigabit LAN csatlakozó .
Illetve van egy nagyon frankó telekomos netem , ami 2000/500 -as .
Amit adnak sagem modemet , csak az egyes , kettes csatlakozón adja le az 1-1 Gigabit -es sebességet , egybe 2 Gigabit nem jön ki belőle .
A gép szépen felismeri a két kártyát amikor redugom a kábelt , de ugye a sebesség 1 Gigabit .
Valahogyan nem lehet összevonni a két lan kártyát ? Vagy esetleg nincs olyan progi amivel ez meg lehetne oldani ?
Köszönöm előre is ha valaki tud segíteni
-
M.T.
senior tag
Youtubebon találsz 1 csomó összehasonlító tesztet 2400 vs 3200 ram, nem egetverö a különbség inkább felhúznám a ramot 2666 ra a helyedben es örülnék neki a ram különbözet árán meg vegyél vmi mast.
1 link igaz nem ryzen nel tesztel.
Némelyik játékban 1 FPS átlag különbség van persze ha munkára használod a gépet nem szóltam ott lehet többet számít. -
M.T.
senior tag
Csak nem hagyott nyugodni hogy nem tudtam a memóriámat a névleges vagy ahhoz közeli működésre bírni.
A fejlemény az értékeket manuálisan beállítottam EZT a calculatort használva, ha vmi érteket nem fogadna el a lap azt hagyjatok auton, nekem mellesleg 1 ilyen volt.
Fontos meg hogy a tRC érteket fel kell tenni kb 72 re ha ez az értek alacsonyan marad a calculator szerint 55 re kellene beállítanom akkor nem fog minden esetben bootolni a gép es visszaáll alapra a memória.Remélem valakinek ez meg jól jön...
-
Wolfy_
tag
Fatal1ty AB350 gaming K4 lapot vettem Ryzen 1500X procival és 2*8 giga 2400-as G.skill aegis rammal.
Azon gondolkodom, hogy mennyit dobna a sebességen, ha a ramot kicserélném 3200-as G.skill flare X-re. Próbáltam keresni összehasonlító tesztet, de eleddig nem találtam. Van esetleg valakinek tapasztalata?
Kösz előre is. -
M.T.
senior tag
Nemrég tettem össze új számítógépet magamnak Asrock B350M Pro 4 es lappal.
Minden szuper az R5 1600 as proci 1.275V al megy 3800Mhz et, gyári hűtéssel.
DE amint a legkisebb mértékben hozzáérek a memória beállításokhoz vége a dalnak a 3000es corsair kitem 2133Mhz en megy, ha a biosban állítom el akkor van, hogy be sem bootol cmos clear kell, ha Ryzen Master programmal akkor kicsit vacakol indulásnál és visszateszi magát 2133 ra...
A Bios a legújabb 3.00. -
BiP
nagyúr
válasz
Vadernagyúr #91 üzenetére
Van még Asrock lapom.. De teljesen meg vagyok vele elégedve..
-
chokeee
aktív tag
válasz
Vadernagyúr #91 üzenetére
Nincs azokkal semmi baj..
-
Vadernagyúr
senior tag
Volt már Asrock lapom.. De egyáltalán nem voltam vele megelégedve..
-
chokeee
aktív tag
Nagyon "cool" ahogy kinéznek
-
DeckardCain
senior tag
Szerintem lesz b350 carbon is idővel. Intelnel is van belole b250es h270 is. Kerdes ugye milyen cpu lesz illetve lesz-e komoly tuning. Most igy komoly teszt eredmenyek nelkul azt mondom, hogy akar egy 259$os 1600x alá eleg lehet egy ilyen komolyabb b350es lap, foleg ha nem is lenne komoly tuning. 6/12es cpu 4ghzen eleg lehet komolyabb kártyák alá is.
-
stfx
aktív tag
En csak azt nem ertem ha 7.1-es hangkartya van az alaplapon, akkor hogy engedheti meg az asrock, hogy csak 3 jack csatit vezet ki, semmi optika kimenet, meg a 3 jack-en a 7.1 se tud sehogy se kimenni a B350-es lapjain.
-
Egzee
őstag
Én egy fekete-piros buildet szeretnék, így fele a lapoknak kiesik, mert ez az idióta fehér a másik divat most... röhej... lehet takarítani 2 hetente, hogy szép legyen. egyébként egy műszaki cikk az fekete vagy ezüst.
Nálam az Asrock X370 Gaming K4 vagy az MSI X370 Gaming Pro Carbon lesz a befutó! Nem fogok 100.000-ret adni egy alaplapért, így is húzom a pofám, hogy jó esetben 60.000-ből megúszom.
-
ViZion
félisten
válasz
ChuckyCheese #81 üzenetére
Amíg kikapcsolható, addig nem para. Az a baj, h a 2 m RGB LEDsor és az RGB vezérlő távirányítóval, postával, ajándék plüssmacival, akármivel max 5k-ból itt van kínából, erre meg felszámolnak vagy 10k-t biztosan. Ahogy írták is fentebb, videó csatik nélkül, kevesebb extrával is jöhetne pár lap, olcsón. Néztem ezeket a wifis lapokat is, hát tegye fel a kezét, aki ATX gémer gépben wifit használ. Egy itx-nél még érteném, APU-val komoly wifis HTPC-t építeni OK, de ATX-en mire?
-
ChuckyCheese
tag
A szivárvány színű homár világításra aztán baromira szükség volt.. Élni nem tudnak már nélküle a "gamerek", úgy látom..
-
ViZion
félisten
válasz
Cronerator #76 üzenetére
csak tanácsként: várjatok teszteket... AM3+ vonalon szar az asrock, intel oldalon meg semmi baj vele. Remélem ez változik, de azért nah... tesztek kellenek.
-
válasz
Cronerator #76 üzenetére
Hülye vagyok, X58-ot visszaszívom, X79-re gondoltam! Éppen LGA2011 témában olvasgattam, és ahogy schawo-nál megláttam, hogy X58, egyből behelyettesítettem magamban X79-re! Azt hittem, LGA2011-es X79-es tapasztalatok alapján akar ítélni. (Mondjuk talán még az is elfogadható lenne valamennyire.) OC-s oldalon én is láttam már egyébként olyat, hogy kevés fázisos lap jól bírta a tuningot. A lényeg csak annyi, hogy borzasztóan összetett az egész, nem lehet könnyen ítélkezni, és időnként nincs más, csak amit a gyártó közöl, mi pedig láthatunk magán a lapon. Ekkor meg sokszor az marad, hogy a több a jobb, illetve hogy a látható VRM hűtés jobb, mint a láthatatlan.
ViZion: Nekem jelenleg Intel oldalon van ASRock-om.
-
Milka 78
nagyúr
Különben most ahogy járkálok fel alá a fórumokon,mindenki dzsihadol.Kb 3 vérre menő küzdelemeb futottam bele,tuti front van!
Minden esetre én nagyon drukkolok az amd-nek,hogy keverjék már föl az állóvizet,mert a pofám leszakad amikor egy 7700k árára ránézek.Nem jó ez így senkinek. -
Milka 78
nagyúr
-
devast
addikt
Ezt nem értik sokan.... asrock tipikusan gagyi minőségű hybrid vrm -et használ, ráadásul doubler-el, így látszik nagynak miközben gyakorléatban gagyi. Kivétel ez alól az oc formula széria.
Röviden és tömören: A fázisok száma egyáltalán nem mutat semmit az adott deszka terhelhetőségével, és vrm minőségével kapcsolatban. -
Mutass egy értékelhető gta v minimum fps mérést. Mivel az teljesen megbízhatatlan, ezért használjuk (használnánk) a 99%-ost. Szóval azt a részét le is húzhatod. A maximum fps még ennél is nagyobb zöldség. Az átlagban pedig nulla (5%>) különbség a 3GHz-es (a teljes palettán leglassabb) Ryzen, és a 4.2-5GHz-es (létező leggyorsabb) Lake között. Hol a probléma?
-
Milka 78
nagyúr
Na ja csak azért nem mindegy,hogy egy Taichi kell a +4ghz-hez ellenben egy kevésbé drágább mondjuk Fatal1ty K4 vagy Asus Prime-ba meg 3.8.
Persze ez csak pusztán elméleti okfejtés nemsokára okosabbak leszünk de a lenti kép alapján,lehet kelleni fog a jó lap és minden megahertz az amd-nek mint egy falat kenyér. -
A legprosztóbb P6T SE lapban futott sokáig az 5680-am vízzel 5G-n. Benyalta a 200W-ot önmagában (250W falból), és most is megy. 6db X58 lapot használok most is (mind prosztó szar) 4GHz fölött, és csak egyet (hetediket) sikerült kinyírnom, mert elúsztattam, mikor szivárgott a cpu blokk.
-
Én mondjuk nem indulnék ki az X58-ból, ismerősi körben meg az a tapasztalat, hogy a lapok korán halnak -mint a mosónők-, ha kevés a fázis, és van tuning. Szerintem jobb azt választani, ahol több a fázis, és eddig nálam nem is kehesedett meg alaplap.
Ilyen egyébként a VRM hűtése is; van, akit kicsit se érdekel, ha nincs hűtés rajta, simán megveszi az olyan alaplapot is. Nekem meg ez is számít. Legyen hűtött VRM, és sok fázis!
Még sosem döglött meg alaplapom.
-
devast
addikt
Sehova.
Az x370-nek is kb annyi gyakorlatil előnye van a b350-hez, hogy támogatja a cf/sli -t. Ha nem fogsz soha 2 vga-t használni, és elég 6 sata, akkor a b350 sokkal jobb véltel.
De a gyártók azt szeretnék, hogy te a 800 eurós alaplapjukat vedd meg, ezért nyilván azt marketingelik. -
A B350-ben két gen2 láb van, az alaplapgyártók mégis lehagyják a kivezetéseket az összes B350-ről. Miért?
-
Gdi
senior tag
ITX még nincs, illetve náluk (asrock) mATX sem.
...de RGB mindegyiken van! -
Milka 78
nagyúr
-
"X370 Taichi 16 fazis vs B350 9 fazis az Asrocknal eleg nagy kulonbsegnek tunik"
De a X370-es és B350-es lapok árai között is van egy kis távolság!
Ha abból indulunk ki, hogy a B150-es 1151-es chipsetüknél 6 fázist adtak a 95W TDP-s procik támogatásával, de tuning nélkül, nem is olyan kevés az a 9 fázis! Az árát nézve teljesen rendben van, pláne úgy, hogy 1-2 hónap után úgy 5k-t szinte biztosan esni is fog. -
ReFleXx
addikt
Valami ilyesmire gondolok en is.
(#43) Fred23
na itt latszik kerek perec hogy engedve van az OC a B350-el is , akkor valszeg a VRM fazisok es a tobbi korites fogja eldonteni hogy meddig megy el majd a proci OC-ba.X370 Taichi 16 fazis vs B350 9 fazis az Asrocknal eleg nagy kulonbsegnek tunik, gondolom akik minta procit kaptak, nem az alap lapokat kaptak meg hanem a fullosabbakat.
-
ViZion
félisten
Hááát... AM3+ vonalon az AsSrock nem villantott. Megvárom én az első tapasztalatokat, bár ezek vmiért jobban tetszenek, mint az Asus lapok. Sajna ITX és mATX még most is ritkaság, hátha nyárra rendeződik az ár és a kínálat is.
-
Kreon21
csendes tag
-
Milka 78
nagyúr
Szerintem igen,most olvastam
We just tested a 1700, it hit 4.0GHz stable in everything, but ONLY in the Crosshair mainboard, the lower-end boards it was hovering around 3.80GHz as the VRM’s were cooking with extra voltage. It however was maxing around 4050MHz, so I’d say 1700 can do 3.9-4.1GHz, of course the 1800X will probably do 4.1-4.3 as no doubt better binned, but if your clocking the motherboard has a big impact on the overclock and so far Asus Crosshair and Asrock Taichi seem the best two."
Tehát e szerin prémium deszka kell egy masszív oc-hez és az nem 50 ropis kategória (bár még elején vagyunk a sztorinak).
-
do3om
addikt
Úgy látom sokaknak hiányzik az olcsó lap. Milyen jók is voltak az FX-hez ezek
Azóta is mindennapos az FX topikban a mért megy szarul a cpu-m, nehogy már ez most ne jöjjön össze. -
Idézve innen:
I’ve decided to provide some recommendations on DDR4 limitations concerning AM4 currently.
As it stands the AMD code has restricted RAM tuning options which means many RAM kits at launch will not be compatible. This is the same for our competitors also. What we recommend is the following: If fully populating a system with 4 DIMMs (2DPC), use memory up to a max of 2400MHz. If using 1DPC (2 DIMMs) ensure they are installed in A2/B2 and use memory up to max of 3200MHz.
The indication I have received from HQ is that AMD has focused all their efforts on CPU performance so far and will release updated code in 1~2 months when we expect improved DDR4 compatibility and performance." In short if filling all 4 DIMM's set your speed to 2400MHz and work up from there. If using 2 DIMM's put them in the A2/B2 slots and a max of 3200MHz should be possible.
In our testing only the Crosshair board achieved 3000-3200MHz, the others were in the 2400-2666MHz range.
BIOS updates will come! -
Vitka675
tag
OC-ra X370 és B350 is használható. X-es lapokon több a fázis minden gyártónál, kérdés, hogy ez mit befolyásol majd. A marketing hablaty szerint az X370 az enthusiast, a B350 pedig a mainstream. Ezt lefordítva, meg a fázisok számából kiindulva az xes lapok talán tovább vihetik eggyel a tuningpotenciált. Légyszi valaki okosítson ki, mert lehet, hogy baromságot írok.
-
Pubszon
veterán
Remélem B350-ből lesz jó áron tuning lap, mert a többi sallang, mint RGB meg 4-nél több sata stb nem lényeg.
-
törölt tag
Ez a Tájcsi szenzációs alaplap dizájn!!!
Ebben van valami ami valóban forog vagy az csak a dizájn része ? -
ReFleXx
addikt
Ezek a B350 lapok 9 fazissal vajh mennyire lesznek alkalmasak OC-ra?
Vagy van barmifele megkotes hogy OC-zni csak X-es lappal lehet mint a Zintelnel a Z-s lap? -
Fázisokkal szépen ellátták a lapokat. mATX méret érdekel, de látom, hogy azok később jönnek.
-
Vitka675
tag
Nem spóroltak a fázisokkal, még a B350 lapokon is 9+2 van, míg Asuséknál 6, Giganál 8. Befolyásolja ez a tuningpotenciált? Mintha pár helyen olvastam volna, hogy több fázis = stabilabb fesz. Ha ez igaz, XFR és tunying mellé as Asrock lenne a legjobb választás?
-
Füleske
addikt
Az X370 Killer SLI/ac - nál (meg az ac nélkülinél is) az Asrock sem tudja milyen audiót tett a lapra .
A termékinfóban még 1220 van , a részleteknél meg 892.
-
cheatergs
senior tag
Az X370 Killer SLI/ac nem stimmöl. Asrock honlapján 1xre ALC892 és 1220 a codecje.
Másfelől nem támogatja az USB3.1-et? -
zzola
titán
X370 Killer SLI/ac 56k-ért már előrendelhető!
-
XeeN
senior tag
Minimum 9 fázis. Nem is rosszak.
-
ITX?
-
Kronos3000
senior tag
A nemrég bemutatott procikban nincs videó vezérlő.Akkor talán kellene egy "normál" lap mindenféle vga,hdmi,dvi,stb csati nélkül is,ami nem ilyen r@hadt drága.Minek fizetne bárki érte ha nem használja?Ezeknek az árán lehetne valami egyéb komponens minőségén javítani....
-
BiP
nagyúr
Ha azt nézem, hogy az USD nettó szokott lenni, a caseking meg bruttó EUR árat ad meg, akkor is sok a különbség.
(#4) sb: Na igen. HDMI-ből nincs 2.0, DP meg csak elvétve van, az is baromi drága lapokon csak.
(#8) hajbel:
Egyik Asrock lapon sincs.
MSI, Gigabyte ad csak 3200-as ramot. Az ASUS is csak a legdrágább lapján. Fukarak vele(#14) cain69: A mostani Ryzenekben nincs, de majd jönnek APU-k is ezekbe a lapokba.
-
-
Yutani
nagyúr
A AB350 Pro 4 nekem bőven elég lesz. Főleg, ha előbb-utóbb forintban meglesz a $90x295*1,27=33.700 Ft bruttó ár. Nekem nem kell csilli-villi fiszem-faszom, annyi elég, amit ez tud.
-
kromatika
veterán
Fatal1ty X370 Gaming 4
Csak hát az ára
-
Vitamincsiga
tag
Így, első körben sem az ASUS, sem az Asrock nem erőltette meg magát
Persze csak az AMD-ről van szó...A HDMI 2.0-val egyetértek. A Polaris is tudja, a Vega pedig pláne... És a majdan megjelenő APU-jukba is valami hibrid ígérkezik - infó nuku, találgatás annál több.
Szóval maradt a várakozás a "Gigára" és a MSI-re...
Vagy a "második körös" deszkákra, amibe lehet, hogy lesz némi fantázia... -
hajbel
addikt
Azért 340 euróért elvárnám, hogy max órajelen ketyegjen (3200) a 3000 Mhz-es ramom.
-
"a Fatal1ty AB350 Gaming K4 kiadásért csak 10 dollárral kell többet adni"
Ha váltanék, ez az alaplap lenne a választásom. Szép lett.
-
Raymond
titán
válasz
ScomComputer #5 üzenetére
A lengyelektol?
#3: Ez azert sokkal durvabb.
-
ScomComputer
veterán
Ez a vörös és fehér színvilág nagyon ismerős valahonnan.....de honnan is....?
-
putti
aktív tag
Mehetett volna rá HDMI 2.0. Vagy csak én gondolom rosszul?
-
Az európai árak ennél kicsit vastagabbak...
-
nyakdam
aktív tag
A Fatal1ty X370 Gaming 4 tetszik, de miért kezdődik minden értelmes lap kb 50000 körül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KERESEM! ASUS ROG STRIX Z790-A WIFI II
- 4gen i5 félkonfig
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest