- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Acer notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
- Hisense LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Claude Leon #37 üzenetére
a link lemaradt, akkor lehet, hogy csak megjegyzem.
Mindenesetre 4 mosfettel építheted polaritássemlegesre is, hogy minden irányba működjön. -
Claude Leon
senior tag
Most néztem csak meg a linkelt fet-es védelmet, és abban a megoldásban valóban működik, mert pont, hogy fordítva teszi a helyére, úgy a védődióda nem oszt, nem szoroz, a rajzon szereplő dióda a mosfet darabja (:
De akkor lehet, hogy nem teljesen értetted meg, mert ott ráadásként n-es mosfet szerepel, te pedig lecserélted p-csatornásra, de bele sem gondolok, hogy a végén hogyan kötötted be..
(Nyilván a jó irányba, de úgy épp nem működik a fordított polaritású leválasztás. Ami azt illeti, eddig én is azt mondtam volna arra, hogy a lerajzolt kapcsolás nem működhet, de épp miattad keresgéltem ma a témakörben, és azt találtam, hogy a fet a felépítéséből következőleg mindkét irányba működik.. ..alkalomadtán majd ki is próbálom) -
Claude Leon
senior tag
Akkor a dolgodat nem könnyíti, hogy a scottkyn eső feszültség erősen áram és kitöltési tényező függő, ahogy az adatlapjából kihámozom.
Így nem is biztos, hogy elég kiméregetned 1A-ig, mindenesetre érdemes, aztán azzal korrigálhatsz valamennyit a pillanatnyi áram függvényében.Viszont közben rájöttem, hogy fordított polaritásra a mosfet semmiképp sem megoldás, mivel mindegyiken van egy "védődióda" ellenirányban , ami jól lekorlátoz, hogy mire használod, pedig a felépítéséből adódóan elvileg mindkét irányba is kapcsolhatna gate polaritás függvényében):, így a 29.hsz-re vonatkozó utalás érvénytelenítendő.
(Szóval más is kerül szopóágra hasonló összefüggésben) -
Claude Leon
senior tag
Kiszámolhatod, hogy a 0,1V ugyan 4 szerese kvantálási hibának, az áram kvantum közel 5mA, szóval a kvantálási hibák összeadva összehasonlíthatóak a schottkytól elszenvedett 3% körüli deficittel.
És mivel ragaszkodsz az 500mA-hez, még ki sem kell mérned a felmerülő amperekhez, hogy mennyi az annyi, amihez még kitalálhatnád a korrekciós függvényt, egyszerűen hozzáadhatod a mért V-hoz pontosításképp még az arduinón, ha a végeredményt helyesbítenéd. Ez esetben 3%-nál nagyobb különbséget kapsz majd, mert az aksit is 0,1V-tal lejjebb meríted(: ami jobban is megközelíti az elvileg beállított végfeszültséget, a jelenleginél) -
Claude Leon
senior tag
Ha az IRF9540 adatlapján a Gate-to-Source - Drain görbét megnézed, nincs mit csodálkozni a feszültségesésen, hiába írják a gate tresholdot -2-4V közé, ugyanott a táblázatban azt is megtalálod, hogy a 0.117 ohmot is -10V gate-re értik.
Ilyesmihez érdemesebb kisebb gate tresholdra vadászni, persze P csatornásat hirtelen nem találok erre, de N-esből ott az IRLZ széria, legfeljebb azt a másik ágba kötöd, aztán mehet is 0,1V alá az az esés(:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer notebook topic
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Elektromos cigaretta 🔞
- BestBuy topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest