Új hozzászólás Aktív témák
-
-
volt már ilyen kártyád? nem? akkor miért is nem ajánlod?
Én ezerszer inkább megveszek egy gyárilag passzív kártyát, mint egy elszabott gyári hűtőset, mivel utóbbival nem tudok semmit csinálni, max hűtőcsere... itt meg alá/mellé teszek egy nagyon halk 12-es ventit és halk is meg hűvös is.
Az előző kártyám egy gyári hűtéses 3870 volt, utáltam is, mert annyira nem lehetett leszabályozni hogy halk is legyen, meg ne is süljön meg a kártya így játék alatt porszívó effekteket tolt a gépem, most ilyen gondom egyáltalán nincs.
Előtte már volt hasonló hűtővel 6600GT-m, azzal is elégedett voltam, bár az tény hogy az még elment értelmes hőmérsékleten extra venti nélkül is. Ebből kiindulva mondjuk én tudtam is róla hogy a 4850 nem fog elmenni teljesen passzívan, kapásból ventivel együtt vettem -
szerintem 2 ventis házban az S1/S2 is ugyanúgy felhevül, mint egy jobb gyári passzív kártya.
Én feltételezem hogy aki képes lecserélni a gyári hűtőt egy S1/S2-re, az annyira ért hozzá hogy nem ddr2-es agyonbutított kártyát vesz.
Szóval én az S1-re cserélés alternatívájaként hoztam fel a gyári passzívat, és csak 4850 esetében, mert itt tudok jó alternatívát.
Arról meg hogy megéri vagy nem, lehet más véleményen vagyunk, de az mindenképpen a gyári passzív mellett szól, hogy így nem kell szerelni, és semmiképpen sem ugrik a gari hűtőcsere miatt. Még árban is jobban jön ki mert maga a kártya ugyanannyiba kerül (legalábbis az enyém egy fillérrel sem volt drágább a gyári hűtésesnél), és megspórolod az S1/S2 árát. -
akkor az enyém pont kivétel, ugyanis a gpu referencia 625MHz, ez 640-en megy alapbol.
Ram esetén valóban lassabb picivel a referenciánál (1,986MHz helyett 1,920MHz), de ez sztem azért van mert 1gb-os verzió, és nem a passzívsága miatt.
Mellesleg 700/2000-en járatom folyamatosan, és a hőmérsékletadatokat amiket írtam, ebben az állapotában tartja (a mostani szobahőmérséklettel 70C amit elér max).Szóval de, jobban megéri passzívat venni
látom közben pont be lett linkelve Speed(R) által pont az ami nekem is van.
-
nem rossz, nem rossz, de 4850-ből szerintem jobban megéri gyárilag passzív kártyát venni, és aládobni egy 12 centis ventit.
Nem feltétlenül jobb, de biztosan olcsóbb megoldás, nekem is passzív giga 4850 figyel a gépemben egy 12cm-es pwm-es ventivel, ami rá van kötve az alaplap pwm-es CPU venti csatijára a CPU venti meg a hátsó ventivel együtt.
idle: 44C
szőrös fánk meg 85-nél nem sűrűn megy feljebb így még nagy melegben sem (venti nélkül eléri a kártya a 130C-ot is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Filmvilág
- A GlobalFoundries kezébe került a MIPS
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Hálózati / IP kamera
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Gamer laptop
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS - 2x E5-2650L v2 - 96GB ECC - 2x10Gbit + 2x1Gbit
- Microsoft Surface Book 2, Sérült, 13,5 (3000x2000), i5-8350U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA!
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest