Új hozzászólás Aktív témák
-
korion
senior tag
Srácok ez presztízs az In Win-nek!
simán elhinném,h "nem keresnek rajta.." (gazdaságilag nem éri meg)Kérdezd meg Jones,vagy vmelyik jobb moddert,
hogy menyibe fájna mondjuk egy Apple g5 házat átalakítani!ATX-re! -
GoldhandRent
őstag
válasz
GoldhandRent #46 üzenetére
Elolvastam Chaser masodik hsz-et, abban valoban "gyartatni"-t ir. De felesleges felberelni valakit, valakiket, mikor otthon is meglehet
-
GoldhandRent
őstag
válasz
Dark Archon #39 üzenetére
Szerintem Chaser nem a pontos lemasolasara gondolt. Pontos lemasolasa valoban sokba, kozel annyiba kerulne mint a bolti ara. De teljesen felesleges.
Vigyazz!! Hosszu lesz
Egy jo falusi parasztember (szerintem sokan vagyunk itt olyanok, nem a szo szoros ertelmeben) hasonlot megcsinal a sufnijaban mindenfele mernokember nelkul, sajat gogyibol, maximum (igen, max) 200k-bol. Nem lesz telefonrol iranyithato, de ez a legkevesebb.
Egyszeru guberalt (cd/dvd meghajto talca mozgato motorral) alkatreszekkel is meg lehet oldani a mozgasokat (ha nem egy tonnas elemekrol van szo), es mindennek van ezerhatszazhuszonketto alternativaja eleg sok boltban. Vilagitas : aliexpress, ebay. Akar taviranyitoval is!
Lemezeket lehet venni, elvagni eltudja mindenki, a dizajn meg - ami ugye egyedi, izles kerdese- kartonpapirral tesztelheto a mozgasok szintjen is!En igazat adok neki, siman kijon egy ehhez hasonlo (nem 1:1 kopi!!!!) ilyesmit tudo haz 200k-bol.
En egy Fa hazat szeretnek majd epiteni ha szabadidom engedi mindenfele izgo mozgo alkatreszekkel es led vilagitassal. Minden terv itt van a fejemben, szerszam meg a sufnyiban, csak neki kene allni.
-
törölt tag
válasz
TeamSparks #43 üzenetére
Szerintem a legtöbben vettünk/veszünk szükségtelen, sok szempontból értelmetlen dolgokat csak mert megtetszik. Ez is ugyanaz a műfaj, csak esetleg egy-két nagyságrenddel többe kerül.
-
janos1988
addikt
"A Computexen látott ház limitált darabszámban lesz kapható, de az ára miatt valószínűleg nem is fognak érte sokan sorba állni." - Dehogynem! Limitált példányszám, menő külső és vastag árcédula. Garantált a tolongás érte. Én egymilla alá nem mentem volna árban.
-
Chase
csendes tag
Ej, de nyomorultul mozog! Ennyi pénzért azért elvárnék puha, "organikus" mozgást.
-
-
Hawk1979
őstag
Kinyílik, meg megborul az alaplapi tálca?
Vártam hátha lesz még valami, de ennyi? ENNYI??
Most ez komoly? Nekem ne jöjjön senki azzal micsoda mérnöki munka, mert ez vicc.
2szer megnéztem a videót, mert azt hittem átléptettem a lényeget....
Szerintem itt a fórumon is van pár emberke, aki pár hét alatt összehozna ennél komolyabbat, csak úgy brahiból. -
-
ALBY
senior tag
Nem is értem miért egy ilyen szörny egyedi legyártás költségén megy az agyalás?
(ami nyilván rohadt drága amúgy) Úgy csináltok mintha szükségetek lenne rá(persze elméleti síkon)
MÉÉ arak valaki egyáltalán ilyet?
Ha igényem lenne ilyen szolgáltatásra, és 700K-t akarnék elverni rá,
felfogadnék egy csavarhúzós inast akit hívhatok ha bele akarok nézni gépbe. Az elegánsabb mint a telefonnyomkodás( LEDes szines távidomítós kivilágítás meg $5 készen az aliexpressen. )
-
proci985
MODERÁTOR
Még egyszer: Kéne egy mérnök a motorok vezérlésének, egy programozó az appoknak és kéne egy ipari formatervező a kinézetnek. Kéne egy CNCs aki leprogramozza a gépeket. Erre így lehet találsz egy embert, de a CNCsből átképzett villamosmérnök aki a szabadidejében designnel és mobil fejlesztéssel foglalkozik az egy eléggé szűk metszet, multidisciplinary projektről beszélünk.
Plusz kellenek a gépek legyártani.
---
Ez bőven nem az a kategória, amit okosban meg lehet olcsón csinálni.
-
Hát ez az abszolute felesleges parasztvakító termék,igazi kő gazdagoknak.
-
Ijk
nagyúr
Egy ilyen cégnek azért van megfelelő infrastruktúrája minőségi ház gyártáshoz, neked meg nincs. Tehát ha számba vesszük hogy te nem tudsz tervezni, ismerősöd sincs akinek van tapasztalata PC ház tervezésben akkor jöhet az ötletek összelopkodása, aztán tapasztalati úton a kudarcok hogy mire jó lesz már legyártottál 10 változatot.
Másik dolog az eszközök, alapanyag probléma. Remélem nem gondolod hogy bemész egy CNC-s szakihoz és az majd a vaskereskedésből bedobált lemezekből neked ilyen minőségű házat produkál?
Vannak cégek akik megrendelésre készítenek neked házat, múltkor pont láttam ilyen videót.Tetszenek ezek az in win házak, habár nekem kicsit olyan ikeás feelingjük van. Még mindig a Lian-Li számomra a legszebb.
-
Chaser
legenda
-
proci985
MODERÁTOR
"de biztos látna benne kihívást"
ó de kis naiv vagy, azt hiszed valakit érdekel a problémád és ezért majd hónapokon keresztül a saját szabadidejében foglalkozik vele, munka után, csupa szeretetből? mert te nem vagy hajlandó megfizetni a szolgáltatást amit nyújt, hiszen úgyis szereti a munkáját?ne vicceljünk már.
-
macilaci78
nagyúr
Ennyi pénz azért, mert gombnyomásra nyílik az oldala és fekteti az alaplai pálcát?
És a hangszigetelés?Tudom, megkapó, ahogy világít.
-
Chaser
legenda
válasz
Dark Archon #30 üzenetére
Nem kereskedelmi forgalomról beszéltem, hanem magamnak, saját részre egy egész darab. Tehát 700k van rá. Az a mérnök bácsi erősen benne van ilyesmiben
ott nem lenne gond. Az hogy most meló mellett 2 hónap alatt csinálná meg privátban nem lényeges ha megcsinálná. Cégnél sztem fix pénzt kap és nem is keveset, de biztos látna benne kihívást
És onnantól hogy egy darabos már is többet ér ha jól meg van csinálva. De mindez csak elvi síkon, ilyen bohóckodás nem hat meg
Ha csináltatnék nem ezt másoltatnám le, hanem egyedi elgondolás alapján fognék bele. De szerencsére nem érdekel az ilyesmi és zsetonom se lenne ilyesmikre, úgyhogy a gyakorlati veszélye nem fenyeget megtudjam mit lehet kihozni ennyi pénzből.
-
Kérd meg rá, ha nagyon unatkozik, mondja meg neked, hogy mennyiért tervezné meg
Ott kezdődik, ha alapjában véve nincs benne a mechatronikai tervezésben, akkor bele kell ássa magát a léptetőmotorokba, vezérlésekbe, milyen erre a célra megfelelő termékek kaphatóak a kereskedelembe (én legalábbis így csinálnám) és ez is marha sok idő, amit általában persze nem lehet felszámítani a kliensnek.
Az szinte biztos, hogy egy Raspberry Pi vagy társai megfelelőek a vezérlési célra és annyira nem drágák (bár a mobilos app egy picit betehet). Hiszen, ha még elektronikát is kellene tervezni, végképp bukta. De már csak ez meg a motorok elvisznek legalább 50k-t.
Legyen 10% a gyártói és 10% a kiskereskedelmi haszon (ennél azonban valszeg több), vagyis ~580k-ból kell kihoznod. A szállítás legyen ingyen, valaki biztos pont arra megy. Ugyanígy eltekintünk az adminisztrációs munkák okozta költségtől. Legyen 200k a tervezés! Marad 330 ezred kihozni az egyéb anyagokat és a gyártást, de, hogy ez az egész egyáltalán megérje, legalább 50k különbség legyen a "mocskosan túlárazott" aljas szemét cég termékéhez képest, tehát van 280k-d rá. Gondolom van programozó haverod is, aki majd megírja az iOS / Android / Win appokat, bár leginkább 3 haver kéne hozzá.
Aztán, ha így szépen tovább számolod vissza, rájössz, hogy annyira nincs is túlárazva és nem fogsz vele foglalkozni, hogy legyártasd, hanem megveszed.
Fú, de nagyon unatkoztam
-
strogov
senior tag
Ez tipikusan "ha havernak kell egy rekesz sör, másnak megfizethetetlen". Aki 200 nettót keres annak kicsit több idő lesz a tervezés, és jó eséllyel egy szakember nem is lesz elég mire jól működik. Én is megtudnám csinálni (gépi fémforgácsoló az első szakmám, villamosmérnökként diplomáztam, de már 10 éve fejlesztőként dolgozom), de nem ez a hobbim úgyhogy annyi időbe telne, hogy 4-5x kijönne ennek az ára az óradíjamból.
Egyébként nekem nem tetszik, és nem is kellene. Kinőttem már az ilyen játékokból
15-20 éve biztos csorgott volna a nyálam.
-
parkasz
senior tag
Még az ára is elfogadható lenne, ha az átalakulás képessége alatt azt értenék, hogy szükség szerint autóvá, motorcsónakká vagy nyaralóvá. Akkor tényleg megérné az árát, de így
-
RyanGiggs
őstag
700k?! Az igeeen!
Ez nem lesz egy sikeres termék, az biztos.
Részemről pont a ház az, ami a leglényegtelenebb "cucc" az egész gépemben. Ez az ami nálam a legutolsó dolog. Nekem mindig a ház tartalma volt a fontos. Van egy jó i5-ös procim, egy 290-em, ennyi a lényeg! Ezt a házat még akkor se venném meg, ha egy 0-át levennének! -
Chaser
legenda
válasz
Dark Archon #22 üzenetére
Ha már 700k-m van egy ilyen házra "csak úgy" alapon az kb okosan' ingyen is lesz
Azért meglepne, ha annyiból nem tudnék legyártatni egyet. Persze kellene időt ráfordítani ami szintén pénz. Ez ennyiért nekem vicc. Akár legyen drágább de adjon valamit ami megéri az árát.
Speciel ismerek egy mérnököt, ha zsebből kéne megoldani őt keresném. Egész biztos 200-ból már meglenne a terv bőven. -
Feketelaszlo
senior tag
Még ha valami szobor-szerű műremek akarna lenni, de szerintem nem az. 10.000-es kateógriában elmegy egy háznál a gamer-csicsamicsa stílus meg extra LED-ek, de ezért az árért igazán lehetne benne valami egyedi, nem pedig olyan, amit a legtöbb 13 éves a Jézuskának rajzol. Nem sok olyan belsőépítészeti teret tudok elképzelni, ahol ez a gépház jól mutatna (hacsak nem valaki USS Voyager tematikájú lakást rendezett be magának).
-
Az egy dolog, hogy a mérnök mennyit kap, megint más, hogy a cég mennyit számláz ki. Egy kezdő mérnök, valós anyag- és gyártástechnológia ismeret nélkül a büdös életben össze nem hoz neked egy ilyet. Még én sem, pedig 17 éve dolgozom a gyártásban tervező mérnökként, szóval az adataim nem légből kapottak. Ja, és a 30€/óra természetesen nettó. Egyébként nulláról kihozni egy ilyet sokkal tovább tart, mint két hét és valószínűleg egy komplett csapat dolgozott rajta.
Számos ajánlatkérést kapunk egyébként, akiknek lövésük sincs, mibe fáj bármi egyedit legyártatni és persze mindig kerek 1db kell. Aztán, mikor meglátják a számot a lap alján, a legtöbbnek hirtelen elég lesz a katalógus termék vagy leadják az igényeiket erősen.
De próbálkozni lehet, ha szerencséd van, egy leendő mérnök megcsinálja neked ingyen diplomamunkaként
proci985: azért mondom, vagy rohadt mázlista egy mérnöknek kell lennie annak, aki ilyet tervez, hogy mindenhez értsen (és ezért fogja megkérni az árát) vagy több ember munkája van benne. Persze így, hogy van mit lemásolni, sokkal olcsóbban is ki lehet hozni, hátránya, hogy kell egy példány, amit le lehet másolni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Dark Archon #17 üzenetére
meg meg nem artana, ha az illeto ertene ipari formatervezeshez.
nem hinnem, hogy tul sok hasznuk van rajta, ez gyakorlatilag az S-Typehoz hasonloan egy funkcionalis szobor, ehhez merten arazva.
nekem se kene, de innovacios szempontbol szerintem jo dolog.
-
Chaser
legenda
válasz
Dark Archon #17 üzenetére
Asszem mo-n élünk, ahol egy kezdő mérnök 200k nettót kaphat havonta. Szűken-szépen csak kijönne már egy ilyen házikó
-
F34R
nagyúr
Nem az elso In Win haz ami baromira draga, ROG certifikalt termekrol gondolvan tuti limitalt lesz es csak par fanatikus fogja venni oket. Viszont szerintem egy jo modder fele ennyibol is megoldja, igaz nem lesz meg csak hasonlo sem de cserebe sajat termek.
-
törölt tag
Ez csak félig van kész: előlapi bekapcsoló gomb+usb+mini-jack?!
Össze kell fogni 10-12 embernek, ekkora tételben már legyárthatóak hozzá az alkatrészek "Okosan". -
A 700k-t már a terveztetésnél buknád, csak szólok. Két hét legalább egy embernek, aki jártas(!) léptetőmotorokban, elektronikában. Legyen 70 óra, szorozva 30€/óra tervezési díjjal és ez még elég alacsony óradíj. S kötve hiszem, hogy egy ember tervezte, hiszen még szoftvert is kellett írni hozzá. Anyag- és gyártásköltség még sehol. Ja, s persze a végén kapsz egy prototípust, amin - ha még maradt pénzed - ki vannak javítgatva a nagyobb hibák.
-
arn
félisten
ez nem egy haz, csak annak tunik
szerintem nem durva az ara.
-
Gyors fejszámolást követően egy ugyancsak ütős gépet lehetne összerakni az árából egy sokkal szebb házban.
Szerintem csúnya, az árához meg nem fűznék hozzá inkább semmit. -
atok666
őstag
válasz
TeamSparks #2 üzenetére
Ha nem szamitana a penz, akkor miert nem adnal erte?
Atok
-
flashpointer
őstag
Na mar nem az lesz a gamer ami vilagit hanem csak ami mozog is : q
-
Chaser
legenda
Azt hittem valami poénosabb, de sajnos nem. Ennyi zsetonért elvárnék valami transformers jellegű mókát
Nem mintha akkor megvenném.
-
Televan74
nagyúr
Nagyon drága rétegtermék.De nagyon jól néz ki. Nálam felesleges lenne,hogy csak én nézegessem néha.
-
proci985
MODERÁTOR
erre mar kaphato legalabb egy honapja.
es tenyleg ennyibe kerul
-
Pete55555
addikt
válasz
bandras0226 #6 üzenetére
800%-os haszonnal, tervezéssel, mindennel együtt...
-
-
Malachi
addikt
Transformers-es hókuszpókusz nélkül, statikus házként elfogadnám - 40 ezerért max.
-
Stormbird
tag
Amikor kinyitod 1 hónap múlva és a beköltözött pókcsalád mosolyog vissza rád meg nyávognak a porcicák. Akkor azért elgondolkoznál hogy kellett e egy világítós félkész transformer a szobádba, aminek kinyitott állapotában 1négyzetméternyi hely kell. Az árát már nem is firtatom.
-
Xaels
félisten
A gyönyörűről nekem más jut eszembe nem ez az biztos. Azért megnéznék majd 1 év múlva 1 statisztikát arról, hogy mennyit adtak el belőle.
-
TeamSparks
csendes tag
Eszméletlen gyönyörű és igényes ház, de ennyit még akkor sem adnék érte ha multimilliomos lennék...
-
korion
senior tag
Imádom,hogy mernek alkotni!még az olcsóbb házaik is nagyon jók..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Computexen látott ház limitált darabszámban lesz kapható, de az ára miatt valószínűleg nem is fognak érte sokan sorba állni.
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest