- Milyen egeret válasszak?
- Akciókamerák
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Visszafogott árazású, 300 Hz-es monitor az AOC gondozásában
Új hozzászólás Aktív témák
-
xAttilax
őstag
a nagyobbikhoz volt szerencsém MM és valami botrány... nyomni kellet mint atom, hogy menjen, lassú volt és a minősége sem valami komoly... ja és ezt mind 41000 forintért
"sem több, sem kevesebb, csak ember lehetek,"
-
Shady313
aktív tag
válasz
lumpen_stex #146 üzenetére
Miért nem kérsz inkább elnézést?
Csak a te/ti érdeketekben kérdezem.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
doncortio #133 üzenetére
//Amúgy a kolléga kapott egy kis kényszerpihenőt így még várnod kell az értelmes válaszára
ja akkor láttam amikor már csak 10 operc votl hátra. szóval faild.
bár nem igazán értem miért is volt tempban. de hát ez a zsindex egy ilyen fasztarisznya bibsi társaság.
bannold ki nyugodtan paraszt, leszarom te akkor is csak egy ócska zsidó maradsz.
-
erdoke
titán
válasz
doncortio #142 üzenetére
Én már 5 évvel ezelőtt is 24"-on neteztem, de szerintem ennek nem sok köze van a témához. A legtöbb oldal még mindig nincs 1024 pixelnél nagyobb szélességre optimalizálva, híreket olvasni pedig sokkal jobb az adott kijelzőre szabott (gyakran Readability-vel megtámogatott) alkalmazásokban. Örülök, ha nem kell az oldalak webes verzióját nézegetnem...
PS: Egy jobb masszírozós fotel egy nullával fentebb indul... Hacsak nem dán koronában értetted, mert akkor OK.
[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
doncortio
senior tag
Próbáltam ipudli egyessel
nem mondom megvan annak a stílusa is, de van egy 30k-s ultrakényelmes fotelem ami massgítozni és hőt szabályozni istud
nameg én 30"on netezek ezért gondolhatod mennyire "hiányzik" a tabletélet
SzandiShady: az intel már kifejlesztett vezeték nélkül tölthető notit is[ Szerkesztve ]
Isten veled Steve, nyugodj békében!
-
Shady313
aktív tag
-
Gusztáv
addikt
válasz
Shady313 #132 üzenetére
Nekem eddig annyi volt meg a Tesla Motors-ról, hogy sokan előrendelték, de kocsit még senki nem látott
. Viszont semmi forradalmi nincs az akkujában, annyi hogy lithium-ion. És ez ennyivel jobb, mint egy savas akksi. De ilyen méretben rettentő drága, ez látszik is a 110e $ kezdőárból (a Lotus Elise, ami az alapja az egésznek, pont fele ennyibe kerül). Persze ez egy luxus roadster-nél nem számít, de pl próbálj meg eladni egy Toyota Prius-t 15 millióért.
Pl elektromos targoncáknál is vannak már líthium-ion-os concept modellek, de gyártásban nincsenek. Olyan drága az akku, hogy senki nem venné meg. Így kiállításon lehet velük villogni, hogy mi ilyet is tudunk gyártani.Ami a laptop teljesítményű tableteket illeti, azt is vedd számításba, hogy ahhoz hűtést is kell méretezni. Nem tudom hányan értékelnék, ha venti lenne a tabletjükbe, még ha akksis üzemmódban nem is működne.
[ Szerkesztve ]
Laci
-
doncortio
senior tag
válasz
Shady313 #134 üzenetére
A végén 13nm-es tableteken fogunk kockulni amik minimum nyolcmagosak és 4ghz-sek
Én nyomtam fel a kollégánkat
A nem fórumba illő viselkedésért, a triplázgatásokért és duplázgatásokért. [link] Egyébként pár hsz-e el is tűnt
az eltiltás oka: (* A felhasználó jogait az Alapelvek durva megsértése miatt ideiglenesen felfüggesztettük!)[ Szerkesztve ]
-
Shady313
aktív tag
válasz
doncortio #133 üzenetére
Mire kapta, nem tudod?
Nekem csak az nem tetszett, hogy pl rávágta a Teslára, hogy befuccsolt, holott annyira bevált, hogy készítettek egy újabb szériát amit előlehet rendelni (testreszabhatóan), ugyanis 2012-ben jönnek. Az oldalon szó is van róla, futják a tesztköröket, tökéletese működik. A fedélzeti számítógép Tegra hajtású lesz
Lassan a kocsikat is belelehet keverni az informatikába
"Intel-es, AMD-s, Via-s vagy NVidia-s kocsid van?" Az Inteles ebben az esetben is 3-szor drágább lesz
Örülnék egy ilyen gépjárműnek, de 1. hááát izé, nem óccó, 2. Európában tudtommal nem kerül forgalomba (valószínűleg a terméktámogatás miatt - szervízállomások)
Az a perverz én lennék
Tehát pont azt szeretném, hogy egy tabletre rálehessen kötni mindent, leteszem az asztalra és megy - ha meg úton vagyok akkor meg telefon szintjén, illetve böngészés szintjén, annak megfelelő hardveres képességekkel tudjam használni
A sebességgel sem hiszem , hogy gond lenne (SSD).
A Windows Phone 7-es szinkronizáció nagyon tetszik, pedig köztudott, hogy a bütykölősebb felhasználók közül való vagyok
Hogyha ez a szinkron eszközön belül zajlana, rendkívüli lenne
Igazából csak azért hülyültem bele ebbe a tablet témába, mert rájöttem, hogy egy egyszerű AMD-s noti vagy egy HTPC Llano alapokon bőven elég is lenne. Kicsit elindultam abba az irányba, hogy kicsi legyen, de okos
Más meg azt szereti, ha püfölheti a nagy gépházat, de akinek ez az igénye, a tabletekhez is fognak majd gépházat árulni, hogy legyen mit püfölni
Látod, kreatív fejlesztőnek jó lennék
-
doncortio
senior tag
válasz
Shady313 #132 üzenetére
Csinos
Én sem értem minek rágódni azon mire képes egy tablet: vonaton hol ktöd rá és mire? És autóban? Otthon meg ki az a perverz aki tableten netezik amikor PC-n gyorsabb és kényelmesebb? Ez nekem magas
Amúgy a kolléga kapott egy kis kényszerpihenőt így még várnod kell az értelmes válaszára
-
Shady313
aktív tag
válasz
lumpen_stex #127 üzenetére
És akkor ez mi? [link]
Továbbá én egy olyan tabletet szeretnék, amit ha otthon használok, betudom kötni, bármekkora energiát szívhat és ilyenkor mindenre képes (amiket már fentebb említettem).
Ha csak mobil felhasználása lenne, akkor energiatakarékos módba kapcsolna, nem kell annak olyankor 100-on járnia, szimpla email, telefon és kész. HDTV-t úgyse kötnék rá útközben. Ha meg mégis valami megjelenítőre kötném (pl kocsiban), ott a szivargyújtó.
Kicsik kezdenek közelíteni az elképzeléseimhez: [link]
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
Shady313 #120 üzenetére
a gyártástechnológia nem fog fejlődni, mert egy tranzisztor már csak pár atomból áll egy csipen ma is és az alá nem lehet menni. az órajelet se lehet tovább növelni, ezért kezdték el a magok számát növelni, ami nem tesz jót a fogyasztásnak.
az aksik fejlődését se a piac tartja vissza, hanem a fizika. mindenkinek érdeke lenne egy jobb akumulátor, pl autóipar...talán az üzemanyagcella megoldás lenne vagy valami air-al elem, azzal akár egy hónapig is menne a cucc, de az meg nem tölthető...
de egy tablet otthoni használatra van és a 6..10 óra elég errre. ha utazásra kellene, akkor olyan lenne jó, amibe sima ceruza vagy aaa elemeket lehet tenni, mert az mindehol kapható.
-
Gusztáv
addikt
válasz
Shady313 #122 üzenetére
Persze ezek mind jól hangzanak, csak egyből sem lett kereskedelmi termék. Pedig mondjuk a Nokiának pillanatnyilag nem nagyon áll érdekében rejtegetni a fejlesztéseket, amikor a kutya sem vesz tőlük telefon. Meg az ilyen vezeték-nélküli töltéses dolgoknál már előre látom amint a Green peace mindenhez hozzáláncolja magát. Tudod mikor fogják elhinni, hogy nincs káros hatása, csak meg kell nézni, hogy a mérgeszöldek mit rendeztek a zengői lokátorral kapcsolatban
. A hidrogéncella már régi téma, de még nagy mértben sem nagyon terjedt el. Amíg ezek laboratóriumi körülmények között lehet hogy működnek, addig ipari méretben nem biztos hogy gyárthatóak pillanatnyilag.
@erdoke: Szerintem sem fényezted az Apple-t. De attól, hogy iszonyat profitot termelnek még nem lesz szimpatikus a cég vagy a kommunikációja (sőt általában inkább fordítva történik a dolog). A kolumbiai drogbárók még jobbak ebből a szempontból, mégsem vezetik a népszerűségi versenyeket
.
Laci
-
Shady313
aktív tag
Ettől függetlenül lehet tényleg csak a raktársöprés miatt vannak gyenge akkuk
Igazából én abból indulok ki, hogy egy Tesla Motors márkájú autót képesek az akkuk 300 mérföldön át hajtani, nem kis tempóval és gyorsulással. Igaz, ott hely is van neki bőven, meg más technológia, meg "dinamó" elv is fellép, valamint a fékezés is visszatölt, csak akkor is ez egy kocsi és nem egy tablet
Biztosan van már kifejlesztve valami, csak jelenleg a gyártóknak nem hiszem, hogy költséghatékony.
Valamint ha netán (valami csoda folytán) bevezetnének egy vezeték nélküli töltési technikát akkor nem kéne aggódnunk a telefonunkért (tabletünkért) csak, ha a természetben vagyunk
Higgyétek el. Foglalkoznak azokkal az akkukkal
Szerk:
[ Szerkesztve ]
-
Gusztáv
addikt
válasz
Shady313 #120 üzenetére
Az a baj, hogy a gyártástechnológia fejlődéséből fakadó kisebb fogyasztást egyből ellensúlyozza a nagyobb órajelű / erősebb cpu, gpu beépítése. Ami még nem növelné a fogyasztást alapból, de az új nagyobb felbontású kijelzők, látványos kezelőfelületek, nagy adatforgalom szépen meg is dolgoztatja a hardvert, így meg nem csökken a fogyasztás.
Sajnos én ezekben az új szuper akkus dolgokban nem hiszek, sok éve lebegtetik a dolgot, de senki nem jött ki még semmivel. Minden más komponenst fejlesztenek vadul, csak épp az akkumulátoros eredményeket rejtegetnék? Pedig ezzel lehetne igazán megfogni a vásárlókat, szerintem nagyon sokan választanának egy olyan készüléket, ami bírna 3-4 napot egy feltöltéssel.Laci
-
Shady313
aktív tag
válasz
lumpen_stex #118 üzenetére
A fogyasztás biztosan fog még csökkenni, ugyanis a gyártástechnológia fejlődése még nem állt meg, max kicsit belassult.
Az X86 és ARM közötti különbségek számottevőek, de szerintem kiküszöbölhetőek. Leginkább a felhasználhatósága a lényeges szempont. Az energiaigény közti különbség nem véletlenül mutatkozik meg.
Akkumulátorok fejlődése szerintem csak piaci fogásból vissza van tartva. Fog az fejlődni
Megint dupláztam, nem figyeltem, bocsánat
[ Szerkesztve ]
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
Shady313 #116 üzenetére
a fogyasztás nem fog csökkenni, mert ez a mai fogyasztás is már kisebbfajta csoda. gyakorlatilag egy pár éves pc grafikai és számitási teljesitményét tudják század akkora energia igénnyel, mint az x86. az akkumulátoroknak kellene fejlődni, de arra nincs reális kilátás.
-
Shady313
aktív tag
Igen tulajdonképpen ezért is gondoltam arra, hogy a nagyobb teljesítmény és jobb üzemidő elférne a nagyobb tabletekben. A fogyasztás fog még szépen csökkenni lefelé, én nagyon bízom benne, hogy az aksit is fejleszteni fogják. Szerintem most csak úgy vannak vele, hogy "raktársöprésként" berakják a gyenge aksikat, hogy az úgyis "jó lesz a parasztnak"
-
Gusztáv
addikt
válasz
Shady313 #114 üzenetére
Értem én az elképzelésedet, csak abban nem vagyok biztos, hogy ez a piac igénye. Akksi fronton meg az a nagy helyzet, hogy iszonyatosan le vannak maradva a fejlesztéssel, vagy a meglévő eredmények implementálásával. Most ott tartunk, hogy 2 napos üzemidő egy okostelefonnál már jónak számít. És ez az elmúlt pár évben csak romlott, nem igazán látom, hogy mitől változna meg a trend.
Persze ez személyes vélemény, de nekem telefon méretben a max, amit el tudok fogadni a 4". Ez meg behatárolja a használható akku méretét is. Persze a fejlődéssel egyre megy össze az elektronika, és a fixen beépített akkuval is lehet valamennyi helyet nyerni, de én nem vagyok túl bizakodó ebből a szempontból.Laci
-
Shady313
aktív tag
Az én elképzelésem egyelőre még csak a távoli jövőben lesz megvalósítható. Viszont mindenki tömegével átfog térni a "kis ari kütyük" világába amikor azok már mindenre használhatóak lesznek. Mint ahogy most is megveszi az öregasszony magának vagy a kisunokának a notebookot, úgy később megveheti a tabletet is. Tehát itt nem az igényekről, hanem a fejlesztési áttörésről lenne szó.
Mint most mondjuk van notebook 80k-ért és ebook olvasó 20-ért, később lehetne mindent tudó x86-os mindenre jó tenyér/táblagéped 80ért és egy átlag notebook 20-ért.
Tehát a fő elképzelésem az lenne, hogy ne legyen 10 különböző eszköz, hanem csak 1 ami mindenre jó.
Persze, az előzőekben is megcáfolták, hogy senki hordaná a zsebében azt asztali számítógépet mint egy mobilt.
Vegyünk szemügyre néhány fontos kérdést:
Aki professzionálisan szeretné felhasználni, illetve megteheti az most is megveszi a 80k-s mobilkészülékeket (anno WM, WP7, Android), de mi lenne ha ezért a 80k-ért egy mindenre alkalmas készüléket kapnál? Nah ez lenne igazán fejlesztés és innováció.Ergo a pénztárcád ugyan akkora veszélynek lenne kitéve ha leejtesz egy ilyen készüléket, mint ha mondjuk a telefonodat ejtetted volna le.
Más kérdés:
Ki bízná az adatait egy ilyen készülékre? Tehát amit bármikor leejthetsz. Nagyon sokan jelenleg is a mobiltelefonjukban tárolják az ilyen adatokat. Biztonsági másolat bárhova készíthető. Aki fontos, folyamatosan változó adatokat szeretne elérni, az ma is online-ként dolgozik velük. A későbbiekben az online adatelérés és a "cloud" egyre jobban integrálódik. Lopás ellen minden védhető már ma is (tök mindegy h mobil vagy asztali gép, akinek tényleg nagyon kell, megszerzi, feltöri, stb)Újabb kérdés: akkumulátor üzemidő:
Erre a legtöbbször azt a választ adják, hogy a funkciókat nem kötelező használni, így nem merül annyira az akku. De tovább megyek - ha úton vagyunk, nem is szükséges akkora teljesítmény, tehát átkapcsolhatna a készülék "energiatakarékos" üzemmódba. Akkor többet is fog bírni mint a mai telefonok és miért: üzemmódtól független, a készülék újabb gyártástechnológiával készül, alacsonyabb fogyasztással.Szerintem minden gond nélkül elérhető lenne egy ilyen elképzelés (az AMD Llano notik is bírni fogják 5-6 órát, pedig ott erő is van). Továbbá, ha tabletről beszélünk, nagyobb területet használhatunk fel az akkumulátornak - de ne beszéljünk nagy méretű tabletről, az kényelmetlen lenne mobilnak
Remélem sikerül megérteni a hosszan kifejtett elképzelésemet
-
Gusztáv
addikt
válasz
Shady313 #111 üzenetére
Szerintem itt az a kérdés, hogy mi is a piac valós igénye. Nekem nagyon úgy tűnik az egész ipad sztoriból (meg pl. a munkatársaimmal való beszélgetésekből, akik nem IT-sok), hogy pont nem igazán vágynak notebook szintű teljesítményre. Nem véletlen, hogy a WP7-es tablet-ek (vagy elötte a Win Xp Tablet Edition-os) nem igazán tudtak sikert elérni. Az ipad épp azzal robbantott nagyot, hogy szakított ezzel a koncepcióval. Azt értem, hogy neked más elvárásaid vannak egy tablet-el szemben, de ez nem biztos tükrözi a tömegek igényeit.
Laci
-
erdoke
titán
Érdemes látni, hogy az univerzális mobil eszközhöz két út vezet.
1. A meglévő x86-os vasakat és szoftvereket finomítgatva megfelelő méretben jó üzemidőt és teljesítményt kapni. Itt mégmnem tartunk, a Windows-os tabletek nemcsak nincsenek egér és billentyűzet nélküli kezelésre optimalizálva, de megfelelő (értsd: nem atomos) sebesség mellett az üzemidejük fos. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy jövő tavaszra óriásit ugrana akár az Intel, akár az AMD a vasakat tekintve.
2. A mobilos hardvert és szoftvereket tesszük egyre inkább alkalmassá munkára is. Egyelőre ez jobban áll az iPad személyében, de közel se üti meg azt a kompromisszum szintet, amit szívesen megkötnék. Az ARM-os Windows 8 pedig egy jó nagy kérdőjel, ami a sebességet, ill. enterprise szoftverek portolásának ütemét illeti.A legjobb aláírás a héten
-
Shady313
aktív tag
Ezidáig én is pont erről beszéltem
Igaz én kicsit nagyot ugrottam előre az elképzelésemmel, de amit leírtál megvalósítható lenne most már szépen, lassan
Anno lazán elégedettek voltunk az 1GHz-es teljesítménnyel, minden hétköznapi dolog + az akkori játékok futottak rajta gond nélkül
Szóval most, hogy már sikerült zsugorítani a méreteket, továbbá fejleszteni az utasításkészleteket, csak programozni kell tudni őket. Ez a fő gond, hogy a hardver nincs megfelelően kiaknázva, ha meg mégis akkor optimalizálatlanul.
De a piac szándékosan halad lassan előre. Több pénzt lehet kihúzni a végfelhasználóból lassú, hosszadalmas léptekkel mint egy áttörő, évekig a csúcson fennmaradó eszközzel. (A fogyasztói társadalom feladata az, hogy minimum évente vásároljunk újabb eszközöket
)
-
LonGleY
veterán
válasz
doncortio #108 üzenetére
Nem is kell? Ki írja ezt elő? Ha a hardver adott, miért ne lehetne normálisan kihasználni? Nem mindenki a butított mobilos operációs rendszerekre kíváncsi... egy tableten én arra már nem vagyok kíváncsi.
Régebben még elképzelni se tudtam volna, hogy egy telefonban hatszor olyan erős processzor legyen, mint az asztali gépemben, ráadásul duplán a két maggal - és hogy 3D játékokat fogunk rajta tolni. Ma a mobil a szervezőfunkciókkal és szinkronizálásokkal fontos része a napi rutinnak. A tabletek viszont túlméretezett játéktelefonok, és szerintem joggal várom el itt is a szintlépést, ami a notebook-ok funkcionalitását és komolyabb operációs rendszereit jelentené.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Én speciel elsősorban híreket olvasok a tableten, másodsorban böngészek és emailezek. A játék és egyebek csak ezután következnek.
Mindenesetre a "taperolom -> egyik felület, egerészek -> másik felület" lesz a megfelelő megoldás, úgyhogy én bízok a Win 8-ban. 2012 nagy kérdése lesz, hogyan viszonyul majd egymáshoz az x86 és az ARM változat, ha minden fontos paramétert összevetünk.A legjobb aláírás a héten
-
Gusztáv
addikt
Azért lehet kapni normális tabletet Win7-el is, de ez szerintem egy nagyon szűk célközönségnek készül. Talán a Win 8 fel tud nőni az átlagfelhasználók igényeihez is. És még az ára sem olyan vészes.
Laci
-
LonGleY
veterán
Nem tudom, hogy ti miért nem, én megértettem azt, amit randras elvárna a jövőbéli win alapú cuccoktól: mivel egy tablet hardvere is bőven fel (fog) érni a mai PC-kkel, az igazán nem lenne baj, ha azokat az alkalmazásokat, amit a win 7 elfuttat, a win 8+ is vinné, ezáltal a kijelzőtől függően akár "szántani, vetni, betakarítani" is lehessen velük, ne csak a tipikus tablet felhasználás (az tulajdonképpen mi is??) vonalát erősítse a +1 oprendszer. Ugyanúgy gondolok itt utorrentre, trillianra, notepad++ra, bármire. Az nyilvánvaló, hogy ma a legtöbben csak böngésznek és .. játszanak egy ilyen táblán, de muszáj lenne valamilyen szinten kompatibilissé tenni a mostani PC-s alkalmazásokkal az alapokat (ha már win). Lehet ez a különböző platformalapok miatt nem megvalósítható, de akkor én nem válok tablet felhasználóvá, ahogy az értelmét megkérdőjelezve eddig sem (pedig nekem is nagyon jól jönne egy ilyen ultrahordozható ketyere). Megjegyezném, nem vagyok winbuzzancs, de a legtöbb, _számomra_ értelmes alkalmazás azon létezik.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Az iPad azért sikeres, mert a legtöbb dolgot azon tudod egyszerűen megcsinálni. Az androidos tabletekre alig van alkalmazás, a mostani Windows-os tabletek pedig a felületen és a súlyon/üzemidőn véreznek el.
Én látok rá esélyt, hogy a tabletem és a laptopom akár már jövőre egyesül. Mindenesetre nagy megkönnyebbülés lenne...A legjobb aláírás a héten
-
Gusztáv
addikt
Nem kötözködésnek szántam, csak leírtam a véleményemet. A különböző funkciók egy készülékbe integrálása mindig is komoly kompromisszumokkal fog járni. De nem azt mondom, hogy ezek nem lennének vállalhatók. Nekem is van tablet-em, de csak média fogyasztásra használom.
Írod, hogy változnak a felhasználási szokások, ezzel teljesen egyetértek. Csak a trendek épp nem abba az irányba mutatnak, mint amit te leírtál egy tablet iránti igényként (lásd ipad sikere)Laci
-
lumpen_stex
aktív tag
annó volt a pda, abból lett az okostelefon, abból lett a tablet, és abból pda lett megint. az élet örök körforgása...
-
NogeOne
tag
Nekem bejön... egy tablet nem arra való mint egy asztali pc.. ne is várjunk tőle annyit
-
Gusztáv
addikt
Én ezeket jobban szeretem elkülöníteni. Útközben semmi szükségem asztali pc teljesítményre, otthon kényelmesebb leülni a gépem elé. Max valami szoftveres megoldás kell ami szinkronizálja a kiválasztott fájlokat a gép és telefon között. Nem szeretném, hogy pl a bankos utalásokhoz használt program rajta legyen a telefonon, vagy ki lehessen belőle bármilyen erre vonatkozó adatot kukázni.
Munkára az ember általában nem olyan telefont / gépet használ, amit szeretne, hanem amit kap a cégtől (rosszabb esetre olyan szinten telepakolva biztonsági policy-kal, hogy egy nyilvános wifi-hez sem tud csatlakozni).
Valamint a gépem / notim nem szeretném kitenni annak, amit egy telefon esetenként kap (pedig én még igyekszem vigyázni rá). Valamint egy telefon más élettartamra is készül, mint a fent említett dolgok.
És végül ha elhagyom/ellopják/összetörik, akkor ne ússzon vele minden dolgom.[ Szerkesztve ]
Laci
-
Shady313
aktív tag
válasz
doncortio #83 üzenetére
Bocsánat, hogy egyszer vétkeztem, kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb problémád az életben
Fejlesztési tanács? Pl, az utolsó hsz-eket "egybeépíti"?
Előbb azt írod h kegyes leszel utána mégis tűzre velem?
Nah látod, ez szimplán csak annyit jelent, hogy téged nem az érdekel, hogy ki mit hibázik csak az, hogy égve tartsd a tüzet
Szóval rossz kifogás, hogy én rossz kifogással jöttem
Szerk: tűzre veled, le szandiztál
Szerk2: Úristen elég az offból mert a végén tényleg tűzre kerülök
[ Szerkesztve ]
-
doncortio
senior tag
Na, ez a rossz kifogás, nézd az én fenti HSZ-em amikor kiemeltem külön, hogy a #80-as HSZ-edre válaszolo, unom már folyton figyelmeztetni ezért a népet. Adnék is a PH!-nak egy fejlesztési tanácsot, de nem találom a topikot
De ettől függetlenül elnézem, lásd míly kegyes vagyok
De ettőlfüggetlenül tüzelőanyag leszel, ki ne aludjon a máglya
[ Szerkesztve ]
-
Shady313
aktív tag
válasz
doncortio #78 üzenetére
Természetesen igen, ez csak a mobilitáshoz vezető út lenne. Tehát egyben lenne az otthoni PC-m, a munka notim és a telefonom. Megfelelő teljesítménnyel, videogyorsítással, HDMI csatlakozóval, 1080p támogatással és USB-vel (akár microUSB is elég, azt átlehet alakítani szabványos USB A-ra). Wifi, Bluetooth, GPS alap.
-
Shady313
aktív tag
Elolvastad amit írtam?
Idézem magam:
"a 4" jó email olvasásra és telefonálásra. Hazamész, lerakod az asztalra..."Vagyis meglenne a 4" is (nem kell hozzá plusz periféria, hangsúlyozom, ez csak lehetőség, hogy leteszed és használod). Nem kell máshova kiépíteni semmit. Otthon, arra megfelelő munkahelyen van csatlakozási lehetőség, utcán, utazáskor meg bökdösöd a kis 4, 7, 12 akárhány colos képernyőjét.
-
doncortio
senior tag
Szerintem sem kell leragadnunk a 4"-nél, mi a tabletek (mint egységes fogalom
) jövőjét elemeztük (és hát közben jött az a valaki aki miatt félig szétoffoltuk a topikot...).
Sandy313: sajnos nem minden tablet rendelkezik HDMI-csatlakozóval, ezt szabványként kéne kezelni a droidos platformnak. De előbb-utóbb az összes gyártó alkalmazná, nehogy lemaradjon a konkurenciától.
(#74) Gusztáv: Hidd el, ez hamarosan be fog következni, de az se lehetetlen, hogy hazaérsz a billentyű, egér elé és csak kiveszed a táskádból a tabletet felcsatlakoztatod a monitort a helyére
Az egész utána olyan iMac szrű lenne, de kit érdekel?
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
Nem rosszak ezek a cuccok, de a kijelzőjük kegyetlen szar szerintem. Nem csak a rezisztív technológia miatt sajnos.
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
Gusztáv
addikt
Ok, de akkor feltételezed, hogy bárhova mész, ott lesz egy kialakított munkahely egy monitorral + egér +bill. Ez akkor működne szépen, ha megállapodnának a gyártók, hogy mindenki fixen egy helyre teszi ezeket a csatlakozókat szabványos elrendezéssel, és akkor lehetne pofás kis univerzális dokkolókat gyártani. Ez ami nekem pl az Apple-ben szimpatikus, de persze nekik könnyű.
Laci
-
Shady313
aktív tag
Erre van az USB és a HDMI
Illetve egyéb technológiák mint a bluetooth. Nem kell leragadni a 4" kijelzőnél azért mert azt adják hozzá. a 4" jó email olvasásra és telefonálásra. Hazamész, lerakod az asztalra, bekötsz ezt azt vagy rácsatlakozol, ha vezeték nélküli és boldogság van
-
Gusztáv
addikt
válasz
doncortio #67 üzenetére
Mondjuk a jövőben belepakolják az általad kívánt dolgokat egy 4" tabletbe. A kérdésem az lenne, hogy szerinted milyen módon fog történni az adatbevitel. Mert 4"-on virtuális billentyűzeten dolgozni nem lehet (még 10"-on sem), plusz elfoglalja a nem túl nagy kijelző felét is. Ha meg viszel hozzá külső klaviatúrát, akkor lassan ott vagy mint ha egy notebook-od lenne. Egyedül az Asus Transformer és társainak a megoldása használható ilyen célra, de mondjuk én 12" méret alatt semmit nem használnék munkára huzamosabb ideig.
Laci
-
doncortio
senior tag
Hát ecsém te aztán hihetetlen vagy
"ez egy fórum, ha nem akarod hogy reagáljanak rá, akkor privátban beszélgess
egyébként amiről ti beszéltetek az nem illik ide"
Igenis ideillett, csak az nem amiben rád reagáltunk.... és bekopizhatnám az előttem válaszoló ezen részét, de nem teszem."nem kanyarodtatok el?
ipod touch szintű kütyükről van téma, ti meg csúcs notikról beszéltek"
Csúcs notik? He? Most vagy olvasni nem tudsz vagy csak vég nélkül dobod a HSZ-eket, hogy gyorsabban lépegesd a rangokat
"jövő lehetőségeit meg köszönjük, hogy vázoltátok
no comment"
E az Archos tabletek egészen piciben topik, tehát IDE tartozik, hogyha a TABLETEK jövőbeni fejlesztéseiről és lehetőségeiről beszéltünk!!! Nem mellesleg vannak x86-os tabletek is már nem azért...
-
Shady313
aktív tag
Ha annyival több lennél mint mi, akkor csendben maradtál volna. Én mostantól ezt fogom tenni.
"ez egy fórum, ha nem akarod hogy reagáljanak rá, akkor privátban beszélgess" - ez rád is vonatkozik
"egyébként amiről ti beszéltetek az nem illik ide" - ez a beszélgetések 50%-ban lehet így is van (a másik 50% az veled folytatott beszélgetés volt). De ezt szerintem nem egy magad fogod eldönteni, hanem a közösség. Legalább egy ember még reagált is a hozzászólásomra, így ha 100-al nem is, de egy emberrel tudtam beszélgetni.
"jövő lehetőségeit meg köszönjük, hogy vázoltátok
no comment" - sajnálom, hogy egy mondatot sikerült csak felfogni a hozzászólásaimból
Kacifántosan fogalmazok - ez néha sajnos tényleg így van. Próbáltam összefüggés szerűen írni. Mellesleg úgy láttam te is kevertél ide egyéb kütyüket.
---------------
Szerintem itt fejezzük be most, én elismerem a kedvedért, hogy nem illett a fórumod arculatába a hozzászólásom, kérlek ismerd el te is, hogy az ujjal mutogatás és gyerekezés nem ide illett, alaptalan volt és joggal érzem sértőnek.
További szép napot mindenkinek és bocsánat, hogy rontottam a fórum arculatát a "csúcskütyüs" hozzászólásommal
[ Szerkesztve ]
-
Mymelody
aktív tag
válasz
doncortio #60 üzenetére
"Szerintem is az a gyerekes, hogyha valaki egy oda nem illő kommentet bevág a beszélgetésbe ráadásul az ujjal mutogatás"
ez egy fórum, ha nem akarod hogy reagáljanak rá, akkor privátban beszélgess
egyébként amiről ti beszéltetek az nem illik ide"Mi el se kanyarodtunk a tablettémától, épp a jövő lehetőségeit vitattuk erre te idejössz és legyerekesez minket. No comment "
nem kanyarodtatok el?
ipod touch szintű kütyükről van téma, ti meg csúcs notikról beszéltek
jövő lehetőségeit meg köszönjük, hogy vázoltátokno comment
bocs tényleg nem gyerekes
[ Szerkesztve ]
Cheers
-
doncortio
senior tag
Egy frászt nagy telefonnak
Ismerek egy embert, úgy hívják Józsi. Józsi apám munkatársa és annyit érdemes tudni róla, hogy 2.20cm magas és nem egy vékonyka darab, mert ha felhúzza a vállát a feje is oldalradől. Az ő keze akkora mint a sütőlapát (végre egy magyar mondás a valóéletben) és neki a PONT TÖKÉLETES méret a 4,3 colos HD7-es telója mert így legalább azzal sem kell bajlódnia, hogy eltalálja a csempéket
-
chabeee
aktív tag
telefonnak nagy, tabletnek kicsi, mire jó ez?
-
doncortio
senior tag
+1
Szerintem is az a gyerekes, hogyha valaki egy oda nem illő kommentet bevág a beszélgetésbe ráadásul az ujjal mutogatás. Mi el se kanyarodtunk a tablettémától, épp a jövő lehetőségeit vitattuk erre te idejössz és legyerekesez minket. No comment
[ Szerkesztve ]
-
Shady313
aktív tag
Nézd. Azért mert neked alacsonyak az igényeid... Attól még nem kell másokat hülyének nézni.
Gyerekes. Az a gyerekes, hogy van aki arra vár, hogy munkára/multimédiára használja ezeket a készülékeket?
Úgy vélem az a gyerekes, hogy nem tudsz mérlegelni, hogy mikor, kit, miért kell leírni. Kritizálsz másokat 0 ismeretséggel. Tudod ez inkább "gyerekes"... De majd rájössz te is.
A legésszerűbb válasz viszont csak egy mosolygó smile lett volna. Egyiknek sincs értelme, de az gyerekes lett volna
Máskor kérlek inkább írd le azt, hogy mi most ARM gépről beszélünk, nem X86-ról és az X86-nak semmi keresni valója itt. Ujjal mutogatás helyett.
Felállítottam egy elképzelést ami a jövőről szól. Elmondtam a jelen korban elérhető ésszerűbb elképzelést (mobil telefonom többet tud) és hogy a cikkben szereplő eszközök miért nem állják meg a helyüket a jelen korban (ergo nem abba az irányba mutat a fejlesztés, amit a jövőképpel lefestettem).
Továbbá alátámasztottam azt, hogy vannak a jelen korban használható tabletek.
Ebben mi volt az elvont ostobaság?
[ Szerkesztve ]
-
Mymelody
aktív tag
huúú de okos hozzászólások, kreatív emberektől(emberkék)
Cheers
-
Shady313
aktív tag
Akkor lesz igazán érdekes az ilyen méretű tablet, ha már notebookokkal veszi fel a versenyt. Ha majd hozza egy AMD Llano teljesítményét és rálehet kötni a FullHD TV-t, lesz benne 4GB ram és legalább 250GB-os SSD, továbbá hívásokra is használhatom (tehát a teljes számítógépemet/média központot tudok a zsebemben tartani) akkor én is vevő leszek egyre
Addig felesleges. De ehhez eljutni nehéz feladat, apró lépéseket kell eszközölni.
A tabletek jelenleg is rengeteg dologban megkönnyítik az ember dolgát. De csak ami nagy kijelzővel rendelkezik.
Ez a két Archos tablet nem hoz semmi extra pluszt egy "mobilhoz" képest (amik ugyebár szintúgy egyre fejlettebbek).
-
zsirfecske
addikt
teljesen értelmetlen kütyük, a kettő közötti méretben ott a moto defy azonos hardverrel, telefon funkciókkal alig drágábban. ugyan minek venne az ember egy külön eszközt?? külön tölteni, rakosgatni, áh, butaság.
-
doncortio
senior tag
Hát ez nem tablet hanem "smartPMP"
De megnéznék egy WP7-es tabletet
-
.mf
veterán
Én is örülnék, ha nagyobb lenne a felbontása, de 10k-ért szerintem ez se rossz, főleg, hogy még egy wifis routert és sim kártyát is adtak mellé
Ugyan csak 3.5" és 7" van nálam, de azért érezni a különbséget, kicsin jóval többször ütök félre, és max két ujjal pötyögök, a tableten pedig próbálkoztam a tízujjassal is (ami inkább 8ujjas, a hüvelykujjak helyett a mutatóujjal nyomom a space-t), és meglepően jól ment.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Mymelody
aktív tag
Mennyivel egyszerűbb, mindenki számára èrthető lenne visszahozni a pda elnevezést
Dehát a tablet a divatos szó ma[ Szerkesztve ]
Cheers
-
sonaj0203
aktív tag
Hali!
Lehet vajon ezekkel skype-ot használni?
KöszVan úúgy, hogy nem úgy van.
-
Gusztáv
addikt
válasz
blueMerle #35 üzenetére
Hát ezek inkább pmp-k, vagy akkor a ZuneHD-m is tablet
. Mert lehet rajta netezni és programokkal is bővíthető.
Mondjuk a pmp-funkciók alig vannak megemlítve a cikkben, pl van-e hangszínszabályzó? Tudtommal ezek már régóta kaphatók, de így is kicsit elkésettnek érzem őket. Az okostelefonok elterjedésével sok embernek értelmetlennek tűnik egy ilyen eszköz.
Pedig minőségben ritkán hozzák egy pmp szintjét, ha zenehallgatásról, filmnézésről van szó (sem felület, sem hangminőség-funkciók szintjén). Még a WP7-es telefonokba sem sikerült ugyanazt hozni amit a ZuneHD tud.
Laci
-
erdoke
titán
Ha már tablet, akkor minimum 768-as kijelző felbontás. Én nem látok nagy különbséget egy 4,3" és egy 7" WVGA kijelző között, normálisabb rendszereken az előbbin is jól lehet gépelni, ha pedig vacak a billentyűzet (netán a kijelző érzékenysége), akkor a nagyon se lesz sokkal jobb.
A legjobb aláírás a héten
-
kenand
veterán
iPod Touch újra feltalálva, remek.
(De az használható..jailbreak után.)Ehgy tábla is korlátozottan alkalmas neztezésre, egy telefon nagyságú cucc meg teljesen alkalmatlan. Max unalmas előadáson lehet megnézni a leveleidet...
[ Szerkesztve ]
-
blueMerle
veterán
Kiváncsi vagyok mikor jön a 2,1 colos változat hadd süssék arra is a tablet jelzőt
No comment, a pénzkidobás művészetét magas fokon képviseli mindkét eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
válasz
Bogyó bá' #23 üzenetére
Teljesen megertelek, nalam is 1366*768 a minimum, ha mar valami komolyabb kell. DE: azt megnezni, hogy jott-e mail, 800*480-as tablet is eleg. S evvel fel perc alatt ott vagyok (felebred, wifi, mailsync), mig asztalival bo 2 perc; masreszt ez talan 1W, az asztali itx is 20, a nagy pedig idle 75-90 kozott lehet.
-
szab.tam
nagyúr
(OFF)"csak n-es Wi-Fi és Bluetooth modult kaptak, 3G modem és GPS nincs."(/OFF)
ok. de pl. egy voda-s usb modemmel működik?
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Krugszvele
senior tag
Inkább 50-ért veszek egy motorola defy-t és tudok vele telefonálni, navigálni, vagyis, izé... még 3G modem sincsen benne??? Addig kell mászkálni, amíg nem találok egy nyitott wifit?
40 ezerért.
Ki a tök vesz ilyet??? -
-
Mymelody
aktív tag
válasz
Cyberpunk #26 üzenetére
Ha van nálad táska tök mindegy, egyébként otthon minden kis dologért nem kell számítógépet bekapcsolni. De már írták előttem is. Mobilt otthon nem szabad használni? Na látod! Tabletet is lehet. Jó lenne már végre mindenki rájönne miért is gyártják a tableteket. Én már kiábrándultam az androidos telefonokból(egy időre
) sok mindenre használom fél nap üzemidővel. Értelmetlen az egész. Amúgy is BlackBerry a király
[ Szerkesztve ]
Cheers
-
Cyberpunk
félisten
Akkor ez most mitől tablet? Mert a nagyobbik akkora mint a DHD-m kérdem. Szóval az sem okostelefon hanem tablet?
Hope was the right choice, and it always will be.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nézd meg az adatlapomon, hogy milyen teló(i)m van(nak). Egyik sem okostelefon, netezni, filmet nézni mindkettőn lehet, de szinte soha nem szoktam. Egyébként a nem érintős Nokiát imádom (ez a céges), az csak telefon, és kész! De simán elmegy 7-8 napot egy feltöltéssel, napi 10-15 beszélgetéssel. Mindig, mindenütt van térerő, nagyon jó a hangja és szinte tönkretehetetlen (fémből van a burkolata). Amúgy meg egy lenézett "szar", pedig munkaeszköznek az ilyen való.
A "kütyübuziságomat" az asztali PC körül szoktam kiélni..., meg a HiFi-zésben és a fotózásban. Ennyi...(#21) .mf : Én még a (szintén céges) netbookot sem szeretem az 1024x600-as felbontású kijelzője miatt, mert mind a weblapokat, mind az Excel-táblázatokat folyamatosan görgetni kell, mert semmi komolyabb dolog nem fér el a kijelzőn. Ha nagyobb felbontású volna (esetleg 12"-os) akkor nem volna vele semmi gondom sem. Számomra elképzelhetetlen, hogy ennél kisebb felbontású bármivel netezzek... mert kényelmetlen és zavaró számomra.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Everman
addikt
"És ez mégis mit jelentene, akkor a Windows 8-tól kezdve mindenki, aki ezekre vágyik (fejleszt, tesztel, stb...) az Windows 7-en ragadna?"
????
A Windows 8-nak lesz hagyományos x86-os desktop változata és ARM-os netbook és tablet változata is. A desktopnak is lesz Metro layere és a demók szerint az ARM-osnak is Aero.
Ha meg megoldják az unibint, akkor az alkalmazásnak teljesen mindegy, hogy melyik platformra tolod rá, menni fog, ha a fejlesztő úgy látja jónak."És mi az, hogy ezekre nem tablet való?"
Egy mobil, hurcolásra termett, hardveres billentyűzet nélküli tabletre meséld el, hogy minek egy webszerver, torrent kliens, vagy fejlesztői segédlet?
Skype, MSN, filemanager, jegyzetelő és szövegszerkesztő alkalmazások meg már most is vannak."Előbb-utóbb lesz olyan rendszer és eszköz, ami fejlesztésre is szolgálhat, és mégis hardverileg köszönőviszonyban sincs azzal, amiről most én írok"
Fejlesztéshez mindig is megmarad egyfajta desktophoz kötött hardver, a fizikai billentyűzet, mint beviteli eszköz sok feladatnál pótolható egy virtuális lehetőséggel, de fejlesztéshez, programozáshoz ez biza nem lesz megoldás. Ha meg a tablethez kötsz billentyűzetet, akkor az már inkább valami convertible notebook, mint tablet.
"Most olvastam egy hírt a Windows 8-ról, ami szerint csak az ARM verzió nem lesz kompatibilis a mostani alkalmazásokkal."
Ez mindig is tudott volt, nem nézted a bemutatóját?
-
.mf
veterán
válasz
Bogyó bá' #11 üzenetére
Megvan a tabletnek is az előnye. A 3.5" kijelzős droidos okostelefonomon ugyanazokat el tudom végezni, mint a 7" szintén droidos, hasonló hardverrel szerelt tableten, de az utóbbival néhány dolog sokkal kényelmesebb a mérete miatt (gyorsan megnézek wikin valamit, ránézek a leveleimre, beugrok fórumra, stb -- amiknél tovább tart a nagygépet bekapcsolni, mint elvégezni; vagy olvasás, film, esetleg játék). A telefonok kapacitív virtuális billentyűzete szörnyű, a régiek rezisztívvel + stylus-szal jobbak voltak -- viszont a tableten már nagyobbak a virtuális billentyűk, ott már nem ütök folyton félre.
Persze ez már nem zseb-méretű.Ha kérdésed arra vonatkozik, hogy e két konkrét, 4,3 és 3,2" méretű gépnek mi értelme egy okostelefonnal szemben, na ott már én is vakarom a fejem. Inkább egy pótakkut vinnék a telefonhoz, mint ezeket.
-
törölt tag
csináljunk egy telefont ami okos, lehet rá telepíteni sok programot, testre szabhatod, és telefonálhatsz is rajta
csináljunk egy nagyobb cuccot, amin nem tudsz telefonálni, nem fér el a zsebedben, de olvasni, netezni, alap dolgokra jobban megfelel mint a telefon.
nem igazán fogy jól? biztos a méretével van a gond.....
fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
-
randras
veterán
Azért azt nem hiszem, hogy egy tucatnyian vagyunk csak ilyen elborultak, de kétségtelen, hogy kevesen.
Van egy lecsatolható billentyűzetes Acer csoda, aminek a képernyője tulajdonképpen egy tablet, na az már tetszene, és közelebb áll a valósághoz, de ha jól rémlik, az elsődlegesen tablet volt, tehát Androidot futtatott...
Mindegy, az öngól ellenére kíváncsian várom a Windows 8-at ARM-re, és majd akkor meglátjuk, merre is billenti a tablet piacot az új rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
Mymelody
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #11 üzenetére
Sajnálom, hogy nem jössz rá magadtól is
Nyomkodod az okostelódat(wifi, mozi, játék, youtube) azaz használod. Aztán a nap közepén megcsörren a telefon, de már nem tudod fogadni, mert abban a pillanatban lemerül. Verstehen Sie?
Amúgy mindannyian "kütyübuzik" vagyunk, hisz itt írkálsz te is meg én is, megvitatjuk miért is jó vagy rossz egy kütyü. Akinek alap nokiája van nalátod az nem kütyübuzi.
Egyébként nem veszekedni akarok, szerintem egy oldalon állunk
Csak én rájöttem nekem kell a galaxy s wifi 5.0, mert kiegészítve telefonnal tökéletes megoldás. De ezek az én igényeim kielégítése.Cheers
-
hunmyke
aktív tag
válasz
Bogyó bá' #11 üzenetére
Legyen a másik zsebemben is egy nehezék?
Legalább nem kapsz gerincferdülést.
Jó kis kütyü, nincs nagy képernyős "fullos" telefonom, ami mindent "tud". De én sem látom nagy hasznát, annyiból jó lehet, hogy legalább nem a telefont merítjük, amiről hívni is lehet.
"A lét határozza meg a tudatot. Ha megisszuk a lét, a tudat elszáll..." // Hofi
-
randras
veterán
Szép hasonlat, de miért ne csinálhatnának egy olyan új generációs operációs rendszert, amin legalább elfutnak az említett programok?
És ez mégis mit jelentene, akkor a Windows 8-tól kezdve mindenki, aki ezekre vágyik (fejleszt, tesztel, stb...) az Windows 7-en ragadna? Vagy Linuxra váltana? Szerinted meglépi ezt a Microsoft?
És mi az, hogy ezekre nem tablet való? Az asztali PC-nek leáldozott, ezt már tudjuk. Minden a hordozhatóság felé, ezzel párhuzamosan az érintésvezérelt megoldások felé halad.
Előbb-utóbb lesz olyan rendszer és eszköz, ami fejlesztésre is szolgálhat, és mégis hardverileg köszönőviszonyban sincs azzal, amiről most én írok, vagy éppen te, ezt gondolom belátod.
Nem azt mondtam, hogy holnap lesz, de az is tuti, hogy nem 10 év múlva.
szerk.: Most olvastam egy hírt a Windows 8-ról, ami szerint csak az ARM verzió nem lesz kompatibilis a mostani alkalmazásokkal. Akkor asszem még átgondolásra vár pár kérdés a fentiek közül.
[ Szerkesztve ]
-
horush
addikt
Hát igen, elég "szűk" a felhasználói réteg (ha van egyáltalán..). 50-60k-ért már olyan okostelefont kapni, 4" körüli kijelzővel, amivel gyorsan, jól lehet netezni, 3G-n is!, filmet nézni, de telefonálni, navigálni is. Mert jelenleg ez a "tablet" lényegében semmi másra nem jó, csak médialejátszónak, esetleg netezni, ha talál az ember wifit valahol. S emellé telefon ugyanúgy kell. Akkor inkább költök egy 10-essel többet, és veszek egy motorola defy-t pl, s akkor nem kell kettőt magammal cipelni, s külön vigyázni rájuk.
-
Everman
addikt
"Tudom most bedobod majd, hogy a Windows 8 valószínüleg a most említett programok egyikét sem fogja futtatni"
Tévedsz, nem dobom be, mert nem lenne semmi értelme.
Te konkrétan el vagy nagyon tévedve. Szántani, vetni, betakarítani akarsz, de a Ferrari kirakata előtt csorgatod a nyálad.
Egyszerűen a felsorolt alkalmazások és ezekhez kötődő feladatok nem tabletre valók, soha nem is lesznek, mert nem lehet egy ilyen eszközön hatékonyan használni őket. A Microsoft megpróbálkozott vele, volt és van is a piacon számos desktop rendszerrel felszerelt tabletPC, de konkrétan megbuktak, mert semmire nem jók. Nem véletlen, hogy a MS is továbblépett az ARM irányába és egy tablethez közelebb álló rendszert készít.
-
RaZroX
addikt
Már nem azért de ki vesz ilyet ??! Ez nem tablet.. inkább egy "Androidos PDA"...
This is the way
-
Bogyó bá'
nagyúr
Valóban nem értjük: az ilyesmi ketyerék az ún (jó értelemben vett) "kütyübuziknak" kellhetnek. Na igen, de azoknak már egy-két éve a zsebükben figyel egy (bármilyen márkájú, egyéni preferencia kérdése) okostelefon. Ami mindezt tudja, csak még sokkal többet is, meg jobban is.
Akkor miről is beszélünk?!Legyen a másik zsebemben is egy nehezék?
[ Szerkesztve ]
-
randras
veterán
uTorrent, Trillian, MS Word programcsomag, az 5 fő böngésző, Notepad++, FileZilla Client, Total Commander, VirtualBox, Skype, MySQL Workbench, NetBeans, IETester, Apache HTTP Server, PHP, mySQL Server a teljesség igénye nélkül. Hozzáteszem, ez nem az elvárt programok listája, hanem az általam legtöbbet használt programoké.
Tudom most bedobod majd, hogy a Windows 8 valószínüleg a most említett programok egyikét sem fogja futtatni, de ez egyelőre legalább annyira van megerősítve, mint hogy az Apple képeket photoshoppol.
Hogyha webserver nem lenne, de lenne 5 böngésző, notepad++, plusz a többi amire általában mindegyikőnknek szüksége van, akkor elégedett lennék, az nagy segítség lenne.
Mymelody: nem egy középkategóriás notebook áráért.
-
randras
veterán
Nem, de egy olyan eszköznél, aminek kisebb a kijelzője mint a telefonomé, és tabletnek van kikiáltva, hagy írjam már le.
A tablet egyre szinpatikusabb egyébként, de lehet, hogy csak azért, mert minden reggel látok legalább egy tabletes embert a metrón.
Hogyha lesz egy olyan Windows, ami a nekem fontos programokat képes futtatni tableten, azonnal veszek egyet. Addig ez csak szórakoztató elektronika, de jelen esetben mégcsak az sem.
[ Szerkesztve ]
-
Benyaking
aktív tag
Ez minden tabletes topikba alap lesz, hogy minek kell/mire valo?
-
-
randras
veterán
3.2 és 4.0 hüvelyk?
Akkor tulajdonképpen mire is jó ez? 43,000 forintért kapsz egy rosszul radio s-offolt telefont!
Egyre inkább úgy érzem, hogy a Windows 8 színre lépéséig a tablet a hülyék pénzköltési lehetősége csupán.
-
rudi
nagyúr
válasz
callmeakos #1 üzenetére
Nagyjából 30%-kal, drágább, azért az elég sok. Persze, a Galaxy S WiFi ezt-azt jobban tud az Archosnál, nemsokára lesz is róla teszt.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Bogyó bá'
nagyúr
Egy telefon - telefon nélkül? Ne röhögtessenek már, kérem....
-
Láttam már ilyet... Úgy hívják Samsung Galaxy S WiFi 5.0. Kicsivel drágább csak és nagyobb is... A lényegesebben drágának számít a 12.000 forint? Mert körülbelül annyival drágább és ezért cserébe 0.8 collal többet kapunk...
[ Szerkesztve ]
All→M8
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egyáltalán tabletnek nevezhető a gyártó 3,2, illetve 4,3 hüvelykes aprósága? A 10 és a 7 colos után itt vannak a minik.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Azonnali játékos kérdések órája
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Óvodások homokozója
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Black Myth: Wukong
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ÚJ LAPTOPALKATRÉSZEK KIÁRUSÍTÁSA (egyben)
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A14 (FA401WV-RG012W), Jaeger grey szürke, 3 év garancia
- Dell Latitude 5510, 15,6" FHD IPS Touch, I7-10610U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás
- ThinkPad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus Rog Gamer Laptop Ryzen 7 3050TI 16gm ram
- Dell laptop
- Lenovo 135W "kocka végű" 20V, 6,75A töltő + tápkábel
- Új HP 16 Spectre 2in1 OLED Touch 4K+ i7-1360P 12mag 32GB 2TB SSD Intel Arc A370M 4GB Win11 Garancia
- Új MSI GF63 Thin 15 FHD IPS i7-12650H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 2050 4GB Wi-Fi6 Win11 Garancia
- Acer Aspire 7 Intel Core i5-7300HQ 16GB DDR4 GTX 1050 Ti 4GB Windows 11 gamer laptop
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest