- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daemon09
őstag
Azért ez nem kis hiba szerintem sem. Bár nem szoktam jelszózni a winyóimat. Nem is gondoltam, hogy ilyen hiba előfordulhat egy gyártónál.
-
malwy
senior tag
Ciki. Valami konkrét infó, hogy ilyen hogy fordulhat elő? Mi nem fér össze mivel stb.?
-
dabadab
titán
Az IDE specifikacionak ezer eve resze a HDD jelszavazasa (es innen persze a SATA-hoz is atvandorolt), pl. az Xbox (nem a 360, hanem az eredeti) hekkerellenes vedelmenek is szerves resze volt. Altalanossagban el lehet mondani, hogy ezt nem nagyon lehet feltorni, legalabbis hazi korulmenyek kozott.
-
bit_vector
tag
elvileg minden SATA HDD tudja, hogy belsőleg a meghajtó tárol magában egy-egy titkosító jelszót. Enélkül az adataid nem fognak kimenni a sata kábelén, de onnan sem fogad semmiféle adatparancsot...
sőt. A durvábbak -ha jól emélkszem- már a tányérokra is ezen jelszó alapján titkosítanak, sőt, ha 3x elrontod (mint mondjuk a régió kód volt a DVD-ken), akkor kuka a vinyó....üdv.
-
Killing
addikt
Jelszóval nem szoktam levédeni Hard Drive-ot, egy ilyen SSD-re meg nincs lovetta.
-
gabi81
tag
kellemetlen.
-
válasz
mitulabattyi #32 üzenetére
Aham, szóval akkor létezik a dolog, csak ritka mint a fehér holló. Igaz, azokban a drága notikban biztosan akad ilyen, amelyekbe való a nagyon drága SSD.
-
mitulabattyi
aktív tag
A legtöbb notinál be lehet állítani a HDD passwordot, néhány asztali gépnél is. Nem csak SSD-nél, normál winchesteren is.
Nekem egy IBM laposom van, ha beállítom a HDD passt, nem is enged tovább még a biosba se, amíg be nem írtam a jó jelszót. Ha háromszor elrontom, újra kell indítani a gépet. -
DV
senior tag
Legalabb a tobbi gyarto malmara hajtja a vizet egy picit.
-
P00By
nagyúr
válasz
venember83 #18 üzenetére
Szvsz biztosan.
-
liksoft
nagyúr
Ez nem SSD, hanem firmware gond. Attól még szeretem az SSD-t.
-
Intel bácsi nagyon elbízta magát...
-
törölt tag
Hát ez durva! Egy kis kellemetlenség, hm sajna minden adatod elveszett, bocsi!
-
válasz
janos1988 #23 üzenetére
Én is ezt kérdem. Kétfajta jelszót lehet általában állítani BIOS-ban. Egyik arra való, hogy a BIOS beállításaihoz csak egy jelszó megadása után férünk hozzá. Meg van amelyiket ha beállítjuk, akkor mielőtt az oprendszert kezdené boot-olni, ugyancsak kér egy jelszót. De mindkettő kiüthető CMOS reset-tel. Szal nem tom, hogy itt most pontosan milyen jelszavas beállíthatóságról beszélünk.
-
Xirtam
veterán
Szerintem sem vészes annyira!
-
darkarthur
senior tag
Ez nagyon nagy!
Az Intel már elég rutinos ilyen hírek bejelentésében
-
Weaver
senior tag
hát igen... egyelőre nem csak a magas ár az SSD-k legfőbb probélmája. ez közhelyesen hangzik, de nincs ez még kiforrva. mire elérhető áron lesznek remélem szépen gyorsulnak még és letisztulnak.
-
schwanz
tag
válasz
venember83 #18 üzenetére
Majd ha lesz mire frissíteni
-
venember83
nagyúr
No, ez már nem kicsit vicces, így kívülről.
Firmware-frissítéssel orvosolható a probléma?
-
WN31RD
addikt
Pont egy ilyen beszerzését tervezem a közeljövőben a laptopomba. Természetesen a teljes háttértár titkosítva van, BIOS jelszavakkal nem bohóckodom.
-
LackoMester
addikt
hát ez presszó
még a legnagyobbakkal is megesik
-
Egy apró kérdés, mert ezt valahogy nem értem, vagyis nem tudom elképzelni. Mégis, hogyan lehet a BIOS-ban az SSD-t jelszóval levédeni? Még egy alaplap BIOS beállításánál sem találkoztam olyan opcióval, ahol SSD-t lehetett volna jelszóval levédeni.
Esetleg valaki tudna egy képet mutatni erről az opcióról? Vagy csak én vagyok lemarava mert nincsen SSD-m, és tutira, hogy minden lapnál előjönne ez a lehetőség, ha beléje dugok egy SSD-t. -
Realradical
őstag
Hát ez igen.
Autóban, vagy bármilyen egyéb műszaki eszközben visszahivatnák az egész szériát, nemhogy "dolgozunk rajta" felkiáltással elintéznék. -
Soha nem jelszavazom a gépem.
Az átlaguserenek csak fölösleges kínlódás, az én meglátásom szerint. -
rudi
nagyúr
válasz
CsendesMark #9 üzenetére
Az üldözési mániások tutira. Ők most "jó esetben" boldog "ugyemegmondtamhogybajlesz" kiáltással nyugtázzák, hogy annyi az adataikank, amit szerencsére "húszmillió" példányban lementettek. Egy BIOS védelem elég komoly. Ha fontos adatod van és azzal véded le és az Intel miatt elszáll, akkor tuti elég ideges leszel.
-
Integra
titán
mi az hogy ne adjak neki biosban passwordot???
még szép, hogy adok, alapvető biztonsági intézkedésről beszélünk, ez nagyon ciki... -
CsendesMark
aktív tag
A felhasználók hány százaléka védi bios szintű jelszóval az adatait?
-
Muton
addikt
intel bácsi gondolom kedveli a pc pespective-t. a legutóbb is ők világítottak rá hibákra. de legalább most már nem ugatta le őket az intel részéről senki
mondjuk a hír végén a kapcsolódó anyagok között elfért volna a link
-
rudi
nagyúr
válasz
juliabrilke #2 üzenetére
Javítva az eredeti cím. Tényleg nem apró az ilyen hiba, sőt.
-
Kriza
őstag
Szerintem sem éppen apró az a hiba, ha komplett adatvesztést okozhat.
-
14adam
addikt
Ez az egyik ok,hogy nem veszek ssd-t mostanába,mert még nincsen kiforva a technológia.
2 nincs pénzem rá -
Gomez86
őstag
Lehet hogy hangosan anyáznék ha a 100k-es Winyómon pont a nagy védelem cécó miatt veszítem el az adatokat...
-
juliabrilke
veterán
Ez "apró" hiba?
Biztosan nem így gondolja, akinek üzemképtelen lesz a meghajtója + elveszíti a rajta lévő adatait. -
Devid_81
félisten
Sajnos ilyesmi nem érint, de remélem hamarosan a HDD-k áraival felveszik a versenyt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A legújabb Solid State meghajtók bizonyos esetekben teljesen használhatatlanná válhatnak.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- Külpolitika
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- 3 hónapos Samsung 990 Pro NVMe M.2 2 TB 33 hónap garancia!!!
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2db TOSHIBA Performance X300 4TB 7200rpm/128MB buffer
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest