- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Csucskategoria. Igen lehet,hogy egy noti jobban megeri (nem, ennel mar nem), de azoknak a kijelzoje, hangminosege, kameraja, mikrofonja sehol nincs minosegben ehhez. Es a felsoroltak miatt az elobbi iPadek is jobbak, mint egy windows-os noti.
Szerintem barkinek siman jo, es ajanlott vetel. -
bollokcs80
Korrektor
Alap Ipadhez is az van most.
Brutális gép lett, de igaza van Bog-nak, tényleg nem lehet kihasználni átlagos célokra. Ez a tablet kiváltja a notit koncepció nekem sajnos nem jött be (igaz, én egy S7-et próbáltam a gyári billentyűjével), de biztos van, akinek jó lehet.
Az végül is pozitív, hogy a 11"-os ugyanannyiért megy mint a tavalyi. (Az meg most lényegesen olcsóbban beszerezhető.)
-
törölt tag
válasz
PavelVagyok #41 üzenetére
Nagyon jó megfigyelő vagy le a kalappal, egy igazi géniusz. Köszi az építő jellegű hszt ezért kár volt regelni.
-
törölt tag
Korrekt cucc lett az biztos a végső konklúziót meg nagyon adom, mert egyszerűen nem látom, hogy miért kellene a lapos helyett ezt a tabot választani, a hordozhatósága is nagyjából egy szinten van ráadásul a lapos esetében a klaviatúra alapból adott.
-
moleculez
veterán
Videó vágást kipróbálhattátok volna egy Luma Fusionnel, képszerkesztésre pedig az Adobe vacka helyett az Affinity Photo-t (lényegesen jobb iPadon, mint a PS asztalin
).
Én ezeket használom Air4-en, már ott is hibátlanul fut minden (40-50mb RAW fileok, 4K videó 5-6 sávon nem probléma).
-
Bukta01
csendes tag
20W-os adaptert adnak már ehhez is, mint a 2020-as Air-hez.
-
-
milkabrams
őstag
iPad Air 2020-on azért van olyan játék, ahol nincs meg a 60 fps, pl. Lifeafter van mikor csak a felét tudja, itt már lehet értelme az m1-nek akkor is ha valaki nem munkára használja.
-
-myself-
tag
válasz
Luck Dragon #26 üzenetére
melyik programra gondoltal? Vannak már értelmes lakberendezéses programok ipad-ra optimalizálva?
-
jbcs
tag
De sokan fogják ezt vásárolni drágább jobb alapon youtube-ra...
-
atike
nagyúr
Brutális. De a "Minek?" kérdés jogos... Bár tudom, lesz utólag megfogalmazott igény erre az erőre...
Az akksiért meg kár. És majd mi lesz akkor, ha jól ki is fogják tudni használni a teljesítményt az appok? Nem hiszem, hogy nőni fog az üzemidő...
-
Somatom
veterán
Hogyhogy nincs mivel megfingatni? HDMI -n ki kell tolni a képet monitorra, aktiválni a többablakos módot és pár erőforrásigényes alkalmazást futtatni párhuzamosan, külön ablakokban. A Samu tabok is a DEX -től nyögnek.
-
*Mukeey*
addikt
Az apple idei legjobb terméke a macbook air. Az ár-értékben mindent ver.
-
Noukoum
veterán
A magyar árat köszönd a világbajnok áfának, a gyenge forintnak valamint az Apple európai árpolitikájának. Egyébként igen, régen talán olcsóbb volt cserébe 1-2 év alatt elavult a vas. Csak a tabletnél maradva az iPad pro 2018 a mai napig egy abszolút high end eszköznek számít, több mint 2 és fél éve jelent meg.
-
Egyszerűen szuper lett , azért kipróbálnám egy ház berendezéses applikacióval mennyire bírna nálam a szuflával.
-
kapal
tag
Figyu, emberek! Én aludtam el pár évet, vagy a világ megy keresztbe, hogy ennyibe kerülnek az info/kommunikációs cuccok? 1.200 € még 300-as EUR/HUF árfolyamnál is kemény.
De nem csak az Apple szállt el, hanem szinte minden műszaki cucc. Mi ez?
Beetettek minket, hogy kell, aztán adj neki, 1-2 évente cseréljed. Környezetvédelem leszarva.
Általánosságban kérdezem, nem 1-1 cuccra. -
Essentials
aktív tag
válasz
LamerGyuri #19 üzenetére
Arra meg sokkal tökéletesebb eszköz egy kijelzőbe belefúrt, végletekig szétreszelt kávájú fancyka Huawei csúcstabi!
-
LamerGyuri
senior tag
Most még nem éri meg, de később lehet, hogy igen.
Később sem.
Ha lenne rá pénzem, akkor is csak azért venném meg, hogy mutogassam, nekem erre is van pénzem -
Essentials
aktív tag
Ez azért lett miniLED, hogy ne kelljen OLED-nek lennie.
Gondolj bele milyen kellemetlen amikor a garancia lejárta után szrik be az OLED-ed, szellemképesedik, csíkosodik. Az iPad-ről eddig kialakult "kétéltű", hosszú használatot lehetővé tevő képet erősen árnyalná, ha széthullana 2-3 éves korára a legdrágább része, a kijelző. Én nagyon reménykedtem benne hogy az Apple kiküszöböli ezt legalább az iPad-ekben, ha már az iPhone-nál az évi százmilliós mennyiségekkel erre nem is lesz lehetősége a következő 1-2 évben mini/microLED-et tekintve. Szerintem okosan döntöttek amikor az OLED helyett ezt a vonalat kezdték el reszelgetni. Jön a Macbook-ba, órába is hamarosan.
-
Kapanyél
őstag
iPad pro 12.9 2018-at használok amióta kijött. Még nem érzem, hogy cserélni kellene, függetlenül attól, hogy ez az új már eléggé izgat, de ez meg user error.
Ezen a régin is hasít a 4k60fps videovágás, autocad, nagyonnagy .PDF tervek kezelése, jó a hangja, stb.
Szóval biztosan nem kell majd cserélni jó sokáig. -
Essentials
aktív tag
Szerintem az Apple nem az a gyártó, ami azért készít el egy terméket, hogy "fitogtasson és vitrinbe tegye". Ők nagyon kevés dologhoz nyúlnak hozzá, és ami a portfólió részévé válik, abból minimum sokmilliós számot szeretnének elérni évről évre. Ennek a tabletnek a 11 inches 128Gb-os Wi-Fi változata még itthoni adókkal is 324000Ft-tól indul az Apple-től közvetlen, és bizony mindegyik méret, és mindegyik tárhelyvariáns meg fogja találni a saját tömegeit. A WWDC-n kapunk ízelítőt hamarosan az iPad-re érkező speciális appokról, illetve magáról az iPadOS-ről is, szeptemberben pedig a végleges verzióval minden fejlesztés ( és irány ) kiderül.
Ez a tabi lehet h soknak tűnik ennyi magyar pénzért, de aki grafikai munkák vagy a kézben tarthatósága, "fürdőkádas" szintű mobilítása miatt kifizeti az árát, annak nem csak a szokásos 6 éves szoftveres támogatás lesz garancia, hanem az is, hogy a hardver nem fog kifulladni az akkori kihívások előtt sem, és jól használható marad.
Vajon egy Snapdragonnal szerelt csúcs Sami tabletről is elmondható majd ugyanez? ( Ami jelenleg a kategóriája egyik legjobbjának számít? ) Kötve hiszem, és nem csak a Samsung miatt, de még a chipfejlesztő Qualcomm sem fogja támogatni a chipszettel, amikor ebben az iPadben még bőven duruzsol majd a potenciál hardveres/szoftveres fronton is. Ez a termék csak jobb és jobb lesz a soron következő években, köszönhetően a speckó care-nek. Szerintem ez is egy fontos szempont a megítélésében.
-
Hallosz
senior tag
Egy biztos, ezt nem kell lecserélni két év múlva, ezzel a hardverrel igen időtállónak tűnik.
És még jól is néz ki.
-
Most is nagyon jó gépet tettek le az asztalra.
-
kBika
csendes tag
bámulatos készülék, kiváncsi leszek mikor lesz kihasználva ez a teljesítmény
Màr a macbook is elég overkill az m1 erejével és üzemidejével
-
aprokaroka87
nagyúr
8K videó lejátszás az hardveres gyorsítás esetén megy, vagy a cpu is ki tudja hajtani a 8K@30/60 fps-t?
Mert ez lehet hogy nem mindig mindegy :D
-
doooo
veterán
"Ez a kütyü kétségkívül egy saját kategóriát csinált magának"
"Egy újabb mérföldkő a technikai fejlődés útján"
Persze, ha a feleslegesen erős, soha kihasználásra nem kerülő SoC (ami az egyetlen új dolog; "mérföldkő" is maximum az az egy dolog lehet) új kategóriát jelent, akkor igen. -
whatwhatwhat
aktív tag
Megint egy olyan termék ami erőfitogtatás és márka prémiumként való pozicionálása miatt készült. Mint a fejhallgató meg a kerekek. Csak arra való, hogy az budget ipad-eket is az erről alkotott képhez igazítsák az emberek. Ez az ipad nagyon jó és prémium, tehát az összes ipad nagyon jó és prémium kell, hogy legyen.
És igen, nyilván felvágni is lehet vele, ha épp arra vágyik valaki. -
Csurry
újonc
A tesztet olvasva kicsit olyan érzésem támadt mint amikor autókiállításon csodálja meg a földi halandó a legújabb csodákat….
Ez a kütyü kétségkívül egy saját kategóriát csinált magának,aligha lesz ellenfele a tabletes piacon.
Egy újabb mérföldkő a technikai fejlődés útján,belekötni nem igazán lehet. Nyilván az árán sokaknak fennakad a szeme,de hát ez nem tömegterméknek készült. -
DS39
nagyúr
Atom cucc.
De gondolom számológép app gyárilag még mindig nincs rajta. 😆 -
Maxxy10
addikt
Köszönjük a tesztet, kiváló gép de ez várható volt… Egy igazi pró tablet.
Érdemes lesz oda figyelni az alig két hét múlva esedékes WWDC-re. Reményem szerint kapunk valami dex módhoz hasonlót. -
hankock
tag
Kedves Bog!
Csak szólni szeretnék, hogy a milliós tétel nem hat, hanem hétszámjegyű.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ez most a világ legerősebb táblagépe, fantasztikus kijelzővel, csillagászati áron. Most még nem éri meg, de később lehet, hogy igen.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Tanuljunk angolul!
- Milyen légkondit a lakásba?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- Milyen processzort vegyek?
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- ELADÓ APPLE IPAD AIR 2 GOLD 32GB
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest