Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    válasz tomee007007 #1286 üzenetére

    A pénz nem számít, ha munkaeszközről van szó. A csontozókés, ami a konyhafiókomban van (15éve) 48e. Nem vagyok tehetős de munkaeszközként a használati érték, termelékenység az amit szívesen kifizetek.
    Csavarhúzóból is a legjobbat vettem, ami túlélt húsz olcsóbbat.
    Ha konkrétan jól használható, ki lehet fizetni érte, amennyibe kerül. Amikor az Air2-re beruháztam, 200e Ft rengetegnek látszott a havi fizumhoz és a piacon kóválygó 50-60e Ft-os retinás négymagos androidos csodákhoz képest(ami sokak szerin "majdnem" ugyanolyan jó..) iPad4 tapasztalatával biztos voltam, hogy nem lutri kiadni egy elég korrekt laptop árát egy vágódeszkára.
    Az Air2-vel eddig gyakorlatilag bőven kitermeltem az árát.
    Teljesítménye okán lehetővé tette, hogy füzetnagyságban egy komplett audio munkaállomást használhassak konnektorfüggetlenül.
    Be tudtam vállalni olyan munkát is, ami azonos feltételekkel más számára rendkívül körülményes vagy sokkal drágább lett volna azonos minőséget garantálva. (erdőben, bemikrofonozott kórust közvetíteni neten broadcast minőségben)
    A győri Richter (koncert) terem mellett ott szokott állni egy közvetítőkocsi, amibe kifut a kábel a lekevert sztereó jellel és onnét adják vegyes technikával (G4/mikro) a Bartók rádiónak időnként.
    Odabicajoztam és mondtam(trollkodtam), hogy minek ekkora haccáré egy sima sztereónak. A digit pulról lekevert sztereót a helyi wifin és egy normális 4G kapcsolatú streamen, párhuzamosan, biztonságosan el lehet küldeni bárhová. Nem? Ha nincs áram, úgysincs koncert? A végső válasz tulajdonképpen az volt, hogy ez a szokás, erre szerződtek. El kell játszani a közvetítőkocsis menőzést. Meg, hogy ők hozták a pultot..
    Aztán megmutattam a fatokos Air2-t, amin egy 16 mikrofonnal iPadra felvett, kevert effektzett, masterelt... szimfonikus zenekari felvétel futott 40% cpu terheléssel. Ja mondta, ez olyan távirányító a pulthoz? Nem! Ez a stúdió és ezt valós időben sugározni tudom 24bit96kHz mellett egyszerre wifin és a hozzákapcsolt telefonon 4 G neten. Hatékonyság, megbízhatóság, rugalmasság.
    Hiába mondjak, hogy a Pro az munkaállomás. Legtöbben netezni, filmezni, játszani fognak rajta, mert megtehetik, hogy megegyék. Nincs is gond evvel. Ez csak egy kütyü.
    Ami nekem ciki, hogy miért kell hazudni, ferdíteni a teljesítményt reklámozva. Azt mondják 1.8x erősebb cpu. Az 5800/4600 az 1.26. Tehát 26%-kal gyorsabb. Azt kellett volna mondani, hogy 1.8x magasabb egyszálas(magos) teljesítmény. A gpu erősödése meg pont felhasználasra kerül a nagyobb képernyőn. Ettől függetlenül kiváló eszköz lesz a Pro csak nem apró. A toll meg majdnem olyan jól használható, mint a waacom 1000 $-os "érintőképenyőin". Talán forgatást nem tud... Közben ez teljesértékű gép, ezer más lehetőséggel.
    A Pro kivaló lehet grafikusnak. Fotósnak , filmesnek, orvosoknak... Ahol a nagyobb méret és teljesítmény előnnyé valik.

    [ Szerkesztve ]

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák