Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Akula
félisten
Nekem is volt 60%-osom (Anne Pro 2), de nem bírtam megszokni. Mondjuk nem ezért repült, hanem mert egy estét nem bírt ki aksiról, ami elég gáz. Tudom hogy van akinek ez bejön, de szerintem csak akkor látsz bele előnyt, ha hiszel benne, valahogy úgy mint a DVORAK vs QWERTY. Amennyivel kevesebbett kell mozgatni az ujjad, annyival többször is, hiszen még mindenféle Fn gombokat is le kell nyomni. Pl. egy Ctrl+Ins / Shift+Ins 1 kezes kombó, ha még Fn is kell hozzá, az már jelentősen lelassít. A kisebb asztalfoglalás gémingnél lehet előny, feltéve hogy az F1-12 gombokat nem kell használni a játékban.
-
Csandi
őstag
Pedig ha kutakodsz kicsit a témában rájössz, hogy optimálisabb a brutál kombó mint a kéz odébb rakása. Ettől függetlenül én is egy 75%-ost használok perpill, de volt már 60-asom is, csak azért váltottam mert szerettem volna egy customot és olyan ami tetszett az ebben a méretben volt.
+ fps gamingre is többnyire jobb a minél kisebb, mert a többség low sensen játszik a magasabb szintű playerek közül, és akkor nem veszi el a helyet az egértől a bill.
-
Dr. Akula
félisten
Nem hiszem hogy nehezebb 2 centivel arrébb rakni az ujjat, mint Fatality kombókat gépelni mondatonként ötször.
De nem mondom hogy ne gyártsanak ilyet, csak számomra hihetetlen hogy ez olyan tömegigény lenne, mint amilyen arányban gyártják az ilyen billentyűzeteket. A 75% még érthető, az gyakorlatilag a notebook kiosztás. de az alatt már lehetne akár a 40% is, már mindegy hogy 3 vagy 4 gombot kell plusszban lenyomni.
-
Csandi
őstag
Nem az a lényeg, hogy mindenre legyen dedikált gomb, hanem hogy 1 pozícióba elhelyezed a kézfejed a billentyűzetre és azt utána ne kelljen mozgatni, variálni, hanem az ujjaiddal minden gombot elérj abból a pozícióból és ezáltal minden funkciót. Semmivel sem vagy előrébb ha valamire van gomb de a billentyűzet távoli végén és ehhez rakhatod odébb a kezed.
-
Dr. Akula
félisten
Egy sima Alt+F1 (/F2) az itt már Alt+Fn+1, egyik jobb, másik bal oldalon van, 1 kézzel lehetetlen. Vagy egy sima Ctrl+Ins, Shift+Ins, vagy Shift+Del az itt már Mortal Kombat fatality kombót igényel. Ezeket valószínűleg olyanoknak tervezik, akik az 1 paneles Windows Explorernél nem jutnak messzebb, és azt is csak egérrel klikkelgetik. Far / Total Commanderben ez már rémálom.
-
Mirage
tag
Szerintem viszonylag gyorsan hozzá lehet szokni, különösebben nem jelent hátrányt, bár gamelni nem szoktam rajta így azt nem tudom kommentálni. A kajás részt meg pláne nem
Viszont az eddigi összes egyetemi feladatom ilyen kis billentyűzeten írtam, és továbbra is imádom, de tagadhatatlan, hogy 60%-t hamarabb vesz az ember a külcsíny miatt, mintsem a funkcionalitásáért.
-
Dr. Akula
félisten
Nem értem ezt a 60% mániát, a 75% a legkisebb teljes billentyűzet, ezen már egy billentyűkombóhoz 10 ujjal kell nyomkodni az Fn+Shgift+akármi gombokat, 1 kézzel, kaja közben full esélytelen.
-
LGG555
aktív tag
Kicsit drágának találom pláne hogy mire boltokba kerül már 200 euró lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Könyvajánló
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Autós topik
- HBO Max
- További aktív témák...
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- Layer 2 Plus (Layer 3 Lite) Passzív rack switch, 24x1G + 4x10G SFP+ , SFP-kkel FS S3900-24T4S-R
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- HP EliteBook 830 G5 16GB 256GB 13.3" FHD IPS
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest