- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Stauffenberg #25 üzenetére
Bocsi, nem tudok már szerkeszteni.
Őket is érdemes megtekinteni: http://www.flickr.com/photos/phasebookproject/
Félig-meddig ismerem a két srácot akik ezen dolgoznak és minden elismerésem az övék. Üvegnegatívra készül a fotó. Videó is van a folyamatról: http://vimeo.com/25809265
A kiállításaikat is érdemes látogatni. Nem csak a hangulat jó, hanem tényleg érdekes egy olyan tárlatot végignézni, melynek az anyaga olyan idős eljárással készült ami bőven túltesz még a nagyszüleimen is!
-
Stauffenberg
nagyúr
Rég voltam utoljára a MaiManóban (tavasszal, mikor a szakdogám írtam), de nekik volt eladóban egy muzeális értékű harmonikás kamerájuk az ezredforduló környékéről. Állítólag az egyetlen baja a "ragadós" zárszerkezet volt ami elvileg könnyen javítható. Csupa fa, vászon, réz és egy aprócska objektív alkotta a rendszert!
Beleszerettem! Szobadísznek sem lenne utolsó!
-
Peethy
őstag
Mindenki arra veri el a milláit, amire akarja. Főleg ha közben alkot valami maradandót... nem tudom, hogy ki szólná meg Máté Bencét, hogy azt a pénzt, amit a madarak fotózására költ, miért nem ajánlja fel a védett madarak megsegítése érdekében. De tessék, itt van a lehetőség, hogy a képmutatás falát áttörjük, és bebizonyítsuk, hogy mi mennyivel jobb emberek vagyunk.
-
tbs
addikt
Vödörrel és ecsettel.
A MaiManónak volt régebben egy pavilonnyi lyukkamerás installációja, ott is embermagas negatívok voltak, ott sem volt gond az előhívás.
szerk.: Megisvan az emberünk -> [link]. Zseniális a figura egyébként. Végtelenül szerény és hiába óckodik: 100+%-os a tudása a vegyi fotózás + CO témakörben. Lehet tőle tanulni.
-
csibra
tag
Engem a zárszerkezet érdekelne. Hogyan tudják vajon úgy kinyitni majd becsukni úgy, hogy az egész filmfelület ugyanannyi ideig kapjon fényt?
-
CYBERIA
őstag
válasz
Stauffenberg #10 üzenetére
Nem túl jó mellett.
-
Stauffenberg
nagyúr
Milyen DOF mellett lehet vele dolgozni?
-
delta9
senior tag
"képzeljünk el egy két emelet magas házat – ugyanis pont ekkora nyomatokat készíthetünk a gépezet negatívjairól."
Ezt nem egészen értem. Miért ne lehetne nagyobb nyomatot készíteni?
-
banhammer
veterán
Mivel hívják elő a negatívokat?
-
Tigerclaw
nagyúr
Ennek az árából meg lehetne menteni a "kihalófélben lévő népcsoportokat".
-
Apika
addikt
Egészen jól megoldották a készülék szállítását...
-
Psych0
őstag
ez a csávó a videón úgy néz ki, mint az a gyökér szakács.
-
.mf
veterán
Japán -- miniatürizálás; Amerikában pedig a megalománia.
Igazán elkélne már egy facepalm-vigyori a ph-ra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph 186 centis negatívokkal kell táplálni a 11 méter hosszú, 2,5 méter széles filmes kamerát.
- Politika
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Opel topik
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Napelem
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest