Megkezdődött a Trinity APU extrém tuningja

Az elmúlt héten mutatkozott be az AMD Trinity APU-jának dobozos verziója, és páran már meg is kezdték az A10-5800K jelzésű megoldás extrém tuningját, ami mára 7317,74 MHz-es órajelrekordban csúcsosodott ki. GASBK_TW az előbbi órajelet egy Biostar Hi-Fi A85X alaplapban érte el, egyetlen aktív processzormodul mellett. Az IGP szerepét egy AMD Radeon HD 7700 sorozatú VGA vette át, mely az órajelrekordok esetében megszokott. Emellett a rendszermemória is csak egyetlen 4 GB-os modulból állt.

AMD Trinity APU 7317,74 MHz-en
AMD Trinity APU 7317,74 MHz-en (forrás: CanardPC)

Az extrém tuning természetesen folyékony nitrogén bevetésével valósult meg, a processzor pedig 1,956 V-ot kapott. Azt azért el kell mondani, hogy a Trinity APU-t a nagyobb tuningcsapatok még nem vették gondozásba, így nagyon valószínű, hogy jobb eredmények is születnek majd a jövőben. A gyártók által támogatott tuningosok jellemzően előnyösebb helyzetben vannak a kisebb anyagi forrásból dolgozó túlhajtókhoz képest, hiszen a legjobb, és nem utolsó sorban válogatott termékekkel dolgozhatnak.

AMD Trinity APU 5100,47 MHz-en
AMD Trinity APU 5100,47 MHz-en (forrás: CanardPC)

GASBK_TW eredménye mellé egy gyengébb tuning is érkezett NAMEGT jóvoltából. Az 5100,47 MHz-es órajel nem tűnik komolynak, de ezt léghűtés mellett sikerült abszolválni, ráadásul az 1,616 V-on üzemelő Trinity APU összes eleme aktív volt. Utóbbi eredményt egy ASUS F2A85-V PRO alaplappal sikerült elérni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés