- Milyen processzort vegyek?
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Metalfan
senior tag
válasz [CS]Blade2 #39 üzenetére
Hidd el, hogy nem fogják elérni az 1nm-t, mivel az kb 10 atomnyi távolság lenne. Gondolhatod, hogy milyen stabil áramköröket lehetne építeni 10-20 atomból
-
kariad
senior tag
válasz [CS]Blade2 #39 üzenetére
A 11Nm még reális, bár sokan nem hiszenek nekem!! De az 1nm már max másik dimenzióban a csillagkapun keresztül!!!
-
-
Metalfan
senior tag
Ez mind szépen hangzik, remélem sikerül tartani magukat a tervekhez
-
TK36
aktív tag
Köszi.
De úgy gondolom, hogy az AMD lépéshátrányban ill lépéskényszerben van. Mivel ha így halad a gyártástechnológiával, akkor állandóan az Intel mögött ragad.
Tudom én (vagy legalább is sejtem), hogy nem lehet így ugrándozni a gyártástechnológiák között, de rá van kényszerítve valami újításra, fejlesztésre hogy kitörjön ebből a helyzetből.Egyébként az AMD-nek van valami útiterve, úgy mint az Intelnek (x évente új gyártástechnológia bevezetése...)?
-
Mikiller
aktív tag
Meddig akarnak amúgy ezek lemenni?
1nm a cél? Szerintem ennél már hiába mennek lejjebb a fogyasztás úgysem lesz kevesebb, mert egyre több anyagot pakolnak bele. -
Thrawn
félisten
A proci kész van, látthattunk róla képeket is, de a legutóbbi telefonkonferencián még 2010Q1-ról beszéltek a tömeggyártásról. Azóta ez változhatott, ha jól haladnak vele.
[ Szerkesztve ]
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Killing
addikt
-
marcias
őstag
Illene-illene... Sajnos nem vagyok tisztában vele, hogy a Bulldozer mennyire épít a K10.5-re. Ha sok elemet vesz át, akkor felmerül a kérdés, hogy meddig fejleszthető még ez az architektúra? Mennyi pluszt lehet kihozni belőle viszonylag kis változtatásokkal? Persze azért komolyabbakra gondolok, mint a Phenom II esetében, mondjuk a K8-K10 váltáshoz hasonlóra. Azt tudjuk, nem sikerült vmi fényesen. Ha annál is jobban új lappal indítanak, akkor még kevesebb találgatásba bocsátkozhatunk: bízzunk benne, hogy kb. akkora lesz a fejlődés, mint a Perynn-Nehalem esetében. Ez a forgatókönyv szerintem most esélyesebb: veszik a K8 óta élő, K10.5-ben tökéletesített biztos alapokat, beépített memvezértlő, HT, L3, ezeken csak csiszolgatnak, ugyanakkor az architektúrát a kornak megfelelően komolyabban átgyúrják, és egyből 32nm-re tervezik. Itt azonban megint a veszély jelentkezhet, hogy egy teljesen új architektúrát teljesen új csíkszélességen nem szokás (tick-tock), ezért egy 32nm-es K10.5 (próba)gyártása mindenképpen szükségessé válhat. A K10.5(K8 tulajdonképpen) komolyabb átgyúrása már csak azért is szökséges lehet, mert azt még 90nm-re tervezték anno, most pedig már 32nm-en járunk. Bizonyára sok mindent máshogy oldanának meg (elrendezés, stb.)
Lényegében én is egy ütős Bulldozert várok, akárcsak te, csak kicsit szkeptikus vagyok, habár bizakodó is egyúttal. Szükség van már egy "nem csak utólérős" procira.
-
leviske
veterán
Nem hiszem, hogy 2010-ben már 45nm-en lennének a mobil piacon. Jelenleg is fél éves eltolódás van a desktop-notebook vonal közt, a notebook-ok kárára.
Viszont 2011-ben elvileg már a Fusion-nel fognak egy elég nagyot dobni.
(#22) marcias: Kicsit szíven ütne, ha az i5-öt vernék le vele, miután még a Phenom II-k is jó esélyekkel indulnak az i5-ösök elen.
Arról nem is beszélve, hogy a Bulldozer egyszerre fog megjelenni az új Intel architektúrával, így valószínűleg az i7-et is illene körbeszaladgálnia.
(#24) TK36: Ha így lehetne ugrándozni, akkor valószínűleg az Intel is már réges-régen a 22nm-t tervezné gyártani 2010 végén.
Bár persze az AMD-nek ott van az IBM, mint fejlesztői háttér, tehát valószínű, hogy a 22nm-re váltás környékén már beérik az Intelt és az arról való átváltásnál már nagy eséllyel meg is tudják előzni. De ez még mindig a jövő zenéje...
[ Szerkesztve ]
-
TK36
aktív tag
Szerintem is késő lesz a32 nm-es gyártás beindítása. De lehet, hogy mégse a mostani helyzet miatt, pl. fejlesztések kitolása.
Mivel nem értek hozzá így elnézést ha hülyeséget írok. De, miért nem mennek az Intel elé, hogy kihagynak egy "méret osztályt" és egyből a következő gyártás technológiára állnának rá (persze úgy, hogy más infókat löknek a médiának)? Így, szerintem előnyre tennének szert, kifognák a szelet az Inteltől.
-
mcsabee
senior tag
Hajrá AMD!
Szurkolok nekik, jól jönne ha ők is időben tudnák prezentálni a friss technológiákat, nem fél, egy éves késéssel.
Ismételni tudom csak magam: hajrá AMD!
Stay a while and listen...
-
negyedes
addikt
Csupa jo hirek. Vegre hallotam mar a notebook procik fejleszteserol.(Inteltol nem hallotam, lehet en vagyok szenilis ). Ha kijon 2011 elott a 32nm mobil proci akkor biztos, hogy AMD ft Radeon paros lesz az uj laposomba.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
-
marcias
őstag
Azt lehet már tudni, hogy 32nm-en mi várható? Phenom III? Esetleg vmi komolyabb fejlesztés? Phenom III alatt azt értem, hogy a II-höz hasonlóan architekturális finomhangolás lenne csak, illetve órajelnövelés (gyárilag 4GHz vagy mi? )
-
Egzee
őstag
Nem az a lényeg, hogy az intel már elkezdi 2010Q1-ben a 32nm-t, hanem az, hogy azok is 200k-ba fognak kerülni... Engem meg az olyan árú procik valahogy nem érdekelnek... Egy olyan ember aki mindíg megveszi a 200ropis procit az egy kocsi árát pazarolja el arra, hogy pár másodperccel hamarabb fejeződjön be egy kicsomagolás... kb...
Jack O'Neill: Jó... Ez a te véleményed... Nekünk, földi halandóknak, tökre megfelelnek a nyomott áras termékek... Te is csak szaporítod azon sok hülye csapatát akik szeretnek sokat fizetni...
[ Szerkesztve ]
-
válasz [CS]Blade2 #11 üzenetére
Elsősorban az i7-re céloztam, de szerintem azért az AMD-ket (ha az árakat vesszük elsősorban) szerintem jobban megéri megvenni, főleg úgy, ha a későbbi fejlesztést is szem előtt tartjuk. De ez csak az én véleményem, nem mérvadó
-
Oliverda
félisten
válasz Jack O'Neill #6 üzenetére
Hirtelen egy kérődző emlős neve jutott az eszembe erről a dilettáns és rendkívül primitív megnyilvánulásról.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Puma K
nagyúr
Gyerünk AMD gyerünk!
Kéne egy Radeonnal felszerelt 14.1"-os laptop... de még ráérek bőven szóval fejlesszék, finomítsák csak nyugodtan
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Örülök, hogy Téged nem érdekelnek holmi ár/érték mutatók.
-
Thrawn
félisten
Eredetileg 2011-re tervezték csak be a 32 nm-t, ahhoz képest jó állnak.
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
Jack O'Neill
tag
Mi az, hogy "jól állnak"??? Ugyan olyan szarul állnak mint mindíg...min6 de inkább 10-12 hónapos lemaradásban vannak. így nem lehet versenyképes termékeket gyártani... gyakorlatilag esélyük sincs hogy 2010Q3 előtt felmutassanak valamit, ami versenyezhet az intellel. Marad a nyomott áron adunk Phenomot. Kösz nem kell!
JAJJMÁÁÁÁ
-
Remélem a gyártás kiszervezésével elég pénzhez jut az AMD, hogy ismét komoly fejlesztésbe kezdjenek, és stabilizálódjon a cég helyzete.
-
orbano
félisten
Jól haladásnak én azt nevezném, ha egy éven belül kijönnének a 32nm-es procik.
Intel egyébként hogy áll?
A vér nem válik VAZZE!™
-
bnss
veterán
A cím végére nem teszünk pontot - gondolom csak elütés.
Kíváncsi leszek, hogy a gyártás kiszervezése mennyire pozitív hatásokat fog elérni a KF részlegen.
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad L450, 14" HD Kijelző, I5-5200U CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, 27% áfás számla, 1
- Dell Latitude E7470 /16GB RAM, 512GB Samsung NVMe/
- HP ProBook 650 G2, 15,6" FHD, I5-6200U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, 27% áfás számla, 1 év gara
- Dell Latitude E7470, 14" FULL HD IPS, I5-6300U CPU, 8GB RAM, 256GB SSD, WIN 10, 27% áfás számla,
- HP ZBook 15-G3, 15,6" FHD IPS Kijelző,XEON E3-1505M v5 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 1TB HDD, M2000 4GB
- Fujitsu Siemens Amilo PA2510 laptop + Samsung N145 PLUS laptop
- Eladó Acer Nitro V15: Ryzen 5-7535HS, rtx 4050, 16gb ram, 144hz, 512gb m2 ssd, GARANCIA
- Új HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H 32GB 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB Win11 Pro Garancia
- Új Asus TUF A15 FHD 144Hz G-Sync Ryzen9 8945H 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB 140W W11 Garancia
- Lenovo ThinkPad és Yoga T480s T490 E480 E490 L480 L380 L390 billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest