- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Analóg fényképezés
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
Új hozzászólás Aktív témák
-
craine12
tag
Én is ebben a problémában utazom éppen, pedig jó lenne, ha több mindent lehetne a videokártyára hárítani. Viszont a MPC-HC oldalán erre lettem figyelmes:
nvidia cards now support level 5.1 streams - 857-es build
Lehet reményledni, hogy AMD kártyákra is megoldják, illetve ez nagyobb részét fogja lefedni a HW gyorsítással lejátszható filmek halmazának? Nagyon remélem, de nem értek hozzá, ezért kérdezem. Esetleg aki tudja, megnézhetné.
No woman. No cry. No kidding.
-
lsc
nagyúr
-
(Darkwood)
őstag
-
szab.tam
nagyúr
nekem intagrált 7100-am van egy E1200 dual celeron társaságában. és minden 1080-at lejátszok vele...
ez a gép több, mint a duplája, amit ér...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
pip
aktív tag
Ez a gep lazan kijon egy szazasbol, nekem egy formara megegyezo antec hazam van, talan 1-2 centivel nagyobb mert 3 bovitohely van a hatan, de a tapventi is nagyobb, 120 mm-es es gyakorlatilag hangtalan (nem tudom a zalman procihutom fordulatat olyan lassura venni, hogy hallatszodjek a taphuto....). Ara 20000 alatt, ami benne van, az meg nem er fel 80-ra, tehat ugy 9-szeresen tul van arazva ez a kis shuttle...
-
Brumi
senior tag
Az adatlapomon szereplő Shuttle gép, ami egy éves, kb ugyanezt tudja, és 160k-ból jött ki (DVD író nélkül). Mivel hulladék volt a hűtése hang szempontjából, az még további 30k-ba került, de most már jónak mondható. Szóval nem értem ezen mi kerül 915 euró+ áfába. Egyébként ez bőven elegendő a HD-s tartalmak lejátszásához. Az enyémben NV 7050-es GPU van és az is szépen viszi.
http://www.flickr.com/photos/brumi/
-
törölt tag
-
VaniliásRönk
nagyúr
Dzsíforszot a népnek!!!
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
Cobra.
őstag
Gyári lemezt tud az Nv8200 is gyorsítani, 1080p-s h.264-et 5.1 AAC hanggal meg ASS felirattal még az én 4200+ -om is (igaz 80-90%-on megy mindkét mag) le tud játszani komolyabb hardveres gyorsítás nélkül. Szóval szerintem is teljesen felesleges a 6000+ bele.
-
Móci
addikt
válasz #65675776 #14 üzenetére
Hangkártyapican nem vagyok tájékozott. Nekem X-Fi van, ezt ismerem.
Viszont érdekelne, hogy milyen van ilyen áron, mai jobb ennél. Komolyan, nem kötözködésből kérdem.Az mkv-t meg ismerem, sőt, naponta 'használom'.
A kollega a lejátszásra célzott szerintem, én meg válaszoltam rá, de inkább a h264-en volt a hangsúly codec szempontból."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
törölt tag
Csak az vicc, hogy Shuttle ezt a formát már évek óta nyomja, persze szép, csak több éves.
daa-raa: Valószínű a 6000+ miatt tettek bele 300W-os tápot, bár az ennyit nem fogyaszt.
Sokkal értelmesebb gép lenne ez, ha lenne optikai S/PDIF kimement, nv8200 helyett 780G (esetleg 790GX, hogy maximalisták legyünk) egy 45W-s X2-vel, pl 5050e-vel (ez a leggyorsabb 45W-s X2).
mod: Úgy tűnik mégis lehet rajta optikai kimenet. A jobb felső sarokban, a kártyák helyett fölött az olyan, mint az optikai kimenet.
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
Ez teljesen jó, kár hogy 1080p -k lejátszásához már nem biztos hogy elég. Ui: az hogy xyz videókártya támogatja hd videó gyorsítást semmit sem jelent, ill akkor ér sokat ha eredeti blue-ray -t, illetve DXVA kompatibilis flagekkel kódolt h264(mkv konténerben) videót nézel. Manapság kevés az "illegális" 1080p anyagok között az olyan ami ezt teljesíti (mivel jobb minőség érhető el), tehát a dekódolás marad a processzor dolga (coreacv-t vagy libavcodecet(ffdshow) használva).
-
twollah
nagyúr
Sajnos nem lehet belepasszirozni egy X4 9850BEt.
-
Egzee
őstag
Hát igazából teljesen igaza van a gyártónak. Erős proci kell a Blu-Rayhez és a HD minőségű dolgokhoz, de nem ennyire. 3800+, max 4400+-os tökéletes. A probléma akkor jelentkezik, ha egy tuner kártyával minőségi videófelvételt akarunk csinálni a TV adásokból. Ebben az esetben már indokolt a jobb processzor. Ha ezt az árrést nézzük, oda befér a 790GX alaplap és már jók is vagyunk. Ennyi pénzért felejtsék el. Tiszta Apple árban mérik.
-
Kobaljov
senior tag
"Akinek nem lenne elég az integrált chip teljesítménye, az egy tizenhatszoros PCI Express foglalatba kiegészítő videokártyát is illeszthet, a hibrid tunerkártya mellé."
Tunerkártya is van benne?
-
törölt tag
Annyiért ezerszer különb hangkártyák vannak. Komolyabb surround hangrendszerre meg kösse az ember SPDIF-en (vagy HDMI-n) a hangot, és akkor totál mindegy milyen hangvezérlő van a gépben.
Nem egyszerűen jobb lenne 780G-vel, hanem úgy lenne az igazi.
(Az mkv nem formátum, hanem konténer, szóval önmagában nem jelent semmit.)
Az árazás meg tényleg brutális. Mellesleg minek bele 300W-os táp?
[ Szerkesztve ]
-
RexpecT
addikt
Gyönyörű
-
fitgura
csendes tag
-
-
törölt tag
Hmm. komoly HTPC-re nem szokas tenni valami minosegibb hang outputot? Ha az ember komolyabb surround hangrendszeren hallgatna a filmeket, pl.
-
Móci
addikt
Méregdrága a kis gép, de valóban, 780G-vel jobb lenne.
Jó áron még így is elgodnolkoznék rata, de ennyiért tartsák meg.
Az 1080-as mkv-nak CoreAVC a megoldása. Anno a 8200-es XFX is szépen vitte vele, ha meg tetszik, meg lehet venni a sáttülhöz.
200 ropi környékén már fel sem tűnik az a pici kodek, kb. 15 dollár."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Khaal
őstag
Nevetséges ez a gép.... Ki az aki ezt megveszi ennyiért?
-
törölt tag
downclockolt e6600 @ 1500MHz+ GMA3100 reccsenés nélkül visz bármit. azért annál több a kraft a 8200ban...
szerk: látom a shuttle árazása még mindig agyatlan. az a baj hogy komoly konkurenciájuk meg nincs, és így annyiért adják amennyiért...de aki azt a tápot tervezte... ha fog az átkom... rég halott kéne legyen...
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
X2 6000+ és nV8200. Gratulálok a gyártónak.
4850e proci illetve egy 780G chipstes lap alá szvsz némileg jobb válaszás.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
X@b3e
addikt
Az az nv8200 1080i .mkv-hez kevés lesz
... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.
-
Devid_81
félisten
Jujujj, tényleg benne kőőne legyen az a kijelző is az árba..
...
-
lsc
nagyúr
Amennyiben a képen látható tv-t tartalmazná az ár nem is lenne rossz .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Analóg fényképezés
- Star Trek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Mikrotik routerek
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- (Szellemképes) ASUS TUF Gaming H3 fejhallgató eladó /Garanciás/
- Onkyo TX-NR509 Fekete házimozi erősítő 5x80W
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods 2 Iphone 13 14 15 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest