AMD alapú HTPC-t mutatott be a Shuttle

Hirdetés

A Shuttle XPC H7 7800H háza alumíniumból készült, és fekete festést kapott. 32,6 x 20,8 x 19 cm-es mérettel rendelkezik, ebbe sűríti bele mindazt, ami egy otthoni szórakoztató rendszerhez szükséges. Előlapi csatlakozóit, az 5,25 hüvelykes Blu-ray meghajtót, valamint a kártyaolvasót egy előlap takarja el, belsejében egy 500 GB tárkapacitással rendelkező, SATA-300 csatlakozóval ellátott merevlemez bújik meg.


[+]

Az alaplap AM2+ foglalatában egy AMD Athlon X2 6000+ processzor található, de ez igény szerint egy négymagos példányra is cserélhető. Hozzá 2 GB DDR2-es memória társul, ami maximálisan 4 GB-ig bővíthető. A chipkészlet tartalmazza az NVIDIA 8200-as grafikus processzorát, ami Microsoft DirectX 10-kompatibilis és rendelkezik a HD felbontású tartalmak hardveres gyorsításához szükséges technológiákkal is. Kimenetei közt az analóg D-Sub mellett egy HDMI (1.2) csatlakozó is megtalálható, egy HDMI/DVI átalakító segítségével pedig mindkét csatlakozó egyszerre is használható. Akinek nem lenne elég az integrált chip teljesítménye, az egy tizenhatszoros PCI Express foglalatba kiegészítő videokártyát is illeszthet a hibrid tunerkártya mellé.


[+]

Hangkeltésre egy Dolby Digital Live! és DTS-kompatibilis Realtek ALC888DD kodek szolgál, kimenetei között analóg és digitális SPDIF csatlakozó is megtalálható. A kommunikációs lehetőségek között Gigabit Ethernet és Wi-Fi modul áll rendelkezésre, emellett hat darab USB 2.0 portja, két FireWire és két eSATA csatlakozója is van. A működéshez szükséges energiát egy 300 wattos, kisméretű tápegység szolgáltatja, amely 80 Plus minősítéssel rendelkezik. A központi egység hűtéséről a Shuttle saját I.C.E rendszere gondoskodik, ami egy hőcsövekkel megtámogatott bordából és lineáris fordulatszám-szabályozással rendelkező, 92 milliméteres ventilátorból áll. A Shuttle operációs rendszernek a Microsoft Windows Vista Home Premium változata mellett döntött, de lehetőség van Windows XP Professional használatára is. A gyártó két év garanciát vállal a termékre, a boltokba várhatóan nettó 915 eurós áron kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés