Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• fatpingvin

addikt

válasz Busterftw #65 üzenetére

"Nem is kell kussban maradni. Viszont tartsd tiszteleben masok igenyeit is."

ezen hangosan felröhögtem. pont te írod? :D

nem tudom hogy mi van veled, nem vezed észre vagy nem akarod észrevenni, de ebben a szép új világban lassan eljutunk oda, hogy NEM LESZ ALTERNATÍVA, ahogy ezt már le is írtam.

ha lenne normális felhozatal az alternatívákból, hidd el én is csak köpnék ezekre. de nem ez a helyzet. szval ha valaki alternatívát akar, azt valami ilyen kerülő úton kell magának kiharcolnia. Hidd el, azzal a részével teljesen egyetértek, hogy ne vásárolj olyan cégtől ami ilyen téren notórius érdeksértő, van is egy remek listám, előkelő helyen szerepel rajta az apple, a microsoft, a sony és még sokan mások. nem is veszek ilyen termékeket, maximum használtan és csak olyat amiről tudom hogy felhasználóbaráttá tudom tenni a saját igényeimre.

a nagy büdös helyzet viszont az, hogy ezzel a corporate supervision normalizálással eljutottunk oda, hogy ha valaki ezeknek az igényeinek megfelelő számítástechnikai eszközt szeretne venni, akkor nagyon durván limitáltak a lehetőségei. Gyakorlatilag az egyetlen, rentábilisan járható út az, ha veszel egy kompromisszumos terméket és az első bekapcsolás az már rögtön a szoftver cseréje. ha szeretnéd, mondok neked rá számtalan meg egy példát is.

Ez persze csak olyan hardverek esetében működik, aminél ez megvalósítható. Ennek a megvalósíthatóságnak pedig jelenleg a legnagyobb akadályai ezek a hardverbe integrált kriptográciai ellenőrző technlógiák. Ha ott van, az már egy potenciális hibaforrás és kockázati faktor.

EZÉRT hozom fel a témát azoknál a cikkeknél, ami vagy ezeket ajnározza, vagy simán csak egy olyan eszközről szól, ami pusztán hardver szintjén egy ígéretes platform, de a tetszőleges szoftverekkel való használhatósága nem tisztázott.

hidd el, pontosan értem a nagyvállalati szempontokat, és sziklaszilárd meggyőződésem hogy 2022-ben, ahol az emberek az életük jelentős részáét a kibertérben élik, nem szabad ezeknek túl nagy helyet hagyni, főleg olyan téren ami a felhasználók szabad döntési és választási lehetőségébe belelóg. Legalábbis a lehetőségeket nyitva kell hagyni, a felhasználók meg majd eldöntik, hogy élnek-e vele. Ebben nem akarok hittéríteni, ha valaki nem él a szabadságával, az az ő baja. de ez ne legyen érv abban a kérdésben, hogy ha neki nem kell akkor nekem miért, vagy akkor nekem se kelljen.

Új hozzászólás Aktív témák