Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz b. #5 üzenetére

De az Intel azt is megvásárolta, hogy a TSMC azt nem mondja a többieknek, hogy "bocs, srácok, ennyiért kívánja egy konkurens cég megvenni, ajánlasz-e többet?", hanem hogy kihozatali problémák vannak.

Szerintem simán lenyelhető, ha drágábban felvásárolják a kapacitást. Az Apple eddig is felvásárolta.

Persze azt értem, hogy az Intelnek jobb úgy, ha hagyja, hogy az AMD N3-ra tervezzen és csak az utolsó pillanatban húzza ki alóla a gyártástechnológiát.
    Ez viszont a TSMC-nek sem különbösebben érdeke. Tudhatja, hogy ha az Intel kigolyózza az AMD-t, és újra domináns pozícióba kerül, akkor a TSMC-nél való gyártatás helyett inkább lemondhat gyártástechnológiai fejlődésről, építgetheti a saját gyárait és kapacitás szűkössége esetén foglalkozhat a vásárlók tejeltetésével, árak emelgetésével.

Ettől függetlenül persze megtörténhet.
    Lehet, hogy az van nyerőben, ki minél kisebb lapkákat gyártat. Ha megnézed a Ponte Vecchiot, akkor azért ott szerintem vannak kisebb egységek, mint amikkel eddig az AMD dolgozott. (Sajnos az SRAM ebből a szempontból nem számít, mert állítólag az SRAM skálázódása egyre rosszabb)

Új hozzászólás Aktív témák