Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- 3D nyomtatás
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
fecske13
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Redmi 3S, 4X
-
-
F.E.K..
senior tag
válasz
PistiSan
üzenetére
Kézzel természetesen tudok váltani mind hívásnál mind üzenet küldésnél, a csengő és üzenetjelző hangokat is külön-külön állítgathatom, de a robot ezeknél a műveleteknél csak az elsődleges kártyához tartozó részeket képes kezelni.
Szóval csatlakozom, az automatizálókból én is hiányolom ezt a képességet, de ez inkább az alap android sajátossága (ráadásul a jelenlegi telefonom még 5.1-es rendszer futtat).
-
PistiSan
addikt
válasz
F.E.K..
üzenetére
Üzenet írásakor, még mielőtt el kezded írni amit akarsz, akkor tudsz a sim kártyák között váltani, nekem legalábbis így van a dualsimes telefonomon, viszont nagyon hiányolom az e-robot és más automatizáló alkalmazásokból is a dualsim funkciókat, pl a SIM kártya kikapcsolását manuálisan el tudom végezni, de jó lenne a céges számnál kikapcsolni csak esténként, most a repülő mód maradt jobb híjján.
-
F.E.K..
senior tag
Csak hogy nyaggasam az ittlévőket

Hang beállítás rendben, de azt meg tudom adni hogy melyik sim-het tartozó értesítési hangot változtassam? Eddig csak az elsődleges hangját változtatja ha jól látom (ez az sms küldés esetén is gondom, nem tudom megadni hogy melyik számról menjen el az üzenet, legalábbis nem találtam meg egyelőre).
-
Somatom
veterán
válasz
F.E.K..
üzenetére
Egy ötlet. Készítesz egy globális változót. Minden műveletcsoporthoz hozzáadod, hogy állítsa a változó értékét true -ra.
A parancs utolsó előtti művelete: alapértelmezett értesítési hang lejátszása.
Feltétel: változó értéke: false.
A parancs utolsó művelete: a változó értékének beállítása false -ra.A művelet lehet bármi. A lényeg, hogy akkor fut le, ha a minta egyikre sem illeszkedik, mert ebben az esetben a változó értéke végig false marad.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Headless
üzenetére
Igen, jelenleg 4 csoport van, és a cél az hogy más feltételre más hang szólaljon meg a bejövő sms-re (nekem így most kényelmes tanulmányozni a robot logikáját).
Természetesen most ha egyik feltétel sem teljesül akkor megszólal az alapértelmezett értesítési hang, a logikát szeretném megérteni,mert más esetben szükség lehet rá hogy akkor is történjen valami amikor egyik feltétel sem illeszkedik.
De különben itt van: sms-teszter
-
Headless
őstag
válasz
F.E.K..
üzenetére
talán az hatékonyabb, ha minden egyes művelet csoport végén fogod és leállítod a parancsot. és akkor nem fut tovább feleslegesen és a feltétellel sem kell többször foglalkoznod.
Persze ehhez az szükséges hogy egy-egy üzenet csak 1 műveletcsoporthoz kell, hogy tartozzon...
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Headless
üzenetére
Elviekben csak itt definiálom, azaz minden művelet csoportban ha illik rá a feltétel akkor a végén van egy ilyenem:
- Változó beállítása
-- név: sms-ok
-- érték: igazAz utolsó művelet csoportban pedig szeretnék egy ellenőrzést erre, mert ha ennek az értéke nem igaz, akkor le kell játszani egy hangot hogy tudjam: egyik általam műveletcsoportban meghatározott feltétel sem teljesült.
Ahogy próbáltam: Feltétel megadása --> Kifejezés --> konstansok --> változó értéke , itt szöveges érték van, ahol az értéknem megadtam a változó nevét. Erre a végeredmény: Nincs kifejezés és <"sms-ok">
Izé.
-
Headless
őstag
válasz
F.E.K..
üzenetére
Logikai érték vizsgálata mint minden programozási nyelvben.
Feltétel -> konstansok ->változó értéke -> változó neve. Tehát nehogy úgy keresd, hogy logikai érték == true, persze megoldható ez is szerintem de nincs értelme.
Ebben az esetben ügye a változó típusának logikainak kell lennie minden esetben. Vagyis ügyelned kell rá, hogy ne lehessen más.
-
F.E.K..
senior tag
Még egy kérdés: hogyan tudok logikai értékkel bíró változót kiértékelni? Művelet csoportokban létrehoztam egy változót, értéket true, és az egész parancs végén ezt szeretném vizsgálni (ha egyik csoport sem fut le akkor az értéke false, ekkor szükség van egy plusz műveletre, ha legalább egy helyen lefutott akkor az értéke true, és nem kell csinálni semmi mást már)
hmm... lehet hogy megvan: nem <"sms-ok">
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
Köszönöm, hasznos információk

Engem "tanítgattak" programozni, szoktam is olykor... csak meg kell ismernem hogy a robot mit hogyan dolgoz fel és hogy mit hogyan vár el egy-egy feladat létrehozásakor, azaz a robot logikáját kell megismernem (például a feltételnél egy darabig eltartott mire megtaláltam hogy az operátorok között hol van ami a szöveg vizsgálathoz szükséges. De ez csak megismerés és idő kérdése).
Szóval nem adom fel, meglesz ez, csak időm jusson rá.

-
Somatom
veterán
válasz
F.E.K..
üzenetére
Néhány általános tanács, infó.
-Azért szoktam inkább az értesítéssel variálni, mert annak a hangerejét ritkán babráljuk. A "hang lejátszása" művelet a média hangcsatornán szól, mint a zene, vagy a videó. Annál meg előfordulhat, hogy némítva marad.
-Az egyenlőség operátor nem csak matematikai műveletekhez használható, hanem két, bármilyen érték összehasonlításához.
-A "nem" (tagadás) operátor reciprokára fordítja az eredeti kimenet igaz, és a hamis értékét.
-Androidban a névjegyzék telefonszámai nem szám, hanem szöveges értékek.
-Teszteléshez, feladattól függően, az "üzenet megjelenítése" (buboréküzenet) és/vagy az audio -> felolvasás műveleteket szoktam használni.Amit szeretnél, azt a Robot biztosan tudja. Ha a szövegben levő szám nem számnak, hanem szövegnek minősül, akkor minta alapján kivonod a "message" változóból az összes többit, ami megmaradt, azt számmá konvertálod, és úgy már tudsz rajta matematikai műveleteket is végezni (pl. kisebb, nagyobb).
A probléma nem a Robotban van, hanem bennem. Nekem sosem tanítottak programozást, úgyhogy a változók kimenetének másik változó bemenetébe irányítása, azokon műveletek végzése 2-3 szint fölött már komoly kihívás. De, sztem van itt a topikban olyan, aki csípőből képes ilyen "varázslatokra".

-
F.E.K..
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
Köszönöm, a példád alapján eljutottam ide:
(Az adott számhoz ha szerepel a telefonkönyvben akkor ki tudom kapcsolni az alapértelmezett értesítő hangot, ezért nem azt állítgatom mint a példádban, bár az természetesen univerzálisabb).
Már csak a rész/egész keresést kell kitapasztalnom (az üzeten nagyrésze egyezik, automata küldi), illetve hogy a számokat ki tudja-e értékelni az sms szövegéből (láttam benne kisebb mint/nagyobb mint feltételeket).
De tetszik a program, és a segítségetekkel jól megérthető hogy mit hogy kell vele csinálni.

-
Macika66
őstag
válasz
canniball
üzenetére
A Smart Lock erre való, benne van gyárilag az 5-ös Android óta az összes verzióban.
Ha pl. feljelentkezik az otthoni WiFi-dre, máris nem kéri a feloldást.
Vagy ha van okosórád, akkor arra is be lehet állítani, hogy ha hatókörön belül van, akkor se kérje a képernyőnyitást.
De működik autós BT-kihangosítóval is, meg még sok helyzetben...GSM-cella alapján nem megy, de szerintem ez így jobb...
-
canniball
nagyúr
Sziasztok!
Root nélkül az megoldható-e az alkalmazással, hogy gsm cella alapján meghatározott helyen ne zároljon a telefon? Tehát pl. itthon ne kelljen feloldani, viszont ha elmegyek itthonról akkor de.
-
Somatom
veterán
Sejtettem, hogy ezt fogod válaszolni. Csakhogy, én egyáltalán nem ezt írtam. Olvasd el, hogy mit írtam, és mutasd meg légyszi, hogy hol van a parancsodban a wifi kikapcsolás művelethez hozzáadva feltétel! Enélkül semmi értelme sincs a várakoztatásnak. Megsúgom, hogy azzal együtt sincs, ha elfelejted közölni azt az apróságot, hogy két, külön hálózatot kéne figyelembe venni. Persze, erre lehet azt csinálni, hogy a másik hálót elérhetetlenné teszed, de biztos ez a jó megoldás ahelyett, hogy azt a hálódat is definiálnád a Robotnak? Nekem mindegy, hogy mit csinálsz, csak ne az legyen a vége, hogy mi vagyunk a hülyék, a Robot meg szar!
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Macika66
üzenetére
Ha le húzom a redőnyt akkor ott ki van kapcsolva a wifi, és mikor haza érek bekapcsolja, mit nem értesz ezen?
Az aksimat nem eszi ha azt mondom hogy 10% alatt úgy hogy óra is van rajta+ amikor vezetek a fejegységen is rajta van kb 1 órát, 90%on áll az aksi, és van mellette 1 órás kijelző időm, is.Somatom, ezt te ajánlottad még nekem.
-
Macika66
őstag
Nem engem nem értesz, hanem az egészet.
Bocs.Ha egy olyan helyen van bekapcsolva a WiFi-d, ahol nincs egyetlen WiFi-csatorna sem, akkor is be van kapcsolva attól a WiFi, hogy Te nem látsz WiFi-ikont a státuszsorban.
Ha lehúzod a redőnyt, akkor ott látszik (Oreonál) kérdőjellel a WiFi-ikon.Próbáld meg elfogadni, hogy az automatikus bekapcsolás és az automatikus csatlakozás két nagyon külön dolog!
Kikapcsolt WiFi-vel a telefon SOHA, SEHOVÁ nem fog csatlakozni. Sem automatikusan, sem manuálisan! -
Tiger.
nagyúr
válasz
Macika66
üzenetére
Nem értelek.
A WiFit a telefon magától kapcsolja be, nem az erobot
Erobot csak a ki kapcsolásert felel.
De mivel 2sav van valamiért, le kapcsolta, viszont amióta az 5ghznel hálózat elfelejtsre raktam azóta jó. Nem bántja a WiFit, csak akkor futtatja le a parancsot ha ki léptem a hatokorbol.
-
Tiger.
nagyúr
Van, hogy úgy is lekapcsolja a WiFit, hogy ott vagyok a modem melett, a hiba követésben azt látom, hogy mert látja az 5ghz eset is, nem lehet valahogy megcsinálni, hogy azt ne vegye figyelembe?
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
Az első, ami mindig nálam van, a második, ami az autóban.
Igen, értem az appot, de zavaró, hogy mindig küld üzit, akkor is, ha én vagyok, aki használja. Azokat törölgetni kell utólag, 21. században azért ne tartsunk már itt.
Engem csak az érdekel, hogy elhagyta a helyét az autó, és én nem vagyok ott, azaz nem én vezetem. Hogy mit tehetek? Pl. felhívom a zsarukat, a 2. teló pozíciójából meg pontosan tudom, hol van éppen a járgány... De ha "vicces" akarok lenni, akkor felhívom a 2. telót, a tolvaj esetleg felveszi a kihangosítóval, és akkor megbeszéljük, hogy nem kéne azt csinálni, amit csinál... -
Somatom
veterán
válasz
F.E.K..
üzenetére
Teljesen jó úton jársz. Az "import gomb" az a mentés menüben, a parancs kijelölése után megjelenő mappa ikon. Az eseményekben a kék szöveg a lehetséges változókat írja. Ezek csak az adott parancsban használhatók. Ha globális (bárhol felhasználható) változót szeretnél, akkor létre kell hoznod egyet a megfelelő menüpontban. Parancsban pedig műveletként konstansok -> változó beállítása -> a létrehozott változód -> érték: a helyi változó.
De, erre most itt nincs szükség. Csináltam Neked egy másik mintát:
SMS_AZONOSITAS_2.zip.
Sorry, kicsit "megbonyolítottam" azzal, hogy műveletcsoportokat hoztam létre. Ezt azért tettem, hogy ne kelljen minden művelethez külön definiálni a feltételeket. Remélem, érthető lesz számodra! -
Headless
őstag
válasz
F.E.K..
üzenetére
Igen létre van hozva neked csak használnod kell őket, az eseméneknél kék színűen vannak írva mint kimenő változók azokat te a parancsban(műveletekben) használhatod, csak ami kár, hogy a típusa nincs odaírva mert mondjuk itt egyértelmű, hogy szöveg (string), bár lehetne akár string tömb is.
Az import nem pro feature.Csak szerintem az ábra nem jó.
kijelölöd a beimportálandó parancsot ehhez ügye bekell helyezned a megadott mappába majd utána mappa ikont megnyomod.
(mentés készítéssel létre tudod hozni a mappát ahova majd helyezned kell a parancsot...)
/sdcard/android/data/com.bartat.android.robot.KEEP/commands -
F.E.K..
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
Köszönöm, az import meglett (ha a mappába másolom akkor onnan már "mentés visszaálítása" megcsinálja. (De megveszem a pro-t, megérdemli a támogatást. Reklámot amúgy sem látok...)
Megvettem, import gomb most sincs (iletve lehet hogy már van csak én nem találom
), de ezen már nem múlik.Szóval... Ha jól értem ilyesmire gondolsz: Eseménynél "sms fogadása", itt megadom a "kitől" értékét, majd "Műveletek"-nél hang lejátszása, "feltétel megadása"... és itt nem találom az sms szövegét mint bemeneti adat (gondolom ide jön a példában lévő "message" változó, de azt hol kell definiálni? Vagy az előre létre van hozva már?
...aha, kimenetként az esemény-nél... Kezdem kapisgálni...
(Igyekszem, igyekszem
) -
Somatom
veterán
válasz
F.E.K..
üzenetére
Alaposabban átolvasva a hsz. -ed, kiegészíteném az enyémet. Ha az eseményhez adod ezeket a feltételeket, akkor azok teljesülése esetén indul az első művelet. Ha te a különböző feltételek teljesülése esetén, különböző műveleteket akarsz végrehajtatni, akkor az eseményben csak a számot add meg! Utána az adott művelethez kell hozzáadni a hozzá tartozó feltételt. Pl. X hang lejátszása művelethez adod hozzá a "message" változó értéke tartalmazza X szövegrészt. A következő művelet másik hang, "message" változó, Y szövegrész. Remélem, érthetően írtam le!
Szerk:
Sajnos, nem tudom, hogy az import pro feature -e. Nekem az van, így nem tudom megnézni a különbséget. De, először a mentés menüpontban mentened kell egy parancsot, mert a Robot akkor hozza létre azt a könyvtárt, ahova az importálandót be kell másolnod. -
Somatom
veterán
válasz
F.E.K..
üzenetére
Tessék:
SMS_AZONOSITAS.zipCsomagold ki, és importáld az xml -t! Tudod hogy kell?
Ebből kb. láthatod, hogy hogyan áll össze, amit szeretnél. Módosítsd a paramétereket, és írj nyugodtan, ha kérdésed van! A változók kezelése operátorokkal nem éppen első project -nek való feladat. Nem nagy kunszt, amit szeretnél, csak kell hozzá némi rutin, hogy lefordítsd Robotra. Ezt tekintsd csak vázlatnak, mert lehet, hogy a végén mégis a műveletekhez fogjuk a feltételeket adni. Egy parancsban is le lehet írni az összes lehetőséget. Ha a példában látható feltételt hozuáadod "vagy" operátorhoz, akkor ennek mintájára új szövegfeltételt tudsz csinálni. Aztán így tovább, az összes minta definiálásáig. Ha azután egy másik parancs feltételeként ugyanezeket a feltételeket megadod, majd a végén hozzáadod "nem" (tagadás) operátorhoz, akkor az a parancs akkor fut le, ha a feltételek egyike sem teljesül.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Headless
üzenetére
Nálam igen, minden névjegynek külön-külön is megadható az értesítési hangja (ha nem az alapértelmezett-et szeretném).
Így ennél azt kikapcsoltam, a többinél marad amit beállítottam, ezt a számot pedig rábíznám a robot-ra.
Csak a ki kell tapasztalnom a pontos menetét a dolognak.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
Megköszönöm ha átküldöd.
Amin elakadtam az a szöveg keresési formátum, azaz a "ez valami minta szöveg itten", ha a robotban erre keresek: "*szöveg*" akkor bármire igaz lesz a feltétel amiben bárhol szerepel a "szöveg".
De ugye nekem több vizsgálandó szövegem van, szóval a regulális kifejezés pontos szintaktikájára lenne szükségem.
Illetve még nem igazán látom át az if..then..else részt (ha ez a szám és ez a szöveg jelen van akkor játszd le ezt a hangot, ha ez a szám és abban ez a szöveg akkor játszd le ezt a hangot, ha egyik sem akkor pedig egy harmadik hangot.
De igyekszem kibogozni mi hogy is van

-
Somatom
veterán
válasz
F.E.K..
üzenetére
Egyébként ez a megoldásod sztem több sebből vérzik. A "hang lejátszása" a médiacsatornán fut. Ha nem kapcsolod ki az alapértelmezettet, akkor mindkettő meg fog szólalni. Az egyedi értesítési hang három műveletből áll.
-Alapértelmezett értesítési hang megváltoztatása -> kijelölöd az újat.
-Értesítési hang lejátszása.
-Alapértelmezett értesítési hang megváltoztatása -> visszaállítod a régit.
Értelemszerűen váratni kell a befejezésre.A másik gond (bár, ebben nem vagyok biztos), hogy ha így adod meg az SMS szöveget, akkor csak teljes egyezés esetén teljesül a feltétel. Ezért írtam odaát a message változó tartalmának figyeltetését "szöveg tartalmazza" operátorral. Ezt már megcsináltam Neked, ha kell, akkor küldöm.
-
F.E.K..
senior tag
válasz
PistiSan
üzenetére
Az addig ok hogy az adott számnál kikapcsolom az értesítő hangot az sms-ekhez.
Ekkor ugye nincs hang értesítés az ide érkező üzenetek esetén.
Aztán a robotban mint fentebb írtam:
események: SMS érkezett, kitől "telefonszám", üzenet: "szöveg"
Művelet. hang lejátszása, ismétlés nem, várjon a befejezésre: nemekkor az erre a szabályra illeszkedő üzenet ettől a feladótól megszóllaltatják a megadott hangot.
A következő parancs ugyenez, csak a szöveg feltétel és a hang más.
A gondom az, ha egyik feltétel sem teljesül az erről a számról érkező üzenetre, mert akkor semmi hang értesítést sem fogok kapni :/
-
Somatom
veterán
válasz
F.E.K..
üzenetére
Akkor annak az egy számnak az értesítési hangját a Robot szolgáltassa! Lehetne úgy, hogy az esemény helyett, a műveleteket feltételekhez kötni, és akkor, ha az egyik teljesül, akkor "A" hang szólal meg, ha a másik, akkor meg "B" hang. De, ebben az esetben én inkább külön parancsban definiálnám, hogy mit tegyen a Robot, ha az előző parancs feltételei nem teljesülnek.
-
Headless
őstag
válasz
F.E.K..
üzenetére
Hát akkor csinálj egy alapértelmezett hangot, és ha egyik korábbi feltétel sem vezetett sikerre, akkor játsza le azt.

Erre a legjobb lenne a switch - case , de ilyen sajnos nincs, így arra kell törekedned, hogy az if-else-ket úgy építed fel, hogy az utolsó else blokkba kerül az alapértelmezett sms értesítő.
Amúgy nem tudom az alapértelmezett értesítési hangja kikapcsolható egyáltalán?
-
F.E.K..
senior tag
Szép napot.
Az automatizálókban jártasoktól kérdezem: lehet olyan task-ot készíteni hogy egy adott számról érkező sms szövegétől függően (néhány fix részt kellene figyelni) a értesítés hangja más és más legyen?
A telefon egy-egy számhoz most is ad lehetőséget egyedi sms jelzőhangot beállítani, és ez szépen működik is, de ugye az csak az érkező számot figyeli, a tartalmat természetesen nem.
Felraktam az E-robot-ot, elkezdtem a következő úton:
események: SMS érkezett, kitől "telefonszám", üzenet: "szöveg"
Művelet. hang lejátszása, ismétlés nem, várjon a befejezésre: nem
amit nem tudok, hogy mi történik az eredeti értesítési hanggal (több feltételt tervezek, de olyan előfordulhat hogy a bejövő üzenet egyikre sem illeszkedik). Ha kikapcsolom a beépítet hangot ehhez a számhoz ilyenkor nem kapok semmilyen audió visszajelzést gondolom...
-
Somatom
veterán
válasz
Tesztelo.hu
üzenetére
Valahogy egyértelműsítsük, hogy melyik teló az első, és melyik a második, mert nem tudom, hogy mit nem értesz. Az autóban levő teló mindenképpen küld egy üzenetet a nálad levő telónak, ha bármelyik élesített szenzorán (hang, fény, rezgés, mozgás, stb.) eseményt érzékel. Ez az üzenet lehet e-mail, sms, vagy notibar értesítést felhasználva bármilyen üzenet, amit a Robot el tud küldeni. Tehát, kapsz egy infót a telódra. Te eldöntöd, hogy ez vakriasztás-e. Ha az eseményt Te váltottad ki, akkor nyilván nem foglalkozol az üzenettel és ennyi. Ha viszont éles a riasztás, akkor üzensz az autóban levő telónak, hogy kezdje el X időnként küldözgetni a pozícióját.
Ne érts félre, semmit sem szeretnék rád erőltetni! Itt ülök két telóval és próbálom összehozni, amit szeretnél. Látok is rá esélyt, mert tudom detektálni a Robottal a két teló BT kapcsolatát. Viszont, úgy néz ki, hogy hiába hoznám össze, mert nem biztos, hogy a Te két telóidon is ugyanígy működne. Tök más a két telóm BT keresés aktiválásának a módja. Tehát, ez eszközfüggő. Kerestem olyan BT kapcsolódás segítőt, ami Tasker plugin, de eddig még nem találtam olyat, ami jó és értem is a beállítását.
Csak a koncepciódat nem értem. A tolvaj beül, matat, lop, próbálkozik, stb., de erre nem történik semmi. Az autóban levő teló arra reagál, ha a tolvaj rá tudja adni a gyujtást, vagy, esetleg már a motort is elindította. Ekkor a teló küld a tiedre egy üzenetet. Minek? Hogy még integethess a tolvajnak, ahogy elhúz a verdáddal? Aztán hogyan tovább? Mert ha ennyi, akkor sztem tök fölösleges volt Robotolni. Szóval, nem nagyon értem a dolgot. -
Somatom
veterán
válasz
Tesztelo.hu
üzenetére
Mit szólsz egy ilyen megoldáshoz?
-
Tesztelo.hu
senior tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Arra gondoltam, hogy elrejtek egy telót a kocsiban, ami jelezne, ha "illetéktelenek" vinnék el... Mindezt automatizálva. Addig eljutottam, hogy az E-robot érzékeli, ha beindul az autó (mert ekkor rákapcsolódik Bluetoothon a kihangosítóra az elrejtett mobil, és ez megfelelő esemény). Azt szeretném megoldani, hogy érzékelje valahogy, hogy nincs a közelben a "fő" telefonom (azaz nem én indítottam el az autót), és ekkor küldjön egy e-mailt és SMS-t. Van erre valami ötletetek? Azaz hogyan észlelhetné, hogy egy bizonyos teló nincs ott a Bluetooth kapcsolat létrejötte után?
(Tudom, hogy a Playen vannak kifejezetten erre két telefonos appok, de nem automatikusak, mindegyiket kézzel kell élesíteni. Legalábbis csak ilyet találtam.) -
-
Headless
őstag
válasz
Somatom
üzenetére
Ez amolyan, kinek mi, pl neked a hangvezérlés, indítasz egy appot hogy aztán bele beszélhess, Ennyi erővel gyorsikont rakhatnál ki a fontosabb személyekről és hívhatnád, vagy a parancsokról és akkor gyorsabban történne meg.
Vagy pl feleslegesen csinál az ember parancsikont,/programot, mert megtudja csinálni az ember is, csak ha többször kell akkor idegesítő...
És ezt én meg is értem nálad, kamionon, valószínűleg egyszerűbb egy fix pozicióban lévő gombra nyomni.
De nem csak a felhasználó jelen van eseményt írtam, hanem írtam a konfigurált wifi hálózat elérhető eseményt is. Tamás ezt szánta mint wifi kapcsoló eseménynek...
-
Tiger.
nagyúr
-
Somatom
veterán
Voice Speed Dial (VSD). Ezt kéne indítsa a Bixby. Ez egy olyan hangtárcsázó, ami hangmintaegyezéssel dolgozik. Létrehozol egy új névjegycsoportot (hogy a hangutasítások megkülönböztethetőek legyenek a valós névjegyektől). Létrehozol mondjuk egy "kapcsold be a Wifit" névjegyet és hozzárendelsz egy "telefonszámot". Ez tulképp egy kód, tehát lehetőleg semmilyen valós telefonszámhoz se legyen köze! A Voice Speed Dial -ban létrehozol egy új hangmintát, ami kb. az, hogy "kapcsold be a Wifit". Hozzárendeled a névjegyzékben a nevet. Ha megnyomod a Bixby -t, akkor a VSD hangmintakérője indul. Belemondod, hogy "kapcsold be a Wifit" Erre a VSD indít egy kimenő hívást a névjegyhez rendelt "telefonszámra".
Itt jön képbe a Robot. Készítesz egy parancsot, aminek az eseménye a kimenő hívás és megadod hozzá a "telefonszámot". Kipipálod a hívás megszakítását, műveletnek pedig megadod a Wifi bekapcsolását.
Ha a VSD indít egy hívást arra a bizonyos számra, azt a Robot azonnal megszakítja és bekapcsolja a Wifit. Ennyi. Remélem, érthetően sikerült leírnom! Sztem tök egyszerű. Persze, pl. a repülő módot továbbra sem fogja tudni bekapcsolni root nélkül. A lámpát nem tudom, hogy mivel szeretnéd kapcsolni, de a lényeg, hogy bármilyen Robot -művelet végrehajtatható hangutasításra. -
Somatom
veterán
A cellalista szűkítése csak a stabilitását csökkentené.
Önmagában nem tud hangvezérlést, de sztem Tasker plugin -nal munkára bírható a Google -féle recognizer. De, van más megoldás is. Ezt kb. 4 éve csináltam. Egy modern hardveren lényegesen gördülékenyebben működik. A videóban repülő módba teszem a telót, tehát ez a hangvezérlés teljesen offline működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Házimozi belépő szinten
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest