Hirdetés
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Videós, mozgóképes topik
- Kompakt vízhűtés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Házimozi haladó szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- eGPU tapasztalatok
- Egérpad topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Közben eszembe jutott még egy lehetőség. 1db. mp3, 1db harangütés és művelet ismétlése változó szerinti darabszámban.
-
Somatom
veterán
válasz
Scaevola
üzenetére
Vágom. Érdekes. AC/DC: Hells Bells eleje?

Adott műveletnél feltétel megadása -> nincs kifejezésnél cerka -> kifejezés megváltoztatása -> operátorok -> egyenlőség operátor.
Kapsz két kifejezést. Az egyiknek megadod a dátum és idő -> órát,
A másiknak meg konstansok -> egész szám -> az adott műveletben levő médiához tartozó óraérték.
A 12-24 közötti óraértékekhez valószínűleg még egy "vagy" operátort is be kell iktatnod, hogy akkor is 5 -öt harangozzon, ha óraérték = 17. -
Somatom
veterán
válasz
Scaevola
üzenetére
Ebben az esetben nem kell manuálisan beállítanod a változód értékét. Létrehozol egy új változót, legyen mondjuk ORASZAM. Értéknek: dátum és idő -> Óra
Tehát, itt nem kell külön esemény a változó beállításához, mivel azt a Robot automatikusan megteszi. Neked "csak" hivatkoznod kell az ORASZAM változód értékére. Ennek a módjához viszont tudnom kéne, hogy tulképp mit szeretnél kezdeni ezzel az óraértékkel. -
Somatom
veterán
válasz
Scaevola
üzenetére
Az biztos, hogy rosszul csinálod. Feltételezem, hogy a változódnak nem azt a szöveget szeretnéd értéknek definiálni, hogy "időpont". Mert most az aA változód szöveges értékét beállítja "időpont" -ra.

Most le kell gurulnom a kamionnal a svájci határra. Hétvégén tudok segíteni. -
Somatom
veterán
válasz
szumoo@gmail
üzenetére
A parancs lefut (történet)?
-
Somatom
veterán
válasz
szumoo@gmail
üzenetére
Robot történet szerint lefut a parancs? Hibakövetésnél látsz vmi gebaszt? A Robot magas prioritással fut? Ha nem fut le a parancs, akkor vmi gátolja a Robot háttérben ügyködését. Mondjuk, a MIUI.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
Első blikkre olyasmire gondolok, hogy változó értéke -> egész szám -> 60.
Aztán másodpercenkénti várakozással ismétlődő ciklusban kivonás operátor -> változó értéke - egész szám -> 1. Feltétel: nagyobb mint operátor -> speed változó értéke -> egész szám -> 25.TTS -> változó értéke
Feltétel: Változó értéke = 50, 40, 30, 20, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0Változó érték beállítása -> egész szám -> 60
Feltétel: speed változó értéke kisebb, mint 25 és speed változó értéke nagyobb, mint 0.
Ha megszűnik a GPS jel, akkor, gondolom, az érték 0 lesz, így a második feltétel nélkül alagútban abbamaradna a visszaszámolás.Ezt egy 15 órás munkanap után találtam ki, úgyhogy egyáltalán nem biztos, hogy helyes az elképzelés! Nem teljesen részletesen írtam le, de azért remélem, hogy érthető!
-
Somatom
veterán
Én azt javaslom, hogy kezdj az érték kiíratásával (műveletek -> egyéb -> üzenet (buborék) megjelenítése). Amíg az nem működik rendesen, addig a globális változóban sem lesz használható adat.
Ha jól emlékszem, akkor a Robot beállításaiban alapból nem engedélyezett a GPS használat. Ezt engedélyezd! Van ott vmi távolságérték is, de azt nem tudom, hogy pontosan mire van kihatással.
-
Somatom
veterán
Írtam odaát, hogy ez Robotban másképp működik. Egyszer nekiálltam, de beletörött a bicskám. Másképp működik, mint MD -ban. Ezért írtam, hogy ebben az esetben egy kész makró legfeljebb halovány támpont.
A pozíció megváltozott eseményt kell használni. Ennek van egy idő és egy távolság összetevője. Itt kellene megadnod a két másodpercedet. Eggyel számolva a 90Km/h az 25m. Tehát, ha két másodperces intervallumot akarsz, az 50m. Vagyis, nagyobb, mint 50 -et kéne megadni. Hab a tortán, hogy az eseménynek van egy speed kimenő változója. Persze, ez is m/s -ban. Szóval, kell egy szorzás operátor, 3,6 -tal. De, ez nem elég, mert az eredmény egy szép, hosszú számsor lesz. Kell még egy kerekítés operátor is, hogy a tizedes értékeket lehagyjuk. Na, ezt kellene globális változóba tenni, hogy fel lehessen használni az egy perces matekhoz. Innen már sztem hasonló a módszer, mint MD -ban. De, valamiért nem akart nekem működni. Csak annyit akartam elérni, hogy 90 fölött másodperces frissítésekkel jelenítse meg ezt a speed változót kerekítve, Km/h -ban. De, nem sikerült és nem tudtam rájönni, hogy mit bénáztam el. -
Somatom
veterán
válasz
PistiSan
üzenetére
Tessék, alternatív elérés a Gdrive -omról:
E-Robot v1.47.1
-
Somatom
veterán
válasz
PistiSan
üzenetére
Attól függ, hogy mit szeretnél. Csak a Tasker kapott a Google -től mentesítő, külön engedélyt (ez milyen eljárás?). A Macrodroid úgy maradt a Playen, hogy a fejlesztője eltávolította a "problémás" jogosultságokat. Tehát, ha hívás alapú parancsaid vannak, akkor a MD nem opció. Vagy Tasker, vagy apk -ból telepíted a Robot utolsó verzióját. Én most az utóbbit tettem. Szóval, az sem lett volna jobb, ha Tamás megfelelteti a Robotot a Google új reguláinak. Buktunk volna pár lehetőséget. Köszi, Google! A következő Google-merénylet az Android Q -ban a vágólaphoz hozzáférés blokkolása lesz.
-
Somatom
veterán
Nálatok is eltűnt a Robot a Play -ről?
-
Somatom
veterán
válasz
szumoo@gmail
üzenetére
"Mert gondolom ezek nem a windowsban megszokot .lnk fileok."
Azok intentek, amikből van publikus és nem publikus. A publikust külső alkalmazás is meg tudja hívni. Képzelj el egy űrlapot, aminek a megfelelő kitöltésével tudod definiálni, hogy mi történjen a parancsikonra bökésnél! Robotban ilyen űrlapot az "activity indítása" és a "broadcast üzenet küldése" műveleteknél találsz. Vegyük a legegyszerűbbet!
ACTION VIEW
Azaz, "mutasd". Az ürlap "uri", vagy "data uri" sorában kell megadni, hogy mit mutasson. Ez lehet fájl elérési út, telefonszám, url, stb. Ha ezt a két sort kitöltöd, akkor az már egy alap (un. explicit) intent. Az alkalmazások fejlesztői intent filterekkel definiálják, hogy az adattípusok közül (hangfájl, videófájl, telefonszám, stb.) miket tud kezelni az alkalmazásuk. Ezt a rendszer figyeli és amikor ráböksz egy olyan parancsikonra, ami mondjuk egy hangfájlt tartalmaz, akkor indítja az alapértelmezett zenelejátszót. Alapértelmezettnek jelölt hiányában az alkalmazásválasztót dobja, amiben azok az alkalmazások lesznek, amiknek az intent filterében szerepel annak a fájltípusnak a kezelése.
Ez az alapeset, az implicit intent
Aztán van az explicit intent, aminél nem csak azt adod meg, hogy nyissa meg a fájlt, hanem a hozzá tartozó alkalmazást is definiálod. És így tovább, különböző extrákkal lehet pontosítani, hogy a parancsikon mögötti intent pontosan mit és hogyan csináljon. A mostani esetben valószínűleg egy ilyen intentről van szó.
Tehát, a Robot bármilyen, nyilvános intentet el tud küldeni. A gond az, hogy az űrlapot a user -nek kútfőből kell hozzá kitöltenie, mert a Robot nem tud kielemezni egy, már létező parancsikont. Erre én az Xshortcut pro -t szoktam használni, mert annak van ilyen "tanuló módja", aminél egy parancsikonra bökés után kielemzi a parancsikon "űrlapját", feltéve, hogy az egy publikus intent és nem vmi belső utasítás. Az alapján már ki lehet tölteni a Robot "activity indítása" űrlapját. Ha használnék Spotify -t, akkor meg tudnám nézni neked az adott intent összetevőit. De, nekem nincs Spotify -m. Remélem, azért tudtam segíteni az Androidos parancsikonok működésének megértésében! -
Somatom
veterán
válasz
szumoo@gmail
üzenetére
Azt nem a Nova, hanem a Spotify alatt kéne keresned a Robot listájában.
-
Somatom
veterán
válasz
szumoo@gmail
üzenetére
Ha az valóban egy parancsikon és nem egy widget, akkor az Alkalmazások -> Parancsikon indítása műveletnél be kéne tudnod tallózni.
-
Somatom
veterán
válasz
szumoo@gmail
üzenetére
Most csak címszavakban, mert nincs időm részletezni.
Összadás operátor. Az egyik oldala az aktuális hangerő értéke, a másik oldala konstansok -> egész szám -> amennyivel növelni akarod. Ezt kell a ciklusba tenned némi várakoztatással a léptetések között. -
-
Somatom
veterán
Azt viszont nem értem a screenshotodon, hogy az utolsó parancs hogy lehet az SMS. Esemény nélkül az csak akkor futhatott le, ha rányomtál alul a háromszögre. Persze, úgy sem tud SMS -t küldeni, mert nincs szám, ahova küldje. Hogy értsd a működést:
Amikor majd megadod az eseményt, akkor kéken látni fogod a felhasználható kimenő változókat. Az egyik a number, vagyis a hívó száma. Ezt "csippenti fel" az SMS küldő művelet. Tehát, ha nincs csörgés, akkor telefonszám sincs az SMS -hez.
Egy lehetséges logikai bukfenc van most a parancsban. Előbb szakad meg a hívás, minthogy küldje az SMS -t. Remélem, hogy nem fog ettől elveszni a number változó. De, ha mégis, akkor sincs gáz, gyorsan alakítunk majd egy kicsit a parancson. -
Somatom
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Bocs, tévedtem! A rövid ü benne van a GSM03.38 -as kódtáblában.
-
Somatom
veterán
Jó fáradt lehettél a végére, hogy így benézted.
Biztos, hogy nem csináltad végig. Nem adtál meg eseményt, amire reagálhatna. Az automatizáló úgy működik, hogy figyel egy megadott eseményt és ha az bekövetkezik, akkor sorban lefuttatja a parancsban hozzárendelt műveleteket. Jelen esetben az esemény az, hogy a teló elkezd csörögni. De, nálad üres az esemény rublika. Ott van a screenshotodon:
°Kattintson a + jelre új esemény hozzáadásához"Én meg ezt írtam:
"Eseményeknél + ikon -> Telefon -> hívás állapota megváltozott -> csak a "csörög" -nél legyen pipa, a telefonszámot üresen hagyod és leokézod."Azt halkan megjegyzem, hogy ha egyetlen olyan karaktert használsz egy SMS -ben, ami nincs benne a 7 bites GSM kódtáblában, akkor a teljes SMS UTF16 -ban kerül kódolásra, amitől feleződik a küldhető karakterek száma. Ez "ökölszabály", minden alkalmazásra és SMS -re vonatkozik.
-
Somatom
veterán
Semmi pánik! Jobb felül három pötty -> beállítások.
Szolgáltatás engedélyez: pipa
Előtér szolgáltatás: pipa
Értesítés prioritás: max
Kilépsz.
A parancs ablakban bal alul + ikon -> új parancs -> elnevezed (mondjuk "SMS"). Leokézod.
Alul, a floppy ikonnal mented.
Eseményeknél + ikon -> Telefon -> hívás állapota megváltozott -> csak a "csörög" -nél legyen pipa, a telefonszámot üresen hagyod és leokézod.Visszadob a parancs ablakba, ahol a művelet mellett + jel -> Vezérlés -> várakozás. Itt megadsz annyi ezred másodpercet, ameddig szeretnéd, hogy csörögjön. Mondjuk, 3000. Lejjebb görgetsz -> Wakelock pipa, aztán leokézod.
Megint művelet + jel -> Kapcsolat -> Hívás befejezése.
Művelet + -> Kapcsolat -> SMS küldése. A számnál van egy olyan, hogy "szöveges érték". Mellette egy cerka, arra ráböksz -> kifejezés megváltoztatása -> Konstansok -> változó értéke -> érték: beírod, hogy number. Leokézod.
Visszadob a Paraméterekhez. Alul, az üzenetnél bepötyögöd az SMS szövegét, aztán leokézod.
Visszadob a parancs ablakba, ahol alul, a floppy ikonnal mented a parancsot.
Ennyi.
Teszteld és jelezz vissza, hogy rendben van-e!
Lehet, hogy a teló beállításaiban a Biztonság -> Eszközkezelőknél engedélyezni kell a Robotot, valamint a kisegítő lehetőségeknél is. -
Somatom
veterán
Nem értem, hogy mi a célod. SSID szűrést másképp is meg lehet oldani. Más értelme nem nagyon van ennek a kapcsolgatósdinak. Ha kikapcsolod a Wifit, akkor a teló honnan tudja wifi jel alapján, hogy te hazaértél? Az csak úgy lehet, hogy a wifi near aktív marad, vagyis a wifi valójában nem kapcsol ki, csak nem csatlakozik az észlelt hálózatokhoz.
-
Somatom
veterán
Már vagy egy éve nyavajog a telóm, hogy frissítsem Oreora, de nekem jó ez a Nugát.
-
-
Somatom
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Nálam a figyelt terület cirka három méterre van. Viszont, az egy másik kamion hátulja, ami kvázi az egész kameraképet beteríti. Úgy nem nagy kunszt mozgást érzékelni.
Valamit nem értek az érvelésedben. Az eredeti elképzelésed az volt, hogy amíg otthon vagy, addig legyen aktív a kijelző. De, minek? Hogy nézhesd rajta a semmit? Nem akkor kéne aktívnak lennie, amikor lenne is rajta valami néznivaló? Mondjuk az, hogy valaki áll a kapuban. -
Somatom
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
Ki kell próbálni. A figyelt terület helyét és nagyságát lehet állítani, valamint a mozgás küszöbértékét is, de ezeket jobb a konkrét térben kipróbálni. Egyébként a mozgás detektálást a kapuban levő eszköznek kellene tudnia, hogy akkor kapcsoljon be a kijelző, ha a kapuban mozgás van. Ez egy kutyaközönséges mozgásérzékelővel is megoldható.
-
Somatom
veterán
válasz
tobias40
üzenetére
A mozgásérzékelés utáni timeout annyi, amennyit szeretnél. Gondolom, fél percnél tovább biztos nem bambulsz egy kamerát. De, amíg a kijelző előtt vagy, addig mozogsz is, és akkor nem fog kikapcsolni, mert minden mozgásérzékelésnél újraindítja a timeoutot. Ha meg nem vagy otthon, akkor nem érzékel mozgást.
-
Somatom
veterán
válasz
Bandus99
üzenetére
Két parancs.
1.: Elnevezed
Esemény:
Bluetooth -> BT ACL kapcsolódva -> kiválasztod az eszközt.
Műveletek:
Wifi -> Wifi AP beállítása -> be.
Alul, a floppy ikonnal mented a parancsot.Gondolom, hogy ennek a mintájára menni fog a kikapcsoló parancs.
A másik kérdést nem értem. A Waze online navi. Veszel mobilnetet és müxik. Ugyanez gazdaságosabban: olcsóbban veszel netet.
-
Somatom
veterán
válasz
Tökimanó
üzenetére
A parancs elvileg jó. A hibaüzenet szerint a Robot nem kapott jogosultságot a rendszerbeállítások módosítására. A csengőhang megváltoztatása pedig egy rendszerbeállítás. Ez ugyebár egy Redmi 5 Plus. Sajnos, nem tudom, hogy abban hol lehet megadni a szükséges jogosultságot. Talán Te tudod, vagy itt valaki, vagy a teló topikjában.
-
Somatom
veterán
Két parancs.
1.:
Esemény: üres
Műveletek:
Kijelző -> Képernyő orientáció beállítása -> teljes szenzor (vagy, fix fekvő)
Vezérlés -> Várakozás -> mondjuk, 1s
Alkalmazás indítása -> kiválasztod.Ennek a parancsnak csinálsz parancsikont a home -on. Tehát, az alkalmazást a Robot indítja
2.:
Esemény: Alkalmazás elvesztette a fókuszt.
Művelet: visszaállítod az orientációt alapértelmezettre.
Ennek a parancsnak én adtam egy megerősítés feltételt, 5 másodperces futtatás lejárattal.
Tipp: az első parancsból külön kell minden alkalmazáshoz (amit fekvőbe akarsz kényszeríteni). Ha ezeket a Robotban alkalmazáscsoportba teszed, akkor a 2. parancs eseményénél használhatod az "alkalmazáscsoport elvesztette a fókuszt" eseményt. Így elég egy visszaállító parancs az összes ilyen alkalmazáshoz. -
Somatom
veterán
A rezgések és szünetek időtartamát ezredmásodpercben adod meg, szóközzel elválasztva és az első érték a szünet. Tehát, pl. a
100 1000 100 1000 100 1000
az három db. egy másodperces rezgés lesz, tizedmásodperces szünetekkel. Így bármilyen rezgésmintát összeállíthatsz. Ismétlődéshez használhatsz vezérlés -> ciklust is. -
Somatom
veterán
válasz
zeon.hu
üzenetére
Az OS üzeneteit úgy képzeld el, mint egy üzenőfal. Tolja rá az üzeneteket. A broadcast eseménynél azt adod meg, hogy milyen tartalmú üzenetre (action -re) reagáljon a Robot. A konkrét action ott van a hibakövetésben. Ettől valószínűleg minden Wifi találatra ugrani fog, de utána feltételben már tudsz szűrést alkalmazni.
Persze, az is lehet, hogy egyáltalán nem az eseményérzékelésnél hasal el a dolog, hiszen ott virít a hibakövetésben. Biztosan jól adtad meg a hálózati azonosítót? Mit lép akkor, ha kiveszed a parancsból az azonosítót, hogy bármelyik wifihez kapcsolódjon (persze, csak tesztelés céljából)? -
Somatom
veterán
Mi ebben az érdekes? A gyártónak természetesen van root jogosultsága, amivel adhat olyan jogosultságokat az alkalmazásainak, amiket egy felhasználói alkalmazás csak akkor kaphat meg, ha a felhasználónak is van root jogosultsága. Ez a rootolás lényege. Emelt szintű jogosultsághoz jutás.
-
Somatom
veterán
"Mi legyen akkor, ha hívás készenléti állapotban visszafordítod a telót?'
>álljon vissza a normál állapot(csörgés)"Közben eszembe jutott még egy lehetőség. Mi van akkor, ha eleve néma módban volt a teló? Ha ezt nem definiáljuk, akkor hívás készenlétnél a felfordításra a Robot mindenképpen feloldaná a némítást. De, az még nem kristályosodott ki bennem, hogy ezt miként lehetne definiálni. Talán egy változóval. De, lehet, hogy ezt csak úgy lehetne összehozni, ha a rendszer némító kapcsolója helyett a Robottal végezteted a némítást.
-
Somatom
veterán
válasz
Headless
üzenetére
Sztem ott a gond, hogy állandóan RW -be kéne mountolni a systemet. Egy régi, Firefox bugnál használtam azt a módszert, hogy symlinkeltem a felhasználói tárhelyre és ott módosítottam a fájlokat. Szerinted az működne nála is? Vajon a SELinux mit szólna az ilyen módosítási szándékhoz?
-
Somatom
veterán
Ez egyszerűnek tűnik, de nem az. Az alap ez lenne:
Esemény: szenzorok -> teló lefordítva. Itt szükség esetén manuálisan is belenyúlhatsz a forgási küszöbértékekbe.
Feltétel -> Telefon -> adott hívási állapotban van -> csörög.
Művelet: audió -> némítás -> beDE! A Robot nem gondolkodik, csak végrehajt. Tehát, az összes lehetséges szitura vonatkozóan definiálnunk kell a teendőit.
Mi legyen akkor, ha a teló lefordított állapotában érkezik a hívás?
Mi legyen akkor, ha hívás készenléti állapotban visszafordítod a telót?
Mi legyen akkor, ha hívás csörgés állapotban fordítod vissza a telót? -
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
llaszlo
üzenetére
Hirtelen három mód jut eszembe.
1.: Naptáreseménnyel, mert abban van heti ismétlés.
2.: Sleep as Android pro -val, mert abban is van heti ismétlés és Tasker beépülő.
3.: Készítesz egy egész szám globális változót. Aztán:
Esemény:
Riasztás, ismétlés naponta.
Műveletek:
1.: Változó értékének beállítása -> összeadás operátor -> változó értéke + 1
2.: Parancs blokkolása.
Feltétel: Változó értéke < 7
3.: A kívánt célművelet végrehajtása
4.: Változó értékének beállítása -> 0A változó létrehozásakor alapértéknek annyit adj meg, hogy az első célművelet napján 7 legyen!
-
Somatom
veterán
válasz
zeon.hu
üzenetére
Igen. Itt arról van szó, hogy a lejátszás rendszerüzenetet a Tasker kisajátítja magának (mintha arra az időre a Tasker lenne az alapértelmezett lejátszó). Persze, művelet nincs társítva hozzá, így a folyamat megszakad. Sztem ilyet a Robot nem tud. De, ha letiltod a reagáló alkalmazást, akkor az eredmény ugyanaz. Elvileg.

-
Somatom
veterán
Sanszos, hogy ez nem fog menni. Nekem legalábbis nem sikerült összehozni. Kéne egy olyan művelet, ami kikényszeríti a BT felderítést. De, csak olyan van, ami a felderítő activity -t nyitja meg. Hogy ennek mi az oka, arra Tamás tudna válaszolni. Van olyan teló, ami erre automatikusan indítja a felderítést, de van olyan is, ami még igényel felhasználói inputot a kereséshez. Azt javaslom, hogy kérdezz körbe más automatizálós topikokban (Macrodroid, Tasker), hátha azok ki tudják kényszeríteni a felderítés indítását!
Robottal csak "vaktában tudsz lövöldözni", azaz öt percenként ismételve csatlakozol a megadott BT eszközhöz. Aztán vagy sikerül, vagy nem."Gondolom, ha él a kapcsolat, eleve nem futtatja a parancsot."
Hibás feltételezés, ezt neked kell definiálnod "nincs összekötött bluetooth eszköz (name, vagy address)" feltétellel. Pontosabban, Robotul a "nincset" úgy kell definiálni, hogy "nem van", vagyis a feltételt hozzá kell adnod "nem" operátorhoz (tagadás operátorhoz).
-
Somatom
veterán
válasz
szabi777
üzenetére
1.: Ahogy bármilyen más parancsikont. Home -on nyomvatartás -> parancsikon -> E-Robot és ekkor listázza a parancsokat, amikből kiválaszthatod, hogy melyiket akarod hozzárendelni.
Ilyen, manuális indítású parancsnál az esemény üresen maradhat.
Ha csinálsz parancscsoportot és ahhoz rendelsz indító ikont, akkor az ikonra bökés után feldobja a csoport parancsait és úgy tudod elindítani a kiválasztottat.
Widget -tel is indíthatsz parancsot. Ehhez Tamás másik alkalmazását, az Elixír2 -t tudod használni, illetve annak a Widget kiegészítőjét.2.: Nem hiszem, hogy esemény nélkül lehetne ilyet és sztem nem is lenne jó, ha a Robot külön utasítás nélkül monitorozgatná az állapotokat. Az egyes csatornák aktuális hangerőértékeit, vagy az akku aktuális értékét az Elixír2 megfelelő Widget -jeivel meg lehet jeleníteni.
-
Somatom
veterán
válasz
szabi777
üzenetére
Esetleg úgy is csinálhatod, hogy a változó-beállítós műveletek után csinálsz egy "parancs megszakítása" műveletet, MERESSZAM <5 feltétellel. Így az utána jövő, hangerőmódosító műveletekben már nem kell MERESSZAM feltételt használnod, mert azokra a műveletekre csak akkor kerülhet sor, ha megvolt az 5 mérés.
-
Somatom
veterán
Pontosítanád, hogy mit értesz az alatt, hogy "hangra"? Mért decibel értéket meghaladó hangerőre sztem megoldható. A konkrét hangutasításra exponálás már neccesebb. Gyanítom, hogy az említett két készülék esetében konkrétan a fényképező alkalmazásba van beépítve ez a feature.
-
Somatom
veterán
válasz
szabi777
üzenetére
Persze.
1. Létrehozol két globális változót, szám értékkel. Az egyik legyen mondjuk OSSZZAJ, a másik meg MERESSZAM!
2.: Művelet: OSSZZAJ változó beállítása -> összeadás operátor -> OSSZZAJ változó értéke + decibel változó értéke.
3.: Művelet: MERESSZAM változó beállítása -> összeadás operátor -> MERESSZAM változó értéke + 1.Sztem innen már nem kell különösebben részleteznem. A többi műveletnél e két változó értékét használod feltételben. Pl. ha MERESSZAM értéke nagyobb, mint 4 és OSSZZAJ értéke nagyobb, mint 250 (ez ugyebár 5x50 decibel), akkor emelje a hangerőt egy megadott szintre. Utolsó műveletként nullázod mintkét változó értékét, ha MERESSZAM értéke nagyobb, mint 4.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- Videós, mozgóképes topik
- Suzuki topik
- Autós topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- LEGO klub
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)