- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lalszi
aktív tag
válasz
Viktork800 #20141 üzenetére
-
lalszi
aktív tag
válasz
lalszi #20047 üzenetére
Találtam egy jobbat, igaz még csak most raktam fel, ez is CM7 alapú: AS_IOS_cm7 _based_ ROM_0,2_FOR Allcatel_990
-
lalszi
aktív tag
Ezt a Joyos CM7-es romot a 4PDA.RU-ról próbálta már valaki rajtam kívül? Egész jó lenne, csak kéne még rajta csiszolni egy kicsit.
-
lalszi
aktív tag
válasz
tpeti78 #19950 üzenetére
Nekem van egy ilyen: Original OT-990 ROM , de nem tudom ezt keresed e.
Ki kell bontani valahova és install.bat-ot futtatni. -
lalszi
aktív tag
Ha valakit érdekel, van pár feleslegessé vált új neoprén tokom ehez a telefonhoz lányos színekben:
-
lalszi
aktív tag
válasz
kovzola #19484 üzenetére
Szerintem jó. Magyarul nem tud. Kernelek vannak hozzá. Van ICS téma is rá.
Eredetileg itt van: Marina rom -
lalszi
aktív tag
válasz
kovzola #19482 üzenetére
Rendszermag (angolul kernel): az operációs rendszer alapja (magja), amely felelős a hardver erőforrásainak kezeléséért (beleértve a memóriát és a processzort is). A többfeladatos rendszerekben – ahol egyszerre több program is futhat – a kernel felelős azért, hogy megszabja, hogy melyik program és mennyi ideig használhatja a hardver egy adott részét. A rendszermag nem „látható” program, hanem a háttérben futó, a legalapvetőbb feladatokat ellátó program.
A kernelt le lehet cserélni linuxnál (az android linux kernel felett futó operációs rendszer) módosítottra is, amiben a fejlesztője megváltoztat részeket a készüléknek jobban megfelelőre.
A mi telefonunkhoz az alcatel adott ki nyéhány újabb kernelt, amit gulyukék próbálnak javítgatni. Például a newkwer1 és 2, az extreme kernel 1-2, az ewra romhoz kernel. Készült még kernel a QME romokhoz is.
Recoveryből lehet flashelni a kerneleket általában.
-
lalszi
aktív tag
válasz
kovzola #19477 üzenetére
Akkuidőben eddig a QME1.9 volt a legjobb nekem, a marina talán a legjobban sikerült, de nincs magyar nyelv és ics témával is csak félig magyar, a v5h6-0_mod is elég jó, de ez se magyar. Lehet még a kernelekkel is kisérletezni, talán a newker2 a legjobb. De nem megy minden kernel minden rommal.
(#19478) oneToucher
Szívesen -
lalszi
aktív tag
válasz
oneToucher #19474 üzenetére
V5h6-0_mod romon recoveryből lehet flashelni. A többi romon mint ha nem akart volna működni emlékeim szerint. Ma sikerült a gyárin működésre bírnom, de nem csak egy gombnyomás volt, de kell egy kis idő, hogy rendesen leírhassam.
Azt töltsd le, amelyikre szükséged van. Függ attól pl, hogy ext2 vagy ext4 partíciót akarsz használni és mekkora méretűt, a data-t a /data/-n akarod e hagyni(ezek a + verziók, kicsit gyorsabb a működés), vagy mehet kártyáról (nagyobb méretű lehet az ext partíció). Az oldalon le van írva angolul mindegyikről egy rövid ismertető.
-
lalszi
aktív tag
válasz
kovzola #19468 üzenetére
Felemelni csak főzött romban lehet tudomásom szerint. Vagy a setcpu és hasonló progikkal, vagy a romban turkálással lehet. Az első egyszerűbb, a másodiknál nem megy pluszban egy program.
Sikerült az INT2EXT szkriptet gyári rootolt romon működésre bírni, ha érdekel valakit, akkor megpróbálom érthető módon leírni. Aki nem tudná mi ez: ezzel lehet a szűkös belső tárhelyet jelentősen megnövelni. Olyasmi mint a link2sd, csak itt nem kell plusz programot futtatni, a szkript betöltődik induláskor. INT2EXT
Nekem most gyári romon, úgy, hogy nem töröltem még semmit, van még 700MB szabad helyem 900MB-ból (az eredetileg összesen 158MB-al szemben). -
lalszi
aktív tag
-
lalszi
aktív tag
válasz
lalszi #19439 üzenetére
Gyári 2.3.4-es rom rootolása szájbarágósan: 2.3.6 ROOT
A zipben benne van a leírás és a szükséges fájlok.
Benne van még egy újabb cwm recovery és a libdroidpanel is rövid leírással, ha valaki szeretné gyári romon használni.
Kipróbáltam a saját telefonomon, működik rendesen. Remélem segít valakinek. -
lalszi
aktív tag
válasz
Joci93 #19413 üzenetére
Innen lehet leszedni: OT-990 CM7
-
lalszi
aktív tag
válasz
Akcion #19400 üzenetére
(#19400) Akcion
Próbáltad újra telepíteni?(#19398) jopont
Amit először letöltöttem azt én sem tudtam telepíteni. Most délután újra leszedtem, az már felment rendesen és működik is rendben eddig.
Én a gulyuk féle recoveryből, a cwm_5.0.2.8-ból tettem fel és v5h6_mod rom volt előtte newker2-vel. -
lalszi
aktív tag
válasz
Mana86 #19381 üzenetére
Ezt a telefont nehéz kinyírni. Ha mégis tégla lesz az OTU helyre hozza. Csak arra figyelj, hogy az akksi fel legyen töltve előtte, mert ha tégla lesz, akkor nem is tölti és úgy tényleg nehéz feléleszteni.
Én most küzdöttem meg egy ot-918d-vel, az 3 napig volt tégla mire sikerült helyre hoznom a többiek tanácsai alapján, de azt is sikerült.
-
lalszi
aktív tag
válasz
Mana86 #19378 üzenetére
Na, akkor leírom én hogy szoktam:
1. OTU-val felraktam egy rári romot2. Felrakok egy recoveryt. Legegyszerűbb szerintem qltsar mesterét felrakni nekünk link: [link] innen idézem:
" b, Nincs a készülékünkön ClockworkMod Recovery: ebben az esetben készülékünket kikapcsoljuk, majd a hangerő le gomb nyomvatartása mellett bekapcsoljuk a telefont. Mindaddig nyomva tartjuk a hangerő le billentyűt amíg a készülék kijelző -és háttérvilágítása el nem alszik, ezután a következő zip fájlt [link] kicsomagljuk egy tetszőleges mappába, majd az install.bat fájl indításával elvégezzük a recovery flashelését. Sikeres flashelés után a készülék újraindul. A flashelés csak akkor hajtható végre, ha a számítógépünkön a készülék driverei sikeresen fel vannak telepítve! "
3. Recovery módban indítás:
" a, Billentyűkombinációval: a készüléknek kikapcsolt állapotban kell lennie, majd a hangerő fel billentyű folyamatos nyomva tartása mellett bekapcsoljuk a készüléket. Amint a telefon rezzen egyet, és kivilágosodnak a kapacitív billentyűk fényei rögtön fel kell engednünk a bekapcsoló gombot, és azon nyomban megnyomnunk a HOME billentyűt. Miután a kijelző háttérvilágítása akíválódott, mindkétt billentyűt felengedjük, majd bebootol a ClockworkMod Recovery
b, Bármilyen widget, Reboot Menu segítségével.
c. Terminal / CLI segítségével: adb reboot recovery "
4. SD-re felrakom a telepíteni szánt romot / kernelt / szkriptet / stb-t.
Akár recovery módban is rátudjuk másolni, van egy menüpont a felcsatoláshoz és akkor látja a pc az sd-t.5. Telepítem recoveryből a főzött romot / kernelt / stb-t
6. Ez nem biztos, hogy kell, de én újra szoktam telepíteni a recoveryt is (még mindíg a recovery módban) a biztonság kedvéért. Jó qltsaré és gulyuké is, mindkettő megtalálható a neten
7. Telefon restart (recovery menüből)
8. Telepítem a link2sd-t - persze előtte már partícionáltam az sd kártyát - és beállítom hogyan linkeljen. (Vagy használhatunk int2ex scriptet is. Nekem most az van és még van 650mb szabad belső memóriám és gyorsabb a telefon indulása is.)
9. Használtba vehető a rom (arra a pár napra amíg újat nem próbálok
)
-
lalszi
aktív tag
Szerintem meg jó ötlet lenne, ha mindenki felrakná a romját. Sokan kipróbálnák őket és a fórum is jobban pörögne. Nekem pl elliotdr romja is tetszett, csak az sd kártya eltünése miatt nem vált be. A rom csere meg nem túl bonyolult, én útközben a vonaton szoktam romot és kernelt cserélgetni és még sohase volt gond. Van is az sd-n néhány tartalékban a fellelhetőek közül a biztonság kedvéért
.
-
lalszi
aktív tag
válasz
karl_fischer #18983 üzenetére
Az akku 1-2 nap között bírja nekem, használattól függően, de megy rajta az élő háttérkép, meg egy csomó "felesleges" app. Érdekes, hogy a párom sim kártyájával sokkal tovább bírja. Csak lehet valami igazság abban, hogy a régi simek többet fogyasztanak.
Eddig egy hibája derült ki a romnak: nem ismétli mindegyik csengőhangot (mint a QME romok), de szerencsére amit én használok azt ismétli. -
lalszi
aktív tag
válasz
karl_fischer #18980 üzenetére
Igen, gyorsabban kikapcsol ezzel a változattal és a telefon is fürgébbnek tűnik, pedig a procin nem állítottam.
-
lalszi
aktív tag
Ezt [link] próbálta már valaki?
Egész jónak tűnik és magyar, QME alapokon készült, bár nem mostanában. Egy hibája van, hogy lassan kapcsol ki. Viszont eddig minden működik: wifi, sd, root, recovery.
A QME kernelekkel működik, Marinával nem.
Képek, ha valakit érdekel esetleg: -
lalszi
aktív tag
Köszi a romot.
Egész jól testre szabható ez az új rom. Rengeteg hely van benne és gyorsnak tűnik idáig.
A kapcsolókat és az újraindító menüt megoldottam a Notification Toggle alkalmazással [link]
(Még a háttéradatokat is lehet vele végre közvetlenül kapcsolgatni)
Érdemes system appnak berakni (ezzel a legegyszerűbb. [link] )
Root jogot nem veszti el nálam, de újraindítás után az SD-t nem mindíg mountolja. Az akkuidő majd kiderül használat közben. -
lalszi
aktív tag
Nálam is 2 mp alatt talál jelet a módosított gps.conf (köszi _ghiottone), én is a v5h6-moddal próbáltam. Akkor is ilyen gyors volt, amikor az utolsó használat és újabb közt 30 km távolság volt. Én még annyit változtattam, hogy a fájlban az INTERMEDIATE_POS=1-re lett állítva, de nem tudom ez számít e.
Egyébként az ES File Explorer automatikusan elmenti a rendszer fájlokat .bak kiterjesztéssel, ha átírtok benne valamit. -
lalszi
aktív tag
Erre valaki tud megoldást?
-
lalszi
aktív tag
Nálam a csengőhang csak egyszer szól híváskor. Másnál is előfordul, vagy csak én rontok el valamit?
Próbáltam 1.7, 1.8 és 1.9-nél is. Közben kipróbáltam a gyári romot és a marinát, ott szól rendesen. Se a gyári hangok, se saját MP3 vagy OGG (szerkesztett ID3-al) nem akar többször szólni.
Van valakinek ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Update 04.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest